Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα, εχω μια msi x48c platinun στην οποια ειχα τον e6600 με 6gb.

Η μια ειναι μια trancend ddr3 2x1 στα 1333 και η αλλη μια corsair vengeange ddr3 4x1 στα 1600και δουλευε μια χαρα.Απο εδω και περα αρχιζουν τα προβληματα.

Πηρα εναν Q9550 τον τοποθετησα και αφου εκανα clear cmos και απο το κουμπι που εχει η μιτρικη απο πισω αλλα και απο μπαταρια τον ανοιξα.

Ενω παει ρευμα στην μητρικη και ξεκιναει δεν κανει boot καθολου εχω μια μαυρη οθονη.

Βγαζω τις μνημες και τις δοκιμαζω μια μια σε ολα τα slots, με την μικρη ανοιγει κανονικα (Trancend) οταν βαζω και την αλλη(corsair) δεν ξεκιναει, ουτε μονη της ξεκιναει ο υπολογιστης και λεω να χαλασε τωρα ενω πριν μια ωρα δουλευε κανονικα η υπαρχει καποια ασυμβατοτητα μεταξυ των υλικων.

Δημοσ.

Εμένα μου φαίνεται για ασυμβατότητα των μνημών και σε αυτο βοηθάει ( για κακο) οτι ειναι και παλια η motherboard ειδικα αν ειναι διαφορετικά volts η καθε μια παίζει μεγάλο ρόλο.

Δημοσ.

Και το δευτερο προβλημα που εχω ειναι οτι το cpu fan δουλεύει τερμα και πλεον δεν μπορώ να το ριθμισω ουτε απο bios ουτε απο speedfan ουτε απο το προγραμμα της msi ενω με τον e6600 δούλευε κανονικα γιατι;

Δημοσ.

Δοκίμασε την και καπου αλλου και αν παίζει σε αλλη motherboard τοτε το πιθανότερο ειναι ασυμβατότητα

Δημοσ.

Αν ρωτάς αυτο οσο αφορά τις μνήμες δεν νομιζω οτι παίζει ρόλο , γιατι στην αρχή απο οτι ειπες έπαιζαν κανονικά οποτε οπως σου ειπα για δοκίμασε την " προβληματική " σε καποιο αλλο pc

Δημοσ.

Τελικα η μνημη δεν ειναι χαλασμενη την δοκιμασα και σε αλλο υπολογιστη και ειναι μια χαρα.Την βαζω επανω σε εμενα και παλι τπτ.Γινεται σαν default ρευματα η timings να δινει οτι να ναι η μητρικη για αυτο να μην ξεκιναει.Εφοσον εγινε η αλλαγη του επεξεργαστη.

Δημοσ.

φιλε μου η συγκεκριμενη μητρικη εχει ενα θεμα με τις μνημες (την ειχα)

1.σιγουρεψου οτι εχει κουμπωσει καλα η καθε μνημη οταν την δοκιμαζεις

2.η msi για καθε cpu αλλαζει τα settings ,οποτε υπαρχει περιπτωση να παιζει με Ε6600 και οχι με 9550

3.βαλε την μικρη και δοκιμασε load optimized κανε save and exit και ξαναπροσπαθησε. ολα αυτα μετα απο clear cmos

4.αν δεν πετυχει δοκιμασε με setup default.

5.παντως ο συνδιασμος σου των μνημων δεν ηταν κι οτι καλυτερο...

6.δες μεσα στο σοκετ αν υπαρχει κανενα λυγισμενο πινακι

Δημοσ.

Τα εχω κανει ολα αυτα και τα ξαναεκανα.Δεν με ενδιαφερει να δουλεψουν και οι δυο μαζι θελω την 4 giga γιατι με 2 σερνεται.Με την 2 giga δουλευει κανονικα και χρονους και ταχυτητα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...