philos Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2014 Παιδιά θέλω όταν ο χρήστης σερφάρει από το κινητό ή το tablet του με κάποιο από τα παραπάνω λειτουργικά (Android/Windows Phone/iOS) στην ιστοσελίδα μου, να του εμφανίζει την mobile έκδοση (style). Με PHP πως το πετυχαίνω αυτό; Σκεφτόμουν να χρησιμοποιήσω την $_SERVER['HTTP_USER_AGENT'] σε κάτι του στυλ: if (strpos($_SERVER['HTTP_USER_AGENT'], 'Android')) { $styleid = 13; } ή 'Windows Phone' αντί για 'Android' κτλ Έχετε να προτείνετε κάποιον άλλο τρόπο ή βελτίωση αυτού που έχω σκεφτεί, ώστε να αποφευχθούν και τα λάθη; Ευχαριστώ πολύ
warlock9_0 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2014 με screen size γίνεται συνήθως αυτό, όχι με user agent http://stackoverflow.com/questions/13847755/css-media-queries-for-screen-sizes
philos Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2014 αχα! Δεν μπορεί να γίνει όμως και με κάποιο αξιοπρεπή τρόπο μέσω PHP; Γιατί δεν είναι ότι θέλω να αλλάξω μόνο τα CSS αλλά και κάποια δομικά πράγματα (βασικά μιλάμε για ένα τελείως διαφορετικό skin του συστήματος, με άλλο css και templates).
warlock9_0 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2014 θα σε γελάσω πως γίνεται σίγουρα υπάρχει και server side responsive design ps. ζήτα να στο αλλάξουν κατηγορία οι mods, να πάει στο web-development να το δουν περισσότεροι
iodna2006 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2014 αυτό ακριβώς το θεματάκι πρέπει να λύσω κ εγώ.. Απλά να σου πω πως η προσέγγιση με το μέγεθος της οθόνης βόλευε μέχρι τώρα.Πλέον βγαίνουν ταμπλετ κ κινητά με τρελές αναλύσης (>1920x1080) Οπότε εκεί πάλι θα έχεις (πιθανότατα)πρόβλημα. Αυτό έχω καταλάβει κ προσπαθώ να το αποφύγω ως λύση. Δε ξέρω αν είμαι λάθος,κάποιος που ξέρει περισσότερα ίσως μας διαφωτίσει. Κάποια άλλη λύση ειναι με javascript και αναγνώριση αν είναι touch συσκευή σε συνδυασμό με τι λειτουργικό που τρέχει. (δες ακόμη με χρήση του modernizer αν και έχω διαβάσει ότι δεν είναι ο βέλτιστος τρόπος-είναι κάπως overkill κ δεν έχει 100% επιτυχία σε αυτό που θες να κάνεις). edit: ξέχασα ότι θες σε php σορυ.
Crawl_From_Death Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2014 Καλησπερα, σου παραθετω κωδικα σε php. κανει για τα παντα. Οταν κανει κληση της συναρτησης και επιστρεφει κατι, εσυ μπορεις να βαλεις οτι θελεις (CSS, στατιστικα, redirection κλπ) <?php /* USER-AGENTS ================================================== */ function check_user_agent ( $type = NULL ) { $user_agent = strtolower ( $_SERVER['HTTP_USER_AGENT'] ); if ( $type == 'bot' ) { // matches popular bots if ( preg_match ( "/googlebot|adsbot|yahooseeker|yahoobot|msnbot|watchmouse|pingdom\.com|feedfetcher-google/", $user_agent ) ) { return true; // watchmouse|pingdom\.com are "uptime services" } } else if ( $type == 'browser' ) { // matches core browser types if ( preg_match ( "/mozilla\/|opera\//", $user_agent ) ) { return true; } } else if ( $type == 'mobile' ) { // matches popular mobile devices that have small screens and/or touch inputs // mobile devices have regional trends; some of these will have varying popularity in Europe, Asia, and America // detailed demographics are unknown, and South America, the Pacific Islands, and Africa trends might not be represented, here if ( preg_match ( "/phone|iphone|itouch|ipod|symbian|android|htc_|htc-|palmos|blackberry|opera mini|iemobile|windows ce|nokia|fennec|hiptop|kindle|mot |mot-|webos\/|samsung|sonyericsson|^sie-|nintendo/", $user_agent ) ) { // these are the most common return true; } else if ( preg_match ( "/mobile|pda;|avantgo|eudoraweb|minimo|netfront|brew|teleca|lg;|lge |wap;| wap /", $user_agent ) ) { // these are less common, and might not be worth checking return true; } } return false; } $ismobile = check_user_agent('mobile'); if($ismobile) { return 'yes'; } else { return 'no'; } ?>
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα