Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρες, ένας φίλος θέλει έναν υπολογιστή αλλά επειδή δε θέλω να τον πάρω μόνο εγώ στο λαιμό μου (αλλά να δούμε και δικές σας απόψεις :P ) μιας και έχω καιρό να ασχοληθώ και δεν ξέρω τι νέο παίζει και τι θα ήταν καλύτερο. Και πιο πολύ κιόλας θέλω να ακούσω τους ειδικούς για τυχόν θεματα ασυμβατότητας μνημών/μητρικών κλπ τα οποία δε φαίνονται άμεσα αλλά ένας που ασχολείται λογικά θα τα ξέρει.

Ποσό που διαθέτουμε : 800 το πολύ αν και με λιγότερα δε μας χαλάει!

Χρήση υπολογιστή : gaming αλλά όχι κάτι τρομερο, πχ WOT, call of duty. Αλλά να αντέξει κάμποσα χρόνια κι ας μη σηκώνει αργότερα με full γραφικά τα μελλοντικά games.

Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε: μπααα

Οθόνη: δεν έχει αλλά σκέφτεται να το συνδέσει σε μία 52αρα Full HD τηλεόραση.

Όχι άλλα περιφερικά.

Είμαστε Αθήνα και καλό θα ήταν να γίνει αγορά από ένα κατάστημα για να μην τον μπλέκω με πολλά πολλά σε περίπτωση που έχει κάποιο πρόβλημα. Θα μπορούσα να το συναρμολογήσω εγώ αλλά δεν τον ρώτησα αν θέλει το ξέχασα, θα ρωτήσω αύριο. Αλλά σε περίπτωση που θέλει συναρμολόγηση από κατάστημα τι να κάνουμε; Να πάμε σε κάνα πλαίσιο; Δεν νομίζω ότι έχει και αρκετή ποικιλία σε προϊόντα ρε γαμώτο, χώρια που θα το φτιάξουν άρπα κόλλα... Τέλος πάντων θα δούμε μπορεί να του το φτιάξω εγώ.

Όχι λειτουργικό σύστημα, δεν υπάρχει λόγος να πληρώνουμε περιττά πράματα.

Ευχαριστώ :)

ΥΓ: Προσωπικά έχω προτίμηση σε intel, αλλά για γραφικά δεν είμαι κολλημένος μόνο με nVidia. 

Δημοσ.

Το πλαίσιο καλύτερα να το αποφύγετε και λόγο ποικιλίας και λόγο τιμών.Υπάρχουν και άλλα καταστήματα που μπορούν να σου στήσουν ένα pc.Ενα ψάξιμο στο σκρούτζ αρκεί(εξαρτάται και απο πια περιοχή είναι ο φίλος).

Δημοσ.

Εαν μπορει να δοσει αλλα 35 ευρω (835) συνολο θα μπορουσε να εχει ενα εξαιρετικο συστημα, + ssd 120gb,

τα κομματια ειναι ολα απο e-shop

οπου εχεις και επιλογη συναρμολογισης απο εκει.Δικια μου αποψη φυσικα.

post-286379-0-48262700-1392502653_thumb.png

Δημοσ.

Τα δύο άκρα δηλαδή,είτε θα πάει σε Ζ87 είτε σε Β85. Μέση λύση δεν υπάρχει..

http://www.skroutz.gr/s/3460154/Asrock-Fatal1ty-H87-Performance.html

http://www.skroutz.gr/s/3738618/Asus-H87-Pro-C2.html

http://www.skroutz.gr/s/3426173/Gigabyte-GA-H87-D3H.html

δεν βρησκω τον λογο να δοσει 101 + 5 = 106 ευρω για H87 chipset απο skroutz, ενω στα ιδια χρηματα μπορει να παρει Z87.  :)

Δημοσ.

Η μόνη διαφορά του Z87 με το H87 είναι ότι το πρώτο επιτρέπει το κλοκάρισμα στους ξεκλείδωτους και triple sli/crossfire.

Άμα είναι να πάρει z87 ας πάρει και ξεκλείδωτο.. Αλλιώς τί να τις κάνει τις ρυθμίσεις για overclocking. Aν και δε νομιζω να ασχοληθει ποτε με αυτο.

Δημοσ.

οτι καλυτερο μπορεις να φτιαξεις απο e-shop στα 806 ευρω, τωρα εαν θελει το παιδι μπορει να

βαλει και πιο φτηνο κουτι. αυτα απο μεναα.

post-286379-0-81481400-1392506839_thumb.png

Δημοσ.

Σας ευχαριστώ! Το πλαίσιο κι εγώ θα ήθελα να το αποφύγω, με το e-shop δεν έχω κάποιο πρόβλημα ακόμα. Είχε πάρει συναρμολογημένο (επιλογές κομμάτι κομμάτι) μία φίλη εδώ και χρόνια και ήταν όλα οκ. Απλά βελτίωσα το cable managment μόνο. 

Overclocking δε νομίζει να ασχοληθεί καν. Αν ήταν για μένα να λεγα οκ μπορεί σε αρκετό καιρό να πειραματιζόμουν ολίγον.

@Johnmt2 αν βλέπω καλά οι διαφορά στο τελευταίο που έδωσες είναι μόνο η μητρική έτσι; Επειδή δε μου γεμίζει η Asrock το μάτι για αυτό λέω μήπως να προτιμήσω την Gigabyte κι ας μείνει ανεκμετάλευτη. 

Αν πάμε και σε ξεκλείδωτο επεξεργαστή αλλάζει κάτι άλλο πέρα από το oc? Εννοώ υπάρχει κάτι πιο δυνατό ή απλά πληρώνεις παραπάνω για να είναι ξεκλείδωτος;

Να ρωτήσω γνωρίζει κανείς τι γίνεται με τις εγγυήσεις σε περίπτωση συναρμολόγησης από το κατάστημα; Κάποια πράγματα για παράδειγμα έχουν 2 χρόνια, η CPU 3 και οι μνήμες Lifetime. Μήπως μας περιορίζουν στα 2 χρόνια αν συναρμολογηθεί από το μαγαζί; 

Δημοσ.

Ναι έχω αλλάξει την μητρικη μονο. με μια πιο φτηνη για να πεσει η τιμή. Και εγώ σαν μάρκα προτιμώ gigabyte, αλλά και την asrock να βάλεις θα κανει κανονικά την δουλεια της. Τώρα στο θέμα επεξεργαστης

Το μονο που αλλαζει είναι ο πολλαπλασιαστής. Π.χ 2 i5 4670 και 4670k είναι 2 ίδιοι επεξεργαστές και με ίδια απόδοση με την μονη διαφορα πως ο "K" εχει ξεκλειδωτο πολλαπλασιαστη και έτσι μπορείς να τον υπερχρονισεις.

Στο θέμα εγγύησης τώρα το κάθε part έχει την δικη του ξεχωριστή εγγύηση και δεν επειρεαζεται το ενα απο το άλλο. Εαν είμαι κάπου λάθος εας με διορθωσουν.

Δημοσ.

Οι συνθέσεις χρειάζονται και μια ψύκτρα και προσωπικά θα προτιμούσα C2 μητρική.

Μου το κάνεις λίγο πιο λιανά αυτό γιατί δεν το πιασα;  :-D

Πάντως στο θέμα κλειδωμένων/ξεκλείδωτων επεξεργαστών βλέπω πως δεν έχουν μεγαλή διαφορά στην τιμή. Την περίμενα πιο μεγάλη την διαφορά.

Edit: για ψυχτρουλα αρκει μια 212 EVO? 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...