igoods Δημοσ. 3 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2014 Αν δεν σπάσει δηλαδή, όλα ΟΚ? Τα μάτια σου βλέπουν πολύ λίγα, αλλιώς δεν θα γίνονταν δοκιμές αλλά θα στηριζόμασταν στις απόψεις των "σοφών". Είναι καλές οι απόψεις των σοφών... όταν δεν υπάρχουν στοιχεία από δοκιμές. Αυτά που γράφει το manual όμως είναι αποτέλεσμα δοκιμών. Δεν υπάρχει θέμα συμφωνίας, εδώ μιλάμε για Ο Δ Η Γ Ι Ε Σ σωστής χρήσης και συντήρησης. Τί συμβαίνει συνήθως όταν μπαίνει μη εγκεκριμένο λάδι (το φασόν 10W-40 για παράδειγμα πολλών συνεργείων)? 1) αυξημένη κατανάλωση μιας και συνήθως τα σύγχρονα μοτέρ ζητάνε fuel economy λάδια 2) αυξημένες φθορές που θα φανούν σαν μικρότερη διάρκεια ζωής (το μοτέρ θα θέλει ανακατασκευή σε 200.000χλμ. αντί για 400.000+χλμ) 3) αυξημένο κόστος συντήρησης μιας και οι αλλαγές θα γίνονται στο 6μηνο ή το πολύ χρόνο έναντι της διετίας που πετυχαίνουν συχνά τα long life λιπαντικά που ζητάνε πολλά καινούργια 4) κίνδυνος διαρροών μιας και τα ελαστικά μέρη του κινητήρα (πχ. τσιμουχάκια βαλβίδων) ίσως ξεραθούν πιο εύκολα με το μη εγκεκριμένο λάδι 5) τέλος είναι πολύ πιθανό το μη εγκεκριμένο λάδι το μοτέρ μας να το καίει, και ας είναι πιο χοντρό από ένα εγκεκριμένο λάδι. Το τί κάνει ένα βελτιωμένο μοτέρ είναι άσχετο, εκτός και αν έχει ιδιοκτήτη που το πατάει και μίνιμουμ 150.000χλμ. στην πλάτη του που και πάλι θα αφορά μοτέρ με την ίδια βελτίωση και όχι στοκ ΔΕΝ ΜΙΛΗΣΑ ΓΙΑ ΜΗ ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΛΑΔΙΑ ...Μιλησα για λαδια εγκεκριμενα αλλα με αλλο ιξωδες απο αυτο που προτεινει στο βιβλιαρακι.Στα κορυφαια μοντελα σου λεει ΑΥΣΤΗΡΑ το ταδε λαδι.κατι που δεν ισχυει για τα υπολοιπα.Ολα αυτα που μου γραφεις ειναι απλα ακραια.Διαρροες απο χοντρο λαδι επειδη τα τσιμουχακια ισως ξεραθουν ειναι απλα αστεια.Εννοειται πως λεω ΠΑΝΤΑ για συνθετικα λαδια.Τωρα εαν βασιζεσαι στο long life της αντιπροσωπειας για να πουλησει και αλλαγη λαδιων καθε 20000 χιλιομετρα ειναι απλα ΑΣΤΕΙΟ.οπως και για μπουζι που βλεπω κατι 50αρια.Εαν εισαι μηχανικος η εστω εχεις δει μοτερ ανοιγμενα απο προσεγμενες αλλαγες καλων λαδιων και απο μοτερ που κανουν αλλαγες αντιπροσωπειας θα δεις πως ειναι.Δεν θελω και ουτε με νοιαζει να πεισω κανεναν,ο καθενας στο αμαξι του βαζει οτι θελει και πληρωνει.καποιοι τα εχουν απλα για να επιβιωνουν και καποιοι τα προσεχουν και ειναι ολοκαινουρια.Ετσι ειναι σε ολους τους χωρους.(pc,μηχανες,σκαφη κτλ) Το εξαντλισαμε το θεμα.
nickolas Δημοσ. 3 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2014 ΔΕΝ ΜΙΛΗΣΑ ΓΙΑ ΜΗ ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΛΑΔΙΑ ...Μιλησα για λαδια εγκεκριμενα αλλα με αλλο ιξωδες απο αυτο που προτεινει στο βιβλιαρακι.Στα κορυφαια μοντελα σου λεει ΑΥΣΤΗΡΑ το ταδε λαδι.κατι που δεν ισχυει για τα υπολοιπα.Ολα αυτα που μου γραφεις ειναι απλα ακραια.Διαρροες απο χοντρο λαδι επειδη τα τσιμουχακια ισως ξεραθουν ειναι απλα αστεια.Εννοειται πως λεω ΠΑΝΤΑ για συνθετικα λαδια.Τωρα εαν βασιζεσαι στο long life της αντιπροσωπειας για να πουλησει και αλλαγη λαδιων καθε 20000 χιλιομετρα ειναι απλα ΑΣΤΕΙΟ.οπως και για μπουζι που βλεπω κατι 50αρια.Εαν εισαι μηχανικος η εστω εχεις δει μοτερ ανοιγμενα απο προσεγμενες αλλαγες καλων λαδιων και απο μοτερ που κανουν αλλαγες αντιπροσωπειας θα δεις πως ειναι.Δεν θελω και ουτε με νοιαζει να πεισω κανεναν,ο καθενας στο αμαξι του βαζει οτι θελει και πληρωνει.καποιοι τα εχουν απλα για να επιβιωνουν και καποιοι τα προσεχουν και ειναι ολοκαινουρια.Ετσι ειναι σε ολους τους χωρους.(pc,μηχανες,σκαφη κτλ) Το εξαντλισαμε το θεμα. Έχω δει και, με μια λέξη είναι άριστα! Μιλάω για αλλαγές αντιπροσωπείας όπου το λάδι έχει μείνει μέσα ακόμη και 25.000χλμ. Βέβαια μιλάμε για λάδι και σέρβις σύμφωνα με το manual. Το θέμα δεν είναι να δεις, αλλά να ξέρεις τι να κοιτάξεις Στην παραπάνω φώτο έχουν "γράψει" οι εκκεντροφόροι. Το μοτέρ είναι καθαρότατο κλπ. αλλά χ@στηκες για αυτό, το μόνο σημείο φθοράς που φαίνεται είναι οι εκκεντροφόροι και ΕΧΟΥΝ ΦΘΟΡΑ! Βέβαια η συντήρηση ήταν από μη εγκεκριμένα λιπαντικά. Συγκεκριμένα από εδώ Χλμ κινητηρα πανω απο 100.000 και αλλαδιες λαδιων motul 10-40 και κατοπιν 5-40 amsoil/επειτα παλι motul, ολες οι αλλαγες αυστηρα καθε 5.000χλμ.
igoods Δημοσ. 3 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2014 Έχω δει και, με μια λέξη είναι άριστα! Μιλάω για αλλαγές αντιπροσωπείας όπου το λάδι έχει μείνει μέσα ακόμη και 25.000χλμ. Βέβαια μιλάμε για λάδι και σέρβις σύμφωνα με το manual. Το θέμα δεν είναι να δεις, αλλά να ξέρεις τι να κοιτάξεις Στην παραπάνω φώτο έχουν "γράψει" οι εκκεντροφόροι. Το μοτέρ είναι καθαρότατο κλπ. αλλά χ@στηκες για αυτό, το μόνο σημείο φθοράς που φαίνεται είναι οι εκκεντροφόροι και ΕΧΟΥΝ ΦΘΟΡΑ! Βέβαια η συντήρηση ήταν από μη εγκεκριμένα λιπαντικά. Συγκεκριμένα από εδώ Τωρα αν δεν το πιασω δεν θα καταλαβω το συγκεκριμενο αν ειναι τοση πολυ φθορα οσο λες.παντως με μια πρωτη ματια δεν φαινεται κατι το ιδιαιτερο.ΟΠΟΙΟ μοτερ και να ανοιξεις εκει που πατανε οι εκκεντροφοροι εχουν ξεχωριστο σημαδι οπως ειναι λογικο.Το θεμα ειναι μην αρχισει και κανει σκαλοπατια.
nickolas Δημοσ. 3 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2014 Το δικό μου 10ετίας με κοντά 150.000χλμ δεν έχει κανένα σημάδι. Αλλά βάζω εγκεκριμένα λιπαντικά και γενικά τηρώ το manual που επιπλέον μου επιτρέπει αραιά διαστήματα σέρβις με τα long life λιπαντικά.
Thanos1972 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2014 Και εγω,γιατι τους βλεπω μια χαρα τους απο πανω εκκεντροφορους?τουλαχιστον απο οτι βλεπω στην φωτο?
nickolas Δημοσ. 4 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2014 Να σας βοηθήσω λίγο Πιθανότατα το μοτέρ να μη βγάλει πρόβλημα από τους εκκεντροφόρους για πολλά χιλιόμετρα. Αν όμως είναι έτσι οι εκκεντροφόροι που δεν τρώνε και τρελό ζόρι, πως θα είναι οι μπιέλες του?
igoods Δημοσ. 4 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2014 Να σας βοηθήσω λίγο Πιθανότατα το μοτέρ να μη βγάλει πρόβλημα από τους εκκεντροφόρους για πολλά χιλιόμετρα. Αν όμως είναι έτσι οι εκκεντροφόροι που δεν τρώνε και τρελό ζόρι, πως θα είναι οι μπιέλες του? Που κολανε οι εκκεντροφοροι με τις μπιελες? :/...Σχεδον ολα τα μοτερ που εχουν κανει καποια χιλιομετρα (οχι να εχουν κανει 20.000 μονο) εχουν αυτα τα "σημαδια".Αν οχι σε ολα τα αμυγδαλα εστω στα περισσοτερα.Βεβαια σε αυτο παιζει και ρολο η αποδοση του μοτερ ,τι στροφες δουλευει,η χρηση και πολλα αλλα οπως ειναι λογικο.Μαλλον εαν ησουν μηχανικος θα αλλαζες καθε μερα εκκεντροφορους στους πελατες
nickolas Δημοσ. 4 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2014 Όπως είπα το δικό μου έχει 150.000χλμ. όχι 20.000χλμ. και δεν άλλαζε λάδια κάθε 5.000 αλλά κάθε χρόνο με 10.000 μέχρι και 25.000 χλμ. ανά αλλαγή λαδιών. Νομίζω η διαφορά είναι προφανής και αν ένα μοτέρ έχει φθορά σε λάιτ σημείο τριβής όπως οι εκκεντροφόροι, οι μπιέλες θα έχουν μεγαλύτερες φθορές. Προφανώς δεν ξέρω πόσα χιλιόμετρα θα βγάλει αυτό το μοτέρ χωρίς σοβαρή ζημιά. Δεν φαίνεται όμως σαν καινούργιο όπως το δικό μου. Δυστυχώς το μόνο που μπορεί να δει κανείς εύκολα βγάζοντας το ψευτοκάπακο από τα σημεία τριβής είναι οι εκκεντροφόροι. Δεν είμαι μηχανικός απλά μου αρέσουν τα αυτοκίνητα.
igoods Δημοσ. 4 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2014 Όπως είπα το δικό μου έχει 150.000χλμ. όχι 20.000χλμ. και δεν άλλαζε λάδια κάθε 5.000 αλλά κάθε χρόνο με 10.000 μέχρι και 25.000 χλμ. ανά αλλαγή λαδιών. Νομίζω η διαφορά είναι προφανής και αν ένα μοτέρ έχει φθορά σε λάιτ σημείο τριβής όπως οι εκκεντροφόροι, οι μπιέλες θα έχουν μεγαλύτερες φθορές. Προφανώς δεν ξέρω πόσα χιλιόμετρα θα βγάλει αυτό το μοτέρ χωρίς σοβαρή ζημιά. Δεν φαίνεται όμως σαν καινούργιο όπως το δικό μου. Δυστυχώς το μόνο που μπορεί να δει κανείς εύκολα βγάζοντας το ψευτοκάπακο από τα σημεία τριβής είναι οι εκκεντροφόροι. Δεν είμαι μηχανικός απλά μου αρέσουν τα αυτοκίνητα. Εαν αφησες λαδια 25000 χιλιομετρα θα την δεις την διαφορα μεσα στο μοτερ στην μουργα οταν το ανοιξεις,σε σχεση με αυτο που μου εδειξες που ηταν πεντακαθαρο.παρολαυτα αυτα τα "σημαδια" που εχουν οι εκκεντροφοροι δεν θεωρουνται ζημια.οπως σου ξαναειπα ολα τα μοτερ εχουν τετοια σημαδια τριβης οπως ειναι λογικο ,το οτι δεν φαινεται στο δικο σου στο ενα εκκεντρο δεν σημαινει οτι ειναι ολοι ετσι.Αλλωστε ενα προσεξεις αυτο το ενα εκκεντρο που μπορω να δω,δεξια και αριστερα φαινονται καποια "πατηματα" ,αλλα ξαναλεω ειναι κατι λογικο.Εαν πατησεις να δεις πως ειναι οι φαγωμενοι εκκεντροφοροι θα καταλαβεις.οπουδηποτε εχεις τριβη μεσα στο μοτερ ειναι ετσι.Εκκεντροφοροι,κουζινετα,στροφαλος,πιστονια...ολα.Εαν το παμε τωρα σε θεμα ποτε θα χρειαστει επισκευη ,ενα μοτερ με πολλα χιλιομετρα οταν του κανεις επισκευη εκτος απο τιποτα τσιμουχακια η καμια βαλβιδα αμα χρειαστει αλλαζεις ΠΑΝΤΑ ελατηρια πιστονιων.Αυτα τραβανε μεγαλο ζορι,εκκεντροφορους σε κλασικη επισκευη δεν εχω δει ποτε γιατι σε ενα αυτοκινητο που δεν το εχεις πειραξει δεν τρωνε τοσο ζορι οσο τα ελατηρια και τα κουζινετα. Αυτα
nickolas Δημοσ. 4 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2014 Εαν αφησες λαδια 25000 χιλιομετρα θα την δεις την διαφορα μεσα στο μοτερ στην μουργα οταν το ανοιξεις,σε σχεση με αυτο που μου εδειξες που ηταν πεντακαθαρο.παρολαυτα αυτα τα "σημαδια" που εχουν οι εκκεντροφοροι δεν θεωρουνται ζημια.οπως σου ξαναειπα ολα τα μοτερ εχουν τετοια σημαδια τριβης οπως ειναι λογικο ,το οτι δεν φαινεται στο δικο σου στο ενα εκκεντρο δεν σημαινει οτι ειναι ολοι ετσι.Αλλωστε ενα προσεξεις αυτο το ενα εκκεντρο που μπορω να δω,δεξια και αριστερα φαινονται καποια "πατηματα" ,αλλα ξαναλεω ειναι κατι λογικο.Εαν πατησεις να δεις πως ειναι οι φαγωμενοι εκκεντροφοροι θα καταλαβεις.οπουδηποτε εχεις τριβη μεσα στο μοτερ ειναι ετσι.Εκκεντροφοροι,κουζινετα,στροφαλος,πιστονια...ολα.Εαν το παμε τωρα σε θεμα ποτε θα χρειαστει επισκευη ,ενα μοτερ με πολλα χιλιομετρα οταν του κανεις επισκευη εκτος απο τιποτα τσιμουχακια η καμια βαλβιδα αμα χρειαστει αλλαζεις ΠΑΝΤΑ ελατηρια πιστονιων.Αυτα τραβανε μεγαλο ζορι,εκκεντροφορους σε κλασικη επισκευη δεν εχω δει ποτε γιατι σε ενα αυτοκινητο που δεν το εχεις πειραξει δεν τρωνε τοσο ζορι οσο τα ελατηρια και τα κουζινετα. Αυτα Τα λάδια μου είναι longlife και αντέχουν ~30.000χλμ. ή και περισσότερο αν δεν κάνεις χιλιόμετρα στην πόλη. Όταν τράβηξα τη φώτο τα λάδια είχαν 15.000χλμ. με την προηγούμενη αλλαγή να έχει γίνει στον 1 χρόνο και 20.000χλμ. αν τα θυμάμαι σωστά. Όπως βλέπεις είναι πεντακάθαρο, με τα κατάλληλα (βάση προδιαγραφών) λάδια που στην περίπτωσή μου είναι τα Dexos 2 της GM. Aν θες κύκλωσε τα "πατήματα" που βλέπεις γιατί εγώ δεν βλέπω τίποτα. Η εμπειρία μου είναι πως στο θέμα λιπαντικά ο μέσος μηχανικός είναι άσχετος ή τον απασχολεί μόνο η τσέπη του, να βάλει δηλαδή φτηνό λιπαντικό που επιπλέον θέλει και συχνές αλλαγές ώστε να σε έχει τακτικό "πελάτη". Το αποτέλεσμα είναι ότι τα μοτέρ αντέχουν 200.000χλμ. με λίγη τύχη όχι επειδή έχουν συχνή συντήρηση, αλλά παρά τη λάθος συντήρηση που τους γίνεται. Με σωστή συντήρηση και λιγότερες επισκέψεις σε συνεργεία θα άντεχαν το διπλάσιο και χωρίς ιδιαίτερα μικροπροβλήματα.
igoods Δημοσ. 4 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2014 Τα λάδια μου είναι longlife και αντέχουν ~30.000χλμ. ή και περισσότερο αν δεν κάνεις χιλιόμετρα στην πόλη. Όταν τράβηξα τη φώτο τα λάδια είχαν 15.000χλμ. με την προηγούμενη αλλαγή να έχει γίνει στον 1 χρόνο και 20.000χλμ. αν τα θυμάμαι σωστά. Όπως βλέπεις είναι πεντακάθαρο, με τα κατάλληλα (βάση προδιαγραφών) λάδια που στην περίπτωσή μου είναι τα Dexos 2 της GM. Aν θες κύκλωσε τα "πατήματα" που βλέπεις γιατί εγώ δεν βλέπω τίποτα. Η εμπειρία μου είναι πως στο θέμα λιπαντικά ο μέσος μηχανικός είναι άσχετος ή τον απασχολεί μόνο η τσέπη του, να βάλει δηλαδή φτηνό λιπαντικό που επιπλέον θέλει και συχνές αλλαγές ώστε να σε έχει τακτικό "πελάτη". Το αποτέλεσμα είναι ότι τα μοτέρ αντέχουν 200.000χλμ. με λίγη τύχη όχι επειδή έχουν συχνή συντήρηση, αλλά παρά τη λάθος συντήρηση που τους γίνεται. Με σωστή συντήρηση και λιγότερες επισκέψεις σε συνεργεία θα άντεχαν το διπλάσιο και χωρίς ιδιαίτερα μικροπροβλήματα. Δεν το κατεχω πολυ το αθλημα με τις φωτο γτ μετα δεν ξερω πως να την ανεβασω γτ θελει link :/.. Απο ενα εκκεντρο και ετσιοπως ειναι η φωτοδεν μπορεις να κρινεις εαν το μοτερ ειναι καθαρο η οχι.Σιγουρα δεν ειναι μες την μπιχλα παντως. Δεν ξερω για τον μεσο μηχανικο τι γινεται και τι λαδια βαζουν οι περισσοτεροι αλλα οταν πας σε ενα συνεργειο μπορεις να του πεις τι λαδια εχεις,και αν δεν σε ικανοποιουν πας αυτα που θες.καποιος μπορει να εχει και φθηνιαρικα για καποιους που δεν τους νοιαζει και καλα. Τωρα αυτο που μου λες με τα χιλιομετρα ειναι πολυ γενικο.παιζουν ρολο παρα πολλοι παραγοντες και μπορει να εχουμε το ιδιο αμαξι με την ιδια συντηρηση και εμενα να θελει επισκευη στις 150 χιλιαδες ενω εσενα οχι.Ειναι και τι χρηση του κανεις και ειναι και να σε θελει λιγο. παντως προσοπικη μου αποψη οτι λαδι και να βαζεις(δεν εννοω εσυ,γενικα το λεω) στην χειροτερη καλο ειναι να τα αλλαζεις στα 10.000...Αυτα τα longlife λαδια που τα ξεκινησε η μερσεντες αν θυμαμαι καλα οσο καλα και να ειναι καθεται το ιδιο λαδι μεσα για 20.000 χλμ?...Δηλαδη οσο καλο και να ειναι ..νταξει..ποσο πια?...προτιμω πολυυ καλο λαδι (racing) σε απλο αυτοκινητο και αλλαγη καθε 10.000 η για καποιον που του κακοφαινεται πιο απλο ημισυνθετικο λαδι αλλα αλλαγη καθε 5.ετσι το μοτερ εχει παντα φρεσκο λαδακι μεσα και οχι ταλαιπωρημενο. Α και κατι που θυμηθηκα για να δεις πως ειναι και λιγο και πως θα σου κατσει.Εανς γνωστος εχει ενα yaris ,οχι το καινουριο..το παλιο το καλουπι που εβγαινε σκυλι.λες οκ το εργαλειο δεν βγαζει προβληματα αλλα ο τυπος το εχει στα 170.000 και καινουρια λαδια εχουν μπει μεσα το πολυ 3 φορες...Τις υπολοιπες συμπληρωνει μονο αν χρειαστει η βαζει χρησιμοποιημενα,δισκοπλακες δεν εχουν αλλαχτει ποτε(τωρα θελει οπου ναναι),μια φορα εχει αλλαξει δισκοπλατο και το μονο που αναλωνεται ειναι τακακια και βενζινη ..μιλαμε δεν εχει βγαλει ΤΙΠΟΤΑ.... Αυτο που λεγαμε ...
nickolas Δημοσ. 5 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2014 Το racing λάδι είναι αυτό που λέει, racing δεν είναι για νορμάλ χρήση. Συνήθως δεν έχουν καθαριστικά πρόσθετα ούτε είναι φτιαγμένα να αντέχουν στο χρόνο/χιλιόμετρα και γενικά είναι ακατάλληλα λάδια για καθημερινό αυτοκίνητο. Σίγουρα δεν πληρούν τις προδιαγραφές του κατασκευαστή. Αν είσαι μηχανικός και βάζεις τέτοια λάδια κάνεις λάθος συντήρηση. Το φρέσκο λάδι αν είναι ακατάλληλο επίσης κάνει κακό, από το 1ο μάλιστα χιλιόμετρο. Με τα long life λάδια, ο λόγος που αλλάζουμε το λάδι δεν είναι επειδή το λάδι "τελείωσε" αλλά επειδή έχει μαζέψει ακαθαρσίες (σκόνη, μέταλλα κινητήρα). Με ένα καλό φίλτρο που θα τις μάζευε (τα νορμάλ φίλτρα λαδιού δεν το κάνουν αυτό) το λάδι θα άντεχε για διπλάσια ή και περισσότερα χιλιόμετρα. Αν οι μηχανικοί της Ελλάδας διάβαζαν λίγο... οι μισοί θα ήταν άνεργοι γιατί οι επισκέψεις στα συνεργεία θα περιορίζονταν σε λιγότερο από το μισό. Στη Γερμανία, αν πας πρόωρα για αλλαγή λιπαντικού δεν πρόκειται να σου την κάνουν! Αναφέρομαι σε αντιπροσωπείες. Όσο για το Yaris, δείχνει πόσο καλά φτιαγμένοι είναι οι μοντέρνοι κινητήρες αλλά και την ποιότητα των σύγχρονων λιπαντικών.
igoods Δημοσ. 5 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2014 Το racing λάδι είναι αυτό που λέει, racing δεν είναι για νορμάλ χρήση. Συνήθως δεν έχουν καθαριστικά πρόσθετα ούτε είναι φτιαγμένα να αντέχουν στο χρόνο/χιλιόμετρα και γενικά είναι ακατάλληλα λάδια για καθημερινό αυτοκίνητο. Σίγουρα δεν πληρούν τις προδιαγραφές του κατασκευαστή. Αν είσαι μηχανικός και βάζεις τέτοια λάδια κάνεις λάθος συντήρηση. Το φρέσκο λάδι αν είναι ακατάλληλο επίσης κάνει κακό, από το 1ο μάλιστα χιλιόμετρο. Με τα long life λάδια, ο λόγος που αλλάζουμε το λάδι δεν είναι επειδή το λάδι "τελείωσε" αλλά επειδή έχει μαζέψει ακαθαρσίες (σκόνη, μέταλλα κινητήρα). Με ένα καλό φίλτρο που θα τις μάζευε (τα νορμάλ φίλτρα λαδιού δεν το κάνουν αυτό) το λάδι θα άντεχε για διπλάσια ή και περισσότερα χιλιόμετρα. Αν οι μηχανικοί της Ελλάδας διάβαζαν λίγο... οι μισοί θα ήταν άνεργοι γιατί οι επισκέψεις στα συνεργεία θα περιορίζονταν σε λιγότερο από το μισό. Στη Γερμανία, αν πας πρόωρα για αλλαγή λιπαντικού δεν πρόκειται να σου την κάνουν! Αναφέρομαι σε αντιπροσωπείες. Όσο για το Yaris, δείχνει πόσο καλά φτιαγμένοι είναι οι μοντέρνοι κινητήρες αλλά και την ποιότητα των σύγχρονων λιπαντικών. Το racing λαδι ειναι 100% συνθετικο και ειναι ντικα στα προσθετα...Σιγουρα δεν κανει για 20.000 χιλιομετρα για αυτο και προτεινα τα 10...Αν και προσωπικα θα εκανα καθε 5.Για καποιον που κανει πολλα χιλιομετρα τον χρονο σιγουρα δεν τον συμφερει κατι τετοιο(καθως εχει 32€ το 2lt ,μιλαω για motul v300) αλλα μονο προβλημα δεν θα δημιουργησει οπως λες.Αλλωστε εαν διαβασεις απο πισω τα racing ειναι τα μονα λαδια που δεν γραφουν συγκεκριμενες προδιαγραφες για ΚΑΝΕΝΑ αυτοκινητο. Τα λαδια τα αλλαζεις γιατι (να ευχεσαι να μην μαζευει μεταλλα απο το μοτερ σου ) εκτος απο το οτι μετα απο πολυ χρηση και θξερμοκρασιες χανουν την λιπαντικη τους ιδιοτητα αλλα γιατι αρχιζουν και μαυριζουν απο τα καυσαερια που περνανε ελαχιστα κατω απο το πιστονι οποτε και αυτο τα αλλοιωνει και αλλο.Σιγουρα το μοτερ μεσα δεν εχει σκονη .. Το διαβασμα ειναι καλο αρκει να μην μενει μονο διαβασμα γιατι μετα κανει κακο.Φυσικα συμφωνω στο οτι πολλοι μηχανικοι δεν ξερουν τα βασικα,ακομα και γνωστοι βελτιωτες με γρηγορα κοντραδικα που τα βραδια τους προσκυνανε και την μερα τους δενουν αλλοι τα μοτερ και τα βαζουν ολα ετοιμα. Το να αλλαζει καποιος τα λαδια του πιο νωρις απο οτι λενε σιγουρα δεν αποτελει προβλημα και δεν κανει κακο αλλα το αντιθετο,αρα ΚΑΚΩΣ εξω δεν τα αλλαζουν οπως λες.Οσον αφορα τις αντιπροσωπειες ειναι ΜΕΓΑΛΟ θεμα.Ειδικα στην Ελλαδα προσωπικα δεν τις εμπιστευομαι καθολου.Εκτος απο το οτι σου χρεωνουν μεχρι και την ροδελα,εκτος απο το οτι σου χρεωνουν τα παντα διπλασια απο ενα συνεργειο δεν ξερεις ΚΑΝ αν σου αλλαξαν αυτα που πρεπει.παιζουν πολλες προμηθειες και λαμογιες για να βγαλουν οι μηχανικοι απο μεσα διαφορα πραγματακια.Εκτος απο αυτο σε ενα απο συνεργειο μπορεις να μπαστακωθεις και να δεις τι κανει.Στην αντιπροσωπεια σου λενε καθιστε στην αιθθουσα αναμονης η ελατε αυριο.Για αυτο και δεν παταει σχεδον κανεις. Το yaris του 2000 περιπου μοντερνος κινητηρας?..χαχαχα...Δεν νομιζω. ποια συγχρονα λιπαντικα?..Εδω σου λεω βαζει μεσα οτι ναναι,λιγο απο ολα.
nickolas Δημοσ. 5 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2014 O VVTI του YARIS μια χαρά μοντέρνος κινητήρας είναι! Σχετικά με τα racing λάδια, δεν γράφουν προδιαγραφές για κανένα αυτοκίνητο γιατί δεν κάνουν για κανένα αυτοκίνητο παρά μόνο για χρήση αγώνα σε αγωνιστικά μοτέρ. Τα πρόσθετα δεν είναι όλα ίδια οπότε μην τσουβαλιάζεις λέγοντας "είναι τίγκα στα πρόσθετα". Τί να το κάνεις αν προσφέρουν πράγματα που δεν χρειάζεσαι και τους λείπουν πράγματα που χρειάζεσαι? Το να αλλάζεις πρόωρα τα λάδια (ελπίζω να κάθεσαι) ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ Οι μελέτες δείχνουν ότι μετά από κάθε αλλαγή λαδιών ο ρυθμός φθοράς του μοτέρ αυξάνεται. Οπότε θες να παρατείνεις τα διαστήματα μέχρι το σημείο που αρχίζει πάλι να αυξάνεται η φθορά. Δεν το λέω εγώ αυτό αλλά SAE papers και η ανάλυση εκατοντάδων δειγμάτων λαδιού στο μεγαλύτερο forum για λάδια, το BITOG. Άλλωστε το μάνιουαλ πάντα λέει αλλαγές ανά Ψ χιλιόμετρα και όχι μέχρι Ψ χιλιόμετρα.
igoods Δημοσ. 5 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2014 O VVTI του YARIS μια χαρά μοντέρνος κινητήρας είναι! Σχετικά με τα racing λάδια, δεν γράφουν προδιαγραφές για κανένα αυτοκίνητο γιατί δεν κάνουν για κανένα αυτοκίνητο παρά μόνο για χρήση αγώνα σε αγωνιστικά μοτέρ. Τα πρόσθετα δεν είναι όλα ίδια οπότε μην τσουβαλιάζεις λέγοντας "είναι τίγκα στα πρόσθετα". Τί να το κάνεις αν προσφέρουν πράγματα που δεν χρειάζεσαι και τους λείπουν πράγματα που χρειάζεσαι? Το να αλλάζεις πρόωρα τα λάδια (ελπίζω να κάθεσαι) ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ Οι μελέτες δείχνουν ότι μετά από κάθε αλλαγή λαδιών ο ρυθμός φθοράς του μοτέρ αυξάνεται. Οπότε θες να παρατείνεις τα διαστήματα μέχρι το σημείο που αρχίζει πάλι να αυξάνεται η φθορά. Δεν το λέω εγώ αυτό αλλά SAE papers και η ανάλυση εκατοντάδων δειγμάτων λαδιού στο μεγαλύτερο forum για λάδια, το BITOG. Άλλωστε το μάνιουαλ πάντα λέει αλλαγές ανά Ψ χιλιόμετρα και όχι μέχρι Ψ χιλιόμετρα. Τους λειπουν πραγματα που χρειαζεσαι?..στα racing?..μαλλον καπου μπερδευεσαι.Το οτι εχει παραπανω αντοχες σε τσιτες και καλυτερη λιπανση με περισσοτερα προσθετα δεν το κανει κακο για εναν απλο κινητηρα.να μου πεις οτι πολλα απο αυτα ισως να μην χρειαζονται ναι.αλλα οχι το αναποδο. Εαν το καινουριο λαδι αυξανε την φθορα του κινητηρα τοτε τα racing οπως λες και εσυ που ειναι για λιγα χιλιομετρα και για αγωνες(που σημαινει τσιτες) θα τα εβγαζαν "μεταχειρισμενα " με τις ωρες χρησεις που πρεπει ωστε να εχουν τηνκαλυτερη αποδοση.Εαν δεν τα εβγαζαν ολα ετσι. Ξαναλεω,το διαβασμα κανει καλο αρκει να μην μεινει μονο διαβασμα,γιατι απο την πραξη απεχει αλλο τοσο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα