ADHD Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2014 Παιδες ο 8350 με το cooler που εχω τωρα(στην υπογραφη) σε idle παιζει σε 38-40c και σε load χτυπαω 58-59c, δεν εχω προβλημα με shut down και τετοια απλα με αγχωνει που ειναι σχεδον στο μεγιστο χωρις κανενα OC. Εχω απλα τα c-states και οτι εχει σχεση με power consumption στο off για να λειτουργει μονιμα στα 4.0Ghz χωρις διακυμάνσεις. Να πω οτι δοκιμασα τα ετοιμα OC profiles της μητρικης και κανουν fail ακομα και στο πιο mild OC κατι που δεν μου φαίνεται και πολυ φυσιολογικό γιατι δεν εχω και το χειροτερο cooler. Αν παρω το H100i θα φτιαξει η κατασταση και θα μπορεσω να ανεβασω λιγο(στα 4.5 θα ειμαι αρκετα ικανοποιημενος) η εχω πεσει σε παρα πολυ κακο κομμάτι και δεν αξιζει να ασχοληθώ?? Για να προλαβω πιστευω το εχω βαλει σωστα το cooler(ειναι οσο πιο tight γινεται) με 2x corsair 120SP high performance και artic silver 5 παστα καθως και τα fans ειναι σε σωστο configuration. Υπαρχει περιπτωση να υπαρχει καποιο αλλο προβλημα??
AiWaaa Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2014 Εισαι πολύ ψηλά έπρεπε να παίζεις αρκετά κάτω idle 38-40 ? Eχεις πρόβλημα μήπως δεν πατάει καλα το μπλοκ ?
IceFrog Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2014 http://www.hardwareheaven.com/reviews/1278/pg8/corsair-h100-liquid-cpu-cooler-vs-h80-and-antec-920-review-conclusion.html
ADHD Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2014 Απο οσο μπορω να καταλαβω καλα παταει δεν βλεπω να "παιζει" δηλαδη οσο το κουναω ειναι σταθερο. Πιο πριν ειχα την true spirit 140 και παλι δεν ειχα πολυ καλες θερμοκρασιες αλλα μου χαρισε το Kuhler φιλος που δεν το ηθελε οποτε εβαλα αυτο για καλυτερα. Α επισης να πω οτι αν βαλω τα c-states default και το power consumption στο auto εχω idle 32-34
andrapos Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2014 Εγώ θα σου πρότεινα να βγάλεις το vcore απο το auto και να δοκιμάσεις ανεβάζοντας τον πολλαπλασιαστή σιγά σιγά μέχρι που μπορεί να φτάσει χωρίς υπερβολικές θερμοκρασίες.Στη δική μου περίπτωση με το σύστημα της υπογραφής μου η μητρική έδινε στο auto υπερβολικό vcore με αποτέλεσμα υψηλές θερμοκρασίες.Δές πόσο είναι το μέγιστο vcore που δίνει η μητρική σου όπως είσαι και βάλε την ίδια τιμή vcore στο bios(αφού δεν σου βγάζει επικύνδινες θερμοκρασίες).Μετά άρχισε να ανεβάζεις πολλαπλασιαστή κάνοντας σε κάθε βήμα stress test και βλέπεις μέχρι που ανεβαίνει σταθερά.
IceFrog Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2014 στον αντιποδα για ν ακατεβασεις θερμοκρασιες. κατεβαζε το vcore σιγα σιγα
AiWaaa Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2014 Ποσταρε μια φωτο απο hwmonitor και cpuz σε idle και load αντιστοιχα να δουμε τι παιζει. Εαν θες μπορώ να κάνω συγκρίσεις με τον δικο μου. Η ψυκτρα μου ειναι λιγο χειροτερη απο την δικια σου
andrapos Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2014 58-59 βαθμοί δεν είναι απαγορευτικοί για full load.Οπότε δοκίμασε απλά αν με αυτό το vcore μπορείς να ανεβάσεις πολλαπλασιαστή.Αν όχι χρειάζεσαι καλύτερη ψύκτρα.Η υδρόψυξη που έχεις ενδεχομένος να έχει χάσει την απόδοση της αν έχει δουλέψει αρκετά χρόνια..
ADHD Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2014 Τωρα που το λετε που και που μου πεταγε ενα μήνυμα "voltage high" η κατι τετοιο σαν pop up το Ai suite αλλα πλεον δεν το κανει καθολου, θα δοκιμασω να το βαλω manual αλλα θυμαμαι οτι το ειχα κανει και απετυχε στο stress test με prime95. Screen δυστυχως τωρα δεν μπορω να βαλω, μολις παω σπιτι θα το κανω. 58-59 βαθμοί δεν είναι απαγορευτικοί για full load.Οπότε δοκίμασε απλά αν με αυτό το vcore μπορείς να ανεβάσεις πολλαπλασιαστή.Αν όχι χρειάζεσαι καλύτερη ψύκτρα.Η υδρόψυξη που έχεις ενδεχομένος να έχει χάσει την απόδοση της αν έχει δουλέψει αρκετά χρόνια.. Οχι αλλα ειναι στα ορια νομιζω, η ψυκτρα δεν εχει κλεισει χρονο λειτουργιας παντως.
AiWaaa Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2014 Oκ ειναι αρκετοί για την h100i οταν εγω με την σιλβερ πάιζω full load 40-45 στα cores.
andrapos Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2014 Πρόσεξε όταν θα βάλεις vcore χειροκίνητα θα του δώσεις τη μέγιστη τιμή που δίνει τώρα σε stress.Μην βάλεις αυτό που δίνει σε idle γιατί είναι πολύ χαμηλότερο και λογικό είναι να μην είναι σταθερός.
ADHD Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2014 Oκ ειναι αρκετοί για την h100i οταν εγω με την σιλβερ πάιζω full load 40-45 στα cores. Δεν εχω Η100i παραπλανει λιγο ο τιτλος του θεματος ισως, εχω την Kuhler 620 και ρωταω αν με αυτα τα στοιχεια αξιζει η H100i η επεσα σε μαπα κομματι η υπαρχει καποιο προβλημα, οποτε και δεν αξιζει η αλλαγη.. Εγω λεω να παρω H100 και στην χειροτερη θα παει στην επομενη CPU Πρόσεξε όταν θα βάλεις vcore χειροκίνητα θα του δώσεις τη μέγιστη τιμή που δίνει τώρα σε stress.Μην βάλεις αυτό που δίνει σε idle γιατί είναι πολύ χαμηλότερο και λογικό είναι να μην είναι σταθερός. Ωραια δηλαδη θα κανω stress test και μετα θα παω να καρφωσω τη μεγιστη τιμη που θα δω να πιανει σωστα??
AiWaaa Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2014 Δεν εχω Η100i παραπλανει λιγο ο τιτλος του θεματος ισως, εχω την Kuhler 620 και ρωταω αν με αυτα τα στοιχεια αξιζει η H100i η επεσα σε μαπα κομματι η υπαρχει καποιο προβλημα, οποτε και δεν αξιζει η αλλαγη.. Εγω λεω να παρω H100 και στην χειροτερη θα παει στην επομενη CPU Ωραια δηλαδη θα κανω stress test και μετα θα παω να καρφωσω τη μεγιστη τιμη που θα δω να πιανει σωστα?? Αχα λαθος μου τότε αλλάζει το θέμα. Με την 620 αν δεν παίζει πολύ ανεβασμενο vcore ειναι κομπλε τα τεμπς. Δεν νομιζω οτι μπορεί να κάνει κατι καλύτερο
rowain Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2014 Τα C states ενεργοποίησέ τα όπως και το AMD Cool&quiet, αν η μητρική σου υποστηρίζει LLC μην το πειράζεις, turbo core performance στο off, και voltage στο manual όπως σου είπαν τα παιδιά..σταθεροποίησε-μείωσε πρώτα τις θερμοκρασίες και μετά βλέπεις και για oc..επίσης τα καλύτερα oc γίνονται με τα c states ενεργοποιημένα με την έννοια ότι δεν φθείρεται πολύ ο επεξεργαστής από το υψηλό voltage.
Hyphen Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2014 Παιδες ο 8350 με το cooler που εχω τωρα(στην υπογραφη) σε idle παιζει σε 38-40c και σε load χτυπαω 58-59c, δεν εχω προβλημα με shut down και τετοια απλα με αγχωνει που ειναι σχεδον στο μεγιστο χωρις κανενα OC. Εχω απλα τα c-states και οτι εχει σχεση με power consumption στο off για να λειτουργει μονιμα στα 4.0Ghz χωρις διακυμάνσεις. Να πω οτι δοκιμασα τα ετοιμα OC profiles της μητρικης και κανουν fail ακομα και στο πιο mild OC κατι που δεν μου φαίνεται και πολυ φυσιολογικό γιατι δεν εχω και το χειροτερο cooler. Αν παρω το H100i θα φτιαξει η κατασταση και θα μπορεσω να ανεβασω λιγο(στα 4.5 θα ειμαι αρκετα ικανοποιημενος) η εχω πεσει σε παρα πολυ κακο κομμάτι και δεν αξιζει να ασχοληθώ?? Για να προλαβω πιστευω το εχω βαλει σωστα το cooler(ειναι οσο πιο tight γινεται) με 2x corsair 120SP high performance και artic silver 5 παστα καθως και τα fans ειναι σε σωστο configuration. Υπαρχει περιπτωση να υπαρχει καποιο αλλο προβλημα?? Είσαι ψηλά να ξέρεις εμένα κάτι δεν μου αρέσει. ο 8320 που εχω με την 212evo παίζει στα 4.0 oc με θερμοκρασίες full load 52 βαθμούς.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα