Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,κοιτάζω στους τόκους από καταθέσεις και διακρίνω ότι στο ποσό αναγράφει το μικτό επιτόκιο που έλαβα από προθεσμιακή κατάθεση για το οικ.έτος 2013 και δίπλα τον φόρο,είναι σωστό ή στο ποσό θα έπρεπε να αναγράφει στο πόσο το καθαρό επιτόκιο που έλαβα;

To καθαρο ποσο θα το υπολογισεις μονος σου κανοντας την αφαιρεση. Το βαζεις στο 667. Στο 433 τον φορο.

Θα σου υπολογιστει φορος 1% επι του μικτου τοκου. Εκτος αν το αθροισμα τοκου και εισοδηματος ειναι >20 χιλιαρικα, οποτε θα σου υπολογιστει 2% :devil:

(το διαβολικο icon προερχεται απο το υπουργειο οικονομικων)

Παιδια γιατι δεν μπορω να ενεργοποιησω τον λογαριασμο μου στο taxis.net. μηπως εχει προβλημα.

Μου βγαζει συνεχεια λαθος κωδικος. Οτι βαζω λαθος τους χαρακτηρες που σε βγαζει στο τελος.. 10 φορες το εκανα... 

Βεβαιωσου οτι γραφεις σωστα το pass. Κι εγω τη πρωτη φορα δοκιμασα 50 φορες και δεν. Τελικα δε παιρνουσα σωστα ενα ψηφιο. Καμμια φορα σε μπερδευουν :-)

• Like 1
  • Απαντ. 235
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Παιδια ξερει κανεις στα σιγουρα εαν το τεκμαρτο με το εισοδημα απο ενοικιο (που φορολογειται αυτοτελως) προσθετονται?..

Τι εννοω...

Πχ καποιος  ανεργος που εχει 9 χιλιαρικα τεκμαρτο,δεν πληρωνει τιποτα για αυτα (μονο για το ενοικιο) γτ ουσιαστικα μεχρι τα 9500 ειναι αφορολογητο,εαν εχει ομως και 1000 π.χ τον χρονο εισοδημα απο ενοικιο θα προστεθει με το τεκμαρτο και θα του παει συνολικα 10 χιλιαρικα?..

Δηλαδη θα τον πιασει και με 22% φορολογια και θα πληρωσει και τον φορο για το ενοικιο?..

ρωταω γτ δεν ειναι οπως μισθοι συνταξεις...

Δημοσ.

Το τεκμαρτό εισόδημα συγκρίνεται με το δηλούμενο πραγματικό και ο φόρος μπαίνει σε αυτό που είναι μεγαλύτερο. Στην περίπτωση που λές θα φορολογηθεί το ενοίκιο με 10% + προκαταβολή για το επόμενο έτος 55%.

Δημοσ.

Όχι. Θα φορολογηθεί όλο το τεκμαρτό με 10% + προκαταβολή, ασχέτως που το μοναδικό πραγματικό σου εισόδημα είναι 1000 ευρώ.

Δηλαδή: έστω τεκμαρτό 9500. Αν είχες μόνο αυτό -> 0 φόρος.

Έστω τώρα 1 ευρώ από ενοίκιο: 1 ευρώ πραγματικό και 9499 τεκμαρτό. Φόρος 10% στο 9500 + 55% προκαταβολή. Και πάλι τυχερός είσαι. Φαντάσου να είχες κάνει κανένα voucher. Με 26% + προκαταβολή θα σε πήγαινε.

Αφού ζούμε ένα όνειρο. Ξυπνάτε απότομα;

Δημοσ.

To καθαρο ποσο θα το υπολογισεις μονος σου κανοντας την αφαιρεση. Το βαζεις στο 667. Στο 433 τον φορο.

Θα σου υπολογιστει φορος 1% επι του μικτου τοκου. Εκτος αν το αθροισμα τοκου και εισοδηματος ειναι >20 χιλιαρικα, οποτε θα σου υπολογιστει 2% :devil:

το διαβολικο icon προερχεται απο το υπουργειο οικονομικων)

To είδα και απο την κίνηση του βιβλιαρίου οπότε τα έχουν περασει σωστά έτσι; Γιατί νόμιζα ότι θα μου είχαν το καθαρό και όχι το μικτό στο ποσό αφου δίπλα έχει περασμένο τον φόρο! Σε αφαίρεση που έκανα απο το μικτό επιτόκιο με τον φόρο βρήκα το καθαρό επιτόκιο το οποίο έχω εισπράξει
Δημοσ.

Όχι. Θα φορολογηθεί όλο το τεκμαρτό με 10% + προκαταβολή, ασχέτως που το μοναδικό πραγματικό σου εισόδημα είναι 1000 ευρώ.

Δηλαδή: έστω τεκμαρτό 9500. Αν είχες μόνο αυτό -> 0 φόρος.

Έστω τώρα 1 ευρώ από ενοίκιο: 1 ευρώ πραγματικό και 9499 τεκμαρτό. Φόρος 10% στο 9500 + 55% προκαταβολή. Και πάλι τυχερός είσαι. Φαντάσου να είχες κάνει κανένα voucher. Με 26% + προκαταβολή θα σε πήγαινε.

Αφού ζούμε ένα όνειρο. Ξυπνάτε απότομα;

Επειδη αυτο που λες ειναι ΠΡΩΤΗ φορα που το βλεπω/διαβαζω σαν εκδοχη μπορεις να μου πεις δηλαδη ποσο λες εσυ οτι θα πληρωσει καποιος με αυτα τα ποσα?

Γιατι ετσι οπως το λες πρεπει να πληρωσει 1000 φευγα ενω αντιστοιχα ενας μισθωτος με 9500 πραγματικο εισοδημα θα πληρωσει 0. Εκτος και αν δεν καταλαβα κατι καλα απο αυτα που ειπες

Δημοσ.

Το κανα ευχαριστω..

Να ρωτησω.

Μπορω να την κανω μονος μου την φορολογικη?

Δεν εχω κατι στην ιδιοκτησια μυ, μονο το εισοδημα μου, που και αυτο δεν μπορω να το κρυψω...

Δημοσ.

Επειδη αυτο που λες ειναι ΠΡΩΤΗ φορα που το βλεπω/διαβαζω σαν εκδοχη μπορεις να μου πεις δηλαδη ποσο λες εσυ οτι θα πληρωσει καποιος με αυτα τα ποσα?

Γιατι ετσι οπως το λες πρεπει να πληρωσει 1000 φευγα ενω αντιστοιχα ενας μισθωτος με 9500 πραγματικο εισοδημα θα πληρωσει 0. Εκτος και αν δεν καταλαβα κατι καλα απο αυτα που ειπες

Έστω κακομοίρης χωρίς πραγματικό εισόδημα, με μονοκατοικία πχ 114τ.μ. και 1τ.μ. αποθήκη. Τεκμαρτό εισόδημα 9.540, φόρος μηδέν. Έστω ο ίδιος κακομοίρης με 1 ευρώ πραγματικό εισόδημα από ενοίκιο, φόρος μαζί με προκαταβολή: 1.478,72

Έστω ο ίδιος κακομοίρης, με 100 ευρώ πραγματικό εισόδημα από voucher (παρακράτηση φόρου 20 ευρώ).

Πληρώνει 3.804,62 μαζί με την προκαταβολή.

Έστω τώρα μισθωτός με πραγματικό εισόδημα 9.540, φόρος μηδέν.

Δηλαδή τι δεν καταλαβαίνουμε: Πληρώνει φόρο αυτός που έχει 1 ευρώ πραγματικό εισόδημα και όχι αυτό ο οποίος έχει 953.900,00% πραγματικό παραπάνω εισόδημα.

Δημοσ.

Να ρωτησω.

Μπορω να την κανω μονος μου την φορολογικη?

Γιατι να μη μπορεις? Κι εγω 20 χρονια τωρα, μονος μου τη κανω.

Αρκει να ξερεις βεβαια :-)

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ναι, υπαρχει το pdf με τις οδηγιες στο gsis, αλλα αν το κανεις για πρωτη φορα ολο και κατι θα κανεις λαθος, οποτε ζητα και βοηθεια απο καποιον φιλο σου που ξερει.

Επεξ/σία από rus
  • Like 1
Δημοσ.

Έστω κακομοίρης χωρίς πραγματικό εισόδημα, με μονοκατοικία πχ 114τ.μ. και 1τ.μ. αποθήκη. Τεκμαρτό εισόδημα 9.540, φόρος μηδέν. Έστω ο ίδιος κακομοίρης με 1 ευρώ πραγματικό εισόδημα από ενοίκιο, φόρος μαζί με προκαταβολή: 1.478,72

Έστω ο ίδιος κακομοίρης, με 100 ευρώ πραγματικό εισόδημα από voucher (παρακράτηση φόρου 20 ευρώ).

Πληρώνει 3.804,62 μαζί με την προκαταβολή.

Έστω τώρα μισθωτός με πραγματικό εισόδημα 9.540, φόρος μηδέν.

Δηλαδή τι δεν καταλαβαίνουμε: Πληρώνει φόρο αυτός που έχει 1 ευρώ πραγματικό εισόδημα και όχι αυτό ο οποίος έχει 953.900,00% πραγματικό παραπάνω εισόδημα.

Με τροπολογια που περασε μετα το πασχα βλεπω οτι αυτο που λες δεν ισχυει..

Ισχυει για ανεργους με πραγματικα εισοδηματα απο ενοικια κτλ πανω απο 5000 ευρω και πανω απο 9500 τεκμαρτο.

Δημοσ.

Αυτό που γράφω ισχύει όπως ακριβώς το γράφω :)

Αν πρόσεξες το quote γράφει για 9540

Στην περίπτωση με τα 9500 έχεις δίκιο και το πραγματικό δεν προστίθεται στο τεκμαρτό αλλά αφαιρείται από αυτό

Δημοσ.

Καλησπερα σας! Ξερει καποιος να μου πει μεχρι ποτε δηλωνεται το ε9 φετος; Επισης αν ενος παιδιου του γραψε ενα σπιτι ο πατερας του και τον οριζει ως κατοχο ψιλης κυριοτητας και ο πατερας του εχει την επικαρπια, θα πρεπει να κανει ο γιος ε9 ή οχι; Δηλαδη θα πληρωσει φορο και ο γιος; Να σημειωσω οτι το σπιτι αυτο ειναι αδειο δεν μενει κανεις και δεν νοικιαζεται! Ευχαριστω!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...