Silenzio Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2014 (επεξεργασμένο) καλησπερα, έχω στη κατοχη μου τον pioneer vsx-322 Site: http://www.ihoekfrasi.gr/productsDetails.asp?catID=10&prID=4438 και κανα εξαμηνο τωρα έχω πάνω του τα yamaha NX-E270 5.1 (δε βρισκω λινκ , σε εναν δορυφορο λεει 6 ohms nominal 30w maximum 80w). έχω επίσης 3 ηχεία pioneer S-CR707 (ουτε εδω μπορω να βρω λινκ) στο manual λεει το κεντρικο ηχειο--> woofer: 8cm cone-type x2, tweeter 2.5 cm cone-type, nom impedance: 8 Ω, frequency range: 70 to 60,000hz, sensitivity 86db/w at 1m distance music power 150w cross-over frequency 8,000hz, για τους 2 δορυφορους λεει 120 w (στο manual του ενιχυτη κατι αναφερει για 6 ohms οποτε υπαρχει ασυμβατοτητα ? ) να προσπαθησω να τα συνδεσω στον ενιχυτη ή υπάρχει περίπτωση να τα καψω ? συγγνωμη αλλα ειμαι αδαης σχετικα με το αντικειμενο. Αν κάποιος τυχαινει να γνωριζει καποια απο αυτα τα ηχεια ας με βοηθουσε στο ποια ειναι καλυτερα (ο ενισχυτης ειναι συνδεδεμενος με οπτικη ινα απευθειας στο pc και η λειτουργια τους μοιραζεται σε ταινιες, μουσικη και pc games). ευχαριστω εκ των προτερων (αν θελετε μπορω να τα βγαλω φωτογραφιες μηπως και καταλαβετε ετσι για ποια μιλάω.) Επεξ/σία 18 Φεβρουαρίου 2014 από Silenzio
Silenzio Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2014 τα yamaha που έχω ειναι αυτα http://asia.yamaha.com/en/products/audio-visual/speaker-systems/speaker-packages/ns-p270__g/?mode=model Yamaha NS-P270
Ziant Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2014 Το πρόβλημα είναι ποσά rms βγάζει ο ενισχυτής/ηχεία σου και αν είναι πραγματικά. Αν υποθέσουμε ότι ο ενισχυτής σου βγάζει 100 wrms ανά κανάλι, τα ηχεία που έχεις τώρα επάνω είναι μικρά σε watt. Τα ηχεία που έχεις τώρα επάνω δεν λένε ποσά rms είναι, μπορούμε υποθετικά να πούμε ότι είναι περίπου “40 rms”, άλλα αυτό πρέπει να μας το πει ο κατασκευαστής. Άρα τα ηχεία που έχεις τώρα επάνω είναι σε κίνδυνο, αν ο ενισχυτής βγάζει πραγματικά watt σε rms, μην ανεβάζεις πολύ την ένταση, για να μην έχεις πρόβλημα. Τώρα εσύ θέλεις να δοκιμάσεις 3 άλλα ηχεία, που το ένα είναι 8 ohm και τα άλλα άγνωστων στοιχείων. Ο ενισχυτής που έχεις βγάζει 100 watt (rms ?) στα 6 ohm, αν του βάλεις ένα ηχείο 8 ohm, ο ενισχυτής θα βγάλει λιγότερα watt, άρα το ηχείο θα παίξει χαμηλότερα, από ότι αν το σύνδεες σε ένα ενισχυτή που βγάζει 100 watt στα 8 ohm. Αυτό το ηχείο λέει ότι είναι 170 watt (μουσικά watt ~ peak watt), θα πω στην τύχη ότι είναι "75 wrms", αν το συνδέσεις με τα υπόλοιπα, αυτό θα έχει διαφορετική ένταση από τα υπόλοιπα, και αν σηκώσεις πολύ την ένταση θα κάψεις τα υπόλοιπα που είναι ήδη μικρά. Δεν βρίσκεις άκρη έτσι, γιατί είναι ένας αχταρμάς watt/ohm…
TEOKOS Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2014 (επεξεργασμένο) Αντίθετα από ότι λέει ο ziant τα Yamaha είναι χαμηλής ευαισθησίας και ο συγκεκριμένος pioneer ειναι πολύ λίγος για να τα οδηγήσει. Αυτά θέλουν ρεύματα. Πως ακούγονται ; Φτωχό και απλωμένο μπάσο ,καθόλου δυναμικές και μεσαίες που δε υπάρχουν,ίσως παραμόρφωση σε υψηλές εντάσεις; Δύσκολα ηχειάκια εε; Για τα άλλα ηχεία δεν ξέρω να σου πώ. Επεξ/σία 17 Φεβρουαρίου 2014 από TEOKOS
Silenzio Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2014 καλημέρα, εμένα παιδια απο εδω στο ινσομνια μου προτάθηκε αυτη η σύνθεση και η αληθεια ειναι οτι τα ηχειακια που εχω τωρα τα yamaha μια χαρα μου παίζουν (δειτε εδω που μου προταθηκε http://www.insomnia.gr/topic/483999-%CE%B5%CE%BD%CE%B9%CF%83%CF%87%CF%85%CF%84%CE%AE%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B7%CF%87%CE%B5%CE%AF%CE%B1/) το θεμα ειναι αν μπορω να συνδεσω τα pioneer ηχεια που αναφερω με ασφαλεια και απο εκει και περα θα δω αν με ικαναποιει το αποτελεσμα..απλα θελω να ξερω ποια απο τα 2 ειναι καλυτερα, τα pioneer μου έκαναν εντυωση το βαρος τους και οτι ειναι made in japan και οχι σαν τα κινεζικα yamaha..
Ziant Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2014 Αντίθετα από ότι λέει ο ziant τα Yamaha είναι χαμηλής ευαισθησίας και ο συγκεκριμένος pioneer ειναι πολύ λίγος για να τα οδηγήσει. Αυτά θέλουν ρεύματα. Το πρόβλημα είναι ποσά rms βγάζει ο ενισχυτής/ηχεία σου και αν είναι πραγματικά. Αν υποθέσουμε ότι ο ενισχυτής σου βγάζει 100 wrms ανά κανάλι, τα ηχεία που έχεις τώρα επάνω είναι μικρά σε watt. Αν διαβάσεις καλύτερα το κείμενο θα δεις οτι κάνω υπόθεση, γιατί δεν πιστευω τα watt των ηχείων / ενισχυτή. Αν τα συνδέσεις με ενισχυτή που βγάζει πραγματικά 100 wrms ανά κανάλι θα τα στείλεις στον άλλο κόσμο… το θεμα ειναι αν μπορω να συνδεσω τα pioneer ηχεια που αναφερω με ασφαλεια και απο εκει και περα θα δω αν με ικαναποιει το αποτελεσμα..απλα θελω να ξερω ποια απο τα 2 ειναι καλυτερα, τα pioneer μου έκαναν εντυωση το βαρος τους και οτι ειναι made in japan και οχι σαν τα κινεζικα yamaha.. Εχουν άλλα ohm, αυτό σημαίνει οτι αυτά που ειναι 6 ohm θα παίρνουν "100 watt" (δεν ξέρουμε πόσα rms), ενω αυτά που είναι 8 ohm θα παιρνουν λιγοτερα watt από την έξοδο του αντιστοιχου καναλιού του ενισχυτή... Έκτος ότι έχουν άλλα ohm, έχουν και άλλα watt, χωρίς να ξέρουμε τα πραγματικά watt, δηλαδή τα wrms. Αν έχεις χαμηλά την ένταση, με δική σου ευθύνη μπορείς να τα συνδέσεις, αλλά κάθε διαφορετικό ηχείο από αυτά που έχεις επάνω, θα έχει άλλη ένταση… Μπορείς να αποσυνδέσεις όλα τα ηχεία από τον ενισχυτή, να γυρίσεις τον ενισχυτή σε stereo mode (χωρίς κάποιο εφέ surround), βαλε μουσική stereo να παίζει, δες από το manual σε ποιες εξόδους βγάζει ήχο και σύνδεσε τα 2 καινούργια ηχεία να τα ακούσεις, μετά βάλε 2 παλιά ηχεία να δεις την διαφορά… 1
Silenzio Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2014 παιδια τα τσεκαρα τελικα τα ιαπωνικα pioneer και ειναι αλλο πραγμα, κατι ρυθμισεις άλλαξα που ουτε θυμαμαι αλλα παιζουν μια χαρα και ανέβασα ενταση σιγα σιγα μέχρι που έφτασε max και ειναι απίστευτα !!! περίμενα βεβαια μια γνωμη και απο τον graphist
Ziant Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2014 Ανάλογα την πηγή κτλ μετά το 80% της έντασης = παραμόρφωση, και με συνεχή χρήση σε επίπεδα υψηλής έντασης/παραμόρφωσης κάνεις μόνιμη ζημιά στα ηχεία… 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα