Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Η αποζημίωση απόλυσης θα καταχωρηθεί στον κωδικό 657/658

Η αποζημιωση εθελουσιας εξοδου που θα καταχωρηθει?

Η φοροαπαλλαγη των τοκων στεγαστικου δανειου καταργηθηκε. Που θα βαλουμε τωρα αυτο το ποσο? Στον κωδ.727 ισως?

• Απαντ. 235
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Η αποζημιωση εθελουσιας εξοδου που θα καταχωρηθει?

Η φοροαπαλλαγη των τοκων στεγαστικου δανειου καταργηθηκε. Που θα βαλουμε τωρα αυτο το ποσο? Στον κωδ.727 ισως?

Καταργηθηκε.....

Δημοσ.

Καταργηθηκε.....

Το ειπα κι εγω οτι καταργηθηκε. Αλλα βεβαιωση πηρα, τι τη κανω?

Στον κωδικο 727 γραφεις λεει τα ποσο που πληρωσες για αποσβεση δανειων. Αρα να γραψω εκει το ποσο που πληρωσα το 2013 για το στεγαστικο μου?

Δημοσ.

Το ειπα κι εγω οτι καταργηθηκε. Αλλα βεβαιωση πηρα, τι τη κανω?

Στον κωδικο 727 γραφεις λεει τα ποσο που πληρωσες για αποσβεση δανειων. Αρα να γραψω εκει το ποσο που πληρωσα το 2013 για το στεγαστικο μου?

Εκει που λεει ποσα πληρωσες για τοκους και δανεια θα βαλεις οσα πληρωσες συνολικα.Τριτη σελιδα αλλα δεν θυμαμαι κωδικο

Τοκοχρεωλυτικη αποσβεση νομιζω το λεει

Δημοσ.

Ναι, ειναι ο κωδικος 727. Αρα μου λες οτι εκει θα βαλω το ποσο των δοσεων που εδωσα το 2013 για το στεγαστικο δανειο.

Αλλα αυτο το ποσο θα πρεπει να το υπολογισω ο ιδιος( η δοση που εδινα επι 12), και οχι απ τη βεβαιωση που πηρα. Διοτι η βεβαιωση γραφει τους τοκους. Σωστα?

Δημοσ.

Ένα σοβαρό θέμα που υπάρχει ίσως σε πολλούς νέους είναι η βεβαίωση που έχουν πάρει για αμοιβή εκπαίδευσης κατάρτισης για ένα αστείο ποσό που τους έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα.

Το συγκεκριμένο θέμα που γνωρίζω αφορά σε αμοιβή 375 ευρώ από την οποία έχουν κρατηθεί φόρος 20% (75 ευρώ) και χαρτόσημο 3,6% (13,50 ευρώ), δηλαδή αμοιβή 361,50.

Με βάση το ηλεκτρονικό αρχείο της εταιρείας που πλήρωσε τους υπαλλήλους της τότε (από το ΝΟΕ 2012 οι περισσότεροι έχουν απολυθεί) το σύστημα έχει περάσει το φόρο στον κωδικό 605 που αντιστοιχεί σε αμοιβές από ελευθέριο επάγγελμα ενώ κανένα από τους υπαλλήλους δεν έκοβε απόδειξη και ήταν μισθωτοί. Επιπλέον, σε όποιο κωδικό και να βάλεις τα 361,50 (εκτός από τον 507) σου απαντάει το σύστημα ότι πρέπει να γράψεις την αμοιβή.

Από την εταιρεία είπαν ότι το πρόβλημα αντιμετωπίζεται με το άρθρο 184 του πρόσφατου ν.4261/2014 αλλά αυτό εξαιρεί ρητά τις αμοιβές από ελευθέριο επάγγελμα.

Το αποτέλεσμα είναι ότι παιδιά που είναι άνεργα πλέον και πέρυσι έπαιρναν το επίδομα του ΟΑΕΔ, καλούνται να πληρώσουν υπέρογκο φόρο αφού ενεργοποιούνται τα τεκμήρια !!!

Λογιστές μου είπαν ότι πρέπει να αλλάξει η εταιρεία το ηλεκτρονικό αρχείο αλλά το βλέπω δύσκολο, αν και αρκετοί έχουν θορυβηθεί όταν τους είπα τις επιπτώσεις. Γνωρίζει κάποιος άλλη λύση;

Δημοσ.

Ναι, ειναι ο κωδικος 727. Αρα μου λες οτι εκει θα βαλω το ποσο των δοσεων που εδωσα το 2013 για το στεγαστικο δανειο.

Αλλα αυτο το ποσο θα πρεπει να το υπολογισω ο ιδιος( η δοση που εδινα επι 12), και οχι απ τη βεβαιωση που πηρα. Διοτι η βεβαιωση γραφει τους τοκους. Σωστα?

Η βεβαιωση και εχω δει από Παρακαταθηκων γραφει και τοκους και δοσεις για κεφαλαιο

Δημοσ.

Η βεβαιωση και εχω δει από Παρακαταθηκων γραφει και τοκους και δοσεις για κεφαλαιο

Πραγματι, στη βεβαιωση μου υπαρχουν

α. Τοκοι που καταβληθηκαν

β. Κεφαλαιο που καταβληθηκε

Μονο που το αναφερομενο κεφαλαιο ειναι περιπου το μισο απ οτι πραγματικα πληρωσα. Αρα? τι θα γραψω?

Δημοσ.

Πραγματι, στη βεβαιωση μου υπαρχουν

α. Τοκοι που καταβληθηκαν

β. Κεφαλαιο που καταβληθηκε

Μονο που το αναφερομενο κεφαλαιο ειναι λιγοτερο απ το μισο που πραγματικα εδωσα. Αρα?? τι θα γραψω?

Το συνολο α+β

Εσυ πληρωνες τοκους και κεφαλαιο μαζι

Δημοσ.

Το συνολο α+β

Εσυ πληρωνες τοκους και κεφαλαιο μαζι

Προφανως ολοι ετσι πληρωνουν.

Πραγματι, υπολογισα τα λεφτα που εδωσα το 2013, η διαφορα με το συνολο της βεβαιωσης ειναι 40€.

Οταν τους ρωτησα παντως τι να τη κανω τη βεβαιωση των τοκων(μεχρι τωρα την εβαζα στους τοκους στεγαστικου, τωρα αυτο καταργηθηκε) μου ειπαν οτι "ειναι για τεκμηριο". Υπαρχει καποια τετοια επιλογη στη Δηλωση?

Δημοσ.

Προφανως ολοι ετσι πληρωνουν.

Πραγματι, υπολογισα τα λεφτα που εδωσα το 2013, η διαφορα με το συνολο της βεβαιωσης ειναι 40€.

Οταν τους ρωτησα παντως τι να τη κανω τη βεβαιωση των τοκων(μεχρι τωρα την εβαζα στους τοκους στεγαστικου, τωρα αυτο καταργηθηκε) μου ειπαν οτι "ειναι για τεκμηριο". Υπαρχει καποια τετοια επιλογη στη Δηλωση?

Αν το εισοδημα που δηλωνεις δεν καλυπτει οσα εχεις πληρωσει για δανεια φυσικα και εχεις πρόβλημα τεκμηριων

Αν τα καλύπτεις μην σε απασχολει

Δημοσ.

Αντι ομως να μου πουν "βαλτα στον 727" μου ειπαν "ειναι για τεκμηριο", αυτο με παραξενευει.

Με τις αποδειξεις του κωδ.51 ξερεις τι γινεται? Μετρανε οι αποδειξεις του φαρμακειου?

Πρεπει λεει να βαλεις πανω απο το 1/20 του ειοσοδηματος σου για να εχεις την 10% εκπτωση?

Δημοσ.

Αντι ομως να μου πουν "βαλτα στον 727" μου ειπαν "ειναι για τεκμηριο", αυτο με παραξενευει.

Με τις αποδειξεις του κωδ.51 ξερεις τι γινεται? Μετρανε οι αποδειξεις του φαρμακειου?

Πρεπει λεει να βαλεις πανω απο το 1/20 του ειοσοδηματος σου για να εχεις την 10% εκπτωση?

Μαλλον για τυχον τεκμηριο ηθελαν να σου πουν

Οι αποδειξεις από γιατρους όταν πατησεις τον κωδικο για τα ιατρικα σου ανοιγει παραθυρο και τις βαζεις με το ΑΦΜ του γιατρου

Τα φαρμακα διπλα απλα αθροιστικα

Μετα από κάθε εισαγωγή για αυτά θελει καταχωρηση εγγραφης και όταν τελειώσεις μεταφορα στη δηλωση

Για το ποσοστο δεν ξερω.

Δημοσ.

Οι αποδειξεις από γιατρους όταν πατησεις τον κωδικο για τα ιατρικα σου ανοιγει παραθυρο και τις βαζεις με το ΑΦΜ του γιατρου

Τα φαρμακα διπλα απλα αθροιστικα

Μετα από κάθε εισαγωγή για αυτά θελει καταχωρηση εγγραφης και όταν τελειώσεις μεταφορα στη δηλωση

Για τις αποδειξεις απο γιατρους δε τιθεται θεμα. Με τις αποδειξεις των φαρμακειων ειναι το θεμα.

Μετραει καθε φαρμακο? ή μονο αυτα που παιρνεις με συνταγη γιατρου? Μετρανε ολες οι αποδειξεις? και ασπιρινες, ντεπον, καλλυντικα, ας πουμε?

Δημοσ.

Για τις αποδειξεις απο γιατρους δε τιθεται θεμα. Με τις αποδειξεις των φαρμακειων ειναι το θεμα.

Μετραει καθε φαρμακο? ή μονο αυτα που παιρνεις με συνταγη γιατρου? Μετρανε ολες οι αποδειξεις? και ασπιρινες, ντεπον, καλλυντικα, ας πουμε?

Αρκει να γραφουν από την ταμειακη μηχανη "Φαρμακα" όχι καλυντικα κλπ

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...