Ghost_Rider Δημοσ. 31 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2014 ειδικε πηγαινε απο την εφορια μια βολτα οπως πηγα κ εγω και τα εισεπραξα απο εκει
eidikos33 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2014 πηγα 2 φορες κ μου ειπαν οτι εχει μπει στο ψυγειο η πληρωμη της επιστροφης φορου απο την προυσταμενη της δοη..τι να πω; εσυ ποτε πληρωθηκες;
Ghost_Rider Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2014 πηγα 2 φορες κ μου ειπαν οτι εχει μπει στο ψυγειο η πληρωμη της επιστροφης φορου απο την προυσταμενη της δοη..τι να πω; εσυ ποτε πληρωθηκες αρχες αυγουστου
PETROS13 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2014 Οπότε δεν το κάνω τώρα και περιμένω 15 μέρες για να μην έχω τόκο? Για να γίνει ρύθμιση πρέπει να έχει λήξει η προθεσμία για την πληρωμή με το που λήξει μια δόση έχεις τόκο που πληρώνεις. Με τη ρύθμιση σου βάζουν τόκο αλλά δεν σε κυνηγάνε για να τα εισπράξουν.
greekparot Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2014 Γνωριζει κανεις ή ακουσε ποτε θα ξεκινησει η επιστροφη φορου; Απο τον Μαιο περιμενω 200ευρω και ακομη ερχονται... δεν χρωσταω παλιους φορους, ενφια κλπ.
Par1s* Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2014 Η ειδοποίηση πληρωμής φόρου που έχει 5 δόσεις, είναι ο ΕΝΦΙΑ, σωστά; Μου έχει 5 δόσεις των 40.82€. Την επικαρπία του σπιτιού μου την έχει η γιαγιά μου. Και μας ήρθε και στους δύο να πληρώσουμε από 5 δόσεις! Είναι λάθος τους αυτό; Θα πληρώσουμε δύο φορές για ένα σπίτι; Η λογίστρια είπε να πληρώσουμε κανονικά, αλλά δεν μίλησα εγώ μαζί της ακόμα.Βρήκα αυτό αλλά δεν μπορώ να βγάλω άκρη, αν μπορέσει κάποιος να μου εξηγήσει παρακαλώ..Edit: Κατάλαβα από τα σχόλια, πως μοιράζονται το ποσό που πρέπει να πληρώσουν, αυτός που έχει την υψηλή κυριότητα, με αυτόν που έχει την επικαρπία. Οπότε σωστά μου ήρθε.
fabiars Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2014 Αν δεν έχει γίνει κάποιο λάθος , ο καθένας σας πληρώνει φόρο για το ποσοστό που του αναλογεί και η γιαγιά θα πληρώσει περισσότερα
makfil Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2014 Η ειδοποίηση πληρωμής φόρου που έχει 5 δόσεις, είναι ο ΕΝΦΙΑ, σωστά; Μου έχει 5 δόσεις των 40.82€. Την επικαρπία του σπιτιού μου την έχει η γιαγιά μου. Και μας ήρθε και στους δύο να πληρώσουμε από 5 δόσεις! Είναι λάθος τους αυτό; Θα πληρώσουμε δύο φορές για ένα σπίτι; Η λογίστρια είπε να πληρώσουμε κανονικά, αλλά δεν μίλησα εγώ μαζί της ακόμα. Βρήκα αυτό αλλά δεν μπορώ να βγάλω άκρη, αν μπορέσει κάποιος να μου εξηγήσει παρακαλώ.. Edit: Κατάλαβα από τα σχόλια, πως μοιράζονται το ποσό που πρέπει να πληρώσουν, αυτός που έχει την υψηλή κυριότητα, με αυτόν που έχει την επικαρπία. Οπότε σωστά μου ήρθε. Ο ΕΝΦΙΑ είναι φόρος που επιβάλλεται στα ακίνητα και κάθε ακίνητο μπορεί να το έχει είτε ένας με το δικαίωμα της πλήρους κυριότητας είτε περισσότεροι με διαφορετικά διακαιώματα (ψιλός κύριος, επικαρπωτής κλπ). Στην περίπτωσή σου είστε δύο οι κύριοι: εσύ ως ψιλός κύριος και η γιαγιά σου ως επικαρπώτρια και ο φόρος επιμερίζεται με βάση τις διατάξεις της παρ. 4 του άρθρου 2 του νόμου που αναφέρεις. 1
hammerd Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2014 παιδια , μπορω να πληρωσω ολο το ποσο του ενφια τωρα που ειναι η πρωτη δοση στις 30/9 και να ξεμπερδευω ??? 1
hammerd Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2014 ωραια ! αντε με τη μ@λ@κι@ μας πριξανε...ty makfil
Joshua21 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2014 Η ειδοποίηση πληρωμής φόρου που έχει 5 δόσεις, είναι ο ΕΝΦΙΑ, σωστά; Μου έχει 5 δόσεις των 40.82€. Την επικαρπία του σπιτιού μου την έχει η γιαγιά μου. Και μας ήρθε και στους δύο να πληρώσουμε από 5 δόσεις! Είναι λάθος τους αυτό; Θα πληρώσουμε δύο φορές για ένα σπίτι; Η λογίστρια είπε να πληρώσουμε κανονικά, αλλά δεν μίλησα εγώ μαζί της ακόμα. Βρήκα αυτό αλλά δεν μπορώ να βγάλω άκρη, αν μπορέσει κάποιος να μου εξηγήσει παρακαλώ.. Edit: Κατάλαβα από τα σχόλια, πως μοιράζονται το ποσό που πρέπει να πληρώσουν, αυτός που έχει την υψηλή κυριότητα, με αυτόν που έχει την επικαρπία. Οπότε σωστά μου ήρθε. Δεν είδα το λινκ που έβαλες, αλλά τον ΕΝΦΙΑ τον μοιράζεστε, 70% ο ψιλός κύριος και 30% ο επικαρπωτής.
makfil Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2014 Δεν είδα το λινκ που έβαλες, αλλά τον ΕΝΦΙΑ τον μοιράζεστε, 70% ο ψιλός κύριος και 30% ο επικαρπωτής. Ο νόμος ορίζει, και σωστά, διαφορετικά ποσοστά, ανάλογα με την ηλικία του επικαρπωτή. 1
Joshua21 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2014 Ο νόμος ορίζει, και σωστά, διαφορετικά ποσοστά, ανάλογα με την ηλικία του επικαρπωτή. Δίκιο έχεις, πήρα παράδειγμα από τον εαυτό μου και νόμιζα πως ισχύει για όλες τις περιπτώσεις έτσι. Όσο για το "σωστά" που γράφεις, σηκώνει πολύ συζήτηση.
makfil Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2014 Γιατί σηκώνει συζήτηση; Όσο πιο μεγάλος σε ηλικία είναι ο επικαρπωτής, οπότε αναμένεται να πάει σύντομα στον άλλο κόσμο, τόσο πιο μικρό είναι το ποσοστό που του αναλογεί.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα