alexisgt Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2014 Θα ήθελα μια βοήθεια για επιλογή σκληρού δίσκου.Για OS έχω έναν SSD Samsung 830 120GB (~60GB free).Για Storage έχω 2 x WD 1TB Caviar Blue.Πλέον τα ελεύθερα GB στο storage όλο και λιγοστεύουν και είμαι σε αναζήτηση ενός 3ου δίσκου, μεγέθους 2ΤΒ ή 3ΤΒ.Budget πάνω-κάτω στα 100€.Αν και μέχρι στιγμής έχω χρησιμοποιήσει μόνο WD και σε παλαιότερα συστήματα, χωρίς να αντιμετωπίσω προβλήματα,σκεφτόμουν τον Seagate ST3000DM001.Τι προτείνετε?
washcloud Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2014 ...προτείνω να τον αφήσεις εκεί που είναι τον ST3000DM001 και τα δύο χρόνια εγγύησης αντικατάστασής του και να συνεχίσεις με WD και συγκεκριμένα αυτόν που έχει τρία χρόνια. (...αν είσαι Σαλονίκη ή γύρω και μπορείς πας από το εν λόγω μαγαζί, αβλεπί αυτόν από εκεί να πάρεις. Παρομοίως αν είσαι από επαρχία και θα κάνεις παραγγελία. Αν πάλι, είσαι Αττική, τσίμπα τον από το e-gate, που και λίγο πιο φθηνά θα σου βγει -γλυτώνεις 6-7Ε μεταφορικά αν πας στο μαγαζί, ή απλώς θα πληρώσεις το κόστος της διαδικασίας αντικαταβολής, χωρίς τα μεταφορικά για εντός Αττικής. Συν ότι θα τους έχεις από κοντά αν χρειαστείς RMA μέσα στα 3 χρόνια). ...κατά τ' άλλα, φρόντισε όταν τον πάρεις να αντιγράψεις σε αυτόν τα πιο σημαντικά από τα αρχεία των δύο άλλων του 1ος ΤΒ (ας πούμε να "ξοδέψεις" το 1 από τα 3ΤΒ ξερωγώ), για να μην τραβάς τα μαλλιά σου όταν κάποια στιγμή ΘΑ βαρέσει ο ένας από τους δυο... ΑΝ βέβαια τα θεωρείς σημαντικά. Και τα αρχεία που έχεις στους 2 δίσκους, αλλά και τα μαλλιά. 1
alexisgt Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2014 Σ' ευχαριστώ για την πρόταση. Δεν το είχα υπ' όψιν το συγκεκριμένο μοντέλο. Είδα οτι έχει βγάλει και νεότερο version WD AV-GP WD30EURX που είναι SATA 6.0Gb/s (Sata-III).
washcloud Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2014 Γιέπ, άι νόου. Δεν έβαλα αυτόν γιατί είναι κοντά στα τάληρο πιο πάνω. Και ναι μεν θα μου πεις "τί είναι το τάληρο - τί ειν' το ζουμι του", αλλά επειδή λίγο από 'δω, λίγο από 'κει, ανεβαίνει η τελική οπτική εντύπωση του ποσού (όταν ξεκινάς με "100 πάνω-κάτω" και φτάνουμε μέχρι συνολικά γύρω στα 125, ε ίσως να ξενέρωνες...), γι' αυτό είπα να σου υποδείξω τον Σατόδυο...(...που πρακτικά δεν θα δεις διαφορά όσον αφορά τα πρωτόκολλα, και δη για τη χρήση που τον θέλεις, μιας και οι δίσκοι είναι μηχανικοί και όχι SSDs - από την άλλη βέβαια ένα πιο νέο μοντέλο είναι πάντα, έστω και λίγο, πιο "φρέσκο" και χαλάλι το επιπλέον τάληρο, αν το προτιμάς). Όπως και να 'χει, γνώμη δική μου είναι ότι το συμφέρον σου κλίνει προς τους WD AV. Δεν έχω κανένα κόλλημα υπέρ της WD ή ενάντια της Seagate (παλιότερα μάλιστα θα μπορούσε κανείς να πει ότι "ενστικτωδώς" λίγο πιο πολύ εμπιστευόμουν τη 2η, μέχρι να συνειδητοποιήσω την αξία των εγγυήσεων αντικατάστασης σχετικά με κάτι τόσο ευαίσθητο και απρόβλεπτο όπως ένας σκληρός. Συν το ότι πάνω-κάτω, "ίδια πράγματα" παράγουν, ΠΙΑ, οι δύο -κατά βάση- εταιρίες που έχουν παγκοσμίως απομείνει στον χώρο. Με μία τάση η Seagate να έχει γίνει γενικώς πιο sloppy και λιγότερο "φιλική" από διάφορες απόψεις βέβαια - αλλά σε επίπεδο "ψιλών γραμμάτων" πιο πολύ. Κατασκευαστικά πάντως, καμμία τους δεν είναι Quantum, που κάποτε έφτιαχνε..."φολξβαγενάτους" σκληρούς. Γι' αυτό και η ουσία, πια, είναι οι παρεχόμενες εγγυήσεις αντικατάστασης. Αρκεί φυσικά να είναι "συμφέρουσες". Πχ ο Sea που είδες, "κοστίζει" γύρω στα 55/έτος, ως εγγύηση. Ο δε AV, γύρω στα 35-40... 1
alexisgt Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2014 Φίλε μου σ' ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σου. Κατά 99,99% θα προχωρήσω στην αγορά του WD AV-GP.
washcloud Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2014 Nα 'σαι καλά. Απλώς τη γνώμη μου λέω, για το πώς το βλέπω το πράμμα. Αν πείσω κάποιον με τα επιχειρήματά μου, θεωρώ πως για καλό του θα είναι. (...από την άλλη αν τον πάρεις τελικά και σου κρασάρει "σχετικά σύντομα" -και φαντάσου λέει ταυτόχρονα κα'νας φίλος σου να έχει πάρει κάποιον Seagate και να μην του βγάζει προβλήματα...!...- μη με πάρεις στο κυνήγι...Να θυμάσαι πως ούτε εγώ υποστηρίζω πως "είναι πιο ανθεκτικός ο τάδε δίσκος σε σχέση με έναν δείνα άλλον", ούτε και υφίσταται "εγγύηση καλής λειτουργίας". Μόνο ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ...Σε γενικές δε γραμμές, οι σκληροί την σήμερον ημέρα έχουν πάνω-κάτω στάνταρ failure rates για δεδομένο χρονικό διάστημα, ανεξάρτητα από τις εταιρίες παραγωγής τους...Μέσο όρο να υπολογίζεις 3-4 χρόνια, για περίπου το 70% των αγορών. Το υπόλοιπο είναι οι δίσκοι που κρατάνε είτε περισσότερα χρόνια, είτε λιγότερα από αυτά, και αυτοί που το βιώνουν, είναι αντίστοιχα απλώς οι τυχεροί και οι άτυχοι...). Για τους παραπάνω λοιπόν ΛΟΓΟΥΣ, θρησκεία το back-upping και ναός η εγγύηση και άσε τους άλλους να προσεύχονται στα είδωλα... 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα