Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Moderators
Δημοσ.
5 minutes ago, Paragontas-x said:

Αυτή η συζήτηση έχει γίνει και σε άλλα φόρουμ και όλοι κολλάνε στο ίδιο θέμα.

Μπορεί η Ε.Ε. να λέει ότι όλες οι ηλεκτρονικές συσκευές εντός Ευρώπης να έχουν 2 χρόνια έλα όμως που η Sony δίνει μόνο 1 χρόνο εγγύηση σε οπουδήποτε ps4.

Δεν πα να λέει ότι θέλει η Ε.Ε ή οποιαδήποτε άλλη οδηγία - αρχή αν η κατασκευάστρια εταιρία δίνει 1 και όχι 2 χρόνια εγγύηση τι να το κάνεις?

Εάν κάποιος (ιδιώτης, εταιρεία, κράτος) παραβιάζει ψηφισμένο νόμο υπάρχουν διαδικασίες βάσει των οποίων μπορείς να κινηθείς και να δικαιωθείς (εάν και εφόσον συντρέχουν οι προϋποθέσεις).

Το «τι να το κάνεις» παραπέμπει σε ωχαδελφισμό (με το συμπάθειο) και σίγουρα δεν κολλάει τόσο με την προσωπικότητά μου (υποκειμενικό) όσο και με τα δικαιώματα που πρέπει να κυνηγάμε ως καταναλωτές (αντικειμενικό).

Κατά τ' άλλα μεγάλα παιδιά είμαστε, ο καθένας μπορεί να κάνει ότι κρίνει ότι μπορεί και θέλει να κάνει, αλλά μην πέφτει κλάψα μετά όταν οικειοθελώς θα έχετε επιλέξει να είστε έρμαια της κάθε πολυεθνικής (δεν πάει σε εσένα προσωπικά, γενικότερη τοποθέτηση είναι).

• Like 5
  • Απαντ. 140
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 ώρες πριν, Αλεξανδρος A.92 είπε

Μια αποψη εδω αν εχετε την καλοσυνη...Δεν ειναι πεταμενα λεφτα?

Αυτό εσύ θα το ορίσεις ανάλογα με τις επιθυμίες σου αν λάβεις υπόψιν ότι το κάθε παιχνίδι πιάνει περίπου 40-50gb στο δίσκο χωρίς να είναι απόλυτο γιατί υπάρχουν και λίγα παιχνίδια που θα πιάνουν πολύ περισσότερο όπως π.τ. το red dead redemption 2 που έχει ακουστεί ότι θα θέλει κοντά στα 100gb στο δίσκο.

Θέλεις να σβήνεις παιχνίδια όταν γεμίσει ο δίσκος των 500gb και να περνάς τα αλλά είσαι μια χαρά με τον 500gb δίσκο δεν θέλεις και θέλεις να έχεις στη κονσόλα περισσότερα παιχνίδια τότε παίρνεις ή αλλάζεις τον δίσκο σε μεγαλύτερης χωρητικότητας; δίσκο από 500gb χωρίς να χάσεις την εγγύηση αφού η ίδια η Sony έχει δηλώσει ότι μπορείς να το κάνεις.

14 λεπτά πριν, Malthador είπε

Εάν κάποιος (ιδιώτης, εταιρεία, κράτος) παραβιάζει ψηφισμένο νόμο υπάρχουν διαδικασίες βάσει των οποίων μπορείς να κινηθείς και να δικαιωθείς (εάν και εφόσον συντρέχουν οι προϋποθέσεις).

Το «τι να το κάνεις» παραπέμπει σε ωχαδελφισμό (με το συμπάθειο) και σίγουρα δεν κολλάει τόσο με την προσωπικότητά μου (υποκειμενικό) όσο και με τα δικαιώματα που πρέπει να κυνηγάμε ως καταναλωτές (αντικειμενικό).

Κατά τ' άλλα μεγάλα παιδιά είμαστε, ο καθένας μπορεί να κάνει ότι κρίνει ότι μπορεί και θέλει να κάνει, αλλά μην πέφτει κλάψα μετά όταν οικειοθελώς θα έχετε επιλέξει να είστε έρμαια της κάθε πολυεθνικής (δεν πάει σε εσένα προσωπικά, γενικότερη τοποθέτηση είναι).

Δηλαδή θέλεις να μου πεις ότι αν δεν δέχεται κανείς να σου επισκευάσει ή αντικαταστήσει την κονσόλα θα πας δικαστικώς?

Να σου πω απλά το ότι όποιο δικαστήριο στην Ελλάδα για να γίνει θέλει μήνες και εκτός αυτού έχει και κάποιο κόστος που πίστεψε με για ένα ποσό των 300-500 ευρώ δεν πρόκειται να το πληρώσεις γιατί νομίζω είναι πολύ πάνω από τα 100 ευρώ.

Πες μου λοιπόν τι θα κάνεις εσύ που δεν είσαι στο ωχ αδερφισμό κλαμπ που μου είπες τι θα κάνεις αν κάνεις δεν σου φτιάχνει τη κονσόλα επειδή θα σου έχει πάθει κάτι στον 1 χρόνο και 2 μήνες.

Και όχι δεν είναι ωχ αδερφισμος αυτός που τόσο απλά και ελαφρά είπες αλλά ότι δεν θέλω να κάτσω να τρέχω σε δικαστήρια μετά από κάτι μήνες και να πληρώνω τα έξοδα δικαστηρίου για μια υπόθεση που δεν ξέρω ότι θα δικαιωθώ σίγουρα και όλα αυτά για ένα ποσό των 300-500 ευρώ έτσι.

Επεξ/σία από Paragontas-x
Δημοσ.

Σχετικά με τις εγγυήσεις καλύτερα διαβάστε αυτό

https://www.newlaw.gr/gr/cms_articles/art_new?id=205

στην ουσία η εγγύηση για τα 2 χρόνια αφορά ελαττώματα ή διαφημιζόμενες δυνατότητες που λείπουν αλλά όχι βλάβες που προέκυψαν από την φυσική φθορά/χρήση.

π.χ. Παίρνεις το ps4 και αργότερα μαθαίνεις ότι η συγκεκριμένη σειρά playstation έχει ένα hardware bug που οδηγεί σε βλάβη της κονσόλας, τότε κανονικά σε καλύπτει η εγγύηση των 2 ετών

Παίρνεις το ps4 και για ένα έτος παίζεις από το πρωί μέχρι το βράδυ, στον 1 1/2 χρόνο τα παίζει το τροφοδοτικό γιατί έχουν στουμπώσει οι τρύπες του εξαερισμού. Τότε πας με την εμπορική εγγύηση που είναι το 1 έτος και θα πρέπει να πληρώσεις την επισκευή.

Αν είναι νόμος του κράτους καμία εταιρεία δεν μπορεί να κάνει ότι της κατέβει, ειδικά πολυεθνικές που ας πούμε θέλουν να είναι τυπικές γιατί δεν είναι το μαγαζάκι που το τρέχει ο κυρ Κώστας που μπορεί να κάνει και καμιά "παρασπονδία". Το θέμα είναι ότι δεν είναι ευδιάκριτα τα όρια πότε ισχύει η νόμιμη και πότε η εμπορική εγγύηση. Γι αυτό ακριβώς το λόγο πολλές εταιρείες έχουν  κάνει διετή και την εμπορική εγγύηση για να φανούν εντάξει προς τους πελάτες και να μην έχουν τέτοια μανούρα που κοστίζει και σε ανθρωποώρες. Αν νομίζει κάποιος ότι αδικείται υποθέτω με μία καταγγελία στον συνήγορο του καταναλωτή μπορεί να έχει αποτέλεσμα. Καμία εταιρεία δεν θα τρέχει με αγωγές για ένα laptop ή ps4. 

• Like 2
Δημοσ.

Τον 2ρο χρονο κανονικα στον καλυπτει ο πωλητης,αλλα ελα μου που και απο εξωτερικο να γινει η αγορα,παλι και εκει 1χρονο σου δινουν ολως τυχαιως.

Δεν ειναι οτι μονο οι δικοι μας στην Ελλαδα δινουν 1 χρονο και οι αλλοι στην Ευρωπη δινουν 2.

Ολα ωραια ειναι οταν τα γραφουμε εδω στα forum ή οταν τα λεμε στην καφετερια, αλλα για να δω πχ καποιον αν τυχει η στραβη να παει δικαστικως πχ το amazon αν αγορασει απεξω.

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 λεπτά πριν, Hazuki είπε

Σχετικά με τις εγγυήσεις καλύτερα διαβάστε αυτό

https://www.newlaw.gr/gr/cms_articles/art_new?id=205

στην ουσία η εγγύηση για τα 2 χρόνια αφορά ελαττώματα ή διαφημιζόμενες δυνατότητες που λείπουν αλλά όχι βλάβες που προέκυψαν από την φυσική φθορά/χρήση.

π.χ. Παίρνεις το ps4 και αργότερα μαθαίνεις ότι η συγκεκριμένη σειρά playstation έχει ένα hardware bug που οδηγεί σε βλάβη της κονσόλας, τότε κανονικά σε καλύπτει η εγγύηση των 2 ετών

Παίρνεις το ps4 και για ένα έτος παίζεις από το πρωί μέχρι το βράδυ, στον 1 1/2 χρόνο τα παίζει το τροφοδοτικό γιατί έχουν στουμπώσει οι τρύπες του εξαερισμού. Τότε πας με την εμπορική εγγύηση που είναι το 1 έτος και θα πρέπει να πληρώσεις την επισκευή.

Αν είναι νόμος του κράτους καμία εταιρεία δεν μπορεί να κάνει ότι της κατέβει, ειδικά πολυεθνικές που ας πούμε θέλουν να είναι τυπικές γιατί δεν είναι το μαγαζάκι που το τρέχει ο κυρ Κώστας που μπορεί να κάνει και καμιά "παρασπονδία". Το θέμα είναι ότι δεν είναι ευδιάκριτα τα όρια πότε ισχύει η νόμιμη και πότε η εμπορική εγγύηση. Γι αυτό ακριβώς το λόγο πολλές εταιρείες έχουν  κάνει διετή και την εμπορική εγγύηση για να φανούν εντάξει προς τους πελάτες και να μην έχουν τέτοια μανούρα που κοστίζει και σε ανθρωποώρες. Αν νομίζει κάποιος ότι αδικείται υποθέτω με μία καταγγελία στον συνήγορο του καταναλωτή μπορεί να έχει αποτέλεσμα. Καμία εταιρεία δεν θα τρέχει με αγωγές για ένα laptop ή ps4. 

Οκ λοιπόν στον 1 χρόνο και 2 μήνες σου παθαίνει κάτι το τροφοδοτικό της κονσόλας αλλά όχι από σκόνη αλλά π.χ. χαλάει για τον οποιοδήποτε λόγο αν δεν έχεις πειράξει εσύ τη κονσόλα και είσαι στον 1 χρόνο τότε μια χαρά θα στο έφτιαχνε η Sony τώρα όμως που δεν είσαι στο χρονικό όριο του 1 χρόνου απλά δεν ασχολείται τόσο απλά και δεν μπορείς να της κάνεις απολύτως τίποτα γιατί πολύ απλά πριν το αγοράσεις σε έχει ενημερώσει ότι η κονσόλα που πήρες έχει 1 και όχι 2 χρόνια εγγύηση.

Και αν γίνει έστω και σε ένα άτομο αυτό δηλαδή αν ένα άτομο το τραβήξει ως το δικαστήριο και τελικά όντως βγει υπέρ του το δικαστήριο θα πρέπει μετά όλοι στο κόσμο να πηγαίνουν με βάση αυτήν την απόφαση γιατί υπάρχει το δεδικασμένο.

Μακάρι να γίνει κάτι τέτοιο κατά την γνώμη μου ώστε να βάλει μυαλό η Sony και να δίνει και αυτή 2 χρόνια εγγύηση παντού.

Το ότι όμως κανένας δεν έχει κάνει δικαστήριο γι' αυτό το θέμα δεν σας λέει κάτι?

18 λεπτά πριν, Fulgore είπε

Τον 2ρο χρονο κανονικα στον καλυπτει ο πωλητης,αλλα ελα μου που και απο εξωτερικο να γινει η αγορα,παλι και εκει 1χρονο σου δινουν ολως τυχαιως.

Δεν ειναι οτι μονο οι δικοι μας στην Ελλαδα δινουν 1 χρονο και οι αλλοι στην Ευρωπη δινουν 2.

Ολα ωραια ειναι οταν τα γραφουμε εδω στα forum ή οταν τα λεμε στην καφετερια, αλλα για να δω πχ καποιον αν τυχει η στραβη να παει δικαστικως πχ το amazon αν αγορασει απεξω.

Μα δεν έχουν καταλάβει όσοι λένε για Ε.Ε. νόμο και τα λοιπά ότι παντού σε όλο το κόσμο η Sony και τα μαγαζιά δίνουν 1 και όχι 2 χρόνια εγγύησης δεν είναι μόνο στην Ελλάδα αυτό.

Στην δεύτερη παράγραφο αυτό που λες δεν θα μπορούσε να με βρίσκει ποιο σύμφωνο, αλλά μην το πας μακριά ας μείνουμε σε αγορές από Ελλάδα γιατί αν το επεκτείνουμε και εκτός Ελλάδας θα ξεφύγει πολύ το θέμα και άντε μάζευτα μετά.

Ας κλείσουμε το θέμα εγγύηση εντός Ελλάδας και μετά αν θέλετε συζητάμε και το θέμα αγορά από εξωτερικό.

Δημοσ.

Μάλλον θα αναθεωρήσω!

Στο site του europa αλλά στα Αγγλικά, τα πράγματα είναι κάπως καλύτερα.

https://europa.eu/youreurope/citizens/consumers/shopping/guarantees-returns/faq/index_en.htm

Αναφορά σε κείμενο

My new phone doesn't work. Who do I contact, the trader or the manufacturer?

That depends on which of the two types of product guarantee you want to invoke: the legal guarantee or the commercial guarantee.

The legal guarantee is binding on the trader. It is valid for two years and covers products bought in the EU.

The trader or manufacturer may also provide you with a commercial guarantee, whose terms and conditions are explained in your contract; the terms of the manufacturer's commercial guarantee could present more advantages for you than the legal guarantee. The commercial guarantee does not replace the two-year legal guarantee. If you are given a one-year commercial guarantee when you buy a product, you can still use the two-year legal guarantee to claim redress from the trader after more than one year, but still within two years of purchase, on the basis of your legal guarantee.

Η διετή εγγύηση ισχύει προς τον dealer και όχι τον κατασκευαστή.

Η εμπορική εγγύηση της Sony είναι ένα έτος γιατί την δίνει σαν κατασκευαστής αρά μου φαίνεται μια χαρά καλυμμένη νομικά.

Επαφίεται στην συμμόρφωση του πωλητή με την Ευρωπαϊκή οδηγία.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πες μου έναν πωλητή όχι πολλούς που θα "συμμορφωθεί" σε αυτήν την οδηγία από τη στιγμή που η Sony απλά δεν θα του φτιάχνει, αλλά ούτε και θα του αντικαταστήσει το ελαττωματικό προϊόν ps4 τι θα κάνει?

Θα βάλει λεφτά από την τσέπη του για ένα προϊόν που δεν είναι καν δικό του?

Και επειδή έχω πάρει τηλέφωνο και την Sony για το playstation 4 αλλά και την Cometron γι' αυτόν ακριβώς το λόγο να μάθω πληροφορίες ξέρετε τι μου απάντησαν όταν τους είπα τα περί E.E. οδηγία που είναι υποχρεωμένοι να τηρήσουν και τα λοιπά?

Ότι είναι Ε.Ε. οδηγία όχι κανόνας, ούτε νόμος και δεν είναι υποχρεωμένοι να την τηρήσουν.

• Moderators
Δημοσ.
51 minutes ago, Paragontas-x said:

Δηλαδή θέλεις να μου πεις ότι αν δεν δέχεται κανείς να σου επισκευάσει ή αντικαταστήσει την κονσόλα θα πας δικαστικώς?

Να σου πω απλά το ότι όποιο δικαστήριο στην Ελλάδα για να γίνει θέλει μήνες και εκτός αυτού έχει και κάποιο κόστος που πίστεψε με για ένα ποσό των 300-500 ευρώ δεν πρόκειται να το πληρώσεις γιατί νομίζω είναι πολύ πάνω από τα 100 ευρώ.

Πες μου λοιπόν τι θα κάνεις εσύ που δεν είσαι στο ωχ αδερφισμό κλαμπ που μου είπες τι θα κάνεις αν κάνεις δεν σου φτιάχνει τη κονσόλα επειδή θα σου έχει πάθει κάτι στον 1 χρόνο και 2 μήνες.

Και όχι δεν είναι ωχ αδερφισμος αυτός που τόσο απλά και ελαφρά είπες αλλά ότι δεν θέλω να κάτσω να τρέχω σε δικαστήρια μετά από κάτι μήνες και να πληρώνω τα έξοδα δικαστηρίου για μια υπόθεση που δεν ξέρω ότι θα δικαιωθώ σίγουρα και όλα αυτά για ένα ποσό των 300-500 ευρώ έτσι.

Κατ' αρχάς, δεν ξεκινάς με το «δικαστικώς». Ξεκινάς με ΓΓΚ, ΣτΠ, ΙΝΚΑ κοκ. Αν δεν δικαιωθείς με κανέναν από αυτούς, τότε το κυνηγάς δικαστικώς. Προσωπικά, είμαι ήδη αποφασισμένος να το κάνω για υπόθεση που αφορά σε ελαττωματική τηλεόραση της Sony. Έχω ξεκινήσει με την ΓΓΚ και το θέμα προχωράει.

1 hour ago, Paragontas-x said:

Και αν γίνει έστω και σε ένα άτομο αυτό δηλαδή αν ένα άτομο το τραβήξει ως το δικαστήριο και τελικά όντως βγει υπέρ του το δικαστήριο θα πρέπει μετά όλοι στο κόσμο να πηγαίνουν με βάση αυτήν την απόφαση γιατί υπάρχει το δεδικασμένο.

Μακάρι να γίνει κάτι τέτοιο κατά την γνώμη μου ώστε να βάλει μυαλό η Sony και να δίνει και αυτή 2 χρόνια εγγύηση παντού.

Το ότι όμως κανένας δεν έχει κάνει δικαστήριο γι' αυτό το θέμα δεν σας λέει κάτι?

Ακριβώς, δεν πρόκειται ποτέ μια τέτοια υπόθεση να φτάσει σε δικαστήριο γιατί δεν πρόκειται καμία πολυεθνική να επιτρέψει να υπάρξει δεδικασμένο για τέτοιο πράγμα. Θα σου έχουν αντικαταστήσει τη συσκευή πολύ πριν μπεις καν σε δικαστική αίθουσα. Το obscure είναι κάτι που τους συμφέρει και το προτιμούν έτσι, γιατί «ποιός κάθεται να μπλέκει με δικαστήρια μωρέ».

43 minutes ago, Hazuki said:

Μάλλον θα αναθεωρήσω!

Στο site του europa αλλά στα Αγγλικά, τα πράγματα είναι κάπως καλύτερα.

https://europa.eu/youreurope/citizens/consumers/shopping/guarantees-returns/faq/index_en.htm

Η διετή εγγύηση ισχύει προς τον dealer και όχι τον κατασκευαστή.

Η εμπορική εγγύηση της Sony είναι ένα έτος γιατί την δίνει σαν κατασκευαστής αρά μου φαίνεται μια χαρά καλυμμένη νομικά.

Επαφίεται στην συμμόρφωση του πωλητή με την Ευρωπαϊκή οδηγία.

Πάντα μα πάντα, απεθυνόμαστε στον πωλητή, αυτός έχει ευθύνη απέναντί μας, όχι ο εκάστοτε κατασκευαστής.

37 minutes ago, Paragontas-x said:

Ότι είναι Ε.Ε. οδηγία όχι κανόνας, ούτε νόμος και δεν είναι υποχρεωμένοι να την τηρήσουν.

Υπάρχει νόμος, ο 2251 του 1994.

• Like 2
Δημοσ.

Το θέμα είναι οτι εδώ ολόκληρη Apple δέχεται την οδηγία της Ε.Ε σχετικά με τα 2 χρόνια εγγύηση με ένα από mail. Ομοίως και η Lenovo. Απλά ίσως δεν το έχουμε κυνηγίσει αρκετά(εννοώ με υπηρεσίες και όχι δικαστήρια). Κρατάνε μία στάση αλλά αν βρεθεί κάποιος να το τρέξει λίγο παραπάνω και πέσει κανένα πρόστιμο τότε θα χαλαρώσουν.

• Like 1
  • Moderators
Δημοσ.
1 minute ago, di maria kun said:

εχω ρωτησει επανειλλημενα σε κοτσο και μου ειπαν 2 ετη εγγυηση/ρωτησα στπ πλαισιο και μου ειπαν ενα,πως γεναν αυτο??

Ο Κότσος ξέρει να κάνει σωστά τη δουλειά του προφανώς.

• Like 1
Δημοσ.
21 λεπτά πριν, Malthador είπε

Κατ' αρχάς, δεν ξεκινάς με το «δικαστικώς». Ξεκινάς με ΓΓΚ, ΣτΠ, ΙΝΚΑ κοκ. Αν δεν δικαιωθείς με κανέναν από αυτούς, τότε το κυνηγάς δικαστικώς. Προσωπικά, είμαι ήδη αποφασισμένος να το κάνω για υπόθεση που αφορά σε ελαττωματική τηλεόραση της Sony. Έχω ξεκινήσει με την ΓΓΚ και το θέμα προχωράει.

Ακριβώς, δεν πρόκειται ποτέ μια τέτοια υπόθεση να φτάσει σε δικαστήριο γιατί δεν πρόκειται καμία πολυεθνική να επιτρέψει να υπάρξει δεδικασμένο για τέτοιο πράγμα. Θα σου έχουν αντικαταστήσει τη συσκευή πολύ πριν μπεις καν σε δικαστική αίθουσα. Το obscure είναι κάτι που τους συμφέρει και το προτιμούν έτσι, γιατί «ποιός κάθεται να μπλέκει με δικαστήρια μωρέ».

Πάντα μα πάντα, απεθυνόμαστε στον πωλητή, αυτός έχει ευθύνη απέναντί μας, όχι ο εκάστοτε κατασκευαστής.

Υπάρχει νόμος, ο 2251 του 1994.

Εσύ πραγματικά πιστεύεις ότι θα βρεις το δίκιο σου ειδικά με την Sony και την 2 ετη εγγύηση?

Αλήθεια το πιστεύεις αυτό?

Δεν μου απάντησες όμως τι κάνεις αν τελικά ούτε το μαγαζί, αλλά εννοείτε ούτε η Sony το επισκευάσει μετά από 1 χρόνο γιατί πολύ απλά και το μαγαζί στην Sony θα πάει τις ελαττωματικές κονσόλες δεν θα τις κρατήσει για ενθύμιο.

Τι κάνει όμως αν τελικά δεν την δέχεται η Sony που εννοείτε ότι δεν θα την δέχεται αν είναι πάνω από χρόνο?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, di maria kun είπε

εχω ρωτησει επανειλλημενα σε κοτσο και μου ειπαν 2 ετη εγγυηση/ρωτησα στπ πλαισιο και μου ειπαν ενα,πως γεναν αυτο??

Εγώ πάλι γιατί στο site του βλέπω ότι σε όλες τις κονσόλες ps4 δείχνει 1 έτος εγγύησης και όχι 2 που λες?

ps4.jpg

Ακόμα και σε τηλέφωνο που τους έκανα τώρα 1 χρόνο μου είπαν όχι 2 που λες.

7 λεπτά πριν, pollop είπε

Εγω πριν 15 ημηρες που πηρα την κονσολα απο κωτσο στο καταστημα Βουλιαγμενης μου ειπαν 1 χρονο

Ακριβώς

• Like 1
Δημοσ.
27 minutes ago, di maria kun said:

Ο Κωτσοβολος δεν ξερει τι του γινεται σε πολλα πραγματα. Εχει με διαφορα την χειροτερη αντιμετωπιση πελατων και service. Μην τους εμπιστευεσαι καθολου :P

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...