Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπον αδερφια ψαχνω μεγαλωπο =<2tb.

Ο δισκος θα χρησιμοποιηθει κυριως για φωτογραφιες (~30.000),αποθηκευση και επεξεργασια με lightroom ενω ειναι συνδεμενος σε λαπτοπ...

Θα ηθελα να ρωτησω εαν καποιος απο σας εχει τυχει να δουλεψει και με τους δυο για να μου πει εαν υπαρχει εμφανη διαφορα στην ταχυτητα...

Ιδανικα θα εψαχνα 2tb 2.5 στις 7200 αλλα απο οσο γνωριζω δεν υπαρχει κατι τετοιο...

Μερικοι υποψηφιοι στα 2.5

TOSHIBA HDTB120EK3CA STOR.E BASICS 2TB USB

(Μαλλων σε αυτων θα καταληξω,γιατι μαλλων ειναι ο μονος που εχει και κανονικο βυσμα sata μεσα στο hdd case)

WESTERN DIGITAL WDBU6Y0020BBK ELEMENTS PORTABLE 2TB USB3

WESTERN DIGITAL WDBMWV0020BBK MY PASSPORT ULTRA 2TB USB3

(Τι διαφορα υπαρχει απο τον προηγουμενο?Λετε να ειναι στις 7200rpm?)

Στα 3.5

WESTERN DIGITAL WDBFJK0030HBK MY BOOK 3TB

TOSHIBA HDWC130EK3J1 STOR.E CANVIO DESKTOP 3TB 3.5

Καποια αλλη προταση?

Δημοσ.

Kατ' αρχάς,

μακρυά από "έτοιμους εξωτερικούς",

ΑΝ θέλεις την υγειάσ'...

Από 'κει και πέρα, αν και δεν λες τίποτα περί φράγκων, από τη στιγμή που "συζητάς" ΚΑΙ για 3.5άρηδες, εγώ θα έλεγα σε τέτοιο να πας, για σαφώς πιο οικονομικά αναλογικά, σε σχέση με 2.5άρηδες, και "κέρδος" και στην "μεγαλύτερη χωρητικότητα" που πρακτικά θα έχεις.

Σε USB θήκη που επίσης θα πάρεις (δοθέντος ότι δεν ήδη έχεις τέτοια, ε; Άμα βέβαια έχεις, ακόμη καλύτερα και μην το συζητάς), παίρνεις και βάζεις συγκεκριμένα της "AV" σειράς της WD, στα 3ΤΒ, που έχει τρία (και όχι δύο) χρόνια εγγύηση, με γύρω στα 120Ε (βάζω μέσα και το 6.5άρι των μεταφορικών).

Αν χρειάζεσαι και enclosure τελικά, ταυτόχρονα παραγγέλνεις και αυτήν (USB 3.0) εδώ με επιπλέον 17.5 και με 137.5 σύνολο είσαι ΑΡ-ΧΟΝ-ΤΑΣ, χωρίς να σου πιάνει πχ η Τοσίμπα (της οποίας τον ετοιματζίδικο 2ΤΒ 2.5άρη με 2 μόνο χρόνια εγγύηση και μη δυνατότητα ανοίγματος της θήκης αν χρειαστεί/θες, λόγω ακύρωσης σε αυτή την περίπτωση, της εγγύησης, θες να πάρεις με 112Ε) τον ass...

Aν έχεις τα 112, φαντάζομαι +25 βρίσκονται - απλά κάνε την αναγωγή του  "πόσο θα κόστιζε ο τοσίμπας αν ήταν 3ΤΒ και είχε και 3 χρόνια εγγύησης" (...για το ότι με δικό σου σκληρό+enclosure ΔΕΝ σου "απαγορεύει" κανείς να ανοίξεις την θήκη όποτε εσύ γουστάρεις, "αναγωγή" δεν παίζει καν, καθώς είναι ανεκτίμητη φάση...)

...παρόμοια πράμματα ισχύουν για τους 3.5άρηδες εξωτερικούς που δείχνεις, καθώς με τα +35Ε που συνολικά θα βγει η αγορά σκληρού/θήκης, "αγοράζεις" έναν επιπλέον χρόνο εγγύησης συν την δυνατότητα να ανοίγεις άφοβα τη θήκη (φαντάσου να πάθει κάτι η θήκη του ετοιματζίδικου μέσα στα 2 χρόνια και να θες να βγάλεις από μέσα τον σκληρό ΜΠΑΣ και είναι εντάξει και σώσεις αρχεία, και να το παίζεις κορώνα-γράμματα λόγω εγγύησης, αν θα τον ανοίξεις ή όχι...). Τις 2χρονες εγγυήσεις τις πληρώνεις δηλαδή σχεδόν 60 τον χρόνο, ενώ με την πρότασή μου θα σου βγεί η εγγύηση (του σκληρού - της θήκης πες πως είναι "αμελητέα") του κάθε χρόνου, κοντά στα 45...

Σκέψου το.

*...ο δίσκος που έχω προτείνει είναι ναι μεν με "variable RPM", αλλά προσωπικά θεωρώ πως δεν θα πρέπει να σε απασχολεί αυτή του η ιδιαιτερότητα (...κι ας είναι και "SATA II" μάλιστα) :  την δουλειά που θες, το USB 3.0 είναι πάνω απ' όλα που θα σου την κάνει "επαρκώς"...

(...υποθέτω πως όντως υπάρχει USB 3.0 δυνατότητα στο λάπτοπ που είπες ότι θα τον συνδέσεις, ε; )

Δημοσ.

Mε θηκες εχω ασχοληθει μονο για 2,5αρηδες,αλλα για να ειμαι ειλικρινης δεν θεωρω πως ειναι καλυτερες(περα απο την ευκολια προφανως) ποιοτικα απο καποιον ετοιμο π.χ. wd.Κατα καιρους ειχα αποσυνδεσεις και παραξενους ηχους...

Εννοειτε πως εχει το λαπτοπ usb 3.0.Σημερα το δοκιμασα και με ssd και χτυπουσε 200αρια mb/s οποτε ειμαστε οκ απο εκει..

Θα σκεφτω την προταση σου...

Υ.Γ Για ξαναβαλε λιγο το λινκ για την θηκη γιατι δεν εμφανιζει τον συνδεσμο..Φανταζομαι πως εχει περασει απο τα χερια σου η συγκεκριμενη?

Δημοσ.

Tσούκου (και για 'μένα δεν έχει κανένα νόημα το "δοκιμασμένο", καθώς χαλαρά παίζει τί κομμάτι θα κάτσει).

Το κριτήριό μου είναι η φθήνια (καθώς, επίσης δεν θεωρώ ότι έχει νόημα το "κυνήγι της ποιότητας", για τέτοιο hardware, αλλά η εγγύηση αντικατάστασης, αν κάτι δεν πάει καλά).

Η μάρκα πάντως είναι από τις "σχετικά γνωστές" (δεν είναι και τρεχαγύρευε δηλαδή).

...απροπό, οι όποιες αποσυδνέσεις, πιο πιθανό είναι να ήταν λόγω μητρικής (controller κατ' επέκτασης, είτε προβληματικού, είτε μη καλά συνεργάσιμου με τον αντίστοιχο της θήκης). Μπορεί μέχρι και του λειτουργικού ή και τόσων άλλων περιπτώσεων (conflicts ας πούμε) (...εκτός βέβαια κι αν το 'χεις ψάξει και το είχες σίγουρο ότι "έφταιγε η θήκη")...

...Μάλλον εν τω μεταξύ είχα ξεχάσει να το βάλω το λινκ προηγουμένως.

*...αν τελικά αποφασίσεις αυτό που προτείνω και είσαι Θεσ/νίκη ή έστω πέριξ τεσπα και μπορείς να πας από το VS, αβλεπί από εκεί. Επίσης από εκεί (παραγγελία), αν είσαι επαρχία.

Αν είσαι Αττική, εναλλακτικά πάρε τα ίδια προϊόντα από e-gate (που τα έχει λίγο πιο ακριβά, αλλά χρεώνει μόνο την αντικαταβολή. Επειδή καλύτερα να είσαι από κοντά, αν χρειαστείς RMA).

Τέλος το ζουμί του προηγούμενου μου ποστ δεν είχε τόσο στόχο την "ποιοτική σύγκριση" μεταξύ ετοιματζίδικων και DIY (...αν και σε γενικές γραμμές, ΠΑΙΖΕΙ ένα θέμα σχετικά με τους ΣΚΛΗΡΟΥΣ που περιέχουν οι ετοιματζίδικοι : φημολογείται ό,τι δεν είναι και από τα πάνω ράφια των εταιριών), αλλά τα υπόλοιπα που σου τόνισα και έχουν να κάνουν με όλες τις πτυχές του ζητήματος "εγγύηση" και το συμφέρον του αγοραστή.

Αν σταθείς τυχερός, ο εξωτερικός θα σου κρατήσει τουλάχιστον 3 χρόνια απροβλημάτιστα. Θα είσαι όμως; Ή προτίθεσαι απλώς να το "ρισκάρεις"; Προσωπικά προτιμώ την εξασφάλιση, και δη την πιο συμφέρουσα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...