Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μια φίλη μου είχε πρόβλημα με το λάπτοπ της, δεν εμφάνιζε τίποτα στην οθόνη, αν και δούλευε κανονικά. (όταν συνδεόταν σε τηλεόραση έδειχνε κανονικά). Το λαπτoπ είναι ένα hp και είχε windows 7 πάνω. Κάλεσε τεχνικό, αυτός της έκανε φορμάτ, της έβαλε δικά του windows 7 (αυθεντικά της είπε) και διάφορα προγράμματα και αντιβιοτικό και ο η/υ μετά από μια εβδομάδα άρχισε να κρασάρει και δε φόρτωνε τα windows.
Τον ξαναφώναξε και αυτός είπε ότι δεν τα σηκώνει (αυτά είχε εξαρχής όμως) και πήγε να της βάλει τα 8 (από το θείο) και κάηκε η κάρτα γραφικών από ό,τι της είπε. Ο τεχνικός πήρε το λάπτοπ για να κοιτάξει να της πει τιμή για καινούρια κάρτα γραφικών.
Θεωρώ περίεργο ότι έπρεπε να πάρει το λάπτοπ για να ψάξει για νέα κάρτα, το προσπερνάω όμως, αν και έτσι δεν μπορώ να ελέγξω αν όντως κάηκε η κάρτα γραφικών, της είπα να το πάρει πίσω χωρίς να δεχτεί την αλλαγή.
Το ερώτημα είναι, μιας και της είπε εκείνος ότι ήταν  η ώρα του και θα γινόταν έτσι κι αλλιώς (το λάπτοπ είναι μόλις 3 χρόνων), μπορεί κάποιο από τα προγράμματα που είχε βάλει ή κάτι που έκανε κατά την εγκατάσταση να προκάλεσε το κάψιμο της κάρτας γραφικών; Κάπου είχα διαβάσει ότι πολλά λάπτοπ έχουν κλειδωμένο bios και δε δέχονται άλλο λειτουργικό αλλά μπορεί αυτό να κάψει την κάρτα γραφικών; Μπορεί να φταίει ότι δεν έβαλε αυθεντικά; Γενικά, δεν είναι εύκολο να κάψεις την κάρτα γραφικών, δεν ξέρω τι να σκεφτώ, πιστεύω όμως ότι έκανε κάποια βλακεία και πάει να το χρεώσει στη φίλη μου, έχετε καμιά ιδέα;

Δημοσ.

Να αρχίσουμε από το γεγονός ότι είναι ουσιαστικά νήμα που ανήκει στους φορητούς υπολογιστές και όχι στις κάρτες γραφικών. Το ’μόλις‘ 3 χρόνων μου άρεσε. Ο κατασκευαστής πόσο εγγύηση είχε δώσει για τον φορητό; 1 χρόνο ή περισσότερο;

Aπό το ιστορικό που διαβάζω παραπάνω ο φορητός ήδη παρουσίαζε πρόβλημα με την κάρτα γραφικών και όχι δεν μπορώ να φανταστώ λογισμικό να καίει κάρτα γραφικών. Και στα 3 χρόνια λυπάμαι που στο λέω αλλά δεν είναι ένας υπολογιστής και στο ‘άνθος της νιότης του’.

• Like 2
Δημοσ.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι κανένας απο τους παραπάνω λόγους δεν είναι αρκετός για να κάψει κάρτα γραφικών.

Ένα άλλο θέμα τώρα, μιας και βλέπω ότι δεν υπάρχει πολύ εμπιστοσύνη στον τεχνικό, είναι μη της βάλει καμια μεταχειρισμένη vga και την πληρώσει για καινούρια.

Δημοσ.

καλησπέρα φίλε,

Πες μας το ακριβές μοντέλο καταρχάς. και όχι δεν καίγεται η κάρτα γραφικών από το λειτουργικό... Μάλον ήταν η ώρα της και ζορίστηκε λίγο παραπάνω...........

Και πρώτα απ'όλα τον σκληρό τον κοίταξε λέω εγώ τώρα.....???????????????????????????

Και εφόσον έδειχνε σε εξωτερική οθόνη πιθανόν να άλλαξε και inverter...........

Δημοσ.

Να αρχίσουμε από το γεγονός ότι είναι ουσιαστικά νήμα που ανήκει στους φορητούς υπολογιστές και όχι στις κάρτες γραφικών. Το ’μόλις‘ 3 χρόνων μου άρεσε. Ο κατασκευαστής πόσο εγγύηση είχε δώσει για τον φορητό; 1 χρόνο ή περισσότερο;

Aπό το ιστορικό που διαβάζω παραπάνω ο φορητός ήδη παρουσίαζε πρόβλημα με την κάρτα γραφικών και όχι δεν μπορώ να φανταστώ λογισμικό να καίει κάρτα γραφικών. Και στα 3 χρόνια λυπάμαι που στο λέω αλλά δεν είναι ένας υπολογιστής και στο ‘άνθος της νιότης του’.

Εγγύηση νομίζω ότι είχε για ένα χρόνο. Όταν λέω 3 χρόνων, το λέω ως μικρό διάστημα για να καεί η κάρτα γραφικών. Σκέψου ότι παιχνίδια δεν έπαιζε καθόλου, οπότε δεν είχε ιδιαίτερη καταπόνηση. Το λάπτοπ το μόνο πρόβλημα που είχε παρουσιάσει είναι ότι υπερθερμαινόταν πολύ και είχε αναγκαστεί να αλλάξει ανεμιστήρα.

Τώρα εσύ λες ότι το πρόβλημα για το ότι δεν εμφάνιζε στην οθόνη του λάπτοπ τίποτα (για την ακρίβεια εμφάνιζε στην αρχή που φόρτωνε και μετά έσβηνε) παρόλο που φόρτωνε κανονικά ήταν της κάρτας γραφικών; Αν ήταν έτσι δε θα έπρεπε να μη φόρτωνε καθόλου;

καλησπέρα φίλε,

Πες μας το ακριβές μοντέλο καταρχάς. και όχι δεν καίγεται η κάρτα γραφικών από το λειτουργικό... Μάλον ήταν η ώρα της και ζορίστηκε λίγο παραπάνω...........

Και πρώτα απ'όλα τον σκληρό τον κοίταξε λέω εγώ τώρα.....???????????????????????????

HP g62 είναι, αν θυμάμαι καλά, δεν ξέρω τι ακριβώς κοίταξε, όταν τον πάρει πίσω θα πάω να τον ελέγξω κι εγώ, γιατί μου κάνει εντύπωση να έχει καεί έτσι απλά η κάρτα γραφικών.

Και εφόσον έδειχνε σε εξωτερική οθόνη πιθανόν να άλλαξε και inverter...........

Tι εννοείς Inverter; Σε εξωτερική οθόνη έδειχνε πριν επέμβει ο τεχνικός στο λάπτοπ.

Δημοσ.

To συνδεσατε με εξωτερικη οθονη να δειτε αν οντως ειναι η καρτα γραφικων η απλα η οθονη ?

Μου το είχε φέρει εμένα και το συνέδεσα στην τηλεόραση και λειτουργούσε κανονικά χωρίς κανένα πρόβλημα.

Μετά όμως κάλεσε τον τεχνικό που της έκανε το φορμάτ, δούλευε κανονικά για 1 εβδομάδα και μετά άρχισε να κρασάρει για να έρθει πάλι ο τεχνικός να πάει να βάλει τα 8 και από ό,τι της είπε κάηκε η κάρτα γραφικών...

Δημοσ.

Το συγκεκριμένο μοντέλο έχει πρόβλημα με θερμοκρασίες και καίει διαρκώς τα ανεμιστηράκια, ο τεχνικός έχει δίκιο μάλλον έκαψε την κάρτα γραφικών και ο λόγος που άντεξε 3 χρόνια είναι όπως είπες και ποιο πάνω (δεν είχε ιδιαίτερη καταπόνηση).

για το inverter δεν είναι απόλυτο αλλά έχει να κάνει με την οθόνη όταν δεν δείχνει και δείχνει μόνο σε εξωτερική η βλέπεις σκοτεινά στην δικιά σου.

Δημοσ.

Εγγύηση νομίζω ότι είχε για ένα χρόνο. Όταν λέω 3 χρόνων, το λέω ως μικρό διάστημα για να καεί η κάρτα γραφικών. Σκέψου ότι παιχνίδια δεν έπαιζε καθόλου, οπότε δεν είχε ιδιαίτερη καταπόνηση. Το λάπτοπ το μόνο πρόβλημα που είχε παρουσιάσει είναι ότι υπερθερμαινόταν πολύ και είχε αναγκαστεί να αλλάξει ανεμιστήρα.

Τώρα εσύ λες ότι το πρόβλημα για το ότι δεν εμφάνιζε στην οθόνη του λάπτοπ τίποτα (για την ακρίβεια εμφάνιζε στην αρχή που φόρτωνε και μετά έσβηνε) παρόλο που φόρτωνε κανονικά ήταν της κάρτας γραφικών; Αν ήταν έτσι δε θα έπρεπε να μη φόρτωνε καθόλου;

Στην μία πρόταση δεν είχε η κάρτα γραφικών ιδιαίτερη καταπόνηση και στην αμέσως επόμενη αναφέρεις αλλαγή ανεμιστήρα λόγω υπερθέρμανσης. Πόσο καιρό λειτουργούσε ο φορητός με υπερθέρμανση; Το οποίο φυσικά και ισούται έμμεσης καταπόνησης για όσες μονάδες υπερθερμαίνονται.

Eίτε είχε αρχικά η κάρτα γραφικών αρχικά πρόβλημα είτε οποιοδήποτε άλλο κομμάτι του φορητού, γενικώς υπήρχαν προβλήματα με αυτό για αυτό άλλωστε η κοπέλα φώναξε τεχνικό.

Δημοσ.

Αν είχε πάνω την 7... 8600Μ GS η κάποια παρεμφερή εκείνης της σειράς , και πολύ κράτησε

Μην τα ρίχνουμε ΟΛΑ στον τεχνικό ...

Δημοσ.

Αν είχε πάνω την 7... 8600Μ GS η κάποια παρεμφερή εκείνης της σειράς , και πολύ κράτησε

Eγώ δεν βλέπω να έχει καμία ευθύνη ο τεχνικός.

• Like 1
Δημοσ.

Αν έπαιζε δηλαδή ψυχοραγούσε το laptop εδω και καιρό με υπερθέρμανση λογικό ειναι καποια στιγμή να κάψει την κάρτα γραφικών , και δεν θα μου έκανε εντυπωση αν έκαιγε και τον επεξεργαστή μαζι

Δημοσ.

Ευχαριστώ πολύ όλους για τις απαντήσεις σας. Το πρόβλημα με την υπερθέρμανση το είχε σχεδόν από την αρχή και το ανεμιστηράκι το είχε αλλάξει στο εξάμηνο. Της είχα πει βέβαια ότι δεν είναι φυσιολογικό και η αλλαγή του ανεμιστήρα δε θα βελτίωνε την κατάσταση, δε με άκουσε όμως. Οπότε από ό,τι κατάλαβα και από τη στιγμή που και κάρτα ν'αλλάξει, το μηχάνημα δεν παίζει ν'αντέξει, πάει για αλλαγή λάπτοπ και μακριά από hp...

Δημοσ.

Καλά δεν είναι απόλυτο, δηλαδή για ένα acer με 8600GT που χάλασε στα 6χρόνια τι θα λεγες; :P Και μάλιστα με λίγο gaming στην αρχή.

Όπως και να χει κλασσικό πρόβλημα με αυτές τις καρτες και όχι μόνο σε λάπτοπ... Σε λάπτοπ είναι χειρότερα λόγο μεγαλύτερων θερμοκρασιών.

Και φυσικά εγώ υποθέτω πως τα αρχικά προβλήματα με την οθόνη κλπ κλπ ήταν από την αρχή του τέλους της κάρτας.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...