Προς το περιεχόμενο

Smartphone μέχρι 230e

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 40
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Φιλε μου adi32,με καθε σεβασμο να σου πω την γνωμη μου.

Εχεις δικιο οτι αποτρεπτικος παραγοντας για την αγορα κινητων κατευθειαν απο την Κινα ειναι κατα ενα μεγαλο μερος η εγγυηση,κατα ενα δευτερο η αξιοπιστια και κατα τριτο(λυπητερο κατ'εμε στην χωρα μας) η "ανωνυμια",δηλαδη το οτι αγοραζουμε κατι που δεν ειναι επωνυμο,δεν εχει image.

Οσον αφορα το πρωτο,ειναι οντως τροχοπεδη,και με το δικιο του ο καθενας(και εγω μεσα),επιφυλασσεται στο να αγορασει κατι οντας στο σκοταδι για το after-sales του.Δυστυχως,η μονη εταιρεια που τωρα το προσφερει αυτο ειναι η Oppo,με το ευρωπαικο καταστημα,την καθ'ολα νομιμη εισαγωγη στην χωρα μας(οχι γραψε 30$ ρε μαστορα μην και το σταματησουν τελωνειο),και την υποδειγματικη εξυπηρετηση μετα(εχει 2ετη εγγυηση,και ολες οι αποστολες γινονται με DHL,πληρωμενη απο αυτην).Πολλα παιδια στο αντιστοιχο νημα του myphone εχουν γραψει γι'αυτο,και αν και σπανια βγαζει hw προβλημα,η συννενοηση ειναι παρα πολυ καλη(δεν νομιζω οτι στην Ελλαδα αν χρειαστεις service θα εχεις πισω την συσκευη σε <10 μερες...).Γι'αυτο αλλωστε και η Oppo κοστολογει τις τιμες της ανω του μεσου ορου σε σχεση με τις λοιπες,αλλα και παλι,αν ξερω οτι στην ιδια τιμη εχω πχ το Find 5 οταν βγηκε(το 1ο κινητο με 1080p),και το Z1,ποιος ο λογος να προτιμησω το 2ο?Το σιγουρο ειναι,οτι και οι αγορες απο κινεζομαγαζα,δεν σημαινουν και το κεφαλι στον απαγχονισμο αν γινει κατι,απλα ειναι δεδομενο οτι οι εμποροι εκει θα σου βγαλουν το λαδι(δεν νομιζω καποιος να εχασε τα λεφτα του εντος εγγυησης,ετσι κι αλλιως και αυτοι στις αντ/πειες τα στελνουν).

Περναμε ετσι στο θεμα της αξιοπιστιας των εταιρειων,οπου οντως ειδικα αυτες που ανεφερε ο stamatinho ειναι top of the class.Πιστεψε με,τα περιστατικα h/w προβληματος που βγαζουν αυτες οι συσκευες ειναι ελαχιστα!Και για το hongmi που λες,επειδη ειμαι κατοχος του,και εχω ενεργο ρολο στο νημα του υπο το ιδιο nick,h/w προβλημα αν δεν κανω τραγικο λαθος δεν εχει βγαλει σε κανεναν!(οσο περιεργο και αν ακουγεται,ακομη και ενος φιλου τελευταια που ειχε θεμα με το gps,απ'οτι εμαθα ειναι πλεον ενταξει).Τα λοιπα ποστ αφορουν ερωταπαντησεις παιδιων οσον αφορα το MIUI(για πολλους ειναι νεο περιβαλλον αυτο),και το σεταρισμα της για να δουλευει,ειδικα αλλαγη ρομ στο hongmi δεν υφισταται καθως υπαρχουν μολις 2(!) που δεν ειναι MIUI.Και στις λοιπες εταιρειες ομως,τα αναλογα περιστατικα προβληματος ειναι ελαχιστα,νομιζω στατιστικα παιζουν στο ιδιο επιπεδο με των γνωστων εταιρειων,ενω οι αλλαγες ρομ ειναι οντως κατι σαν χομπι και κυνηγι για την βελτιστοποιηση,και ειναι και λογικο καθως οι περισσοτερες απο αυτες τις συσκευες ειναι καινουριες,και το firmware τους μαλλον σε επιπεδο beta(εδω ναι,φταινε οι κατασκευαστες).

Το τελευταιο οπως καταλαβαινεις δεν το σχολιαζω καν,δεν θελω να διαγραφει και το ποστ μου σαν off-topic,αλλα θα ηθελα να συνοψισω λεγοντας,οτι πρεπει να ειμαστε συνειδητοποιημενοι οταν προβαινουμε σε τετοιες αγορες,δεν φταει κανενας οταν εδωσες 400 ευρω για κατι,και μετα ψαχνεις τον εμπορο στο mail του στις 5 τα ξημερωματα Ελλαδας,για να σου πει που να το γυρισεις,και να του στειλεις το βιντεο με το προβλημα,αντιθετα πρεπει να εχεις κατα νου οτι σε τετοια ποσα καλυτερα να φυλας τον κ#@# σου,πηγαινοντας καπου οπου θα εχεις ενα ανθρωπινο after-sales.

Γενικευσα αρκετα,δεν θελω να παρεις το ποστ μου σαν αντιπαραθεση μαζι σου,παρα σαν μια τροφη για σκεψη,οπως νομιζω οτι ολοι πρεπει να το κανουμε στις συναλλαγες μας.

Καλο σου βραδυ!  :-D

Δημοσ.

Κανενα προβλημα δεν εχω και μακαρι ολοι να λεμε τις αποψεις μας τεκμηριωμενα ωστε να βοηθαμε ο ενας τον αλλο

Εγω θεωρω οτι να δωσεις πανω απο 200-250ε για κινητο ειναι πεταμενα λεφτα για κατι που σε 1-2 χρονια θα ειναι για πεταμα

Οπως και το να αγοραζεις συμφωνα με τη μεγαλη φιρμα και το τι εχουν οι πιο πολλοι

Στην πραξη φαινεται το καθε κινητο τι ειναι και οχι απο το ονομα και το ποσο κανει

Αλλωστε κι εγω ενα 997d εχω και εψαχνα για κατι σε lenovo ή καποιο καλο κινεζικο αν το αλλαζα

Επειδη ομως αν κατι δε δουλευει σωστα μπορει να μη κοιμηθω ολη νυχτα μεχρι να το λυσω δε θελω να μπλεξω με πειραγματα 

Αυτο που εχω λειτουργει αριστα 2 χρονια σχεδον με 30GB εφαρμογες και διαφορα αλλα χωρις root και κανενα πειραγμα σκεπτομαι πολυ σοβαρα αν πρεπει να το αλλαξω βλεποντας καθε τοσο να αναφερονται προβληματα 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Να 'σαι καλα φιλε!

Πανεμορφο το 925 σε μαυρο.. Πιο λεπτο απ'το 1020 ελαχιστα..

Δεν της εμφανισε ακομα Lumia Black update.. Μεταβαση απο android εγινε στην περιπτωση της κοπελας μου, και ειναι κατ'ενθουσιασμενη!

Επεξ/σία από Skr1ll3x
  • Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...