Προς το περιεχόμενο

Guardians of the Galaxy (2014)

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 137
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ας βάλουν την φωνή του Jeff Bridges να ναι πιο uber :P

Kαι να λεει στον διαγαλαξιακο μπαρμαν. One white russian please

• 2 μήνες μετά...
Δημοσ.

Καλο ηταν. Οχι στα επιπεδα των αλλων αλλα για αυτο φταιει το οτι δεν εχω καμια ιδεα για τους ηρωες.

Δημοσ.

Καλο ηταν. Οχι στα επιπεδα των αλλων αλλα για αυτο φταιει το οτι δεν εχω καμια ιδεα για τους ηρωες.

Εγώ πάλι πιστεύω ότι αυτό ίσως και να λειτουργήσει θετικά. Δηλαδή για'μένα λειτούργησε θετικά γιατί δεν είχα καμία προσδοκία απ'τους ήρωες ως το προς τι πρέπει να πουν, τι πρέπει να κάνουν, γιατί το κάνουν... Σε βάζει στο σύμπαν της τόσο απότομα όσο η αρχή της και επειδή δε τους ξέρεις, οι πιθανότητες να σε απογοητεύσουν είναι λιγότερες. Που δεν θα σε απογοητεύσουν δηλαδή, αλλά λέμε..

Δε τις πολυπίστευα τις κριτικές στο rotten να σου πω την αλήθεια, αλλά τώρα καταλαβαίνω γιατί έχει τόση επιτυχία: όχι γιατί είναι το καλύτερο διαστημικό action movie, αλλά γιατί είναι ίσως το πρώτο που σχεδόν gives the finger στο είδος. Και το κάνει με τέτοιο έξυπνο, πρωτότυπο και πραγματικά αστείο τρόπο, που δε γίνεται να μη σε κερδίσει. Όπως οι χαρακτήρες του: περιπλανιούνται στο διάστημα, αλλά ο καθένας διατηρεί στοιχεία του ανθρώπινου χαρακτήρα που έχουν να κάνουν με universal έννοιες όπως οικογένεια και φιλία, και που δίνουν στην ταινία τις δυο-τρεις πιο 'ήσυχες' και συγκινητικές σκηνές. Ακόμα κι αυτό όμως το κρατάει τόσο όσο να αποφύγει να γίνεται μελό, ίσα να πάρεις μια ανάσα και μετά back to action.

Και έχει μπόλικο action είναι η αλήθεια, ίσως περισσότερο απ'ότι φαίνεται στα trailer. Έχει και εναέριες μάχες κι ας μπερδεύουν γιατί πού να πρωτοκοιτάξεις, έχει και ξύλο και πιστολίδι και είναι αυτές οι σκηνές που η ταινία φανερώνει τις καταβολές της: unapologetically cheesy slow motions και κοντινά σε κραυγές μάχης από ένα ρακούν και ένα δέντρο, 'κακός' με Thor-like υπερσφυρί, γκόμενες με σπαθιά... τι άλλο θες;! Μου έκανε εντύπωση πως εκεί που που νομίζεις ότι τελείωσε έχει κι αλλο, κι άλλο και όσο προχωράει στο φινάλε δε ξέρω, μου φάνηκε ότι όλα γίνονται πιο θεαματικά με αποκορύφωμα την α λα Star Trek πτώση του.. τέλος πάντων κάτι πέφτει θεαματικά!

Ωραίο και το casting και όποιος το'κανε είναι πολύ έξυπνος. Δε μπορώ να σκεφτώ άλλη φάτσα γι'αυτό τον ρόλο εκτός του Pratt. Είναι σα τον ότι να'ναι cool κολλητό σου με τη διαφορά ότι δέρνει διαστημικά. Και έχει και τις καλύτερες ατάκες: η αναφορά στον Jackson Pollock και το green light είναι hysterical. Θα χαθεί στο translation γι’αυτο να’χεις το νου σου! Η Saldana δε μπορώ να πω ότι ξεδιπλώνει το υποκριτικό της ταλέντο σ’αυτό το ρόλο αλλά ο Vin Diesel και ο Bradley Cooper κλέβουν την παράσταση. Και ναι, ένα δέντρο μπορεί να έχει γέλιο - η σκηνή που τα ‘παίρνει’ σαν άλλος Hulk vs Loki είναι όλα τα λεφτά.

Για τους fan των comic books, υπάρχει ένα στοιχείο - το βασικό βασικά της ταινίας - που κάνει link με το Tesseract των Avengers και το Aether του Dark World. Αν σου λέει κάτι το Infinity Gauntlet, τότε μάλλον ξέρεις τι παίζει. Για την υπόθεση δε θα σου πω γιατί οκ, λίγο πολύ τα ξέρεις. Αν κανείς δε κάνει λόγο για δυνατό σενάριο ή τρύπες και άλλα τέτοια χαζά, είναι γιατί πάνω που πας να σκεφτείς τι και πώς, σου πετάει το Hooked on a feeling των Blue Swede, σα να σου λέει ηρέμησε μεγάλε, ταινία με starlords βλέπεις. Απόδειξη του πως ότι κι αν κάνεις, αν το κάνεις με αυθεντικότητα, χιούμορ και αυτοσαρκασμό οι πιθανότητες να σε γουστάρει ο άλλος και να ‘ανοιχτεί’ σ’ότι του δείχνεις, είναι μεγαλύτερες.

Στο Guardians of the Galaxy έπαθα ότι και στο Soldier of Winter: πέρασα καλά, το ‘φχαριστήθηκα, γέλασα..δε πα να’χει όλες τις ντομάτες του κόσμου, προσωπικά μια ταινία την θεωρώ πολύ καλή αν θέλω να τη δω ξανά. Αυτή θα την ξανάβλεπα άνετα αύριο κιόλας. Eλπίζω να είναι η αρχή ενός πολύ καλού franchise, αν και για το 2 πρέπει να περιμένεις μέχρι το 2017(!!).  Α, ναι..για 3d δε ξέρω γιατί το είδα σε 2d. Επίσης μη φύγεις πριν τους τίτλους τέλους, έχει κι αλλο μετά.

• Like 3
  • Moderators
Δημοσ.

Ωραίο review. ^_^

Για το Infinity Gauntlet πάντως, ξέραμε καιρό τώρα. Kαι για όσους είχαν αμφιβολίες, μόνο που είδαμε Thanos στο τέλος των Avengers, ήταν αρκετό. ;)

Δημοσ.

Ήτανε ο Θάνος στο τέλος των Avengers; Πρέπει να το ξαναδώ μου φαίνεται. Μ'αρέσει πάντως που όλα κάπως συνδέονται μεταξύ τους, κι ας μην ξέρω τι γίνεται στο comic book universe - κι αυτά με τις πέτρες μη νομίζεις, όταν τα'γραφα τα διάβαζα.

Μήπως ξέρεις και πώς στα κομμάτια κολλάει σε όλο αυτόν το χαμό μια πάπια με το όνομα Howard? ;)

Δημοσ.

Μήπως ξέρεις και πώς στα κομμάτια κολλάει σε όλο αυτόν το χαμό μια πάπια με το όνομα Howard? ;)

Toν είδαμε χθές το μεσημέρι......

Το κύριο πρόβλημα -το οποίο απ'ότι φαίνεται το λύνει ικανοποιητικά η Marvel - είναι η μετατροπή του στοιχείου της "μαγείας" και των μυθικών οντοτήτων σε κάτι πιό σύμφωνο με τα σημερινά δεδομένα.

Ο Howard μόνο με παράλληλες διαστάσεις κολλάει κάπως ικανοποιητικά, αλλά και πάλι δεν ταιριάζει πουθενά πέρα από το φούρνο κάποιου κακού, ψητός με πατάτες.

Άντε να δούμε μπάς και αποφασίσουν να βγάλουν και τον Rom...

• Moderators
Δημοσ.

Squirrel Girl ftw ρε! :P

Squirrel Girl is OP.

Canon. :P

Αν δεν κάνω λάθος, δεν έχει πια τα δικαιώματα η Marvel.

Δημοσ.

χλωμο. τα δικαιωματα δεν ανηκουν στην Μαρβελ.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

το ειδα, ιμαξ 3δ, τα εσπασε, δεν κατεχω τοσα καλα τα κομικς γυρω απο αυτο το συμπαν οποτε για σεναριο δεν μπορω να πω αν ηταν πιστο και ποσο αλλα για scifi ταινια με επεισε ανετα. Τρελο χιουμορ και goofy moments (ευτυχως οχι κλανιες), μπολικη δραση , εκπληκτικο cgi, πιστευω πως η παπια ηταν απλα 80ς αναφορα και τιποτα αλλο. Αλλο ενα σημαδι πως η ταινια δνε παιρνει απολυτως σοβαρα τον εαυτο της.

Πηγαιντε χτες να το δειτε.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...