salak36 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2014 ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΠΑΙΔΙΑ.ΕΧΩ ΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΣΚΛΗΡΟ ΔΙΣΚΟ ΑΠΟ ΝΕΤΒΟΟΚ.ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ACER ASPIRE ONE.ΤΟ ΚΟΠΑΝΗΣΑ ΣΤΟ ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΙΟ ΕΠΑΝΩ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΒΓΑΛΕ ΤΗΝ ΜΠΛΕ ΟΘΟΝΗ ΜΕ ΤΑ ΚΙΝΕΖΙΚΑ.ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΚΑΝ ΒΟΟΤ.ΤΟ ΔΩΣΑ Σ ΕΝΑΝ ΓΝΩΣΤΟ ΝΑ ΤΟ ΔΕΙ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΚΑΗΚΕ Ο ΣΚΛΗΡΟΣ.ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΜΑΣΤΟΡΑΡΑ ΕΔΩ ΠΟΥ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΙΑ ΑΝΑΚΤΗΣΗ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΣΧΕΤΙΚΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ??(ΤΟ ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΑΝΙΚΙ).ΑΠΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΚΑΤΑ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ.
arc Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2014 Μη γράφεις με κεφαλαία Αν κάηκε ο δίσκος (όπως αφήνεις να εννοηθεί) τοτε μόνο ακριβές εταιρείες μπορούν να κάνουν ανακτηση (μιλάμε για 400αρι και πάνω) Θα σου πρότεινα να δώσεις το δισκο και σε αλλο γνωστό σου να το κοιταξει. Εννοείται να ξέρει καλά από υπολογιστές
washcloud Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2014 Μη γράφεις με κεφαλαία ...στο λέει αυτό o arc, salak, διότι "στο Ίντερνετ" το να γράφεις (αποκλειστικά) με κεφαλαία αντιστοιχεί στο ότι "φωνάζεις". Και το θέμα είναι ότι η πλειονότητα των όσων βλέπουν κείμενο ακριβώς με κεφαλαία, το αποφεύγουν ως "μη σοβαρό". Είναι μάλιστα αλήθεια ότι όσοι έχουν αρκετή τριβή με το Ίντερνετ, έχουν συνηθίσει στα "μικρά", και δυσκολεύονται αντικειμενικά να διαβάζουν "τα πάντα κεφαλαία". Οπότε για δικό σου καλό, κοίτα να το αποφεύγεις. (...συν τοις άλλοις, απαγορεύεται από το σύνολο σχεδόν των ιστοτόπων όπου μπορείς να γράψεις κάτι - οπότε διακινδυνεύεις εκτός της αδιαφορίας και την διαγραφή των μηνυμάτων σου από τους εκάστοτε διαχειριστές). Όσο για το θέμα σου : μπορείς να μας πεις το πλήρες μοντέλο του netbook ; (Ας πούμε ότι το "Acer Aspire One" δεν αρκεί). Ο λόγος για αυτό είναι για να δω τί δίσκο έχει. [Θα ήταν μάλιστα ιδανικό αν μπορούσες να ανοίξεις κάποιο καπακάκι που υπάρχει στο κάτω μέρος του μηχανήματος (συνήθως είναι πανεύκολο καθώς έχει 1-2 βιδούλες απλώς που το κρατάνε, αρκεί βέβαια να μην χρειάζεται κανένα κατσαβίδι που δεν σου βρίσκεται...) και να βγάλεις μια φωτογραφία του δίσκου που φαίνεται κάτω από το εν λόγω καπακάκι και να την ανεβάσεις εδώ. Αν δεν παίζει κάτι από αυτά που προτείνω, φρόντισε τουλάχιστον να γράψεις το πλήρες μοντέλο που λέγαμε...] Και μετά, βλέπουμε...
salak36 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2014 Συγνωμη ρε παιδια.Δεν ηξερα.Λοιπον.Ειναι το 532h.Φωτογραφιες ομως ακομα δε μπορω να βαλω.Τον εχει ο γνωστος μου ακομα.Μολις τον παρω θα βαλω.
washcloud Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2014 Αν όντως είναι όπως τα βλέπω σε σελίδα που λέει για το εν λόγω μοντέλο, έχει σκληρό χωρητικότητας 250 GB. Όντως έτσι είναι; Αν ναι, σημαίνει ότι έχει SATA interface, και ΔΕΝ είναι κανένας από εκείνους τους μικρούληδες των 8 ή 16 ξερωγώ GB με τεχαγύρευε interface (="βύσμα σύνδεσης", να το πω έτσι...) Aυτό είναι μεν καλό, αλλά, αν είναι (SATA ναι μεν, αλλά) SSD και όχι HDD (="μηχανικός" δίσκος), δεν τα βλέπω τελικά και ΤΟΣΟ καλά τα πράμματα (διότι ένας SSD είναι πιο πιθανό να έχει...ψοφήσει, μετά από ότι....του έκανες, αν δεν τον αναγνωρίζει...) Αυτό λοιπόν που εμένα με νοιάζει, είναι να μπορέσεις να πεις με σιγουριά (ρώτα και τον γνωστό σου * αν μπορεί ν' αποφανθεί με σιγουριά, ώστε να μην μπαίνεις στον κόπο φωτογραφιών κλπ που έλεγα) τί σόι δίσκος είναι. Πχ, είναι SATA SSD; (...το πιθανότερo...) Ή μήπως SATA ΗDD; (...μακάρι - αλλά μπα...) Ή τί στο διάλο άλλο; Έχει σημασία για τη συνέχεια... * (...επίσης, αν δεν ξέρεις ο ίδιος από αυτά, ρώτα τον γνωστό να σου πει -αν ξέρει αυτός- "αν αναγνωρίζεται από το BIOS ο δίσκος". Τέλος αν τον έβγαλε-ξανάβαλε στο netbook, για αν δει ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ τυχόν "κουνήθηκε από την θέση του" μετά το μπουνίδι, και απλώς δεν κάνει καλή επαφή. Χλωμό μεν, αλλά ποτέ δεν ξέρεις. Οπότε ρώτα τον αν το έκανε κι αυτό).
salak36 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2014 Ευχαριστω.Για ριξε μια ματι εδω....Αυτο πρεπει να ναι.. http://www.cnet.com/laptops/acer-aspire-one-532h/4507-3121_7-33960480.html
washcloud Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2014 Στην εν λόγω σελίδα αναφέρει δίσκο μηχανικό (="HDD", και λογικά SATA συνδεσιμότητας), στα 160GB. Θυμάσαι αυτή να ήταν όντως η χωρητικότητά του; Αν ναι, σε καλό δρόμο είμαστε, αλλά για να είμαστε σίγουροι, ρώτα και τον γνωστό (μαζί με ό,τι άλλο σου έγραψα με τα κόκκινα στο προηγούμενο ποστ, μπας και δεν χρειαστεί να μπούμε σε διαδικασίες). (...διότι ψάχνοντας το μοντέλο σου, είχα δει διάφορες περιπτώσεις, όπου να φοράει SSD δίσκους, διαφορετικών χωρητικοτήτων κτλ. Ξαναλέω, είναι πολύ σημαντικό να διαπιστώσω τί ΑΚΡΙΒΩΣ δίσκο έχει, για αυτό που έχω στο μυαλό μου να κάνουμε. Δεν είναι ότι το παραψειρίζω λόγω βλακείας ας πούμε...) Πάντως ενδεικτικά, ο δίσκος που αναφέρει η σελίδα που έδωσες, να ξέρεις ότι οπτικά είναι κάτι τέτοιο : (Οι φυσικές διαστάσεις αυτού που βλέπεις, είναι ίσες πχ με μια κασέτα κασετοφώνου, ενός πακέτου τσιγάρων "κασετίνα", κτλ) Έχε το υπ' όψιν, αν χρειαστεί να πάρεις το μηχάνημα στα χέρια σου και να τον βγάλεις να τον δεις.
highsky Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2014 Εγω αναρωτιεμαι ειναι σιγουρα ο δισκος ; Δηλαδη ο γνωστος σου δοκιμασε το δισκο σε αλλο συστημα και δεν τον "εβλεπε" ; Με το κοπανημα στο πληκτρολογιο ισως να χτυπησες τη μητρικη που ειναι ακριβως απο κατω (ο σκληρος ειναι κατω απο τη μητρικη και συνηθως σε case ) .Αν επαθε κατι η μητρικη παλι blue screen θα εβλεπες. Αρα ειναι σιγουρος οτι ειναι ο δισκος ή μηπως παρεδωσε πνευμα το λαπτοπ και ο δισκος ειναι μια χαρα ;
washcloud Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2014 ^ Τίποτα δεν είναι απίθανο, αν και το συγκεκριμένο μάλλον δεν είναι και το πιθανότερο, λόγω κοπανήματος : το πιθανότερο είναι όντως να είναι ο σκληρός, πόσο μάλλον αν είναι μηχανικός και όχι SSD - κι ας είναι "προστατευμένος" (η δόνηση από ένα τέτοιο χτύπημα μια χαρά μπορεί να κρασάρει τις κεφαλές ενός μηχανικού δίσκου για παράδειγμα). Η δε μητρική εν τω μεταξύ κι αν είναι προστατευμένη στο σασί ενός φορητού, κι ας είναι "κάτω από το πληκτρολόγιο"... Λύνεται "εύκολα" πάντως το ζήτημα, αν μας διευκρινήσει πχ περί "boot" που είπε : εγώ υπέθεσα ότι εννοεί πως "δεν μπουτάρει το λειτουργικό" - αλλά αν εννοεί ότι δεν ποστάρει καν το BIOS (=δεν ανοίγει καν το μηχάνημα) τότε ναι, υπάρχει άλλο θέμα. (...κι αν όντως εκκινεί το "ποστάρισμα του BIOS" και σταματάει εκεί που δεν βρίσκει loader του λειτουργικού για ώρα, και χωρίς να έχει κολλήσει, τότε η μητρική/οι μνήμες/κτλ κατά πάσα πιθανότητα είναι οκ ΚΑΙ στη θέση τους μάλιστα.) (...το τί ακριβώς έκανε τελικά ο "γνωστός", μένει να μας το πει ο φίλος, καθώς ήδη τον έχω ρωτήσει να μας πει σχετικά...)
salak36 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2014 Παιδια ειστε πολυ εξυπηρετικοι!!Λεπτομερειες μετα το μεσημερακι που θα τον παρω πισω.Ευχαριστω παρα πολυ.Παντως 160αρης ηταν σιγουρα.
washcloud Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2014 Να 'σαι καλά, και γενικώς είσαι "σε καλά χέρια" εδώ. Τουλάχιστον για να γλυτώσεις τις περεταίρω ταλαιπωρίες και πιθανώς και τα "ανέξοδα"...έξοδα. Για παρακάτω, περιμένουμε από εσένα πρώτα.
salak36 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2014 Αυτος εδω παιδια ειναι ο υποπτος...
washcloud Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2014 "Τέλεια". Μηχανικός SATA είναι. Ο γνωστός σου τελικά τί είπε για όσα σου έλεγα να τον ρωτήσεις;
salak36 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2014 Λοιπον.Δεν μπουταρει και επισης δεν τον διαβαζει σαν εξωτερικο.''Γραντζουναει''.Αυτα μου πε.Τωρα δεν ξερω περεταιρω.
highsky Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2014 ωραια αρα ο washcloud ειχε δικιο αλλα το οτι γρατσουναει δε μου ακουγεται καλο για τα δεδομενα σου .... το ειχα παθει πριν 3 μηνες με ενα σκληρο 12!!! χρονων sata .Ακουγοταν ενα σα ξυσιμο οταν λειτουργουσε ,αρχικα υπολειτουργουσε (φορτωνε τα windows αλλα δε μπορουσες να αποθηκευσεις αρχεια πανω απο 7gb ) τελικα μια μερα παρεδωσε εντελως πνευμα και πηρα καινουργιο .Απο οτι θυμαμαι οταν ακουγεται αυτο το γρατζουνισμα ουσιαστικα γινεται στο δισκο κατι σα το πικ-απ οπου η βελονα ακουμπαει πανω αλλα στους σκληρους αυτο εχει συνεπεια να διαγραφονται τα δεδομενα και να χαλαει η επιφανεια .
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα