Physics_Rulez Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2014 Η λογική του βαρύτητας του ΕΝΦΙΑ στον ψιλό κύριο είναι απαράδεκτη, καθώς ο τελευταίος δε δύναται να εκμεταλλευτεί το ακίνητο ούτε εμπορικά, ούτε για κατοικία... τη βρίσκω επιεικώς ηλίθια. 1
Joshua21 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2014 Εξήγησα παραπάνω ότι ο επικαρπωτής φορολογείται για το εισόδημα που εισπράττει, ενδεχομένως, από το ακίνητο αλλά η φορολογία που επιβάλλεται σε ένα ακίνητο πρέπει να αφορά όλους τους συνιδιοκτήτες με διαφορετικά εμπράγματα δικαιώματα. Η λογική φορολόγησης του δικαιώματος της επικαρπίας στον ΕΝΦΙΑ βασίζεται, και πολύ σωστά κατά την άποψή μου, στην ηλικία του επικαρπωτή, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη η ηλικία του ψιλού κυρίου. Έτσι, ξεκινάει από πολύ μεγάλο ποσοστό (80%) όταν ο επικαρπωτής είναι κάτω των 20 ετών (σπάνια περίπτωση) και φτάνει στο χαμηλό ποσοστό του 10% όταν ο επικαρπωτής είναι μεγαλύτερος των 80. Το αν αυτά τα ποσοστά και οι ηλικίες μας αρέσουν ή δεν μας αρέσουν είναι θέμα συζήτησης αλλά όλοι γνωρίζουμε ότι ποτέ δεν πρόκειται να συμφωνήσουν όλοι και γιαυτό επικρατεί η άποψη της πλειοψηφίας. Σωστά φορολογείται ο επικαρπωτής από τυχόν εισόδημα του ακινήτου μια και στη δική του τσέπη μπαίνει, δεν είπε κανείς το αντίθετο. Τώρα από κει και πέρα, το εμπράγματο δικαίωμα της ψιλής κυριότητας είναι μια μαλακία και μισή. Σε φορτώνει με υποχρεώσεις, χωρίς να σου δίνει κανένα ουσιαστικό δικαίωμα. Σε βαραίνει μέρος της φορολόγησης του ακινήτου, σε βαραίνει οποιοδήποτε έκτακτο έξοδο, ενώ ταυτόχρονα το δικαίωμα χρήσης ή εκμετάλλευσης ανήκει σε άλλον. Επίσης ο ΕΝΦΙΑ είναι και άδικος και παράνομος. Κάθε ιδιοκτήτης έχει πληρώσει τον αντίστοιχο φόρο όταν απέκτησε το ακίνητο(φόρος μεταβίβασης, κληρονομιάς ή οτιδήποτε άλλο), έχει πληρώσει κανονικά το φόρο εισοδήματος του, έχει πληρώσει κανονικά τα ανταποδοτικά τέλη, αλλά παρόλα αυτά έρχεται το κράτος και του ζητάει να πληρώσει ένα ποσοστό από την υποτιθέμενη(αντικειμενική) αξία του ακινήτου! Τέλος, σε καμία περίπτωση δεν μπορώ να δεχτώ ότι ο πατέρας ή ο παππούς ή έστω ο θείος μοίρασαν τα ακίνητα που είχαν στα παιδιά, εγγόνια, ανίψια τους, με στόχο να τα εξαναγκάσουν να είναι χρεωμένοι. Άλλωστε, είναι γνωστό το ανέκδοτο που κυκλοφορεί τα τελευταία χρόνια και ο γονιός λέει στο παιδί του "κάτσε φρόνιμα γιατί θα σου γράψω το σπίτι". Ούτε εγώ μπορώ να το δεχτώ αυτό. Ο βασικότερος λόγος που μεταβίβασε κάποιος μόνο την ψιλή κυριότητα είναι το μικρότερο κόστος της μεταβίβασης. Έλα όμως που πλέον έτσι όπως έγιναν τα πράγματα οι ψιλοί κύριοι απλά είναι χρεωμένοι... για αυτό έγινε γνωστό το συγκεκριμένο ανέκδοτο. 1
παπι Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2014 Πωπωπω, τι εκτρωμα ειναι αυτο το taxisnet. 15 λεπτα για να βρω πως θα πληρωσω ενφια με ebanking.
Moderators Praetorian Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2014 Moderators Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2014 Γιατί έτσι; Εφόσον σου δίνει την ταυτότητα πληρωμής, μετά πηγαίνεις στο web banking της τράπεζας και δίνεις τα στοιχεία της ταυτότητας. Δηλαδή έτσι γίνεται στο ΦΠΑ.
doryforika2012 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2014 αν δεν πληρωσω μεχρι αυριο εφορια και ενφια τι προστιμο θα πληρωσω? θα πρεπει να παω στην εφορια να το πληρωσω μετα η μπορω και στη τραπεζα?
lak10 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2014 θελω να ρωτησω τον νομοθετη γιατι εγω που εχω 67% αναπηρια να μπορω να πληρωσω ΕΝΦΙΑ ας μας που σε τι υπερισχυω με 13% λιγοτερη αναπηρια αυτο με τα ποσοστα ειναι τραγικο και κοροιδια κατα τα αλλα ειναι κοινωνικο κρατος
Cossutius. Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2014 θελω να ρωτησω τον νομοθετη γιατι εγω που εχω 67% αναπηρια να μπορω να πληρωσω ΕΝΦΙΑ ας μας που σε τι υπερισχυω με 13% λιγοτερη αναπηρια αυτο με τα ποσοστα ειναι τραγικο και κοροιδια κατα τα αλλα ειναι κοινωνικο κρατος Τι ρωτάς? Έχεις 67%? Τυχερός εισαι. Βλέπεις τι γίνεται τωρα με τα ΚΕΠΑ που κόβουν τα ποσοστά των αναπήρων μη και ζητήσουν καμια σύνταξη..
eidikos33 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2014 εαν καποιος που εργαζοταν παρει συνταξη στην φορολογικη δηλωση θα φαινεται οτι εχει εισοδηματα και απο μισθωτες υπηρεσιες και απο συνταξεις,υπαρχει γενικα καποιο προβλημα? θα υπαρξει καποια διερευνηση απο την εφορια?
The_Judas Δημοσ. 17 Απριλίου 2015 Δημοσ. 17 Απριλίου 2015 Η υποβολή της συγκεντρωτικής κατάστασης πελατών-προμηθευτών γιατί είναι κλειστή στο ταξις; Δεν ισχύει η παρακάτω παράταση μέχρι 30/9 ; http://www.taxheaven.gr/news/news/view/id/22443
Anorymous Δημοσ. 17 Απριλίου 2015 Δημοσ. 17 Απριλίου 2015 Εγω πληρωσα το ενφια κανονικα ενω ημουν ανεργος πριν βγει η μειωση σημερα που ειπαν οτι πρεπει να παω εγω με χαρτουρα να παρω την διαφορα αν δεν χρωσταω κατι αλλο. Εγω ομοως χρωσταω ενα προστιμο , τοσο δυσκολο ειναι να κανουν αυτοματα συμψηφισμο , πρεπει να τρεχω τωρα εγω την μηχανογραφηση γιατι την εχουν ?
rus Δημοσ. 28 Απριλίου 2015 Δημοσ. 28 Απριλίου 2015 Εγω πληρωσα το ενφια κανονικα ενω ημουν ανεργος πριν βγει η μειωση σημερα που ειπαν οτι πρεπει να παω εγω με χαρτουρα να παρω την διαφορα αν δεν χρωσταω κατι αλλο. Tι πραγμα?? κι εγω πληρωσα τον ενφια αν και ανεργος. Ειπαν οτι θα παρουμε πισω λεφτα? Λινκ?
eidikos33 Δημοσ. 29 Απριλίου 2015 Δημοσ. 29 Απριλίου 2015 Εγω πληρωσα το ενφια κανονικα ενω ημουν ανεργος πριν βγει η μειωση σημερα που ειπαν οτι πρεπει να παω εγω με χαρτουρα να παρω την διαφορα αν δεν χρωσταω κατι αλλο. Εγω ομοως χρωσταω ενα προστιμο , τοσο δυσκολο ειναι να κανουν αυτοματα συμψηφισμο , πρεπει να τρεχω τωρα εγω την μηχανογραφηση γιατι την εχουν ? τι χαρτουρα ζητησαν?
Anorymous Δημοσ. 29 Απριλίου 2015 Δημοσ. 29 Απριλίου 2015 Tι πραγμα?? κι εγω πληρωσα τον ενφια αν και ανεργος. Ειπαν οτι θα παρουμε πισω λεφτα? Λινκ? τι χαρτουρα ζητησαν? Αν πληρωσατε τον ΕΝΦΙΑ πριν την εκπτωση που βγηκε αργοτερα οπως εγω που ημουν ανεργος και πληρωσα ολο το ποσο στα τελη Αυγουστου και μετα ειχα εκπτωση 50% λογω ανεργιας, τοτε πας με την ταυτοτητα σου στο ταμειο στην Α Αθηνων ειναι στο 2ο οροφο και παιρνεις την διαφορα αν δεν χρωστας κατι αλλο αλλιως αφαιρειτε απο αυτο που χρωστας.
rus Δημοσ. 29 Απριλίου 2015 Δημοσ. 29 Απριλίου 2015 Αν πληρωσατε τον ΕΝΦΙΑ πριν την εκπτωση που βγηκε αργοτερα οπως εγω που ημουν ανεργος και πληρωσα ολο το ποσο στα τελη Αυγουστου και μετα ειχα εκπτωση 50% λογω ανεργιας, τοτε πας με την ταυτοτητα σου στο ταμειο στην Α Αθηνων ειναι στο 2ο οροφο και παιρνεις την διαφορα αν δεν χρωστας κατι αλλο αλλιως αφαιρειτε απο αυτο που χρωστας. Ποτε βγηκε εκπτωση 50% λογω ανεργιας? Υπαρχει λινκ? Για ποιο ετος μιλας οτι ησουν ανεργος? το 2013? Προσωπικα ημουν ανεργος ολο το 2014, και πληρωσα κανονικα τις 6 δοσεις του ενφια, μεχρι δηλαδη και το περασμενο Φλεβαρη. Δικαιουμαι να παρω τιποτα πισω?
Dannie Δημοσ. 29 Απριλίου 2015 Δημοσ. 29 Απριλίου 2015 Ποτε βγηκε εκπτωση 50% λογω ανεργιας? Υπαρχει λινκ? Για ποιο ετος μιλας οτι ησουν ανεργος? το 2013? Προσωπικα ημουν ανεργος ολο το 2014, και πληρωσα κανονικα τις 6 δοσεις του ενφια, μεχρι δηλαδη και το περασμενο Φλεβαρη. Δικαιουμαι να παρω τιποτα πισω? Παιδια δεν ηταν για ολους τους ανεργους υπηρχαν κριτηρια οπως ας πουμε τα τεκμηρια διαβιωσης και η περιουσιακη κατασταση.Οσοι πηραν τον επιδομα [που εδωσε ο Σαμαρας και το λαπτοπ δικαιουντε την μειωση.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα