Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας.

Θα ήθελα να ρωτήσω:Όταν βγαίνω στο Web μέσω TOR Browser φένεται η δική μου Mac Adress or του τελευταίου User πριν το Web?

Δημοσ.

H mac address εκτίθεται μόνο στην επομενη συσκευή που σου δίνει πρόσβαση στο διαδίκτυο. Π.χ. Μόνο ο router του σπιτιού σου με τον οποίο συνδέεσαι βλέπει την mac address σου και αυτό ανεξάρτητα τι κάνεις στο διαδίκτυο (tor ή οχι).

Αν τώρα το ερώτημα σου αφορά την IP και οχι την mac address, τοτε αν δουλευεις tor, ο τελικός προορισμός βλέπει την ip με την οποία βγαίνεις από το tor και οχι την ip με την οποία μπαίνεις στο tor.  

• Like 1
Δημοσ.

<p>να ρωτήσω κι εγώ κάτι.</p>

<p>χρησιμοποιώντας tor πόσο εύκολο είναι να εντοπίσουν την πραγματική σου IP;</p>

Αναλόγως με το μέγεθος της μαλακίας που θα κάνεις..

Sent from my U8815 using Insomnia

• Like 2
Δημοσ.

ωραία το έθεσες.

:-D

άρα απ ότι καταλαβαίνω μπορεί να γίνει απλά το θέμα είναι πόσο θα ασχοληθούν να σε βρουν.

και προφανώς δε πρέπει να είναι και τόσο εύκολο ή μάλλον τόσο γρήγορο

Δημοσ.

ωραία το έθεσες.

:-D

άρα απ ότι καταλαβαίνω μπορεί να γίνει απλά το θέμα είναι πόσο θα ασχοληθούν να σε βρουν.

και προφανώς δε πρέπει να είναι και τόσο εύκολο ή μάλλον τόσο γρήγορο

O οποιοσδήποτε θα ασχοληθεί μαζί σου (γενικά μιλώ, οχι εσένα συγκεκριμένα) αν υπάρχει σοβαρός λόγος. Π.χ. θελουν να σε κλέψουν ή ασχολείσαι με σοβαρά αδικήμα (ναρκωτικά, παιδέρα, τρομοκρατία), κλπ

Σίγουρα το tor δυσκολεύει πολύ τους «παρακολουθητές» αλλά όπως ορθά έγραψε ο bilakos, η ευκολία του έργου των «παρακολουθητών» είναι (εκθετικά) αντιστρόφως αναλογή, της άγνοιας ή ηλιθιότητας του χρήστη. Ως γνωστόν το τέλειο έγκλημα δεν υπάρχει γιατί υπάρχει ο ανθρώπινος παράγοντας. 

Δημοσ.

Πάντως VPN > Tor, εφόσον ο VPN δεν κρατάει logs και είναι αξιόπιστος.

Σίγουρα τίποτα δεν είναι 100% ασφαλές, διαφορετικά δεν θα βλέπαμε μπουζουριασμένους hackers.

Δημοσ.

Πάντως VPN > Tor, εφόσον ο VPN δεν κρατάει logs και είναι αξιόπιστος.

Σίγουρα τίποτα δεν είναι 100% ασφαλές, διαφορετικά δεν θα βλέπαμε μπουζουριασμένους hackers.

Ψάξε το Tails.

Την ip εννοείς... όχι δεν φαίνεται αλλά μόνο του τελευταίου. 

Όχι.

Δημοσ.

Πώς να πιστέψω ένα άτομο που μπερδεύει τις διευθύνσεις mac με τις ip...

Δεν μπερδεύτικα πουθενά.

Η Mac Μέσω του TCP/IP Border μπορεί να βρεθεί ακομα και αν ο τελευταίος που την βλέπει είναι ο Router σου.

Δημοσ.

Η Mac Μέσω του TCP/IP Border μπορεί να βρεθεί ακομα και αν ο τελευταίος που την βλέπει είναι ο Router σου.

Επειδή εχω πραγματικά τη διάθεση να μάθω, μπορεις να αναπτύξεις λίγο περισσότερο το παραπάνω; Δεν είμαι σίγουρος αν κατάλαβα τι εννοείς 

Δημοσ.

Επειδή εχω πραγματικά τη διάθεση να μάθω, μπορεις να αναπτύξεις λίγο περισσότερο το παραπάνω; Δεν είμαι σίγουρος αν κατάλαβα τι εννοείς 

Πολύ απλά δεν μπορείς να βρεις την mac address κάποιου μέσω διαδικτύου.

H mac address φαίνεται μόνο στον επόμενο κόμβο που συναντά ο υπολογιστής, δηλαδή στον router.Από εκεί και ύστερα η επικοινωνία γίνεται με την ip address.

Αν η ανταλλαγή πακέτων δεδομένων γινόταν με την χρήση των mac και του πρωτοκόλλου arp, τότε ναι μεν το internet θα ήταν πολύ ταχύτερο, αλλά θα μιλούσαμε για μηδενική ασφάλεια. 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...