gogoulini79:P Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2014 Λοιπον, θα ξεκινησω απο την αρχη! Πηρε ο φιλος μου τον εξης υπολογιστη απο το πλαισιο (επειδη δεν υπαρχει λινκ σας λεω τα βασικα χαρακτηριστηκα) : amd fx 6300 sapphire 7870 2gb ddr5 turbo-x 550w και την οθονη : lg22en33s οταν παιζει παιχνιδια του κανει κατι περιεργα κυματα στην οθονη. προσπαθησα να το βγαλω βιντεο και φωτογραφιες αλλα δεν νομιζω οτι φαινεται καθολου. Παντως δεν προκειται για screen tearing. Δεν επηρεαζεται καθολου το παιχνιδι και δεν κολλαει απλως ειναι καποια κυματακια που πηγαινουν πανω κατω...... δεν ξερω πως να το εξηγησω. Τελος παντων. Πηγε τον υπολογιστη στο πλαισιο να τον δουν (χωρις την οθονη επειδη θεωρησε οτι φταιει κατι με το ρευμα η η καρτα γραφικων). Αφησαν το πισι του ανοιχτο ολο το βραδυ και καηκε το τροφοδοτικο. Του το αλλαξαν και τον πηρε πισω. Το προβλημα παρεμεινε το ιδιο. Τον ξανα παει λοιπον στο πλαισιο, δοκιμασαν αυτοι τα παιχνιδια που φαινεται το προβλημα οπως τους οδηγησε εκεινος σε κατι μικρες 14 15 ιντσων οθονες δεν εβλεπαν τιποτα.Πηγε εκει για να δει μηπως υπαρχει και δεν το βλεπουν να τους το δειξει δεν εμφανιζοταν τα κυματα στις μικρες οθονες. Για να το δουν καλυτερα το εβαλαν και σε μια 27αρα μεγαλη που ειχαν. Εκει παλι τιποτα, πεντακαθαρο. (επειδη η καρτα γραφικων του εχει μονο αυτες τις δυο εξοδους/θυρες δεν ξερω πως λεγονται -link- και hdmi, και η οθονη του εχει μονο τετοια θυρα για να συνδεσει την οθονη του με το πισι του χρησιμοποιει τετοιο καλωδιο το οποιο συνδεετε σε μετατροπεα -> αυτα τα 2 δηλαδη., ετσι και εκεινοι στο πλαισιο δοκιμασαν με τον ιδιο τροπο να συνδεσουν την 27αρα. και με το δικο του καλωδιο αλλα και με αλλο δικο τους καλωδιο.) [ελπιζω να μην σας μπερδεψα] δεν εμφανιζοταν τιποτα εκει οποτε τον πηρε σπιτι. Δοκιμασε μονος του στο σπιτι να συνδεσει το πισι του με hdmi στην smart tv 40" και να παιξει και δεν εμφανιζοταν παλι τιποτα στα παιχνιδια. Δοκιμασαμε με την δικη του οθονη στο δικο μου πισι στα ακριβως τα ιδια παιχνιδια δεν εμφανιζοταν τιποτα [οποτε φαινεται σαν να μην φταιει η οθονη του ] (με συνδεση τετοια) Δοκιμασαμε με την δικη μου οθονη στο δικο του πισι να παιξουμε τα ιδια παιχνιδια - παλι δεν εμφανιζε τιποτα. [παλι χρησιμοποιοντας στα καλωδια την συνδεση με τον μετατροπεα] [ ετσι φαινεται σαν να μην φταιει η καρτα ] Δοκιμασε με την οθονη και το πισι του απλα με διαφορετικο μπλε καλωδιο [ο μετατροπεας παρεμεινε ιδιος] παλι ειχε κυματα. Στο τελος το πλαισιο κατεληξε στο συμπερασμα οτι η οθονη δεν σηκωνει τα γραφικα της καρτας γραφικων του και γιαυτο υπαρχει αυτο το προβλημα. [δεν το χαβω ιδιαιτερα] αυτην την στιγμη δοκιμαζει να βγαλει και να ξανα βαλει τους drivers και της καρτας και της οθονης μηπως αλλαξει τιποτα [οτι νεοτερο εχω θα σας πω και γιαυτο] φαινεται σαν ο συνδυασμος της οθονης που εχει με το πισι του εχει προβλημα. τεσπα. ο δικος μου υπολογιστης εχει τα παρακατω : asus m31ad απλα με διαφορετικο τροφοδοτικο.
Thanos1972 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2014 Πηγε τον υπολογιστη στο πλαισιο να τον δουν (χωρις την οθονη επειδη θεωρησε οτι φταιει κατι με το ρευμα η η καρτα γραφικων). Αφησαν το πισι του ανοιχτο ολο το βραδυ και καηκε το τροφοδοτικο. Του το αλλαξαν και τον πηρε πισω. Το προβλημα παρεμεινε το ιδιο. Στο τελος το πλαισιο κατεληξε στο συμπερασμα οτι η οθονη δεν σηκωνει τα γραφικα της καρτας γραφικων του και γιαυτο υπαρχει αυτο το προβλημα. [δεν το χαβω ιδιαιτερα] Sorry που δεν μπορω προσωπικα να βοηθησω αλλα ειδικα η πρωτη παραγραφος,ολα τα λεφτα....χαχαχαχαχα. οποτε με το απο πανω χαχαχαχα καταλαβαινεις οτι αυτο που λενε στο πλαισιο δεν στεκει.πηγαινουν και βαζουν αυτες τις βομβες για τροφοδοτικα..... 1
gogoulini79:P Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2014 χαχα μα ειναι Μ%&^%^ στο πλαισιο. ελεος. τεσπα.. ελπιζω ν βρεθει ακρη....
TheELF Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2014 Πες στον φίλο σου να αποσυνδέσει το κλιματιστικό (ή ότι βαρύ έχει) από το πολύπριζο στο οποίο έχει τον Η/Υ. Κάποια συσκευή με μοτέρ υπάρχει στην ίδια (ηλεκτρική)φάση με τον Η/Υ. 3
nikos1982 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2014 αν καταλαβα καλα η κοπελα θελει να πει το screen tearing. αν κανεις ενα google search σου βγαζει αυτα Site: screen tearing αν εχεις ορεξη ριξε ενα διαβασμα να δεις αν διορθωθεί κατι.
gogoulini79:P Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2014 Πες στον φίλο σου να αποσυνδέσει το κλιματιστικό (ή ότι βαρύ έχει) από το πολύπριζο στο οποίο έχει τον Η/Υ. Κάποια συσκευή με μοτέρ υπάρχει στην ίδια (ηλεκτρική)φάση με τον Η/Υ. στο πολυμπριζο εχει μονο ηχεια πισι και οθονη τιποτα αλλο. αν καταλαβα καλα η κοπελα θελει να πει το screen tearing. αν κανεις ενα google search σου βγαζει αυτα Site: screen tearing αν εχεις ορεξη ριξε ενα διαβασμα να δεις αν διορθωθεί κατι. ναι για να γραφω εδω προφανως και θελω να διορθωθει αλλα οταν δεν διαβαζετε το αρχικο ποστ μου δεν προκειται να διορθωθει τιποτα γιατι δεν θα μπορειτε να με βοηθησετε. συγκεκριμενα αναφερθηκα στο screen tearing και ειπα οτι δεν ειναι αυτο. και μαλιστα ηταν στην αρχη του ποστ. απορω τι διαβασες!!
SPANK Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2014 στο πολυμπριζο εχει μονο ηχεια πισι και οθονη τιποτα αλλο. Βασικά ας δοκιμάσει σε διαφορετικές πρίζες αν υπάρχει η δυνατότητα να μην χρησιμοποιήσει καν πολύμπριζο γιατι καμια φορά αυτα δημιουργούν τα προβλήματα 1
nikos1982 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2014 εχει το pc πανω σε οθονη και στην τηλεοραση ταυτοχρονα η μονο στην μια απο της δυο? και εγω απορω πως δεν σε παραξενεψε οτι σου ειπε το πλαισιο πως η οθονη δεν μπορει να παιξει με την καρτα γραφεικων.δεν σε ειδα να αναφερεις οτι τους την ειπες για αυτο.
gogoulini79:P Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2014 εχει το pc πανω σε οθονη και στην τηλεοραση ταυτοχρονα η μονο στην μια απο της δυο? και εγω απορω πως δεν σε παραξενεψε οτι σου ειπε το πλαισιο πως η οθονη δεν μπορει να παιξει με την καρτα γραφεικων.δεν σε ειδα να αναφερεις οτι τους την ειπες για αυτο. ε μην σε παραξενευει γιατι το πισι το πηγε εκεινος και οχι εγω.. αν ημουν εγω εκει τα πραγματα θα ηταν διαφορετικα ;ρ αλλα ας μην ανοιξουμε αυτο το κεφαλαιο καλυτερα! στο θεμα μας !! Βασικά ας δοκιμάσει σε διαφορετικές πρίζες αν υπάρχει η δυνατότητα να μην χρησιμοποιήσει καν πολύμπριζο γιατι καμια φορά αυτα δημιουργούν τα προβλήματα θα το δοκιμασει και αυτο αλλα οταν δοκιμαζαμε την οθονη του στο πισι μου και την οθονη μου στο πισι του στο δικο μου πολυμπριζο και παλι το ιδιο γινοταν. και το δικο μου λογικα ειναι καλο δεν μου εχει εμφανισει κανενα προβλημα!
Ziant Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2014 (επεξεργασμένο) οταν δοκιμαζαμε την οθονη του στο πισι μου και την οθονη μου στο πισι του στο δικο μου πολυμπριζο και παλι το ιδιο γινοταν. και το δικο μου λογικα ειναι καλο δεν μου εχει εμφανισει κανενα προβλημα! Δεν βγαίνει καποιο νόημα εξήγησε το καλύτερα... Οι δυο υπολογιστές βρίσκονται στην ίδια ηλεκτρική εγκατάσταση (σπίτι) ? Κάτι τέτοιο βλέπεις ? Με όλα αυτά τα καλώδια που δείχνεις στο αρχικό ποστ δεν γίνεται σύνδεση, λείπει το βασικό καλώδιο d-sub σε d-sub (vga), που μπορεί να συνδεθεί απευθείας από την κάρτα γραφικών (pc), στην οθόνη, χωρίς αντάπτορες κτλ Έχει τέτοια έξοδο η κάρτα γραφικών και τέτοια είσοδο η οθόνη, σύνδεσε τα απευθείας με αυτό το καλώδιο. Η μπρίζα/καλώδιο υπολογιστή/οθόνης/πολυμπριζο είναι σούκο, δηλαδη έχουν αυτά τα μικρά σιδεράκια (γείωση) που βλέπεις στις εικόνες παρακάτω? Ξεχώρισε τα καλώδια ρεύματος από τα υπόλοιπα να μην έχουν επαφή/να είναι κοντά, γιατί λόγο κακής μόνωσης/κακης ποιότητας του καλωδίου (d-sub) από το pc στην οθόνη, μπορεί να έχεις παράσιτα Επεξ/σία 18 Φεβρουαρίου 2014 από Ziant 1
gogoulini79:P Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2014 Δεν βγαίνει καποιο νόημα εξήγησε το καλύτερα... Οι δυο υπολογιστές βρίσκονται στην ίδια ηλεκτρική εγκατάσταση (σπίτι) ? Κάτι τέτοιο βλέπεις ? Με όλα αυτά τα καλώδια που δείχνεις στο αρχικό ποστ δεν γίνεται σύνδεση, λείπει το βασικό καλώδιο d-sub σε d-sub (vga), που μπορεί να συνδεθεί απευθείας από την κάρτα γραφικών (pc), στην οθόνη, χωρίς αντάπτορες κτλ Έχει τέτοια έξοδο η κάρτα γραφικών και τέτοια είσοδο η οθόνη, σύνδεσε τα απευθείας με αυτό το καλώδιο. Η μπρίζα/καλώδιο υπολογιστή/οθόνης/πολυμπριζο είναι σούκο, δηλαδη έχουν αυτά τα μικρά σιδεράκια (γείωση) που βλέπεις στις εικόνες παρακάτω? Ξεχώρισε τα καλώδια ρεύματος από τα υπόλοιπα να μην έχουν επαφή/να είναι κοντά, γιατί λόγο κακής μόνωσης/κακης ποιότητας του καλωδίου (d-sub) από το pc στην οθόνη, μπορεί να έχεις παράσιτα λοιπον για να το εξηγησω καλυτερα. το πισι ειναι του αγοριου μου και οχι δεν ειναι στο ιδιο σπιτι απλα τον ειχε φερει εδω για να δοκιμασουμε να ανταλλαξουμε τις οθονες μας στην ουσια να δουμε αν φταιει η οθονη η καρτα γραφικων κλπ. βλεπουμε κατι τετοιο αλλα πολυυυ λιγοτερο απο αυτο και μονο στα παιχνιδια. προφανως για να λεω οτι χρησιμοποιει ανταπτορα σημαινει οτι δεν γινεται η συνδεση απευθειας. γιατι η καρτα γραφικων του εχει τις θυρες αυτες. και τα καλωδια οταν το εφερε σπιτι μου δεν ειχαν καμια επαφη το ενα με το αλλο ηταν τελειως χυμα και σε οτι να ναι θεσεις επειδη δεν το ειχαμε τοποθετησει κανονικα το πισι ηταν μεσ την μεση του δωματιου μονο για δοκιμη. για τις πριζες θα ρωτησω και θα κανω επεξεργασια αυτο το μηνυμα οταν θα ξερω. θα προσπαθησω να εξηγησω λοιπον ξανα πως κανει την συνδεση. παιρνει αυτο το καλωδιο το βαζει στην οθονη απο την μια μερια και στον ανταπτορα απο την αλλη. και την χρυση μερια του παραπανω ανταπτορα την βαζει στην καρτα γραφικων γιατι η καρτα εχει τις παρακατω συνδεσεις μονο.
Ziant Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2014 Το πρόβλημα είναι ότι η δική του οθόνη έχει μόνο D-sub (vga) είσοδο, που σημαίνει ότι δέχεται αναλογικό σήμα, άρα σε όποιο πρόβλημα από καλώδια/αναντάπτορες/κάρτα γραφικών/drivers κτλ, η οθόνη μετατρέπει το αναλογικό σήμα σε ψηφιακό και ανάλογα και την οθόνη το πρόβλημα μπορεί να φαίνεται μεγαλύτερο ή μικρότερο ή να μην φαίνεται καθόλου. Έτσι στην δικιά του οθόνη το πρόβλημα είναι μεγαλύτερο, στο μαγαζί δεν φαινόταν καθόλου πρόβλημα, και στην δικιά σου οθόνη φαινόταν λίγο. Συνήθως τα προβλήματα είναι πολλαπλά, και όχι μόνο ένα...
gogoulini79:P Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2014 Το πρόβλημα είναι ότι η δική του οθόνη έχει μόνο D-sub (vga) είσοδο, που σημαίνει ότι δέχεται αναλογικό σήμα, άρα σε όποιο πρόβλημα από καλώδια/αναντάπτορες/κάρτα γραφικών/drivers κτλ, η οθόνη μετατρέπει το αναλογικό σήμα σε ψηφιακό και ανάλογα και την οθόνη το πρόβλημα μπορεί να φαίνεται μεγαλύτερο ή μικρότερο ή να μην φαίνεται καθόλου. Έτσι στην δικιά του οθόνη το πρόβλημα είναι μεγαλύτερο, στο μαγαζί δεν φαινόταν καθόλου πρόβλημα, και στην δικιά σου οθόνη φαινόταν λίγο. Συνήθως τα προβλήματα είναι πολλαπλά, και όχι μόνο ένα... και τι μπορουμε να κανουμε σε αυτο? =/
Ziant Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2014 Δοκιμάζεις την δικιά του οθόνη στο δικό σου Pc (αν δεν το έχεις ήδη κάνει). Δοκιμάζεις στο δικό του pc/οθόνη, άλλο αντάπτορα/καλώδιο. Δοκιμάζεις μια άλλη κάρτα γραφικών στο pc με αναλογική έξοδο... Δοκιμάζεις την δικιά του κάρτα γραφικών σε άλλο pc (με την ίδια σύνδεση) Αν η οθόνη/καλώδια κτλ είναι οκ, κάνεις φορμάτ στο Pc , βάζεις του απαραίτητους drivers, και 1 game μόνο, για να δεις αν κάνει πάλι τα ίδια (δοκίμασε και παλαιότερους amd drivers)... Δηλαδή βάζεις στόχο να αποδείξεις πχ ότι η κάρτα γραφικών στην αναλογική έξοδο έχει πρόβλημα, αλλά για να την αντικαταστήσουν αν έχει εγγύηση ακόμα, πρέπει να το αποδείξεις εκεί που την αγόρασες (που την βρήκαν οκ)...
gogoulini79:P Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2014 Δοκιμάζεις την δικιά του οθόνη στο δικό σου Pc (αν δεν το έχεις ήδη κάνει). Δοκιμάζεις στο δικό του pc/οθόνη, άλλο αντάπτορα/καλώδιο. Δοκιμάζεις μια άλλη κάρτα γραφικών στο pc με αναλογική έξοδο... Δοκιμάζεις την δικιά του κάρτα γραφικών σε άλλο pc (με την ίδια σύνδεση) Αν η οθόνη/καλώδια κτλ είναι οκ, κάνεις φορμάτ στο Pc , βάζεις του απαραίτητους drivers, και 1 game μόνο, για να δεις αν κάνει πάλι τα ίδια (δοκίμασε και παλαιότερους amd drivers)... Δηλαδή βάζεις στόχο να αποδείξεις πχ ότι η κάρτα γραφικών στην αναλογική έξοδο έχει πρόβλημα, αλλά για να την αντικαταστήσουν αν έχει εγγύηση ακόμα, πρέπει να το αποδείξεις εκεί που την αγόρασες (που την βρήκαν οκ)... το πρωτο το εχουμε κανει, το δευτερο μπορουμε να το κανουμε, τα υπολοιπα δεν μπορουμε να τα κανουμε..... δεν εχουμε τα απαραιτητα "εργαλεια" πως να το πω. υποθετω οτι γιαυτο υπαρχουν οι τεχνικοι αλλα αυτοι απλα ειπαν αυτην την μαλακια <<δεν σηκωνει η οθονη τα γραφικα της καρτας γραφικων>> και ουτε καν ασχοληθηκαν να το φτιαξουν =/
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα