Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 235
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

πηγα 2 φορες κ μου ειπαν οτι εχει μπει στο ψυγειο η πληρωμη της επιστροφης φορου απο την προυσταμενη της δοη..τι να πω;

εσυ ποτε πληρωθηκες;

Δημοσ.

πηγα 2 φορες κ μου ειπαν οτι εχει μπει στο ψυγειο η πληρωμη της επιστροφης φορου απο την προυσταμενη της δοη..τι να πω;

εσυ ποτε πληρωθηκες

αρχες αυγουστου

Δημοσ.

Οπότε δεν το κάνω τώρα και περιμένω 15 μέρες για να μην έχω τόκο?

Για να γίνει ρύθμιση πρέπει να έχει λήξει η προθεσμία για την πληρωμή

με το που λήξει μια δόση έχεις τόκο που πληρώνεις.

Με τη ρύθμιση σου βάζουν τόκο αλλά δεν σε κυνηγάνε για να τα εισπράξουν.

Δημοσ.

Γνωριζει κανεις ή ακουσε ποτε θα ξεκινησει η επιστροφη φορου; Απο τον Μαιο περιμενω 200ευρω και ακομη ερχονται... δεν χρωσταω παλιους φορους, ενφια κλπ.

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Η ειδοποίηση πληρωμής φόρου που έχει 5 δόσεις, είναι ο ΕΝΦΙΑ, σωστά;

Μου έχει 5 δόσεις των 40.82€. Την επικαρπία του σπιτιού μου την έχει η γιαγιά μου. Και μας ήρθε και στους δύο να πληρώσουμε από 5 δόσεις! Είναι λάθος τους αυτό; Θα πληρώσουμε δύο φορές για ένα σπίτι; Η λογίστρια είπε να πληρώσουμε κανονικά, αλλά δεν μίλησα εγώ μαζί της ακόμα.

Βρήκα αυτό αλλά δεν μπορώ να βγάλω άκρη, αν μπορέσει κάποιος να μου εξηγήσει παρακαλώ..

Edit: Κατάλαβα από τα σχόλια, πως μοιράζονται το ποσό που πρέπει να πληρώσουν, αυτός που έχει την υψηλή κυριότητα, με αυτόν που έχει την επικαρπία. Οπότε σωστά μου ήρθε.

Δημοσ.

Αν δεν έχει γίνει κάποιο λάθος , ο καθένας σας πληρώνει φόρο για το ποσοστό που του αναλογεί και η γιαγιά θα πληρώσει περισσότερα ;)

Δημοσ.

Μου έχει 5 δόσεις των 40.82€. Την επικαρπία του σπιτιού μου την έχει η γιαγιά μου. Και μας ήρθε και στους δύο να πληρώσουμε από 5 δόσεις! Είναι λάθος τους αυτό; Θα πληρώσουμε δύο φορές για ένα σπίτι; Η λογίστρια είπε να πληρώσουμε κανονικά, αλλά δεν μίλησα εγώ μαζί της ακόμα.

Βρήκα αυτό αλλά δεν μπορώ να βγάλω άκρη, αν μπορέσει κάποιος να μου εξηγήσει παρακαλώ..

Edit: Κατάλαβα από τα σχόλια, πως μοιράζονται το ποσό που πρέπει να πληρώσουν, αυτός που έχει την υψηλή κυριότητα, με αυτόν που έχει την επικαρπία. Οπότε σωστά μου ήρθε.

Ο ΕΝΦΙΑ είναι φόρος που επιβάλλεται στα ακίνητα και κάθε ακίνητο μπορεί να το έχει είτε ένας με το δικαίωμα της πλήρους κυριότητας είτε περισσότεροι με διαφορετικά διακαιώματα (ψιλός κύριος, επικαρπωτής κλπ).

Στην περίπτωσή σου είστε δύο οι κύριοι: εσύ ως ψιλός κύριος και η γιαγιά σου ως επικαρπώτρια και ο φόρος επιμερίζεται με βάση τις διατάξεις της παρ. 4 του άρθρου 2 του νόμου που αναφέρεις.

• Like 1
Δημοσ.

παιδια , μπορω να πληρωσω ολο το ποσο του ενφια τωρα που ειναι

η πρωτη δοση στις 30/9 και να ξεμπερδευω ???

• Like 1
Δημοσ.

Δεν είδα το λινκ που έβαλες, αλλά τον ΕΝΦΙΑ τον μοιράζεστε, 70% ο ψιλός κύριος και 30% ο επικαρπωτής.

Δημοσ.

Δεν είδα το λινκ που έβαλες, αλλά τον ΕΝΦΙΑ τον μοιράζεστε, 70% ο ψιλός κύριος και 30% ο επικαρπωτής.

Ο νόμος ορίζει, και σωστά, διαφορετικά ποσοστά, ανάλογα με την ηλικία του επικαρπωτή.

• Like 1
Δημοσ.

Ο νόμος ορίζει, και σωστά, διαφορετικά ποσοστά, ανάλογα με την ηλικία του επικαρπωτή.

Δίκιο έχεις, πήρα παράδειγμα από τον εαυτό μου και νόμιζα πως ισχύει για όλες τις περιπτώσεις έτσι.

Όσο για το "σωστά" που γράφεις, σηκώνει πολύ συζήτηση.

Δημοσ.

Γιατί σηκώνει συζήτηση;

Όσο πιο μεγάλος σε ηλικία είναι ο επικαρπωτής, οπότε αναμένεται να πάει σύντομα στον άλλο κόσμο, τόσο πιο μικρό είναι το ποσοστό που του αναλογεί.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...