Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αγόρασα πρόσφατα έναν καινούριο φορητό HP και ύστερα από λίγο ψάξιμο κι επειδή θα το χρησιμοποιώ κυρίως σα σταθερό, αποφάσισα να αφαιρέσω μόνιμα την μπαταρία. Το ίδιο μου πρότειναν και στην αντιπροσωπεία, ώστε να μη φθαρεί χωρίς λόγο η μπαταρία. Το θέμα, όμως, είναι οτι τώρα μένει ένα τεράστιο κενό στο πίσω μέρος του λάπτοπ, με ό,τι συναπάγεται αυτό (συσσώρευση σκόνης κτλ). Στην HP που ρώτησα για καπάκι, μου είπαν οτι δεν υπάρχει. Καμιά ιδέα κανείς για το πώς θα μπορούσε να καλυφθεί αυτό το κενό;

post-40859-0-19099300-1392681647_thumb.jpg

Δημοσ.

Οκ λύση είναι κι αυτή, αλλά είσαι λίγο εκτός θέματος.. :-D

Απλά ρωτάω, μήπως έχει βρει καμιά πατέντα κανείς και μου δώσει τα φώτα του!

Δημοσ.

Στο λέω γιατί δεν υπάρχει λόγος να βγάλεις την μπαταρία! Τα manual λένε να την αφαιρείς μόνο αν δεν χρησιμοποιείς το λαπτοπ για μεγάλο διάστημα. Επίσης, η μπαταρία λειτουργεί σαν ups σε περιπτώσεις διακοπής ρεύματος ή αν τραβηχτεί κατά λάθος το καλώδιο...ακόμα και αν φοβάσαι ότι θα χαλάσει νωρίτερα, καλύτερα να χαλάσει η μπαταρία λίγο νωρίτερα και να σε έχει προστατέψει κάμποσες φορές από απώλεια αρχείων εώς και ζημιά στο λαπτοπ.

Δημοσ.

Συμφωνα με αυτα που διαβασα σε forums και μου τα επιβεβαιωσαν και απο την αντιπροσωπεια, δεν ισχυει αυτο που λες για το ups. Η μπαταρια δεν προστατευει καθολου απο τις αυξομοιωσεις τασης, οταν δουλευεις το λαπτοπ με το μετασχηματιστη. Τη ζημια θα την παθεις ειτε εχεις πανω την μπαταρια, ειτε οχι. Γι' αυτο και αγορασα ενα μονοπριζο ασφαλειας για περισσοτερη ασφαλεια. Για ψαξτο λιγο

Δημοσ.

Για διακοπή ρεύματος έγραψα...anyway, συγκεκριμένα για αυτό που ρώτησες δεν έχω να σου προτείνω κάτι οπότε σόρυ για το off-topic. Απλά είπα την άποψη μου για την μπαταρία, καλή συνέχεια :-)

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Ωπ έχεις δίκιο ανέφερες μόνο τη διακοπή ρεύματος! Sorry!

Οχι καπακι δεν θα βρεις.Και την μπαταρια την φθειρεις περισσοτερο αφηνοντας την να καθεται...Μεγα λαθος...Υγεια για να την μπαταρια ειναι να τη φορτιζεις και να την ξεφορτιζεις...Θα την εχεις μονιμα πανω,και απλα θα βγαζεις βαζεις το ρευμα...Μια πολυ απλη και συντομη κινηση...Δεν νομίζω να είναι δύσκολο ;)

Δημοσ.

Οχι καπακι δεν θα βρεις.Και την μπαταρια την φθειρεις περισσοτερο αφηνοντας την να καθεται...Μεγα λαθος...Υγεια για να την μπαταρια ειναι να τη φορτιζεις και να την ξεφορτιζεις...Θα την εχεις μονιμα πανω,και απλα θα βγαζεις βαζεις το ρευμα...Μια πολυ απλη και συντομη κινηση...Δεν νομίζω να είναι δύσκολο ;)

Αυτό περί μεγαλύτερης φθοράς της μπαταρίας όταν έχει αφαιρεθεί στηρίζεται σε ιδία εμπειρία ή στο έχει πει κάποιος ειδικός; Γιατί εγώ όπως προανέφερα, έχω άλλη γνώση επί του θέματος.

Δημοσ.

Αυτό περί μεγαλύτερης φθοράς της μπαταρίας όταν έχει αφαιρεθεί στηρίζεται σε ιδία εμπειρία ή στο έχει πει κάποιος ειδικός; Γιατί εγώ όπως προανέφερα, έχω άλλη γνώση επί του θέματος.

Στηρίζεται και στα 2...Εχω μιλήσει και με τεχνικούς σε άλλα φόρουμ,και με χρήστες με χρόνια εμπειρίας όπως εγώ.

Εχω αλλάξει πάρα μα πάρα πολλούς φορητούς και συσκευές και γνωρίζω πολύ καλά τις αδυναμίες των μπαταριών.

Καταρχάς πρέπει να ξεχάσεις ο,τι γνώριζεις ή έχεις ακούσει για τις μπαταρίες...Από το 2000 μέχρι σήμερα έχουν αλλάξει πολλά πράγματα στις μπαταρίες και οι παράγοντες φθοράς μεταβάλλονται...Δεν θα σου αναλύσω για τις παλαιότερες μπαταρίες τίποτα περισσότερο,διότι δεν ωφελεί.Όλες οι συσκευές πλεον εχουν μπαταρίες ιόντων λιθίου...Αυτές οι μπαταρίες έχουν εντελώς διαφορετικές συνήθειες από τις παλαιότερες...Καταρχάς δεν χρειάζονται τα 12ωρα στις πρώτες φορτίσεις για να στρώσει,ούτε έχουν το φαινόμενο κακής μνήμης κ.τ.λ

Η υγεία αυτών των μπαταριών(ιόντων λιθίου) βασίζεται στην σταθερότητα φορτίσεων και αποφορτίσεων που της κάνεις και όχι στην αχρησία της...

Δεν είναι κακό να την βάλεις στο ντουλάπι να καθήσει με 50% ΑΛΛΑ την φθείρεις...Η μπαταρία χρειάζεται συνεχή ανανέωση της ενέργειας της για να κινούνται τα υγρά της και να διατηρείς την χωρητικότητα της όσο τον δυνατόν πιο υψηλά.Η αχρησία-αδράνεια την  οδηγεί σε πτώση χωρητικότητας όπως ακριβώς εαν την έχεις πάνω στο λάπτοπ !Την μπαταρία δεν την έβαλαν στο κουτί για σουβενίρ! Είναι εναλλακτική πηγή ενέργειας και κοίταξε να την εκμεταλευτείς στο έπακρο.Είτε την χρησιμοποιήσεις είτε οχι κακό για εσένα ! Σε 3 χρόνια θα θες αλλαγή έτσι κι αλλιώς  ! Μην σε πιάνει αυτή η σχολαστικότητα με τη νέα μπαταρία..Να της φέρεσαι φυσιολογικά σα να είναι η μπαταρία του παλιού σου κινητού...Φόρτισμα,χρήση,και οταν αδειασεις φόρτισμα...Αυτό είναι υγεία..Μην φοβάσαι να την βάλεις ;)Αυτά που θα θυμάσαι απλά πάντα είναι :  

Μην την αφήνεις να πέφτει κατω από 20%(θα τυχει αλλα μην το κανεις συνηθεια).Οταν φορτισει 100% μην αφηνεις το ρευμα πανω.Υψηλές φορτίσεις κοντά στο 60% για ενίσχυση-διατηρηση χωρητικότητας.Μια φορά το μηνα αδειασμα εντελως να κλεισει,και φορτισμα στο 100%.

• Like 2
Δημοσ.

Έχω την εντύπωση ότι βγάζοντας την τελείως και αν την έχεις αποθηκεύσει φορτισμένη στο 100% και μία φορά το δίμηνο ή και πιο αργά τη φορτίζεις θα κρατήσει για καιρό.
Αν το δούλευα το Laptop σαν σταθερό αυτό θα έκανα. Από την άλλη γιατί να έχει κάποιος laptop σαν dekstop, δεν μπορώ να το καταλάβω. :)

• Like 1
Δημοσ.

Έχω την εντύπωση ότι βγάζοντας την τελείως και αν την έχεις αποθηκεύσει φορτισμένη στο 100% και μία φορά το δίμηνο ή και πιο αργά τη φορτίζεις θα κρατήσει για καιρό.

Αν το δούλευα το Laptop σαν σταθερό αυτό θα έκανα. Από την άλλη γιατί να έχει κάποιος laptop σαν dekstop, δεν μπορώ να το καταλάβω. :)

Χαχα τώρα ειδικά έπεσες στην περίπτωση !!! 100% και πέταμα στο ντουλάπι = Η φθορά σε όλο της το μεγαλείο !!!

Όταν θες να την αφήσεις στην άκρη ,αφήνεις ενα 50% 60% το πολύ αλλά και πάλι δεν κερδίζεις κάτι έτσι ;)

Σου είπα είναι το ίδιο είτε την εχεις πανω είτε καθεται..Την φθείρεις το ίδιο και η μπαταρία κάθεται άδικα στην καλύτερη φάση της ζωης της και εσύ μένεις χωρίς μπαταρία... ! Τι να το κάνεις μονο με ρευμα? Χανεται η εννοια του φορητου ;) Επίσης η μπαταρια ως εναλλακτικη πηγη ενεργειας σε βοηθαει παντου.Το καλωδιο εχει τη συνηθεια να βγαινει τις πιο ακαταλληλες στιγμές-εκεί να δεις γελια οταν θα χανεις αρχεια και θα χαλασεις σκληρο! Εαν απλά σχεδιάζεις να λείπεις 1 μήνα διακοπές δεν είναι κακό να την αφήσεις στο ντουλάπι ας πούμε..Οχι όμως να την έχεις μονίμως στο ντουλάπι...Κρίμα.Θα την πετάξεις έτσι κι αλλιώς κάποια στιγμή..Κοίτα τώρα που είναι νέα και ζουμερή να την στίψεις !   Τώρα είναι που πρέπει να την ξεζουμίσεις στα νιάτα της !! Τι να το κάνεις να ζήσει 4 χρόνια η μπαταρία και να κρατάει ένα τέταρτο μόνο ? 

Kάνε μια σημειωση πανω στην επιφανεια εργασίας να τα θυμάσαι ;)

Μην την αφήνεις να πέφτει κατω από 20%(θα τυχει αλλα μην το κανεις συνηθεια).Οταν φορτισει 100% μην αφηνεις το ρευμα πανω.Υψηλές φορτίσεις κοντά στο 60% για ενίσχυση-διατηρηση χωρητικότητας.Μια φορά το μηνα αδειασμα εντελως να κλεισει,και φορτισμα στο 100%.

Δημοσ.

Στηρίζεται και στα 2...Εχω μιλήσει και με τεχνικούς σε άλλα φόρουμ,και με χρήστες με χρόνια εμπειρίας όπως εγώ.

Εχω αλλάξει πάρα μα πάρα πολλούς φορητούς και συσκευές και γνωρίζω πολύ καλά τις αδυναμίες των μπαταριών.

Καταρχάς πρέπει να ξεχάσεις ο,τι γνώριζεις ή έχεις ακούσει για τις μπαταρίες...Από το 2000 μέχρι σήμερα έχουν αλλάξει πολλά πράγματα στις μπαταρίες και οι παράγοντες φθοράς μεταβάλλονται...Δεν θα σου αναλύσω για τις παλαιότερες μπαταρίες τίποτα περισσότερο,διότι δεν ωφελεί.Όλες οι συσκευές πλεον εχουν μπαταρίες ιόντων λιθίου...Αυτές οι μπαταρίες έχουν εντελώς διαφορετικές συνήθειες από τις παλαιότερες...Καταρχάς δεν χρειάζονται τα 12ωρα στις πρώτες φορτίσεις για να στρώσει,ούτε έχουν το φαινόμενο κακής μνήμης κ.τ.λ

Η υγεία αυτών των μπαταριών(ιόντων λιθίου) βασίζεται στην σταθερότητα φορτίσεων και αποφορτίσεων που της κάνεις και όχι στην αχρησία της...

Δεν είναι κακό να την βάλεις στο ντουλάπι να καθήσει με 50% ΑΛΛΑ την φθείρεις...Η μπαταρία χρειάζεται συνεχή ανανέωση της ενέργειας της για να κινούνται τα υγρά της και να διατηρείς την χωρητικότητα της όσο τον δυνατόν πιο υψηλά.Η αχρησία-αδράνεια την  οδηγεί σε πτώση χωρητικότητας όπως ακριβώς εαν την έχεις πάνω στο λάπτοπ !Την μπαταρία δεν την έβαλαν στο κουτί για σουβενίρ! Είναι εναλλακτική πηγή ενέργειας και κοίταξε να την εκμεταλευτείς στο έπακρο.Είτε την χρησιμοποιήσεις είτε οχι κακό για εσένα ! Σε 3 χρόνια θα θες αλλαγή έτσι κι αλλιώς  ! Μην σε πιάνει αυτή η σχολαστικότητα με τη νέα μπαταρία..Να της φέρεσαι φυσιολογικά σα να είναι η μπαταρία του παλιού σου κινητού...Φόρτισμα,χρήση,και οταν αδειασεις φόρτισμα...Αυτό είναι υγεία..Μην φοβάσαι να την βάλεις ;)Αυτά που θα θυμάσαι απλά πάντα είναι :  

Σε ευχαριστώ για όλες τις πληροφορίες. Γνωρίζω και γω οτι πλέον οι μπαταρίες έχουν αλλάξει πάρα πολύ σε σχέση με τις προ 2000. Θα ακολουθήσω τις οδηγίες σου, όταν τον έχω σε χρήση, αλλά επειδή δεν τον χρησιμοποιώ και για μεγάλα χρονικά διαστήματα (πάνω από μήνα) θα αφαιρώ την μπαταρία, σύμφωνα και με τις οδηγίες της HP από εδώ:

http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/document?docname=c01297640&cc=gr&dlc=en&lc=en

Παραθέτω το συγκεκριμένο κομμάτι που μας ενδιαφέρει:

• Discharge the battery to 50-70% and remove the battery if the computer will be stored (turned off and not plugged into AC power) for more than one month.
  • If the battery will be in prolonged storage, check the capacity every six months and recharge to 50-70%.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...