Tenshi Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2014 Share Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2014 Καλησπέρα στο forum. Εχω έναν Fx8320@4,4Ghz (vcore 1.392) στην συγκεκριμένη μητρική και προβληματίζομαι ελαφρώς για τις υψηλές θερμοκρασίες στα vrm's... Ο επεξεργαστής ψύχεται απο μια Noctua nh-u14s (push-pull), τους ανεμιστήρες τις οποίας δέν μπορώ να κατεβάσω αρκετά χαμηλά για να ψύξω τα vrm's.Σε stress test βλέπω 49.5~52.5 °C στον Fx8320. Η μητρική έχει μόνο 6+2 phases, εν αντιθέσει με πχ με μια Asus Sabertooth 990fx ή μιά Gigabyte 990xa-ud3 και κατα το stress test βλέπω 66~68 °C. Επειδή το όριο των 71 °C για το socket είναι αρκετά κοντά,σκεφτόμουν να υποβοηθήσω κάπως την κατάσταση προσθέτοντας επιπλέον ανεμιστήρες. α) Αν κρατήσω το setup με την Noctua σε push-pull,έχω χώρο για έναν ή δύο 40mm ανεμιστήρες που μπορώ να τοποθετήσω με zip ties πανω στις ψύκτρες της Asus. β) Αν καταργήσω τον δεύτερο Nf-15a, κερδίζω μερικά επιπλέον εκατοστά και μπορώ να τοποθετήσω έναν 70mm ανεμιστήρα.Δυστυχώς ανεμιστήρας των 80mm δέν χωράει ελέω σχεδιασμού που έχει η nh-14s. γ) Επίσης σκέφτηκα να ακολουθήσω την πλάγια οδό (σσ τα μετόπισθεν) και να τοποθετήσω έναν ανεμιστήρα στην πίσω πλευρά του κουτιού,να βαράει κατευθείαν το socket. Επειδή υπάρχει χώρος,περιορισμός στο μέγεθος δέν υπάρχει,αν και σκεφτόμουν έναν 100mm χαμηλόστροφο slim ανεμιστήρα. Γνώμες; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Zapee995 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2014 Share Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2014 Η θερμοτητα απο τα vrm ηδη βγαινει προς τα εξω απο τον πισω και τον πανω ανεμηστηρα. Σιγουρα οχι στο 100% αλλα ειναι μια καλη μεθοδος...Θα με ενδιεφερε να δω τι θα μπορουσε να κανει καποιος εκει χωρις βεβαια το αποτελεσμα να μοιαζει με τσαντιρι..(if you know what i mean... ) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Tenshi Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2014 Μέλος Share Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2014 Η θερμοτητα απο τα vrm ηδη βγαινει προς τα εξω απο τον πισω και τον πανω ανεμηστηρα. Σιγουρα οχι στο 100% αλλα ειναι μια καλη μεθοδος...Θα με ενδιεφερε να δω τι θα μπορουσε να κανει καποιος εκει χωρις βεβαια το αποτελεσμα να μοιαζει με τσαντιρι..(if you know what i mean... ) This Γι αυτό μάλλον θα δώ τι μπορώ να κάνω αρχικά απο την πίσω μεριά του κουτιού,που τα vrm's μάλιστα φαίνονται φάτσα φόρα!I could go full ghetto εκεί, χωρίς να φανεί κάτι. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Zapee995 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2014 Share Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2014 Οταν ειχα το 400r με 8350 και Crosshair formula z ειχα φυρισει τα πλαινα ωστε απο την αριστερια μερια ειχε παει το κλειστο και απο τη πισω μερια ειχε παει το πλαινο με 2x12 θεσεις για fans. Εκει λοιπον ειχα μπαλωσει τη κατω θεση για ανεμηστηρα και στη πανω ειχα βαλει εναν 12αρη να τραβαει αερα προς τα εξω..Επεφτε ακριβως πανω απο τα vrm και το socket και θυμαμαι η διαφορα σε heavy loads ηταν 2 βαθμοι στο socket και 4 βαθμοι στα vrm...Βεβαια οπτικα δε βλεποταν αλλα anyway, δεν εμεινε και ετσι. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Thanos1972 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2014 Share Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2014 για αρχη βγαζεις τον ανεμιστηρα 70αρι απο την stock ψυχτρα του amd,της βαζεις και τον ανταπτορα στα 7 volt απο εναν ανεμιστηρα της noctua που φανταζομαι οτι θα εχεις και το βαζεις απο πισω να βαραει στο socket.κανε αυτο και βλεπουμε εαν θα χρειαστεις κατι αλλο. αν και εχω την εντυπωση οτι ο δευτερος ανεμιστηρας στην Noctua δεν κανει και πολλα πραγματα γιατι ειναι ηδη πολυ κοντα του ο αλλος ο πισω.ειδες διαφορες με Push pull? 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Tenshi Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2014 Μέλος Share Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2014 (επεξεργασμένο) για αρχη βγαζεις τον ανεμιστηρα 70αρι απο την stock ψυχτρα του amd,της βαζεις και τον ανταπτορα στα 7 volt απο εναν ανεμιστηρα της noctua που φανταζομαι οτι θα εχεις και το βαζεις απο πισω να βαραει στο socket.κανε αυτο και βλεπουμε εαν θα χρειαστεις κατι αλλο. αν και εχω την εντυπωση οτι ο δευτερος ανεμιστηρας στην Noctua δεν κανει και πολλα πραγματα γιατι ειναι ηδη πολυ κοντα του ο αλλος ο πισω.ειδες διαφορες με Push pull? Βλέπω ±2°C με/χωρίς τον 2ο Nf-15a.Γενικότερα δέν έχω κατασταλάξει με το airflow και το setup των ανεμιστήρων στο κουτί.Τις προάλλες,σκεπτόμενος πως να ψύξω τα vrm,τούμπαρα τους 2 πάνω για να δουλέψουν intake.Είδα 66~68°C στο socket απο 70°C~71°C,άλλα γέμισε το κουτί σκόνη.Ξανατουμπάρω σήμερα και τους κάνω exhaust...socket 66~68°C...ότι νάναι. Καλή ιδέα για τον 7αρι της ψυκτρας.Εχω και τους αντάπτορες,αντε να δουμε... Edit/Update: Αφού την κάνουμε που την κάνουμε την δουλειά,είπα να δοκιμάσω να βάλω έναν 12αρη ανεμιστήρα που μου είχε περισσέψει (1000rpm-36,8cfm).Παρ' όλο που έχει μπεί τσίμα τσίμα,δέν βρίσκει κάπου,δέν έχω συντονισμούς και γενικότερα υποσκιάζεται η λειτουργία του απο τους ανεμιστήρες του κουτιού. Είδα 2~4°C κάτω στο socket και η θερμοκρασία πλέον έπαιζε πιο πολύ στους 64°C.Το σπίτι είναι ελαφρώς πιο ζεστό απ ότι το μεσημέρι,ελέω θέρμανσης. Να πώ την αλήθεια,περίμενα κάτι καλύτερο.Τουλάχιστον,έστω και αυτό το λίγο,έγινε με μηδενικό κόστος. Επεξ/σία 16 Φεβρουαρίου 2014 από Tenshi 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ashmadia Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2014 Share Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2014 Φιλε Tenshi, πως ξερεις τι αποτελεσμα εχεις στα vrm? Σε ρωταω επειδη κοιταζεις το socket. Θα μου πεις σιγουρα ειναι λιγο καλυτερα αφου βελτιωθηκε λιγακι το socket, αλλα παιρνεις και ορκο? Παντως δεν φαινεται να εχεις προβλημα απο θερμοκρασιες, ειδικα με τον ninja fan. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Tenshi Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2014 Μέλος Share Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2014 (επεξεργασμένο) Φιλε Tenshi, πως ξερεις τι αποτελεσμα εχεις στα vrm? Σε ρωταω επειδη κοιταζεις το socket. Θα μου πεις σιγουρα ειναι λιγο καλυτερα αφου βελτιωθηκε λιγακι το socket, αλλα παιρνεις και ορκο? Παντως δεν φαινεται να εχεις προβλημα απο θερμοκρασιες, ειδικα με τον ninja fan. Εχεις δίκιο.Αν μου ζητήσεις να μιλήσω με απόλυτους αριθμούς,σχετικά πάντα με τα vrm,δέν μπορώ.Απλά οι δοκιμές έγιναν και χάριν περιέργειας,αφού είχα διαβάσει "διάφορα" σε ξένα fora. Η τελευταία προσπάθεια ήταν η τοποθέτηση του 7αρη ανεμιστήρα (απο την stock ψύκτρα) πάνω στην ψύκτρα των vrm,σφηνωμένος μεταξύ i/o plate και Noctua.Είχα συνδέσει και τον 7v αντάπτορα,όπως συμβούλεψε και ο Thanos1972.Παρά την πενιχρή ροή αέρα,με μόλις 1300rpm,η θερμοκρασία έπεσε ακόμα 4 βαθμούς οπότε πλέον σε load έβλεπα 60~61°C.Θέλω να πιστεύω οτι socket και vrm έχουν άμεση σχέση όσον αφορά τον τομέα την ψύξης. Anyway,ο 7αρης ξηλώθηκε γιατί το σύστημα ήταν τσίρκουλο με τα δεματικά.Θα περιοριστώ στον inconspicuous ninja (lol) fan και 50°C core - 64°C socket.Ίσως πιέσω για λίγο πιο πάνω,κατα 100 ή 200mhz,αν και κρατάω μικρό καλάθι αφού το συγκεκριμένο κομμάτι είναι αδηφάγο σε ψηλότερες συχνότητες... Επεξ/σία 17 Φεβρουαρίου 2014 από Tenshi Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα