jeanthira7 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2014 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα και πάλι, Είδα ότι τιμήσατε το αντίστοιχο περυσινό θέμα και είπα να κάνω μποναμά και για φέτος!!! Μία απορία: Φόρος για τα εισοδήματα του 2013 φέτος για εισόδημα έως 25.000 => 22% με μείωση από 21.000 € κατά 2.100 και για πάνω από 21.000 100 ευρώ μέχρι να συμπληρωθεί το 2.100. Αυτό σημαίνει ότι εγώ π.χ. που έχω εισόδημα 22.000 € θα φορολογηθώ με 22.000*22%=4.840 - 100 = 4.740? Επιπλέον, εκμισθώνω ακίνητο από το 2002 και έχω συμπληρώσει όλα τα απαιτούμενα πεδία στην νέα δήλωση εκτός από το πεδίο "Αριθ.Πρωτ. αρχικής δήλωσης".το οποίο ενεργοποιείται στην περίπτωση που γίνει "τικ" στο πεδίο " Η μίσθωση αποτελεί συνέχεια προηγούμενης " Εχω ανατρέξει στην αρχική δήλωση αλλά βλέπω α/α το οποίο βάζω αλλά δυστυχώς δεν ταιριάζει και έτσι δεν μπορεί να οριστικοποιηθεί η δήλωση. Τα φώτα σας επίσης... Επεξ/σία 19 Φεβρουαρίου 2014 από jeanthira7
Γιάννης Platano Δημοσ. 2 Απριλίου 2014 Δημοσ. 2 Απριλίου 2014 Για να κανω ένα up στο θεμα να κανω κι εγω δυο ερωτήσεις Στο Ε2 όταν γράφαμε το ΑΦΜ του ενοικιαστη μας εβγαζε αυτόματα και το ονομα. Φετος από ότι ειδα δεν το κανει Στην εξοχικη (δευτερευουσα) κατοικια ποσους μηνες γραφουμε ? 3 ή 12 ?? Ευχαριστω
Koritsi_Gia_PC Δημοσ. 2 Απριλίου 2014 Δημοσ. 2 Απριλίου 2014 Έτσι ακούω και εγώ πως είναι.Με αφήνει παγερά καρααδικημένη..
jeanthira7 Δημοσ. 25 Μαΐου 2014 Μέλος Δημοσ. 25 Μαΐου 2014 Ερώτηση: Αποζημίωσης Απόλυσης που είναι αφορολόγητη και δεν εμφανίζεται αυτόματα στο φετινό Ε1 πού την δηλώνουμε?
alan2 Δημοσ. 25 Μαΐου 2014 Δημοσ. 25 Μαΐου 2014 Η αποζημίωση απόλυσης θα καταχωρηθεί στον κωδικό 657/658 Πηγή:www.capital.gr
jeanthira7 Δημοσ. 27 Μαΐου 2014 Μέλος Δημοσ. 27 Μαΐου 2014 Ευχαριστώ πολύ.... Και κάτι άλλο παρακαλώ... Οι αποδείξεις για νοσοκομειακή και φαρμακευτική περίθαλψη τις οποίες δίνουμε στις ασφαλιστικές και εκείνες μας καλύπτουν για ένα ποσό για το οποίο παίρνουμε βεβαίωση από την ασφαλιστική πώς τις δηλώνουμε? Ρωτάω γιατί φέτος η δήλωση αυτών των αποδείξεων γίνεται κατά ΑΦΜ σωστά? Οι αποδείξεις δεν είναι στα χέρια μου επομένως πώς περνάω το συνολικό ποσό για το οποίο επιβαρύνθηκα?
Γιάννης Platano Δημοσ. 27 Μαΐου 2014 Δημοσ. 27 Μαΐου 2014 Ευχαριστώ πολύ.... Και κάτι άλλο παρακαλώ... Οι αποδείξεις για νοσοκομειακή και φαρμακευτική περίθαλψη τις οποίες δίνουμε στις ασφαλιστικές και εκείνες μας καλύπτουν για ένα ποσό για το οποίο παίρνουμε βεβαίωση από την ασφαλιστική πώς τις δηλώνουμε? Ρωτάω γιατί φέτος η δήλωση αυτών των αποδείξεων γίνεται κατά ΑΦΜ σωστά? Οι αποδείξεις δεν είναι στα χέρια μου επομένως πώς περνάω το συνολικό ποσό για το οποίο επιβαρύνθηκα? Οι αποδειξεις από Ασφαλιστικα τα ταμεια ή γιατρους καταχωρουντε με το ΑΦΜ του εκδοτη μια μια αν είναι πολλες Για φαρμακα ολες μαζι ...Όταν πατησεις στο κουτακι για τα ιατρικα ανοιγει παραθυρο με τις δυο πιο πανω επιλογες Να κανω κι εγω μια μαλλον δυσκολη ερωτηση.... Στο Ε9 στα αγροτεμάχια αν εχουμε ένα 4000 τμ με 10 ριζες ελιες μεσα και το άλλο χερσο πως το γραφουμε ? Ευχαριστω.
sl028 Δημοσ. 27 Μαΐου 2014 Δημοσ. 27 Μαΐου 2014 Να προσθέσω κι εγώ μια απορία. Η αποζημίωση λόγω πρόωρης αποχώρησης που δίνει ο μισθωτής στον ιδιοκτήτη, που είναι ένας μήνας, στην φ. δηλ. του ιδιοκτήτη μπαίνει ως εισόδημα από ελευθέρια επαγγέλματα; Και αν ναι, θα μπει καθαρό, χωρίς το χαρτόσημο 3.6%;
ZAKKWYLDE Δημοσ. 28 Μαΐου 2014 Δημοσ. 28 Μαΐου 2014 Τελικά ρε παιδιά τι γίνεται με τον νέο νόμο για την Απόδειξη Δαπάνης(όπου φορολογείσαι ως μισθωτός); Θα ισχύσει αναδρομικά σε όσους έχουμε κάνει Φορ.Δήλωση. Χρειάζεται να γίνει κάποια άιτηση;
koulouri Δημοσ. 28 Μαΐου 2014 Δημοσ. 28 Μαΐου 2014 Καλησπέρα και από μένα.. Στο πεδίο των αποδείξεων θα πρέπει να βάλω ακριβώς το 25%;; Ή να βάλω + 100€ για "αέρα";; Έχω 11.285€ Εισόδημα..
jeanthira7 Δημοσ. 28 Μαΐου 2014 Μέλος Δημοσ. 28 Μαΐου 2014 Καλησπέρα και πάλι... Για το Ε9 επειδή είδα ότι έχει γίνει λάθος στο έτος κατασκευής του ακινήτου μου (αντί για 1989 είναι 1998) πώς; μπορώ να το διορθώσω? Βλέπω ότι δεν έχω επιλογές μέσω της εφαρμογής του gsis ενώ διάβασα ότι μπορούν να γίνουν τροποποιήσεις στο Ε9 έως 30.05... Τελικά τι ισχύει?
Γιάννης Platano Δημοσ. 28 Μαΐου 2014 Δημοσ. 28 Μαΐου 2014 Καλησπέρα και πάλι... Για το Ε9 επειδή είδα ότι έχει γίνει λάθος στο έτος κατασκευής του ακινήτου μου (αντί για 1989 είναι 1998) πώς; μπορώ να το διορθώσω? Βλέπω ότι δεν έχω επιλογές μέσω της εφαρμογής του gsis ενώ διάβασα ότι μπορούν να γίνουν τροποποιήσεις στο Ε9 έως 30.05... Τελικά τι ισχύει? Φυσικα και μπορεις .Μπαινεις στην εφαρμογή πας δημιουργια δηλωσης Ε9 και εκει σε αφηνει να διορθωσεις , να προσθεσεις ή να διαγράψεις ακινητα ή οικόπεδα/αγροτεμαχια Επιλεγεις μεταβολη ακινητου και σε αυτά που σου βγαζει πατας διοριθωση σε αυτό που θελεις και σου ανοιγει την καρτελλα του τι εχεις δηλωσει . Εκει διορθώνεις ότι θελεις και στο τελος κανεις οριστικοποιηση διορθωσης . Σου ζηταει να γραψεις αιτια επιλεγεις "λοιπα" και εχει πλαισιο να γραψεις ότι θελεις Μετα μην ξεχασεις να κανεις οριστικη υποβολή Ε9 Ισχυει το 30/5
mcsaro Δημοσ. 29 Μαΐου 2014 Δημοσ. 29 Μαΐου 2014 Καλησπέρα και από μένα.. Στο πεδίο των αποδείξεων θα πρέπει να βάλω ακριβώς το 25%;; Ή να βάλω + 100€ για "αέρα";; Έχω 11.285€ Εισόδημα.. παντα βαζω ενα μικρο ποσο αερα και για παραπανω δεν θα σου πουνε τιποτα απλως μην βαλεις κανενα τρελο ποσο παραπανω απο το εισοδημα σου και δεν μπορεις να το δικαιολογησεις Καλησπέρα και πάλι... Για το Ε9 επειδή είδα ότι έχει γίνει λάθος στο έτος κατασκευής του ακινήτου μου (αντί για 1989 είναι 1998) πώς; μπορώ να το διορθώσω? Βλέπω ότι δεν έχω επιλογές μέσω της εφαρμογής του gsis ενώ διάβασα ότι μπορούν να γίνουν τροποποιήσεις στο Ε9 έως 30.05... Τελικά τι ισχύει? θα μπεις στο ε9 θα πας να επιλεξεις το ακινητο και θα πας να πατησεις μεταβολες και εκει απλως θα αλλαξει το χρονο Ευχαριστώ πολύ.... Και κάτι άλλο παρακαλώ... Οι αποδείξεις για νοσοκομειακή και φαρμακευτική περίθαλψη τις οποίες δίνουμε στις ασφαλιστικές και εκείνες μας καλύπτουν για ένα ποσό για το οποίο παίρνουμε βεβαίωση από την ασφαλιστική πώς τις δηλώνουμε? Ρωτάω γιατί φέτος η δήλωση αυτών των αποδείξεων γίνεται κατά ΑΦΜ σωστά? Οι αποδείξεις δεν είναι στα χέρια μου επομένως πώς περνάω το συνολικό ποσό για το οποίο επιβαρύνθηκα? δεν γινεται να περασεις το συνολικο ποσο που επιβαρυνθηκες αλλα αν δεν προκειται για ενα ποσο ισαξιο η μεγαλυτερο απο το 5% του εισοδηματος σου μην το περασεις καθολου γιατι το ιδιο χρεωστικο/πιστωτικο υπολοιπο θα προκυψει κατα την εκαθθαριση
theofanis20 Δημοσ. 31 Μαΐου 2014 Δημοσ. 31 Μαΐου 2014 Παιδιά ήθελα να ρωτήσω και εγώ κάτι: εγώ μέχρι το Νοέμβριο του 2013 εμένα με τους γονείς μου ενώ από το Δεκέμβριο του 13 και μέχρι σήμερα νοικιάζω σπίτι μόνος μου. Στο πεδίο της μόνιμης κατοικίας ποια διεύθυνση θα πρέπει να δηλώσω; 1
Γιάννης Platano Δημοσ. 31 Μαΐου 2014 Δημοσ. 31 Μαΐου 2014 Παιδιά ήθελα να ρωτήσω και εγώ κάτι: εγώ μέχρι το Νοέμβριο του 2013 εμένα με τους γονείς μου ενώ από το Δεκέμβριο του 13 και μέχρι σήμερα νοικιάζω σπίτι μόνος μου. Στο πεδίο της μόνιμης κατοικίας ποια διεύθυνση θα πρέπει να δηλώσω; Στο φιλοξενούμενος θα δηλωσεις 11 μηνες με το ΑΦΜ του πατερα σου και εκει που λεει για κατοικια στην τριτη σελιδα θα βαλεις εκει που μενεις και εκει που λεει μηνες θα βαλεις ένα μηνα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα