Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά , ο παππούς μου απο τότε που γεννήθηκα έβαζε λεφτά κάθε μήνα σε έναν λογαριασμό του για μένα και τώρα μαζεύτηκαν 25.000-30.000€ , μου είπε αν θέλω να τα πάρω να τα βάλω σε δικό μου μιας και δε μπορεί να το κάνει άλλο , το θέμα ειναι οτι ειμαι φοιτητής 20 χρόνων και ειμαι σα προστατευόμενο τέκνο στην οικογενειακή φορολογική δηλωση του πατέρα μου , θα αλλάξει κατι αν τα βάλω σε δικό μου λογαριασμό ; Δεν έχω ούτε αυτοκίνητο ούτε ακίνητο ούτε τίποτα άλλο στο όνομα μου ...

• Απαντ. 235
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ανεργος με μονο εισοδημα μισο ενοικιο 160 θα πληρωσω φορο 500 ευρω!!!!! Τι ωραιο φορολογικο συστημα που εχουμε.....

• Like 1
Δημοσ.

Ανεργος με μονο εισοδημα μισο ενοικιο 160 θα πληρωσω φορο 500 ευρω!!!!! Τι ωραιο φορολογικο συστημα που εχουμε.....

Εννοεις φορο επι των τεκμηριων σου??(λιγο ειναι μου φαινεται...)

Ο φορος για το ενοικιο(που εισπρ.) ποσο ηταν με την προκαταβολη του επομενου ετους?

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά , ο παππούς μου απο τότε που γεννήθηκα έβαζε λεφτά κάθε μήνα σε έναν λογαριασμό του για μένα και τώρα μαζεύτηκαν 25.000-30.000€ , μου είπε αν θέλω να τα πάρω να τα βάλω σε δικό μου μιας και δε μπορεί να το κάνει άλλο , το θέμα ειναι οτι ειμαι φοιτητής 20 χρόνων και ειμαι σα προστατευόμενο τέκνο στην οικογενειακή φορολογική δηλωση του πατέρα μου , θα αλλάξει κατι αν τα βάλω σε δικό μου λογαριασμό ; Δεν έχω ούτε αυτοκίνητο ούτε ακίνητο ούτε τίποτα άλλο στο όνομα μου ...

Αν στο λογ/σμο αυτο εισαι συνδικαιουχος και με αλλα ατομα, σηκωσε τα και βαλτα σε νεο λογ/σμο οπου θα εισαι μονος σου. Ετσι τα λεφτα θα ειναι αποκλειστικα δικα σου. Οσο για την εφορια που ρωτας, σαν τι να αλλαξει? Οι καταθεσεις δε φορολογουνται. Μονο αν εκανες προθεσμιακη και πηρες τοκους, πληρωνεις 1% επι των τοκων ως εκτακτη εισφορα αλληλεγγυης. 

Θα τα φας ολα με τη μια? :-)

Δημοσ.

Εννοεις φορο επι των τεκμηριων σου??(λιγο ειναι μου φαινεται...)

Ο φορος για το ενοικιο(που εισπρ.) ποσο ηταν με την προκαταβολη του επομενου ετους?

1920 ηταν τα ενοικια για ενα χρονο + 3000 κρητηριο διαβιωσης και επειδη μοναδικα εσοδα ειναι απο ενοικιο και περσι μηδενικο δεν εχω καμια μα καμια φοροαπαλλαγη .

Οποτε πληρωνω 500 ευρω και κατι λιγα ακομα δηλαδη οπως μου εδωσαν το κοινωνικο μερισμα το περνουν πισω και τους δινω και απο την τσεπη μου....πολλοι μαγκες μπραβος τους!!!!

Δημοσ.

Ηλίθια ερώτηση, μη βαράτε :P

Δεν έχω εισόδημα, δεν έχω κάτι στο όνομα μου, δεν έχει αλλάξει γενικώς τίποτε από τη φορολογική μου δήλωση του '13. Έχω μόνο κάποια χρέη ΦΠΑ και ΟΑΕΕ (τα οποία δεν ξέρω καν αν συμπεριλαμβάνονται στη δήλωση).

Η λογίστρια μου λείπει και επιστρέφει «αύριο, αύριο, αύριο». Να πάρω το ρίσκο να τη συμπληρώσω με τυφλοσούρτη την περσινή (μηδενική θα είναι άλλωστε), ή παίζει να έχουν αλλάξει τόσα πολλά και να τρέχω; :P

Δημοσ.

1920 ηταν τα ενοικια για ενα χρονο + 3000 κρητηριο διαβιωσης και επειδη μοναδικα εσοδα ειναι απο ενοικιο και περσι μηδενικο δεν εχω καμια μα καμια φοροαπαλλαγη .

Οποτε πληρωνω 500 ευρω και κατι λιγα ακομα δηλαδη οπως μου εδωσαν το κοινωνικο μερισμα το περνουν πισω και τους δινω και απο την τσεπη μου....πολλοι μαγκες μπραβος τους!!!!

Tεκμηριο δεν ειναι το ενοικιο που παιρνεις αλλα το σπιτι που μενεις συν τα 3.000(που υπαρχεις) κ.τ.λ.Δηλαδη αν μενεις σε ενα σπιτι 50 τετραγωνικων μαζι με 3000+2000=5000 τεκμηριο και πραγματικο εισοδημα 1920 ευρω οποτε φορολογεισαι βαση τεκμηριων.

Γυρω στα 300 ευρω επρεπε να πληρωσεις για το ενοικιο με προκατοβολη για το επομενο ετος.Μετα επρεπε να σε φορολογησουν επι των τεκμηριων απο το πρωτο ευρω.

Ισως κανω λαθος αλλα και εγω ενα ενοικιο παιρνω και εκτος του φορου 10% και της προκατοβολης των ενοικιων του επομενου ετους με φορολογησαν κοντα 1.100 ευρω για τεκμηρια διαβιωσης(7.000 ευρω).

Δημοσ.

Αν στο λογ/σμο αυτο εισαι συνδικαιουχος και με αλλα ατομα, σηκωσε τα και βαλτα σε νεο λογ/σμο οπου θα εισαι μονος σου. Ετσι τα λεφτα θα ειναι αποκλειστικα δικα σου. Οσο για την εφορια που ρωτας, σαν τι να αλλαξει? Οι καταθεσεις δε φορολογουνται. Μονο αν εκανες προθεσμιακη και πηρες τοκους, πληρωνεις 1% επι των τοκων ως εκτακτη εισφορα αλληλεγγυης. 

Θα τα φας ολα με τη μια? :-)

Όχι δε ήμουν δικαιούχος , ήταν καθαρά και μόνο όνομα του είχε , και μου είπε ´´παρτα ειναι δικά σου ´´ τώρα σκέφτομαι οτι θα αναγκαστώ να κανω φορολογική δηλωση εγώ ´η όχι ; Δε θα αναγκαστώ να υποβάλω φορολογική δηλωση απο τους τόκους ; ( τώρα ειμαι προστατεύομενο τέκνο στην δηλωση των γονιών μου σα φοιτητής )

Δημοσ.

Tεκμηριο δεν ειναι το ενοικιο που παιρνεις αλλα το σπιτι που μενεις συν τα 3.000(που υπαρχεις) κ.τ.λ.Δηλαδη αν μενεις σε ενα σπιτι 50 τετραγωνικων μαζι με 3000+2000=5000 τεκμηριο και πραγματικο εισοδημα 1920 ευρω οποτε φορολογεισαι βαση τεκμηριων.

Γυρω στα 300 ευρω επρεπε να πληρωσεις για το ενοικιο με προκατοβολη για το επομενο ετος.Μετα επρεπε να σε φορολογησουν επι των τεκμηριων απο το πρωτο ευρω.

Ισως κανω λαθος αλλα και εγω ενα ενοικιο παιρνω και εκτος του φορου 10% και της προκατοβολης των ενοικιων του επομενου ετους με φορολογησαν κοντα 1.100 ευρω για τεκμηρια διαβιωσης(7.000 ευρω).

Ειμαι φιλοξενουμενος αλλα ναι στην ουσια μπηκε αυτοματα το τεκμηριο των 3000 και φορολογουμε για τοσο , πηγα σημερα στην εφορο της ειπα οτι ειμαι μακροχρονια ανεργος αλλα τιποτα, το μονο που μου ειπε ειναι να τα δινω λιγα λιγα να μην στεναχωριεμαι....και οτι του χρονου αφου εχει ξενοικιαστει το σπιτι θα εχω επιστροφη.

Δημοσ.

Για όσους ενδιαφέρονται, άνοιξε η διαδικασία κατάθεσης τροποποιητικών δηλώσεων Ε1, Ε2 κλπ.

καλημερα φιλε,ειναι σιγουρο?

Δημοσ.

Έκανα 2 τροποποιητικές σήμερα το πρωί, και μάλιστα για αυτ/τα που είχαν εισαχθεί μεταχειρισμένα από Ευρώπη και στα τεκμήρια υπολογίζονταν με βάση την ελληνική άδεια κυκλοφορίας ενώ με το νόμο της 5/5/14 υπολογίζονται από την κυκλοφορία τους στην Ευρώπη, δηλαδή μειωμένο τεκμήριο, που επηρεάζει, ενδεχομένως, και το φόρο πολυτελείας.

Δημοσ.

Έκανα 2 τροποποιητικές σήμερα το πρωί, και μάλιστα για αυτ/τα που είχαν εισαχθεί μεταχειρισμένα από Ευρώπη και στα τεκμήρια υπολογίζονταν με βάση την ελληνική άδεια κυκλοφορίας ενώ με το νόμο της 5/5/14 υπολογίζονται από την κυκλοφορία τους στην Ευρώπη, δηλαδή μειωμένο τεκμήριο, που επηρεάζει, ενδεχομένως, και το φόρο πολυτελείας.

Και από που μπορεις να το ξερεις αυτό και να το αποδειξεις και στην εφορια αν χρειαστεί ?

Εχω δυο τετοια παλια των παιδιων μου αλλα είναι 1800αρια ΤΤ και δεν με πιανουν τα τεκμήρια .Το ένα του 1999 και λεει η αδεια 2001 και το άλλο του 2001 και λεει η αδεια το 2003

Ο μηχανικος μου ειπε την πραγματικη πρωτη κυκλοφορια

Δημοσ.

Εάν δεν σε πιάνουν τα τεκμήρια κλπ, δεν χρειάζεται να προχωρήσεις στη διαδικασία.

Οι περιπτώσεις που ασχολήθηκα ήταν για αυτ/τα μεγάλου κυβισμού του 2003 που είχαν εισαχθεί το 2005 και παιζόταν θέμα 10ετίας.

Ο φίλος και ο γιος του που τα έχουν πήγε στο Υπ. Μεταφορών με τα χαρτιά του, έγινε η διόρθωση και περίμενε πότε θα ανοίξουν οι τροποποιητικές και σήμερα με παρακάλεσε να τις κάνω (δεν τα πάει καλά με την τεχνολογία, όπως και πάρα πολλοί άλλωστε). Στις περιπτώσεις αυτές οι μειώσεις του φόρου ήταν σημαντικές.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...