vasilisbilias Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2014 Γεια σας, Πως μπορώ να βάλω ένα messeage box στο site, το οποίο θα εξαφανίζεται με το πάτημα του κουμπιού και δεν θα εμφανίζεται μέχρι να λήξει το cookie;
nucleus Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2014 Σε τι site?Στατικό δυναμικό?Με ή χωρίς κάποιο CMS?
lion2486 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2014 Javascript. Με jQuery θα μπορούσε να γίνει κάτι όπως: $("#myButtonID").click(function(){ if($.cookie('my_cookie_name') === null) { $.cookie('my_cookie_name', '1', {expires:7, path:'/'}); alert("My msg"); //Or unhide/add HTML div etc.. } });
vacilis Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2014 <button type="button" onclick='alert("I am an message box!"); '>Click Me!</button>
vasilisbilias Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2014 Σε τι site?Στατικό δυναμικό?Με ή χωρίς κάποιο CMS? Το site είναι πάνω σε Wordpress... Όταν μπαίνεις στο site της Site: cosmote , αυτόματα σου βγάζει ένα μήνυμα, το οποίο εμφανίζεται συνεχώς μέχρι να πατήσεις οκ.... Κάτι τέτοιο θέλω να κάνω και εγώ. Ζήτω συγνώμη εάν σας μπέρδεψα με το αρχικό μήνυμα.
vasilisbilias Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2014 Γενικά αποφεύγω τα Plugin γιατί συνήθως έχουν περιττά πράγματα που υπερφορτίζουν την σελίδα. Μόνο αν είναι κάτι απαραίτητο τότε χρησιμοποιώ Plugin .
lion2486 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2014 κάτι τις μορφής add_action('init', function() { if (!isset($_COOKIE['my_cookie'])) { setcookie('my_cookie', 'some default value', strtotime('+1 year')); echo "<div>MSG BOX</div>"; } });
geomagas Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2014 Γενικά αποφεύγω τα Plugin γιατί συνήθως έχουν περιττά πράγματα που υπερφορτίζουν την σελίδα. Μόνο αν είναι κάτι απαραίτητο τότε χρησιμοποιώ Plugin . Και αν θέλεις να βάλεις custom κώδικα, που τον βάζεις; Εγώ πάντως φτιάχνω σε κάθε εγκατάσταση ένα "site-specific plugin" και ρίχνω εκεί μέσα όλα τα μερεμέτια...
migf1 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2014 Και αν θέλεις να βάλεις custom κώδικα, που τον βάζεις; Εγώ πάντως φτιάχνω σε κάθε εγκατάσταση ένα "site-specific plugin" και ρίχνω εκεί μέσα όλα τα μερεμέτια... Βασικά ο συνιστώμενος τρόπος είναι να φτιάχνεις ένα child-theme (στο functions.php του child-theme μπορείς να προσθέσεις τις custom ρουτίνες σου, να επεκτείνεις/τροποποιήσεις αν θέλεις κάποιες που περιέχει το functions.php του κανονικού theme, να (ξε)φορτώσεις ότι js θέλεις, κλπ).
geomagas Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2014 Βασικά ο συνιστώμενος τρόπος είναι να φτιάχνεις ένα child-theme (στο functions.php του child-theme μπορείς να προσθέσεις τις custom ρουτίνες σου, να επεκτείνεις/τροποποιήσεις αν θέλεις κάποιες που περιέχει το functions.php του κανονικού theme, να (ξε)φορτώσεις ότι js θέλεις, κλπ). Δεν ξέρω αν είναι ο συνιστώμενος, πάντως σίγουρα "προωθείται" γενικότερα ως ο πιο συνηθισμένος (και ίσως είναι). Δεν τον προτιμώ όμως. Και το εξηγώ στο άρθρο. Theme μπορεί να αλλάξεις, αλλά το plugin σου θα είναι πάντα εκεί. Επιπλέον, τα themes (θα έπρεπε να) αφορούν το παρουσιαστικό του site, κι όχι τυχόν άλλη λειτουργικότητα. Για παράδειγμα, δεν θα όριζα custom post types σε ένα theme. Δυστυχώς, υπάρχουν πάρα πολλά themes που "μπαίνουν στα χωράφια" των plugins, και έχουν "χαλάσει την πιάτσα"...
vacilis Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2014 Για wordpress χρησιμοποιήσε αυτό το plugin: http://wordpress.org/plugins/cookie-warning/Aπλως άλλαξε τα κειμενα απο τα settings: και θα εμφανίζεται έτσι:
migf1 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2014 Δεν ξέρω αν είναι ο συνιστώμενος, πάντως σίγουρα "προωθείται" γενικότερα ως ο πιο συνηθισμένος (και ίσως είναι). Δεν τον προτιμώ όμως. Και το εξηγώ στο άρθρο. Συνιστώμενος από το codex του Wordpress εννοούσα, δηλαδή το επίσημο API του Wordpress. Theme μπορεί να αλλάξεις, αλλά το plugin σου θα είναι πάντα εκεί. Και με το child-theme το ίδιο πράγμα ισχύει. Όταν αλλάξεις theme το child-theme σου θα είναι πάντα εκεί, το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να αλλάξεις 2 γραμμές στο style.css του child-theme σου (δηλαδή τις Template και @import). Προαιρετικά αλλάζεις και 2 ακόμα για να είναι πιο σαφής η περιγραφή του child-theme στο back-end όταν το διαλέγεις (δλδ τις Theme Name και Description) . Επιπλέον, τα themes (θα έπρεπε να) αφορούν το παρουσιαστικό του site, κι όχι τυχόν άλλη λειτουργικότητα. Για παράδειγμα, δεν θα όριζα custom post types σε ένα theme. Δυστυχώς, υπάρχουν πάρα πολλά themes που "μπαίνουν στα χωράφια" των plugins, και έχουν "χαλάσει την πιάτσα"... Από την άλλη μεριά, τα plugins δεν θα έπρεπε να αλλάζουν το παρουσιαστικό ενός site, αλλά το δικό σου το κάνει (φορτώνεις κεντρικό css μέσα από plugin). Αυτό ταιριάζει καλύτερα στις αρμοδιότητες ενός theme παρά ενός plugin. Με λίγα λόγια, ο λόγος που επιμένω δεν είναι για να σε "κοντράρω" αλλά για να ενημερώσω ποιος είναι ο συνιστώμενος τρόπος για καστομιές στο Wordpress, σύμφωνα με τους κατασκευαστές του (developers). Η έννοια του "theme" στο wp διαφέρει από την έννοια του "template" στο joomla και γενικώς το κάθε cms έχει δικιά του ορολογία και τρόπο δόμησης. Από τη στιγμή που χρησιμοποιούμε το όποιο cms, θεωρώ πως είναι αυτονόητα πιο ασφαλές να ακολουθούμε το API του για πράγματα που ήδη προβλέπονται και είναι και τεκμηριώμένα. Με αυτό το τελευταίο εννοώ πως εφόσον ο όρος "theme" στο wordpress εμπεριέχει και το παρουσιαστικό και τη λειτουργικότητα του site διότι έτσι είναι κατασκευασμένο να λειτουργεί, δεν νομίζω πως υπάρχει κάποιος σημαντικός λόγος να το αρνηθούμε και να εφεύρουμε δικιά μας μεθοδολογία (η οποία στην καλύτερη των περιπτώσεων θα είναι ελάχιστα δοκιμασμένη συγκριτικά με την επίσημη). Προφανώς ο καθένας είναι ελεύθερος να γράφει τον κώδικά του όπως επιθυμεί, απλώς με αυτά τα 2 ποστς μου ήθελα να επισημάνω τι θεωρείται καλή πρακτική σύμφωνα με το wordpress codex, στον συγκεκριμένο τομέα.
vasilisbilias Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2014 Για wordpress χρησιμοποιήσε αυτό το plugin: http://wordpress.org/plugins/cookie-warning/ Aπλως άλλαξε τα κειμενα απο τα settings: και θα εμφανίζεται έτσι: Σας ευχαριστώ όλους Το cookie-warning μου φάνηκε πολύ καλό... δεν έχω χρόνο, αλλά ούτε θέλω να σπάσω το κεφάλι μου για να βρω κάτι άλλο. Το μόνο που θα ήθελα να αλλάξω πάνω στο Plugin: Να μπορώ να κάνω Sroll πριν πατήσω το "That's Fine". Κάνω κάποιες τροποποίησης και μου είναι απαραίτητο.
migf1 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2014 ... Το μόνο που θα ήθελα να αλλάξω πάνω στο Plugin: Να μπορώ να κάνω Sroll πριν πατήσω το "That's Fine". Κάνω κάποιες τροποποίησης και μου είναι απαραίτητο. Δεν το ξέρω το plugin, αλλά (wild guess) δες μήπως στο css του έχει σεταρισμένο overflow:hidden; στην περιοχή που εμφανίζεται το μήνυμα. Αν ναι, δοκίμασε να το αλλάξεις είτε σε overflow:auto; είτε σε overflow:scroll;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα