TheELF Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2014 www.google.com ,όροι αναζήτησης «γιατί τα windows 8.1 έχουν kernel από dos» ... ... ...
IceFrog Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2014 Με άπλα λόγια να τα καταλαβαίνουν όλοι, και ας κάνεις εσύ ότι δεν καταλαβαίνεις… Το λειτουργικό δεν έχει καμία νοημοσύνη, ο τρόπος που λειτούργει είναι “αρχαίος”, ένα κομμάτι του λειτουργικού αφορά την “αρχή λειτουργιάς του υπολογιστή”, ονομάζεται πυρήνας του λειτουργικού (καμία σχέση με τους πυρήνες που συζητάμε), και δεν μπορεί κάνεις να επέμβει/να αλλάξει κάτι. Έτσι βλέπουμε καινούργια λειτουργικά που στηρίζονται στον πυρήνα κάποιου άλλου λειτουργικού στην x αρχιτεκτονική, γιατί δεν μπορούν να αλλάξουν κάτι από εκεί και κάτω, και αν αλλάξουν κάτι μπορεί να επηρεάσει την αρχή λειτουργίας του υπολογιστή . Δεν είμαστε στο 1990, που δεν είχε ακόμα οριστεί, τι είναι pc, τι λειτουργικό θα έχει, κατά πόσο θα είναι συμβατό με τα τότε IBM κτλ. Αυτή την στιγμή ξέρουμε τι είναι pc, τρέχει x86 λειτουργικό κτλ Έτσι η κάθε intel/amd κτλ, ότι hardware κατασκευάζει πρέπει να είναι συμβατό με το λειτουργικό, δηλαδή να τηρεί του βασικούς κανόνες αρχής λειτουργίας του υπολογιστή. Αυτό που μπορεί να κάνει η κάθε Intel , είναι να πει ότι ο τάδε επεξεργαστής θέλει την τάδε μητρική, να εκδώσει μια οδηγία για το λειτουργικό κτλ αλλά δεν μπορεί να παρέμβει στην αρχή λειτουργίας του υπολογιστή. Ο λογικός πυρήνας για ποιο λόγο υπάρχει ? Υπάρχει γιατί το λειτουργικό δεν ξέρει τι είναι πραγματικός πυρήνας ξέρει μόνο τι είναι λογικός πυρήνας, έτσι για κάθε πραγματικό πυρήνα το λειτουργικό βλέπει ένα λογικό πυρήνα. Βάση της αρχής λειτουργίας του υπολογιστή/λειτουργικού/επεξεργαστή, ο κάθε λογικός πυρήνας αναλαμβάνει να εκτελέσει ένα νήμα. Γιατί μόνο ένα νήμα ? Γιατί μόνο ένα νήμα μπορεί ο πραγματικός πυρήνας να εκτελέσει ανά κύκλο (hz). Αφού καταλάβαμε τα παραπάνω που είπα, πάμε στην πατέντες της intel/amd. Επειδή η Intel δεν μπορεί να αλλάξει την αρχή λειτουργίας του υπολογιστή/λειτουργικού για να αυξήσει την παραγωγικότητα του επεξεργαστή κάνει πατέντες/κοροιδευει το λειτουργικό. Αντί να αντιστοιχεί σε κάθε πραγματικό πυρήνα ένα λογικό, με το hyper-threading κοροϊδεύει το λειτουργικό και του παρουσιάζει 2 λογικούς πυρήνες για κάθε ένα πραγματικό. Γιατί το κάνει αυτό ? Γιατί δεν μπορεί να κάνει κάτι άλλο. Δεν μπορεί να αλλάξει κάτι, δουλεύουν όλα με αρχαίο τρόπο. Μπορεί να βελτιώσει τους επεξεργαστές που παράγει, να έχουν καλύτερη απόδοση, να καίνε λιγότερο ρεύμα κτλ, δεν μπορεί να αλλάξει την αρχή λειτουργίας του επεξεργαστή, μπορεί μόνο να την βελτιώσει. Το άλλο που μπορεί να κάνει, είναι να παράγει επεξεργαστές με περισσότερους πραγματικούς αυτονόμους πυρήνες, δηλαδή να βγάλει 8πυρηνους, 12 πύρηνους κτλ, άλλα το πρόβλημα είναι ότι οι παραπάνω πυρήνες δεν επιταχύνουν της εφαρμογές, γιατί οι προγραμματιστές δεν υποστηρίζουν τους παραπάνω πυρήνες. Γιατί δεν τους υποστηρίζουν ? γιατί δεν βελτιώνουν την απόδοση όλων των εφαρμογών, και ανάλογα την εφαρμογή, για να υποστηρίξει παραπάνω πυρήνες πρέπει να γραφτεί από ένα σημείο και μετά από την αρχή. Δεν κάθεται ο προγραμματιστής να γραφεί 2 χρόνια μια εφαρμογή “από την αρχή”, για να υποστηρίξει παραπάνω πυρήνες, πχ από ένα πυρήνα σε τέσσερις, και να δει ότι η παραπάνω απόδοση της εφαρμογής είναι x1.2 και όχι x4. Έτσι υπάρχει αδιέξοδο, και γιαυτό δεν βλέπουμε επεξεργαστές με παραπάνω πυρήνες. Ο πραγματικός εργάτης είναι ένας (πραγματικός πυρήνας), όσο και να κοροϊδέψει η intel το λειτουργικό και να παρουσιάζει 2/4/6/12 λογικούς πυρήνες, το μόνο που καταφέρνει είναι το λειτουργικό, να στέλνει διαφορετικά νήματα ταυτόχρονα στον κάθε λογικό πυρήνα. Το ότι στέλνει ένα νήμα στον λογικό πυρήνα, αυτό δεν σημαίνει ότι το νήμα εκτελείτε, άπλα το στέλνει. Αν του στείλει 1000 νήματα από χίλιους λογικούς πυρήνες, ένα θα δουλεύει ανά κύκλο από τον πραγματικό πυρήνα. Δεν υπάρχουν μαγικά χέρια όπως αναφέρθηκε, χέρια έχει μόνο ο πυρήνας για να πιάσει το κάθε εργαλείο και να κάνει μια λειτουργία ανά κύκλο, δεν μπορεί ο δεύτερος (ψεύτικος) λογικός πυρήνας να πιάσει κανένα εργαλείο, γιατί είναι ψεύτικος/φανταστικος κτλ. Ο πραγματικός εργάτης θα είναι πάντα ένας, και μόνο αυτός μπορεί να κάνει μια δουλειά, και άσε την intel και την κάθε Intel, να παρουσιάζει ότι διάγραμμα θέλει… Η intel θέλει να παραμυθιάζει το λειτουργικό (χωρίς νοημοσύνη), εμείς είμαστε όντα με νοημοσύνη, μην αφήνεται κανένα να σας παραμυθιάζει… lol οχι 2
•Mexicanos• Δημοσ. 22 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2019 Στις 19/2/2014 στις 8:59 ΠΜ, IceFrog είπε lol οχι lol οχι αλλα δεν εγραψες τον λογο που διαφονεις,η γη ειναι flat 1
Sheogorath Δημοσ. 22 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, •Mexicanos• είπε lol οχι αλλα δεν εγραψες τον λογο που διαφονεις,η γη ειναι flat Είδες ότι το thread ειναι 5 χρονών, έτσι; Επεξ/σία 22 Μαρτίου 2019 από Sheogorath 2
mindsplit Δημοσ. 27 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2019 Νεκρόμανσι ξενεκρόμανσι επειδή το κάνω τώρα, ας ρωτήσω κάτι. Τρέχω 1+5 windows μαζί και για κάθε virtual win το Oracle Virtual VM, ζητάει από 1 πυρήνα. Στο device manager, βλέπω 12 πυρήνες, ενώ έχω 6 πραγματικούς, άρα από πραγματικούς πυρήνες είμαι γεμάτος. Δεν έχω ανοίξει πρόσθετα VMs γιατί έχω 6gb ram, την έχω μοιράσει από 512mb σε κάθε VM και περισσεύουν κάπου στα 14% για να σερφάρω την ίδια ώρα από τo βασικά win. Σκοπεύω να προσθέσω ram για να ανοίξω κι άλλα VMs για να τελειώσει πιο γρήγορα η δουλειά. Τώρα κοίταξα και το Oracle Virtual VM, βλέπει 12 πυρήνες αλλά τους 6 μόνο έχει με πράσινο ενώ τους άλλους με κόκκινο και ζητάει όπως είπα ήδη από 1 πυρήνα για κάθε virtual win που έχω ανοίξει μέχρι τώρα. Άρα να συμπεράνω ότι και ram να προσθέσω, δεν θα τρέξει 6ο πρόσθετο virtual win το Oracle Virtual VM ταυτόχρονα με τα ήδη υπάρχοντα;
Sheogorath Δημοσ. 27 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2019 3 ώρες πριν, mindsplit είπε Νεκρόμανσι ξενεκρόμανσι επειδή το κάνω τώρα, ας ρωτήσω κάτι. Τρέχω 1+5 windows μαζί και για κάθε virtual win το Oracle Virtual VM, ζητάει από 1 πυρήνα. Στο device manager, βλέπω 12 πυρήνες, ενώ έχω 6 πραγματικούς, άρα από πραγματικούς πυρήνες είμαι γεμάτος. Δεν έχω ανοίξει πρόσθετα VMs γιατί έχω 6gb ram, την έχω μοιράσει από 512mb σε κάθε VM και περισσεύουν κάπου στα 14% για να σερφάρω την ίδια ώρα από τo βασικά win. Σκοπεύω να προσθέσω ram για να ανοίξω κι άλλα VMs για να τελειώσει πιο γρήγορα η δουλειά. Τώρα κοίταξα και το Oracle Virtual VM, βλέπει 12 πυρήνες αλλά τους 6 μόνο έχει με πράσινο ενώ τους άλλους με κόκκινο και ζητάει όπως είπα ήδη από 1 πυρήνα για κάθε virtual win που έχω ανοίξει μέχρι τώρα. Άρα να συμπεράνω ότι και ram να προσθέσω, δεν θα τρέξει 6ο πρόσθετο virtual win το Oracle Virtual VM ταυτόχρονα με τα ήδη υπάρχοντα; Από ότι φαίνεται όχι. Αλλά δεν το έχω δοκιμάσει.
tsofras Δημοσ. 30 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2019 Αφού έγινε η νεκρανάσταση απλά να σχολιάσω και εγώ , ότι αν και δεν γνωρίζω αν είναι σωστά αυτά που γράφει ο φίλος @Ziant (πρέπει να διαβάσω γιατί δεν με απασχόλησε ποτέ το συγκεκριμένο θέμα) , είναι απο τις πιο απλές επεξηγήσεις που έχω διαβάσει ποτέ για κάποιο τεχνολογικό θέμα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα