Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το πρότυπο Thunderbolt της Intel πρόκειται σύντομα να αποκτήσει έναν (μάλλον ισχυρό) ανταγωνιστή στην αγορά από την αιώνια αντίπαλό της, AMD, που έχει την ονομασία DockPort και σύμφωνα με την εταιρεία θα έχει χαμηλό κόστος και απεριόριστες δυνατότητες.Αντίθετα με την λύση της Intel που στόχο έχει να εκτοπίσει το USB 3.0, το DockPort βασίζεται ακριβώς σε αυτό, επεκτείνοντας το DisplayPort και βοηθώντας την ενσωμάτωσή του στην αγορά αρκετά γρήγορα με τη διαφορά κόστους να είναι τεράστια καθώς σύμφωνα με την Texas Instruments ο HD3SS2521 controller κοστίζει λίγο κάτω από 2 δολάρια (1.85$ για την ακρίβεια), ενώ κυρίως, χρησιμοποιεί open standards όπως το USB 3.0/2.0 και το DisplayPort.

Πριν από λίγες μάλιστα η AMD δημοσίευσε και ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον βίντεο στο οποίο σημειώνει τα βασικά χαρακτηριστικά της δικής της πρότασης απέναντι στο αντίπαλο πρότυπο Thunderbolt όπως τη δυνατότητα φόρτισης μιας συσκευής, ή την σύνδεση μιας εξωτερικής οθόνης. Επιπρόσθετα, η χρήση της τεχνολογίας δεν περιορίζεται μόνο στο σπίτι αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμη και στο αυτοκίνητο, όπου ο χρήστης μπορεί να μοιράσει video ή ήχο, σε άλλες συσκευές στους επιβάτες.

Link.png Site: hexus.net

• Απαντ. 42
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

φαίνται εντυπωσικότατο, και πρακτικότατο, ακόμη η τιμή ΄μπορεί να έιναι σε καλα΄πλάισια, αλλα΄το μόνο που με ανησυχεί έίανι ότι μαλλον όπως το κόβω θα βγαίνουν σετάκια με κομμάτια, οπότε μπορεί η τιμή να ανεβεί.... Στυλιστικά μου αρέσει πάρα πολυ και ελπίζω να πάει καλά.... 

• Like 1
Δημοσ.

Ωραίο φαίνεται αλλά μέχρι να δούμε χαρακτηριστικά, συγκριτικά, θεωριτικές μέγιστες ταχύτητες και παραπάνω πληροφορίες κρατάμε μικρό καλάθι. Κατα τα άλλα μακάρι να πάει πολύ καλά.

• Like 2
Δημοσ.

Η AMD τον ανταγωνιστή του Thunderbolt, με την ονομασία AMD DockPort

Ο τίτλος ρε παιδιά πάλι...

"I accidentally 3mb of rar files" φάση...

-------------------------------------------------------------------------

Προσωπικά δεν κατάλαβα τι ακριβώς παραπάνω προσφέρει από το USB? Απλά το ότι λειτουργεί και σαν display port? Προφανώς κάτι διαφορετικό είναι και αυτό, αλλά στην πράξη ποιός και πόσο θα το χρησιμοποιήσει?

• Like 1
Δημοσ.

Καλημέρα σε όλους. Μπορείς κάποιος παρακαλώ να εξηγήσει συνοπτικά σε τι χρησιμεύει αυτό το εργαλείο. Ευχαριστώ

Νομίζω ότι το βίντεο τα λέει όλα. Είναι ένα πρότυπο διασύνδεσης παντός είδους συσκευών (οθόνες, ακουστηκά, ηχεία, mp3 players, εκτυπωτές κλπ.) και όλα αυτά με ένα τύπο καλωδίου (σε πολύ απλά λόγια).

Δημοσ.

Μια χαρά. Ας αφήσουν ακόμα πιο πίσω το mantle και τους drivers και να βγάλουν κάτι άλλο. Έτσι δουλεύουν άλλωστε οι σωστές εταιρίες...20 προϊόντα, 40 τεχνολογίες, 80 προβλήματα.

Δημοσ.

Αντί να φτιάξουν κανέναν επεξεργαστή ή καμια κάρτα γραφικών, κάθονται κι ασχολούνται με βύσματα και καλώδια...

Δημοσ.

Αφού υπάρχουν όλα αυτά τα γρήγορα, εμένα γιατί το laptop μου έχει μόνο USB 3.00 και το ίδιο και όλοι μου οι σκληροί απορώ... Γιατί να μην υλοποιούν τίποτα...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...