Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 235
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Οντως θα πρεπει να γινει υποβολη δηλωσης αλλα απο οτι ειδα μπορω να δηλωθω και ως προστατευομενο μελος του πατερα μου. Επισης μιας και το εισοδημα προερχεται απο αποδειξη δαπανης που ακριβως συμπληρωνεται ? Η φορμα ειναι προσυμπληρωμενη με τον παρακραντειθεντα φορο αλλα το καθαρο εισοδημα δεν ειναι γραμμενο σε καποιο πεδιο.Βεβαια η βεβαιωση αποδοχων εχει καταχωρηθει.

Τελος και κατι αλλο.Σχετικά με τα επιδοματα ΟΑΕΔ λογικα δεν ειναι και αυτα προσυμπληρωμενα ? Δεν ειδα κατι ομως.Καποιος αλλος μηπως το εχει δει προσυμπληρωμενο ή θα πρεπει να παρω βεβαιωση αποδοχων απο ΟΑΕΔ ?

Δημοσ.

Δίνεις στοιχεία με δόσεις.

Τι σημαίνει "το εισοδημα προερχεται απο αποδειξη δαπανης";

Ο παρακρατηθεία φόρος σε ποιον κωδικό είναι γραμμένος;

Αν είναι στον 605 και δεν είναι συμπληρωμένο το εισόδημα, τότε υπάρχει πρόβλημα που έχω περιγράψει στο post #21.

Το επίδομα ανεργίας συμπληρώνεται από το φορολογούμενο, με βάση την αντίστοιχη βεβαίωση του ΟΑΕΔ και, φυσικά, δεν φορολογείται.

Δημοσ.

Ως φοιτητης πληρωθηκα με αποδειξη επαγγελματικης δαπανης.Παρελαβα βεβαιωση εισοδηματων απο εμπορικες επιχειρησεις οπου εχει καταχωρηθει και στο συστημα.Ο παρακρατηθεις φορος εχει αναγραφει στο 605 αλλα τα καθαρα εισοδηματα πουθενα.Απο οτι εψαξα λιγο ειδα οτι θα πρεπει να αναγραφει στο 507.

Δημοσ.

Στον 507 καταχωρείται το εισόδημα και φορολογείται με 26%.

Το πρόβλημα δημιουργείται αν ο φορολογούμενος έχει και τεκμαρτό (αυτ/το κλπ)

Δημοσ.

Στον 507 καταχωρείται το εισόδημα και φορολογείται με 26%.

Το πρόβλημα δημιουργείται αν ο φορολογούμενος έχει και τεκμαρτό (αυτ/το κλπ)

περίμενε αφού έχει γίνει ήδη παρακράτηση φόρου 20% και χαρτόσημο 3.6% όχι;

Άρα ο φοιτητής θα πληρώσει άλλο ένα 6% όχι 26%.

Δημοσ.

Αυτό που έγραψα στο προηγούμενο post ήταν ότι αυτού του είδους το εισόδημα (ελευθέρια επαγγέλματα κλπ) φορολογείται με 26%.

Είναι προφανές ότι στην εκκαθάριση της δήλωσής του θα συμψηφιστεί το ποσό που έχει καταβάλει και θα πληρώσει αυτό που προκύπτει.

Δημοσ.

Καλησπέρα σας , να κάνω και εγω την ερώτηση μου μήπως κάποιος μπορεί να βοηθήσει.

Αρχικά εισέπραξα μία τελευταία δόση 360,00ευρώ απο το επίδομα ανέργειας και τοκους τράπεζας 0,12ευρώ.
Μέχρι εδώ ολα καλά μιας και έχω καταλάβει σε ποιούς κωδικούς τα δηλώνω.
Επίσης πρόλαβα και εργάστηκα για μια εταιρία μια ολόκληρη εβδομάδα απο την οποία και εισέπραξα 205,24ευρώ ,
μετά και πάλι οαεδ και απλή κάρτα ανεργείας μέχρι και σήμερα.

Η μάλλον χαζή απορία μου είναι σχετικά με τις αποδείξεις που θα πρέπει να δηλώσω..πως το υπολογίζω ?..
Είναι το τεκμαρτό ? δηλ3000 επι 25% = 750 ?
Είναι τα 205,24 επι 25% = 51,31 ?
Δεν είναι τίποτα απο τα παραπάνω ? Πραγματικά έχω ζαλιστεί και μπερδευτέι..

Δημοσ.

Αποδείξεις υποβάλλουν οι μισθωτοί και συνταξιούχοι.

Φυσικότατα !! Ολοι ανεξαρτήτως πηγη εισοδήματος

Το 25% του εισοδήματος με μεγιστο 10.000 ευρω αποδειξεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παω να κανω τη δηλωση της μανας μου κι εκει που λεει αθροισμα αποδοων κλπ ειναι πορτοκαλι τα κουτακια αλλα δε γραφει ποσο και δε με αφηνει να βαλω γιατι λεει συμπληρωνονται αυτοματα,τωρα τι κανουμε? εχει τη βεβαιωση αποδοχων απο το ικα η μανα μου στα χερια της!!

Επεξ/σία από moumias
Δημοσ.

παω να κανω τη δηλβση της ανας μου κι εκει που λεει αθροισμα αποδοων κλπ ειναι πορτοκαλι τα κουτακια αλλα δε γραφει ποσο και δε με αφηνει να βαλω γιατι λεει συμπληρωνονται αυτοματα,τωρα τι κανουμε? εχει τη βεβαιωση αποδοχων απο το ικα η μανα μου στα χερια της!!

Μαλλον δεν εχει στειλει το ΙΚΑ το ποσο στη ΓΓΠΣ να το περασει εκτος και εχει να κανει με το προβλημα Θεοχαρη και την ψηφιακη του υπογραφη που λειπει και εχει δημιουργησει πολλα προβληματα

Δημοσ.

Αντιμετωπιζω το ιδιο ακριβως προβλημα με την φορολογικη δηλωση του πατερα μου. Τα πεδια 301 εως 317 ειναι πορτοκαλι και ΚΕΝΑ. Τι κανουμε ; Υπομονη; Εαν ληξει η προθεσμια δηλωσης των φ.δηλωσεων τι γινετε επειτα; 

Δημοσ.

Καλησπέρα,κοιτάζω στους τόκους από καταθέσεις και διακρίνω ότι στο ποσό αναγράφει το μικτό επιτόκιο που έλαβα από προθεσμιακή κατάθεση για το οικ.έτος 2013 και δίπλα τον φόρο,είναι σωστό ή στο ποσό θα έπρεπε να αναγράφει στο πόσο το καθαρό επιτόκιο που έλαβα;

Δημοσ.

Παιδια γιατι δεν μπορω να ενεργοποιησω τον λογαριασμο μου στο taxis.net. μηπως εχει προβλημα.

Μου βγαζει συνεχεια λαθος κωδικος. Οτι βαζω λαθος τους χαρακτηρες που σε βγαζει στο τελος.. 10 φορες το εκανα... 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...