Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καταρχας ντρεπομαι αυτη τη στιγμη που τα τελευταια 15 χρονια λεω οτι ειμαι τεχνικος H/Y....αλλα τεσπα...

Eχω ενα μηχανακι 3 ετιας...με phenom x4 955 black,gigabyte ga-ma785-ud3h μητρικη και εναν WDC WD15EARS-00MBWB0 1TB δισκο...τον εχω χωρισμενο σε 2 partition ενα 70αρι για τα windows και τα υπολοιπα για μουσικη ταινιες..ξερετε για ευκολο φορματ...εχω 4GB ram και μολις πριν καμια ωριτσα αφου ειδα και αποειδα με τα x32 περασα τα x64..περα οτι βλεπει 3.5GB usable..ας το προσπερασω αυτο...ετσι πως εψαχνα κανενα προγραμμα να δω read/write speed στον HDD ειπα ενα βιντεακι στο youtube για εναν που ελεγε για το Parkadale...το τρεχω βαζω 250ΜΒ αρχειο για να μην κανει καμια ωρα...64KB block size και το τρεχω...και εδω ερχεται το κλαμα..15-20ΜΒ read και 20-25ΜΒ write....και κλαιμε...

Καποιος ποιο ψαγμενος απο μενα εχει καμια απαντηση στο προβλημα...ο δισκος ειναι καινουργιος..ουτε 2 χρονια δεν τον εχω..κοντα απο τους πρωτους στο ΤΒ...ενταξη ειδα κατι αλλα results κατι 60ΜΒ write και λεω κατι παιζει...καποιος τα φωτα του??Thanks!!

Υ.Γ. Το pc γενικα απο θεμα ταχτυτητας ειναι για ταναθεμα...και αφου εστω και με 4GB σε windows 7 δεν ειναι τοσο θεμα η RAM αρα παμε στην αθλια ταχυτητα του σκληρου...

Untitled-23.jpg

Δημοσ.

Κανε εγκατασταση το Hard disk sentinel για να δουμε αν εχει bad sectors...

Το οτι τον εχεις 2 χρονια απο μονο του δεν λεει τιποτα...Μπορει να τον εχεις 2 χρονια να δουλευει 24 ωρες το 24 ωρο και να ειναι μια χαρα..ή να τον εχεις 1 μηνα με 10 ωρες λειτουργιας και να παραδωσει το πνευμα...

Δημοσ.

Στην σελίδα της μητρικής έχει chipset driver ,το πέρασες για να δει σωστά τον controller οπότε και τον δίσκο σου;;

(Και τρέξε και το τεστ στο 1mb αφού τα νούμερα που βλέπεις να «διαφημίζονται» για read write είανι για μεγάλα αρχεία)

Βασικά τρέξε το Crystal Disk Mark κάνε όλα τα τεστ και ανέβασε να δούμε τι λέει.

Δημοσ.

Εαν το Sentinel,σου βγαλει τον δισκο οκ,να ξερεις κατα πασα πιθανοτητα μπορει να παιζει κατι και με τον διαχωρισμο του δισκου σε 2 τμηματα.

Καποτε και΄γω ετσι εκανα τους δισκους μου για αρκετο καιρο,αλλα ειχα δει δραματικη μειωση της ταχυτητας τους κατα την λειτουργια,και φθορα.

Δεν το εψαξα περαιτερω.Παντως το να χωριζεις εναν δισκο στα 2(απο την φυση της κατασκευης και της λειτουργιας του),δηλαδη τους κυκλους του δισκου σε μισοφεγγαρα,τον τρελαινεις!Ψαχνει πρακτικα στον μισο δισκο αυτα που του εβαλες,και στο υπολοιπο κομματι πηγαινει κενο.Αργει με αυτον τον τροπο.

Γνωμη μου αυτα με παρατηρηση.Απλα σου λεω οτι μπορει να παιζει και αυτο.

Αν δεν εχεις τεραστιο ογκο δεδομενων,κανε του ενα φορματ,και αφησε τον ενιαιο.Καταργησε δηλαδη τα Partitions.Τεσταρισε τον παλι,και δες αν υπαρχει διαφορα.

Ολα αυτα φυσικα,με την προυποθεση οτι τα διαγνωστικα βγαινουν ενταξει.Αν εχει χτυπημενους sectors,μην το ψαχνεις.

Δημοσ.

Κανε εγκατασταση το Hard disk sentinel για να δουμε αν εχει bad sectors...

Το οτι τον εχεις 2 χρονια απο μονο του δεν λεει τιποτα...Μπορει να τον εχεις 2 χρονια να δουλευει 24 ωρες το 24 ωρο και να ειναι μια χαρα..ή να τον εχεις 1 μηνα με 10 ωρες λειτουργιας και να παραδωσει το πνευμα...

Λεει οτι ολα ειναι κομπλε αν και τωρα κανω ενα surface test...κατι ασχετο..υπαρχει πιθανοτητα να φταινε τα Jumber στο δισκο???

Ακυρο το surface test θελει αγορα της εφαρμογης!

Στην σελίδα της μητρικής έχει chipset driver ,το πέρασες για να δει σωστά τον controller οπότε και τον δίσκο σου;;

(Και τρέξε και το τεστ στο 1mb αφού τα νούμερα που βλέπεις να «διαφημίζονται» για read write είανι για μεγάλα αρχεία)

Βασικά τρέξε το Crystal Disk Mark κάνε όλα τα τεστ και ανέβασε να δούμε τι λέει.

Εχει 

1. North Bridge: AMD 785G
  2. South Bridge: AMD SB710

Περασα τα drivers απο το site αλλα δεν μου βλεπει τα IDE σωστα!!!

post-85896-0-35769400-1392491840_thumb.png

post-85896-0-26033200-1392492369_thumb.png

Δημοσ.

100 read και 90 write μια χαρά είναι ο δίσκος για μηχανικός.

Εγώ στην σελίδα βλέπω αυτό το chipset για σατα και ραιντ.
AMD Chipset Driver (include chipset\sata raid\vga driver 8.641 77.04 MB

Δημοσ.

100 read και 90 write μια χαρά είναι ο δίσκος για μηχανικός.

Εγώ στην σελίδα βλέπω αυτό το chipset για σατα και ραιντ.

AMD Chipset Driver (include chipset\sata raid\vga driver 8.641 77.04 MB

Τωρα ο D επεσε στα 50ΜΒ 80ΜΒ αλλα στο resource monitor επιτελους ειδα και πανω απο 10ΜΒ....εκανα εγκατασταση για το chipset και το raid...θα κανω restart και θα δω....

Τα jumber εχουν καμια σχεση με τπτ???Εγω εχω μεινει στα master slave...τι ειναι ολα αυτα??

post-85896-0-77362800-1392493996_thumb.jpg

Δημοσ.

Όπως βλέπεις,σε sataII δίσκους με το jumper 5-6 το ορίζεις σαν sataI (από 3Gb/sec σε 1,5Gb/sec)

σε sataIII το ορίζεις σαν sataΙΙ,λογικά για καμιά μητρική που ίσως να βγάλει πρόβλημα με μεγαλύτερη ταχύτητα αν και δεν άκουσα ποτέ να γίνει κάτι τέτοιο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τί λειτουργικό έχεις πάνω;

Εν τω μεταξύ κάνε εναν κόπο και βάλε και το HD Tune (αν θες το βγάζεις μετά), γιατί δεν θυμάμαι αν έχει τέτοια λειτουργία πχ στο HD Sentinel (ή στα Win for that matter) και δες αν τυχόν η μπάρα στο "accoustic management" tab είναι τέρμα αριστερά (θα σε γελάσω αν υπάρχει το εν λόγω feature στην unregistered έκδοση, οπότε αν χρειαστεί, ε βρες μια σπασμένη...). 

To χρησιμοποιώ (μια στο τόσο) λίγο τυφλοσούρτικα το εν λόγω γι' αυτό και προτείνω το τσεκάρισμα μέσω HD Tune...

Επεξ/σία από washcloud
Δημοσ.

Τα jumber δεν τα πειραξα...αλλα το γυρισα σε ACHI να δω μπας και εχει διαφορα....θελω να δοκιμασω και RAID θα εχει καμια διαφορα η αυτη η επιλογη ειναι μονο οταν εχεις RAID δισκους?

Accoustic και Tune HD 

post-85896-0-23236600-1392502824_thumb.png

Δημοσ.

Πάνε τη μπάρα όλο δεξιά (νομίζω θα δείξει "250" από "80" που είναι τώρα). Και restart το μηχάνημα και δες αν έχει μείνει η αλλαγή (και αν ναι, ξανατρέξε τα speed tests).

Τί λειτουργικό, δεν είπες.

(...όχι, δεν θα έχεις διαφορές με τα πειράγματα στο BIOS)

Δημοσ.

Πάνε τη μπάρα όλο δεξιά. Και restart το μηχάνημα και δες αν έχει μείνει η αλλαγή (και αν ναι, ξανατρέξε τα speed tests).

Τί λειτουργικό, δεν είπες.

(...όχι, δεν θα έχεις διαφορές με τα πειράγματα στο BIOS)

Win 7 x64....θα το δοκιμασω....

Δημοσ.

Μόλις προχθές γύρισα έναν 250άρη SATA II Seagate "στα συγκαλά του", μέσω του "accoustic management". Είχε κάτι θεματάκια με bad/weak sectors και πήγα να του κάνω surface reinitialization μέσω του HD Sentinel και σερνότανε. Και παρά την απεγκατάσταση (και αυτόματη επανεγκατάσταση μετά από restart) του σχετικού controller driver στα ΧΡ, δεν είδα φως και έτσι δοκίμασα μέσω του ΗDT. 

Πριν από αυτό ο δίσκος είχε reads/writes στα...3ΜΒ/sec (έλεος), και μετά (που γύρισα τη μπάρα), πήγε στα φυσιολογικά (γύρω στο κατοστάρι).

Μου έχει τύχει παλιότερα όμως, σε επίσης σερνόμενο δίσκο, να γυρνάω την μπάρα μεν, αλλά να μη σώζεται η επιλογή δε (και ο δίσκος να συνεχίζει να σέρνεται). Περισσότερα δεν ξέρω για το σκηνικό, απλά πρακτικά το δουλεύω...(Νομίζω όμως ότι διαχειρίζεται τις στροφές του μοτέρ για να μην είναι τόσο θορυβώδης ο δίσκος).

*...αφού είναι 7άρια, νομίζω δεν έχουν θέμα με αυτόματο γύρισμα σε "PIO mode" πάντως. Αν θυμάμαι καλά. μόνο στα ΧΡ απαντάται αυτό το κουσούρι...

Δημοσ.

Μόλις προχθές γύρισα έναν 250άρη SATA II Seagate "στα συγκαλά του", μέσω του "accoustic management". Είχε κάτι θεματάκια με bad/weak sectors και πήγα να του κάνω surface reinitialization μέσω του HD Sentinel και σερνότανε. Και παρά την απεγκατάσταση (και αυτόματη επανεγκατάσταση μετά από restart) του σχετικού controller driver στα ΧΡ, δεν είδα φως και έτσι δοκίμασα μέσω του ΗDT. 

Πριν από αυτό ο δίσκος είχε reads/writes στα...3ΜΒ/sec (έλεος), και μετά (που γύρισα τη μπάρα), πήγε στα φυσιολογικά (γύρω στο κατοστάρι).

Μου έχει τύχει παλιότερα όμως, σε επίσης σερνόμενο δίσκο, να γυρνάω την μπάρα μεν, αλλά να μη σώζεται η επιλογή δε (και ο δίσκος να συνεχίζει να σέρνεται). Περισσότερα δεν ξέρω για το σκηνικό, απλά πρακτικά το δουλεύω...(Νομίζω όμως ότι διαχειρίζεται τις στροφές του μοτέρ για να μην είναι τόσο θορυβώδης ο δίσκος).

*...αφού είναι 7άρια, νομίζω δεν έχουν θέμα με αυτόματο γύρισμα σε "PIO mode" πάντως. Αν θυμάμαι καλά. μόνο στα ΧΡ απαντάται αυτό το κουσούρι...

Οχι τη PIO θα το εβαζα φωτια αν γυρνουσε σε PIO...την κρατησε τη μπαρα τερμα δεξια αλλαγη τουλαχιστων στο Tune HD δεν ειδα...παλι max 120 ειναι...θα διξει στην χρηση ομως...εκει ειναι το σημαντικο...ειδικα οταν το chrome χτυπαει κατι 300MB ram και ο δισκος παιρνει φωτιες...

Δημοσ.

Κάτσε γιατί με μπέρδεψες...

Τί "120"; Για ΜΒ/sec read λες; Γιατί εγώ είχα μείνει σε κάτι 30άρια...

Αν είσαι στα "120", είσαι στα νορμάλ.

(Πάντως αφού η μπάρα ήταν τέρμα αριστερά, είχες πρόβλημα. Κι αν την πήγες τέρμα δεξιά και έχει μείνει η ρύθμιση, έχεις τελειώσει με το πρόβλημα...)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...