koutsouni Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2014 Καλησπέρα! Όπως λέει κι ο τίτλος έχω δύο θέματα. Θα το πάρω λίγο από την αρχή όσο πιο σύντομα γίνεται. Το PC που έχω τώρα είναι τόσο σύγχρονο... όσο κι ο ENIAC. Εντάξει, λίγο πιο σύγχρονο. Τα βασικά στοιχεία: MB: MSI 925XE Platinum GPU: GeForce 6600 CPU: P4 3.4GHz RAM: 2GB και μια SB Audigy γιατί έχω 7.1 ηχεία (αυτό δεν είναι της παρούσης αλλά έχω κι εκεί ερώτημα!). Ήμουν πάντα της λογικής: Παίρνω ένα πολύ καλό σύστημα, το κρατάω όσο αντέξει και το αλλάζω όλο. Όταν το πήρα αυτό (2004-2005) ήταν τοπ γι' αυτό και την παλεύει ακόμα (δύσκολα) αλλά δεν είχα σκοπό να το τραβήξω τόσο. Ιδανικά, θέλω τον νέο πύργο να τον πάρω μέσα στην Άνοιξη και σκέφτομαι τώρα σύντομα να πάρω μια οθόνη (την Dell U2414H), μια και η 6600 υποστηρίζει μέχρι 1920*1080 για να μην μου πέσουν όλα μαζί. Με αφορμή το ότι η 6600 έχει μόνο DVI και VGA και η Dell δεν έχει τίποτα από τα δύο, οπότε θα πάρω αντάπτορα, έπεσα πάνω σε μια ASUS 610GT στα 40€ (με HDMI) περίπου και σκεφτόμουν αν αξίζει να την πάρω, να αλλάξω και καμιά μνήμη και να βάλω 4GB να βελτιωθεί ελαφρώς η κατάσταση μέχρι την αλλαγή. Όταν αλλάξω πύργο, αυτό μάλλον θα πάει στους γονείς οπότε δεν θα αποσυρθεί εντελώς. Και λέω: 1) Αξίζει να φύγουν 100€ γι' αυτές τις αλλαγές ή να τα αφήσω ως έχουν και να περιμένω απλά την άγια στιγμή που θα καταφέρω να αλλάξω το σύστημα; Τείνω στο 2ο αλλά θα ήθελα τη γνώμη σας. 2) Βρήκα αυτήν την κάρτα: http://www.e-shop.gr/product?id=PER.540181 (και την αντίστοιχη PCI-e) κι επειδή δεν είναι και πολλές που να υποστηρίζουν 7.1 σκέφτηκα μήπως άλλαζα την υπάρχουσα. Έχει νόημα ή δεν θα δω διαφορά; 3) Και τώρα στο κυρίως θέμα: Ψάχνομαι με το χτίσιμο του νέου PC, για να ρυθμίσω σιγά σιγά και το οικονομικό. Θα ήθελα τις προτάσεις σας, μια και το hardware δεν το παρακολουθώ τόσο στενά πια, με τα εξής δεδομένα: - Budget: Δεν θα υπάρχει θέμα. Το καθυστερώ για να μην έχω τέτοιους περιορισμούς οπότε το έχω μέχρι τα 1800€ περίπου στο μυαλό μου. - Χρήση: Τα πάντα εκτός από gaming που δεν με ενδιαφέρει εκτός αν προκύψει στο μέλλον! Αυτή τη στιγμή κάνω περιορισμένα πράγματα από προγράμματα γιατί δεν υπάρχει η δυνατότητα για κάτι παραπάνω. Υπο κανονικές συνθήκες: Το βασικό είναι η ταχύτητα. Θέλω να γίνονται τα πάντα άμεσα και γρήγορα. - Eξειδικεύμένα προγράμματα: PhotoShop και Video Editing, AutoCAD (2D και 3D), κάποια simulation πιθανά (όπως ASPEN). Και λίγο programming. - Οθόνη: Δεν χρειαζόμαστε. Θα έχει αγοραστεί νωρίτερα. - Πληκτρολόγιο, ποντίκι, ηχεία: Δεν χρειαζόμαστε. - Λόγω επαρχίας το μόνο από τα γνωστά καταστήματα που βολεύει είναι το e-shop αλλά πιθανόν και να δω κάτι τοπικό χωρίς να αποκλείεται η Αθήνα μιας και είναι σχετικά κοντά. - Η συναρμολόγηση θα γίνει από το κατάστημα, λογικά. - Λειτρουργικό δεν είναι απαραίτητο για την ώρα. Έχω τα 7 και βλέπουμε. - Επίσης, επειδή όπως είπα έχω 7.1 ηχεία, θα χρειαστεί κάρτα ήχου εκτός αν υποστηρίζει 7.1 η μητρική. Ευχαριστώ για τον χρόνο σας και συγγνώμη για το... σεντόνι. Αν ξέχασα να αναφέρω κάτι μου λέτε.
IceFrog Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2014 Ουτε ενα ευρω στο παλιο....1800 για μηδενικες απαιτησεις ειναι overkill. φου δεν παιξεις παιχνιδια γλυτωνεις πολλα χρηματα απο το θεμα τις καρτας γραφικων. (εαν αργοτερα αποφασισεις οτι θες να παιζεις αγοραζεις μια τοτε με το budget που σου περισεψε) δεν εχω βαλει ψυκτρα επεξεργαστη και καρτα γραφικων. το κουτι αν δεν σου αρεσει βαζεις οτι θες CORSAIR OBSIDIAN SERIES 350D BLACK 99.90 € Αλλαγή 99.90 € PER.558432INTEL CORE I7-4771 3.90GHZ LGA1150 - BOX 286.96 € Αλλαγή 286.96 € PER.523165ASUS MAXIMUS VI HERO C2 RETAIL 185.50 € Αλλαγή 185.50 € PER.345944MUSHKIN 997069 DIMM 16GB DDR3-1600 DUAL BLACKLINE SERIES 161.50 € Αλλαγή 161.50 € PER.306083SAMSUNG MZ-7TE250KW 840 EVO SERIES 250GB SSD SATA3 DESKTOP KIT 189.00 € Αλλαγή 189.00 € SEAGATE ST1000DM003 1TB BARRACUDA 7200.14 SATA3 54.90Αλλαγή 63.99 € PER.640381SEASONIC S12II-620 BRONZE 620W 98.88 € Αλλαγή 98.88 € Συνολο 1072~
fatals Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2014 Μη δίνεις ούτε 1 ευρώ στο pc που έχεις τώρα. Δεν αξίζει. Αφού θες να πάρεις το pc την άνοιξη, περιίμενε μέχρι τότε γιατί θα αλλάξουν τα πράματα..
pnick Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2014 @fatals: Δεν βλέπω να αλλάζουν σύντομα τα πράγματα, από Intel τουλάχιστον. @Koutsouni: Εφόσον το θέμα δεν είναι το οικονομικό κατά την γνώμη μου μπορείς να μη πάς σε socket 1150. Αν πάς στην πρόταση του Ice Frog μπορείς να αλλάξεις σε 4770k (με 20€ παραπάνω έχεις τον καλύτερο της σειράς ακόμα και αν δεν τον υπερχρονίσεις). Αν μείνεις με τον 4771 δεν χρειάζεται κάν τέτοια μητρική. Πας σε μια Η87 με τα μισά χρήματα. H Maximus είναι εντελώς περιττή... Αν θες μια άλλη γνώμη, και επειδή ζητάς pc με μέλλον και επιδόσεις, την στιγμή που το οικονομικό δεν είναι πρόβλημα, πήγαινε στο 2011 socket. Αν σε ενδιαφέρει μπορεί να ανεβάσω μια πρόταση.
IceFrog Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2014 σορρυ.. τον k ηθελα να βαλω. τωρα το προσεξα, 1
fatals Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2014 @fatals: Δεν βλέπω να αλλάζουν σύντομα τα πράγματα, από Intel τουλάχιστον. @Koutsouni: Εφόσον το θέμα δεν είναι το οικονομικό κατά την γνώμη μου μπορείς να μη πάς σε socket 1150. Αν πάς στην πρόταση του Ice Frog μπορείς να αλλάξεις σε 4770k (με 20€ παραπάνω έχεις τον καλύτερο της σειράς ακόμα και αν δεν τον υπερχρονίσεις). Αν μείνεις με τον 4771 δεν χρειάζεται κάν τέτοια μητρική. Πας σε μια Η87 με τα μισά χρήματα. H Maximus είναι εντελώς περιττή... Αν θες μια άλλη γνώμη, και επειδή ζητάς pc με μέλλον και επιδόσεις, την στιγμή που το οικονομικό δεν είναι πρόβλημα, πήγαινε στο 2011 socket. Αν σε ενδιαφέρει μπορεί να ανεβάσω μια πρόταση. Σίγουρα θα αλλάξουν κάποιες τιμές. Καλύτερα να μη βιάζεται..
pnick Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2014 Όσο δεν έρχονται τα καινούργια socket οι τιμές δεν θα πολυπέσουν από πλευράς cpu-m/b. Εδώ ο δικός μου (3770κ) έχει κολλήσει στα 300 € εδώ και πολύ καιρό... Μια πρόταση από VisionStudio χωρίς οθόνη, όπως είπες: Φυσικά, μπορείς να κάνεις επιλεγμένες αγορές μεταχειρισμένων σε διάφορα parts και να γλυτώσεις πολλά χρήματα. Στα παραπάνω βάλε και έναν HDD με 50-60€.
fatals Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2014 Εγώ θα πήγαινα σε 4770κ, μια καλή Mobo, 16gb ram, και quadro μαζί με ένα καλό τροφοδοτικό, (seasonic, xfx pro κτλ), αφού δεν παίζει παιχνίδια.
pnick Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2014 Δεν διαφωνώ, απλά ο άνθρωπος δεν είναι της λογικής "αλλάζω συχνά συστήματα". Τα κρατάει όσο πάνε. Από αυτήν την άποψη ο 4930κ έχει πολλά χρόνια μπροστά του και από πλευράς ισχύος, αλλά και από πλευράς πολλών πυρήνων που θα του είναι πολύ χρήσιμοι σε τέτοιες εφαρμογές. Ίσα-ίσα, αν ήθελε κυρίως gaming o 4930κ θα του ήταν εντελώς περιττός και θα πρότεινα με κλειστά τα μάτια 4770κ.
koutsouni Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2014 Καλημέρα! Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις! Η αλήθεια είναι ότι ο pnick είναι πολύ κοντά στη λογική που θέλω να φτιάξω το σύστημα. Καταλαβαίνω ότι χωρίς την ανάγκη gaming θα μπορούσα να γλιτώσω κάποια χρήματα από την κάρτα αλλά φαντάζομαι αν έπαιζα θα κοιτούσα με άλλα δεδομένα τις κάρτες. Παρόλα αυτά, επειδή όπως είπα, δεν κάνω συχνά αλλαγές και τώρα έχω κάνει πολύ μεγάλη υπομονή με το υπάρχον σύστημα γιατί με πήγε παραπάνω από όσο υπολόγιζα, θέλω να πάρω ό,τι καλύτερο μπορώ και να έχω για καιρό το κεφάλι μου ήσυχο όσον αφορά το upgrade. Δεν με νοιάζει μεν το gaming, αλλά με νοιάζουν όλα τα άλλα και όχι μόνο να.. γίνονται άλλα και το πως γίνονται. Κοιτούσα κι εγώ για 2011 socket, χωρίς όμως να έχω ασχοληθεί με το πόσο καλύτερος είναι. Πιστεύω πως εκεί θα πάω. Επίσης, γραφικών σκεφτόμουν μήπως κάτι σε Asus. Εσείς τι λέτε? Τροφοδοτικό είναι οκ το 650άρι έτσι? Δεν νομίζω πως χρειάζεται παραπάνω. Corsair έχω τώρα, δεν έχω παράπονο. Οπότε ή θα μείνω σε αυτό ή σε κανένα XFX. Για κάρτα ήχου σε 7.1 είναι περιορισμένες οι επιλογές από ότι βλέπω. Μια Creative και μια Asus είδα στο e-shop. Σε πύργο έχω midi και σκεφτόμουν μήπως πάω σε full. Για τα συστήματα ψύξης δεν έχω ιδέα οπότε θα το βάλω ως έχει! SSD Kingston ή Samsung? Επίσης για τον άλλο δίσκο να πάω σε Black ή να αρκεστώ σε Blue? Τέλος, οθόνη κατέληξα σε αυτή που σας είπα, την U2414H. Με αυτό: http://www.e-shop.gr/product?id=PER.751919 δεν πιστεύω να έχω πρόβλημα με την υπάρχουσα κάρτα. Γιατί βλέπω μια διακύμανση σε αυτά τα καλώδια από 3 μέχρι 33 ευρώ και ψάχνω να δω τι έχω χάσει!!! Πάλι πολλά είπα αλλά τι να κάνω κι εγώ...! Ευχαριστώ για την βοήθεια! 1
pnick Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2014 Δεν είπες πολλά και σωστά σκέφτεσαι για τις ανάγκες που έχεις. Το 2011 είναι το socket με τους πιό δυνατούς επεξεργαστές αυτήν την στιγμή σαν συνολική απόδοση. Για single thread εφαρμογές ο 4770κ είναι δυνατότερος, αλλά εσύ χρειάζεσαι και πλήθος πυρήνων και όχι μόνο ισχύ. Για αυτό πρότεινα 2011. Ο 4930κ θα φυσάει σε ό,τι πρόγραμμα και να βάλεις από αυτά που λές. Κάρτα γραφικών σου πρότεινα με 4 gb για μελλοντική εξασφάλιση περισσότερο από πλευράς μεγέθους αρχείων. H Phantom έχει και καλή ψύξη και γενικώς καλές κριτικές. Για Asus δεν έχω ακούσει άσχημα γενικώς. Πταίσματα για όλες θα ακούσεις όσο ψάχνεις . Η ψύκτρα που έβαλα είναι λίγο θορυβώδης. Μιας και το θέλεις για δουλειά μόνο το pc μπορείς να κοιτάξεις και αυτήν http://www.skroutz.gr/s/416743/Noctua-NH-D14-SE2011.html σε συνδυασμό με χαμηλού προφίλ μνήμες. Είναι κορυφαία και απίστευτα ήσυχη (πιό ήσυχη και από ψίθυρο). SSD μπορείς και τον http://www.skroutz.gr/s/2506642/Samsung-840-Pro-Series-256GB.html αν κοιτάς για Samsung. Για black ή blue ας βοηθήσεις κανάς άλλος, γιατί έχω μείνει πίσω από hdd... Οθόνη με κλειστά τα μάτια αυτήν. Το καλώδιο πρόσεξέ το πριν πάρεις. Καλύτερα ποιοτικό, ειδικά αν η απόσταση είναι μεγάλη. Σε ό,τι άλλο μπορώ να βοηθήσω, ευχαρίστως .
fatals Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2014 Oι black είναι οι πιο γρήγοροι, αλλά και πιο θορυβώδεις και πιο ενεργοβόροι. Οι Green είναι ακριβώς το αντίθετο. Οι πιο αργοί, αλλά αθόρυβοι και πιο "οικονομικοί" σε ενέργεια. Οι blue είναι κάτι το ενδιάμεσο. Καλή ταχύτητα, (χειρότερη απ'τους black μεν, αλλά καλύτερη από green) και σπαταλάν λιγότερη ενέργεια απ'τους black και περισσότερη απ'τους green. 1
koutsouni Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2014 Είστε κατατοπιστικότατοι παιδιά! Οπότε έχοντας SSD, νομίζω και με blue θα είμαι ΟΚ. Ναι, ξέχασα κι εγώ να το αναφέρω αλλά με αυτόν που έχω, έχω πλαντάξει από τη φασαρία!! Οπότε η ησυχία είναι κι αυτή προτεραιότητα.. Άρα πάμε για την εναλλακτική ψύκτρα που είναι κι αθόρυβη. Ο 2011 έκλεισε, τότε.. Για SSD, ρώτησα επειδή προτάθηκε και Samsung. Δεν έχω καμία ιδιαίτερη προτίμηση γιατί με SSD δεν έχω δουλέψει. Ναι, αυτό με το καλώδιο είναι όντως θέμα. Απόσταση δεν θα είναι μεγάλη. Κανονικά σε γραφείο και κάτω ο πύργος. Αλλά δεν έχουν και καμιά ιδιαίτερη πληροφορία για να βγάλεις και άκρη ποιο είναι καλό και ποιο όχι! Να 'στε καλά ρε παιδιά γιατί έχω βγει καιρό από το παιχνίδι του χτισίματος PC κι έχει πολύ ψάξιμο!
fatals Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2014 Για ψύκτρες αφού θες αθόρυβες. http://www.skroutz.gr/s/416752/Noctua-NH-U12P-SE2.html http://www.skroutz.gr/s/416743/Noctua-NH-D14-SE2011.html Για τροφοδοτικά αθόρυβα. http://www.skroutz.gr/s/311023/Seasonic-X-Series-650.html http://www.skroutz.gr/s/2012444/Be-Quiet-Dark-Power-Pro-P10-650W.html 1
pnick Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2014 Τις ψύκτρες της Noctua του τις πρότεινα και εγώ για ησυχία. Η U12P SE2 θέλει προσοχή γιατί χρειάζεται mounting kit. Για μένα, όπως είπα και πιο πάνω, η D14 SE2011, την οποία προτείνεις κι εσύ. Για τα τροφοδοτικά απλά να πώ ότι τα Be Quiet δεν είναι τόσο quiet όσο λέει ο τίτλος . Οπωσδήποτε όμως ποιοτικά τροφοδοτικά. Για SSD εγώ θα πήγαινα σε Kingston HyperX 3K. Τον έχω στο σύστημά μου και κυριολεκτικά πετάει. Τότε που έψαχνα προβληματίστηκα και εγώ για Samsung, απλά κάποια σχόλια που διάβασα με έπεισαν να κλείσω τον Kingston. Όποιον και να πάρεις, είναι εξαιρετικοί και οι δύο και ταχύτατοι, ειδικά ο 840 Pro (όχι ο Evo) της Samsung,
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα