Προς το περιεχόμενο

Console jrpg's dead(bof6 mobile....)

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

πρόσφατα ξεκίνησα να παίζω το suikoden 2 ,και εκεί που με πιάνει νοσταλγία και λέω ας κοιτάξω τπτ νέα για τυχών suikoden 6,διαβάζω ένα ποστ απο έναν χρήστη να λέει "και το breath of fire λέγατε πεθαμένο αλλα θα βγει no6 το 2014"

αμέσως λέω wtf και αρχίζω να ψάχνω για το breath of fire 6.

ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ κύριοι, βγαίνει breath of fire 6 σε mobile και pc(browser?), η c'r'apcom η εταιρία με τα απαίσια on disk dlc και τις super duper ultimate versions έκανε κάτι απίστευτο. πήρε μια μαμάτη σειρά, που πολύ κόσμος τη θεωρεί απο τις καλύτερες σειρές rpg και την αποτελείωσε. χίλιες φορές να την άφηνε νεκρή παρά αυτό που έκανε. 

τι έκανε? δείτε με τα ματάκια σας που πάει το gaming ....

http://kotaku.com/maybe-you-wont-hate-breath-of-fire-6-so-much-1490597695

breath of fire χωρίς ryu...,με touch battle controls....τέσπα δεν θα μιλήσω εδώ για αυτό το παιχνίδι καθώς είναι για android/ios/pc

αυτό που ήθελα ήταν να το δεί ο κόσμος ,τουλάχιστον όσοι είναι καμμένοι Jrpg fans σαν και μένα και οι υπόλοιποι gamers και να καταλάβουμε πλέον που πάει το πράγμα και να κάνουμε ότι μπορούμε για να σταματήσει. 

το όλο θέμα κράζει microtransactions,έχουμε ολόκληρο κύμα απο jrpg σε mobiles με κρυστάλλους/energy etc να σε ρουφάνε τα λεφτά.βλέπουμε ήδη την square να έχει κινηθεί πολύ κατα Mobile πλευρά.

Είναι το ffxv το τελευταίο κάστρο? τα jrpg ποτέ δεν πουλούσανε, προσπάθειες όμως όπως το ni no kuni αυτή τη γενιά δείχνουν οτι αν ένα παιχνίδι φτιαχτεί καλά θα πουλήσει καλά. ο κόσμος θέλει rpg ,μας έχουν φλομώσει στο shovelware/trashy/mobile την τελευταία γενιά.αν πάει κάποιος στο android store θα βρει χιλιάδες τέτοια jrpg, ο κόσμος τα κατεβάζει και πληρώνει κιόλας,φτηνά στην κατασκευή κτλπ. δεν αξίζουμε πλέον όμως ΑΑΑ jrpgs? οι περισσότεροι jrpg devs έχουν πάει στο mobile developing

τέσπα ξέρω οτι λέω διάφορα, αλλα έχω θυμώσει απίστευτα με την crapcom, πάρτε τον θυμό μου για τον dante και το crappy dmc και πολλαπλασιάστε τον χ10000 . το bof 3 είναι απο τα αγαπημένα παιχνίδια μου όλων των εποχών (μέσα στα 5) . ιεροσυλία... πραγματική ιεροσυλία..... 

sony/ms/nintendo πρέπει να κάνουν τα πάντα για να πάρουν τέτοια fransizes και να τους δώσουν πάλι ΑΑΑ κύρος.

Δημοσ.

τα ff ειναι παντοτε η τελευταια ελπιδα και ο λογος; επιδει οι ανθρωποι εκει στην square ριχνουν λευτα πολλα λευτα , για εμενα jrpg χωρις μεγαλο buget δεν εχουν λογω υπαρξεις στις οικιακες κονσολες

• Like 1
Δημοσ.

όσο σκέφτομαι ότι στην αρχή της προηγούμενης γενιάς είχαμε Lost Odyssey, Eternal Sonata, Infinite Undiscovery (μου φάνηκε πολύ καλό), Star Ocean 4, Blue Dragon και τώρα στην νέα γενιά τπτ στον ορίζοντα με πιάνει κατάθλιψη...η SONY έχει ακόμα κάποιους τίτλους στο κοντινό μέλλον αλλά για το PS3, απολύτως τπτ για PS4...πλέον μόνο η Nintendo ασχολείται με jrpgs και ας είναι καλά το 3DS

αλλά πραγματικά ΕΛΕΟΣ με το mobile gaming και πόσο μάλλον με τίτλους σαν το Breath of Fire

• Like 1
Δημοσ.

Το jprg ειδος ειναι απο τα λιγα που μπορει να προσφερθει ανετα για microtransactions + IOS/Android

Στο πετανε φτηνα και δωρεαν και μετα αρχισε να αγοραζεις για παιρνεις upgrades/δυναμεις.

Εκει θα παει η δουλεια με αυτο πλεον. Θα υπαρχουν καποιες αναλαμπες 1-2 το χρονο σε κονσολες και κυριως οτι κρατησει η Ν με το 3DS.

Δημοσ.

ο director των fire emblem πλέον φτιάχνει mobile games, η mistwalker έχει να φτιάξει παιχνίδι απο το last story για κονσόλα και το τελευταίο τους παιχνίδι ήταν ios game.η square έχει βγάλει καμιά 10αριά ios/android games με Micros (αγόρασε new class etc) και έβγαλε μόνο 1 Numbered ff game την τελευταία γενιά.η κονάμι δεν έβγαλε κανένα suikoden την τελευταία γενιά,η atlus που πουλήθηκε δεν έβγαλε κανένα παιχνίδι same

τι μας έχει μείνει? monolith,level5,nippon ichi,namco(tales),σίγουρα έχουμε ΄φετος και persona 5 αλλα θα είναι last gen και δεν ξέρω πότε θα είναι έτοιμο λόγο atlus sold.

σίγουρα έχουν μείνει κάποιες εταιρίες που θέλουν να βγάλουν quality jrpgs αλλα όταν ο γίγαντας square έχει αλλάξει δρόμο πόσο καιρό θα κάνουν και οι υπόλοιποι να πάνε κατα εκεί?

καλό ,χρυσό το 3ds, αλλα κανένα παιχνίδι του δεν μπορεί να συγκριθεί με το ni no kuni πχ. το βάθος και το gameplay σε συνδιασμό με visuals που έχουν τα console jrpg δεν το φτάνουν με τπτ τα handhelds,

προσωπικά έχω πάθει πλάκα με το ffxv ,και έρχεται και kh3,αλλα θα ήθελα και άλλα games απο square όπως παλιά.και αυτή η κονάμι ας δώσει το suikoden να φτιάξει η level5 αν δεν μπορούν και ας το κάνουν publish. αν δω suikoden για mobile θα τους πάρει και θα τους σηκώσει ,είδαμε τα αποτυχημένα ds/psp titles(του psp Ούτε ευρώπη/αμερική δεν κυκλοφόρησε..)

Δημοσ.

καλα τραγουδα εσυ :)

Κατσε να πιασει η δουλεια με τα microtransactions στις κινητοταμπλετες και θα βλεπεις κατα κορον τα ιδια στις κονσολες

Θα πας να ξεκλειδωσεις το επομενο level η το power up και θα σου λεει ΠΛΕΡΩΣΕ.

Αναλαμπες θα υπαρχουν μονο.

Εγω πλεον εκ πεποιθησεως δεν κατεβαζω κανενα παιχνιδι σε κινητοταμπλετα. Δε θα τους δινω με το download μου το δικαιωμα κερδους απο διαφημισεις κλπ.

Βεβαια χεστηκε η φοραδα στο αλωνι με το τι θα κανω εγω μιας και ενα σωρο casuals θα τους δωσει αυτο που θελουν

• Like 1
Δημοσ.

ήδη το βλέπουμε αυτό και στις κονσόλες, ξεκλείδωσε αυτοκίνητα με Micros, ξεκλείδωσε ειδικές δυνάμεις με Micro(bravery default),

τα micro στις κινητοταμπλέτες έχουν πιάσει ,γιαυτό και έρχεται το μοντέλο στις κονσόλες το θέμα είναι όμως οτι στις κονσόλες πληρώνεις ήδη 50-60ε για το παιχνίδι ενώ τα άλλα είναι free. 

και εγώ το έχω ξαναπεί δεν αγοράζω παιχνίδι που να έχει Micros, Ούτε καν το bravery default που είναι ένα πείραμα της square για να δει πόσο διατεθημένος είναι ο κόσμος να τα σκάσει σε micros στις κονσόλες,το επόμενο βήμα θα είναι το energy, που θα σε λένε περίμενε κάνα 3 ωρο αν θες να παίξεις γιατί κουράστηκε ο χαρακτήρας ή αλλιώς πλήρωσε για κάνα red bull. απορώ πως δεν υπάρχει τεράστιο αρνητικό κλίμα στην όλη κατάσταση, μας πείραξε τόσο δλδ το drm της ms και αυτό που είναι κατα πολύ χειρότερο δεν μας πειράζει,πάνε να κάνουν τα παιχνίδια pay2win.

mobile gaming και micros λόγο casual spending money καταστρέφουν το gaming, ξεκίνησαν με τα puzzle games,σειρά είχαν τα Jrpg και σε λίγο καιρό θα έχουν και τα fps, όταν αρχίσουν τα πλήρωσε για να ξεκλειδώσεις ένα όπλο τότε να δω αν θα υπάρχει γκρίνια.

Δημοσ.

καλό ,χρυσό το 3ds, αλλα κανένα παιχνίδι του δεν μπορεί να συγκριθεί με το ni no kuni πχ. το βάθος και το gameplay σε συνδιασμό με visuals που έχουν τα console jrpg δεν το φτάνουν με τπτ τα handhelds,

Διαφωνω. Αν δεις Etrian Odyssey 4, Bravely Default παραδειγμα δεν εχουν να ζηλεψουν τιποτα απο μεγαλες εκδοσεις και δεν θα κερδιζαν και τοσα πολλα απο την μεταβαση στη μεγαλη οθονη. Μια απο τα ιδια και για το Persona 4 golden αν και θα μου πεις οτι αυτο εχει ριζες στην home κονσολα αλλα το παιχνιδι ειναι βελτιωμενο και λειτουργει αψογα στο φορητο. 

Δημοσ.

Διαφωνω. Αν δεις Etrian Odyssey 4, Bravely Default παραδειγμα δεν εχουν να ζηλεψουν τιποτα απο μεγαλες εκδοσεις και δεν θα κερδιζαν και τοσα πολλα απο την μεταβαση στη μεγαλη οθονη. Μια απο τα ιδια και για το Persona 4 golden αν και θα μου πεις οτι αυτο εχει ριζες στην home κονσολα αλλα το παιχνιδι ειναι βελτιωμενο και λειτουργει αψογα στο φορητο. 

όταν θα μπορούσαμε να έχουμε παιχνίδια με το gameplay του bravery default και τα visuals uncharted την προηγούμενη γενιά,ή περισσότερα παιχνίδια επιπέδου ni no kuni τότε ναι έχουν να ζηλέψουν πάρα πολύ αυτά που γράφεις, το persona 4 είναι ps2 title... 2 γενιές πίσω ,φυσικά κάποιοι είναι οκ με αυτό ,εγώ δεν είμαι ,θέλω Home console jrpg με την τελευταία τεχνολογία, κάποτε περιμέναμε το ff7 και βλέπαμε τα γραφικά και χαζέυαμε, το ίδιο στο ffx, ε όχι να λέμε είμαστε οκ με το etrian odyssey 4 που θα μπορούσε να βγει και στο ps1....

Δημοσ.

και εγώ το έχω ξαναπεί δεν αγοράζω παιχνίδι που να έχει Micros, Ούτε καν το bravery default που είναι ένα πείραμα της square για να δει πόσο διατεθημένος είναι ο κόσμος να τα σκάσει σε micros στις κονσόλες,το επόμενο βήμα θα είναι το energy, που θα σε λένε περίμενε κάνα 3 ωρο αν θες να παίξεις γιατί κουράστηκε ο χαρακτήρας ή αλλιώς πλήρωσε για κάνα red bull. απορώ πως δεν υπάρχει τεράστιο αρνητικό κλίμα στην όλη κατάσταση, μας πείραξε τόσο δλδ το drm της ms και αυτό που είναι κατα πολύ χειρότερο δεν μας πειράζει,πάνε να κάνουν τα παιχνίδια pay2win.

γενικα, αν κατσεις σαν θεατης και παρατηρησεις το πως δουλευουν τα κυματα στο ιντερνετ, καποια στιγμη θα βαλεις τα γελια γιατι ειναι ολα τηλεκατευθυνομενα..

εδω ρε δεν μιλησε κανεις που αποκαλυφτηκε οτι ο ...Αγιος, ο μετα Χριστου Χριστος, η απολυτη θεοτητα των pc gamers, μετα απο το drm που τους φορεσε στον πωπο και ειπανε και "ευχαριστω , εισαι μεγας!", με το τελευταιο client οχι απλα διαβαζει, αλλα κωδικοποιει κι ολας πληροφοριες οπως το ..σε ποιες σελιδες πηγε ο browser σου...

ειδες εσυ κανεναν να το αναγαγει σε πρωτο θεμα αυτο? και περιμενεις να γινει θεμα το p2w οταν τοσοι και τοσοι κονομανε ετσι? ;)

αυτο που εγραψες, το "δεν κατεβαζω καν" ειναι καλυτερη λυση. απλα οποιον βλεπεις και μαλακιζεται, κλεινε του το κινητο/ταμπλετα, μπας και σωθει τιποτα..

Δημοσ.

πραγματικά μακάρι να έβγαινε κάποιο σε στυλ Bravely Default σε κανά Wii U και θα το αγόραζα καπάκια...αλλά και αυτή η Ν μόνο το 3DS υπάρχει για jrpg, το Wii U μόνο για μπάλες

τπτ μόνη λύση τα ταχύρυθμα Ιαπωνικά που κάνω :-D  :-D  :-D ...είχα πάει Ιαπωνία πέρσι και πραγματικά ΑΠΕΙΡΑ Jrpgs στα μαγαζιά για PS3,3DS,Vita 

Δημοσ.

όταν θα μπορούσαμε να έχουμε παιχνίδια με το gameplay του bravery default και τα visuals uncharted την προηγούμενη γενιά,ή περισσότερα παιχνίδια επιπέδου ni no kuni τότε ναι έχουν να ζηλέψουν πάρα πολύ αυτά που γράφεις, το persona 4 είναι ps2 title... 2 γενιές πίσω ,φυσικά κάποιοι είναι οκ με αυτό ,εγώ δεν είμαι ,θέλω Home console jrpg με την τελευταία τεχνολογία, κάποτε περιμέναμε το ff7 και βλέπαμε τα γραφικά και χαζέυαμε, το ίδιο στο ffx, ε όχι να λέμε είμαστε οκ με το etrian odyssey 4 που θα μπορούσε να βγει και στο ps1....

Οχι δεν θα μπορουσαμε γιατι αυτο το δοκιμασαμε ηδη και απετυχε οικονομικα. Τα Jrpg ειναι κατα πολυ ακριβοτερα και δυσκολοτερα να γινουν απο τα w-RPG που ειναι σαφεστατα ποιο απλα στην μηχανικη τους. Το mass effect που ειναι το ποιο ακριβο RPG της προηγουμενης γενιας δεν θα κερδισει ποτε οσκαρ βαθους ή gameplay. Μην μπερδευουμε το βαθος και το gameplay με την εμπειρια. Δες και το final fantasy 13 που ειναι αλλο ενα πανακριβο RPG ποσο χαμηλα επεσε για να μπορει να μας δωσει οπτικα αυτα που μας δινει. Για το FF 15 κραταω μικρο καλαθι. Το Ni No Kuni επισης ηταν πολυ ιδιαιτερο παιχνιδι και παρα πολυ κλασσικο στη μηχανικη του. Δεν θεωρω οτι το παιχνιδι δεν θα μπορουσε να λειτουργησει το ιδιο καλα σε ενα PSV ή σε ενα 3DS (λογο της φυσης του και μονο). 

Οπως και να το κανουμε το ειδος ειναι για λιγους και το κοστος παραγωγης υψηλο. Δεν εχει σχεση με τα demon/dark souls που ναι μεν ειναι για λιγους αλλα και το κοστος παραγωγης δεν ειναι και κανενα τερας. Δεν ειναι επισης χαζη η Atlus που βγαζει SMT4 στο 3DS και Persona 5 στο PS3. Οπως και το προσφατα τελειωμενο SMT3 απο μερια μου που θεωρω οτι δεν θα μπορουσε να κανει τιποτα παραπανω για να αυξησει το ποσο καλο ειναι ετσι και αυτο τωρα. Ουτε voice over θα προσθεταν κατι στην ολη εμπειρια, ουτε καλυτερα γραφικα ουτε τιποτα. Ετσι και το Etrian Odyssey 4 μπορει απο γραφικα να ειναι απλο αλλα η μηχανικη που εχει (το βαθος του) δεν θα μπορουσε να γινει καλυτερο σε μια μεγαλη εκδοση του και πριν πεις τιποτα σκεψου οτι εχουμε δει αρκετα rogue like RPG στο PC τελευταια ακριβως στην ιδια φαση που δεν μπορουν να πιασουν το EO4 απο πουθενα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...