Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μία νέα έρευνα αποκαλύπτει περισσότερα στοιχεία για την ψυχολογία των trolls και τις προσωπικότητες που κρύβονται πολλές φορές πίσω από την ανωνυμία τους. Η έρευνα, πραγματοποιήθηκε από την Erin Ε. Buckels και δύο συναδέλφους της στο Πανεπιστήμιο της Μανιτόμπα.Προσπάθησαν να διερευνήσουν αν οι άνθρωποι που επιδίδονται στο trolling, σχετίζονται με την λεγόμενη Σκοτεινή Τετράδα (πρόκειται ουσιαστικά για την Σκοτεινή Τριάδα, που περιλαμβάνει και την υποκλινική μορφή του σαδισμού): τον Μακιαβελισμό (προθυμία χειραγώγησης και εξαπάτησης των άλλων), τον Ναρκισσισμό (εγωπάθεια, θαυμασμός για τον εαυτό του, φιλαρέσκεια), την Ψυχοπάθεια (απουσία μεταμέλειας, τύψεων και ενσυναίσθησης) και όπως είπαμε της υποκλινικής μορφής του Σαδισμού (ευχαρίστηση για τον πόνο και την αγωνία των άλλων).

 

Τα αποτελέσματα της έρευνας είναι δύσκολο να υποτιμηθούν αφού διαπιστώθηκαν συσχετισμοί, μερικές φορές ιδιαίτερα ισχυροί, μεταξύ των παραπάνω ψυχολογικών διαταραχών και της συμπεριφοράς που ονομάζουμε trolling (τρολάρισμα). Σαν να μην έφταναν τα παραπάνω, εντοπίστηκε και σχέση μεταξύ της Σκοτεινής Τετράδας, και του χρόνου που περνάει κάποιο άτομο, ανά ημέρα, σχολιάζοντας στο Internet.

 

Στη μελέτη, τα trolls ταυτοποιήθηκαν με ποικίλους τρόπους. Για παράδειγμα ζητήθηκε από τους συμμετέχοντες να απαντήσουν στο ερώτημα “τι σας ευχαριστεί να κάνετε περισσότερο;” όταν για παράδειγμα σχολιάζουν σε ιστοσελίδες. Οι συμμετέχοντες είχαν πέντε επιλογές:

 

• Να συζητάτε θέματα που είναι σπουδαία για εσάς

• Να κάνετε κουβέντα με άλλους

• Να κάνετε νέους φίλους

• Να τρολάρετε τους άλλους

• Άλλο

 

Στο διάγραμμα παρακάτω διακρίνουμε τη σχέση των απαντήσεων που δόθηκαν και αφορούν στις παραπάνω προτιμήσεις σχολιασμού στο Internet με ερωτήσεις που έχουν σχεδιαστεί για να εντοπίζονται χαρακτηριστικά της Σκοτεινής Τετράδας.

 

Δημοσιευμένη Εικόνα

Μόνο το 5.6% των συμμετεχόντων στην έρευνα παραδέχτηκε διευκρινίζοντας ότι απολάμβαναν το “τρολάρισμα” στο Internet. Από την άλλη, το 41.3% απάντησε ότι ήταν “μη σχολιαστές” και πως προτιμούν να μην συμμετέχουν σε συζητήσεις με άλλους online. Επομένως τα trolls, όπως υποπτεύονταν οι επιστήμονες, αποτελούν μειοψηφία στους online σχολιαστές και μία ακόμα μικρότερη μειοψηφία σε σχέση συνολικά με τους χρήστες του Internet.

 

Οι ερευνητές πραγματοποίησαν πολλές μελέτες, χρησιμοποιώντας δείγματα από το crowdsourcing internet marketplace της Amazon, Mechanical Turk αλλά και φοιτητών, για να κατανοήσουν γιατί η πράξη του τρολαρίσματος φαίνεται να ελκύει αυτού του τύπου τις προσωπικότητες. Οι ερευνητές μάλιστα επινόησαν και το δικό τους εργαλείο έρευνας, το οποίο ονόμασαν GAIT (Global Assessment of Internet Trolling) το οποίο περιέχει στοιχεία όπως τα παρακάτω:

 

• Έχω στείλει κόσμο σε σοκαριστικές ιστοσελίδες για πλάκα

• Μου αρέσει να τρολάρω άτομα σε forums ή σε τμήματα σχολίων ιστοσελίδων

• Απολαμβάνω να "σπάω τα νεύρα" και να παρενοχλώ τους άλλους παίκτες σε multiplayer παιχνίδια

• Όσο πιο όμορφο και αγνό είναι ένα πράγμα, τόσο πιο ικανοποιητικό είναι να το διαφθείρεις

 

Κάποιοι παραδέχτηκαν ότι συμφωνούσαν με τις παραπάνω δηλώσεις. Το ότι το έκαναν, συσχετίστηκε με το σαδισμό στις διάφορες μορφές του, με τη ψυχοπάθεια και με τον Μακιαβελισμό. Οι συγγραφείς της μελέτης διαπίστωσαν ότι η σχέση του Σαδισμού με το τρολάρισμα ήταν η ισχυρότερη όλων, και πράγματι, οι σαδιστές φαίνεται πως τρολάρουν, γιατί κάτι τέτοιο τους ευχαριστεί.

 

“Και οι δύο, και οι σαδιστές και τα trolls, αισθάνονται σαδιστική ικανοποίηση με την αγωνία των άλλων” γράφουν στην έρευνα. “Οι σαδιστές απλώς θέλουν να διασκεδάσουν, και το Internet είναι μία παιδική χαρά για αυτούς”.

 

Η σχετική μελέτη έρχεται την ώρα που οι μεγαλύτερες ιστοσελίδες και τα μεγάλα δίκτυα ενημέρωσης παίρνουν ολοένα σκληρότερα μέτρα για να χαλιναγωγήσουν αυτή τη συμπεριφορά. Πέρυσι, το Popular Science έκοψε όλα τα σχόλια, επικαλούμενο έρευνα για τις βλαβερές συνέπειες του τρολαρίσματος ενώ και το YouTube όπως είναι γνωστό πήρε σκληρά μέτρα για να χαλιναγωγήσει το τρολάρισμα.

 

Ωστόσο η Erin Buckels δεν πιστεύει ότι αυτού του είδους τα μέτρα είναι ρεαλιστικά. “Επειδή τέτοιες συμπεριφορές αποτελούν εγγενή κίνητρα για τους σαδιστές, οι συντονιστές σε ιστοσελίδες κατά πάσα πιθανότητα θα αναγκαστούν να περιορίσουν το τρολάρισμα με τιμωρίες" (π.χ με απαγόρευση εισόδου, ban). "Σε τελική ανάλυση, η γοητεία του τρολαρίσματος είναι πιθανόν να είναι πολύ ισχυρή για τους σαδιστές, οι οποίοι έχουν προφανώς περιορισμένες ευκαιρίες να εκφράσουν τα σαδιστικά συμφέροντα τους με κοινωνικά επιθυμητό τρόπο".

 

Link.png Site: Slate

  • Απαντ. 76
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Έλεος τωρα γίνεται και έρευνα και για τα trolls , καποιες εταιρίες δεν εχουν με τι να ασχοληθούν και τραβάνε κόσμο με χαζές ( για να μην πω τιποτα αλλο) έρευνες

  • Like 5
Δημοσ.

Εντάξει όλοι έχουμε τρολαρει λιγάκι κατά καιρούς...

 

Αποστολή από το GT-I9100 με τη χρήση Insomnia App

Σε τρομαξε ο συσχετισμος? :P

Εννοειται οτι ολοι εχουμε τρολλαρει,αρκετες φορες μαλιστα!:devil:

  • Like 2
Δημοσ.

Να υποθέσω ότι η έρευνα έγινε πάνω σε θέματα IOS vs Android, Apple vs Samsung, Windows vs All κτλ κτλ.

Μόνο μέσα από το insomnia άνετα κάποιος κάνει υπερέρευνα.

  • Like 5
Δημοσ.

Μ'αρέσει που ο συντάκτης του άρθρου γράφει trlolling (τρολάρισμα), δηλαδή γράφει δύο φορές το ίδιο αγγλικό ουσιαστικό (βάζοντας την "ελληνική" μετάφραση μέσα στην παρένθεση), σαν να είναι ελληνική λέξη. Trolling σημαίνει το πείραγμα, το "δούλεμα". Μάθετε να συντάσσετε σωστά ένα άρθρο ρε παιδιά. Όταν κάνετε μετάφραση στην ελληνική φροντίζετε να μην τη greeklishάρετε.   

  • Like 4
Δημοσ.

Μ'αρέσει που ο συντάκτης του άρθρου γράφει trlolling (τρολάρισμα), δηλαδή γράφει δύο φορές το ίδιο αγγλικό ουσιαστικό (βάζοντας την "ελληνική" μετάφραση μέσα στην παρένθεση), σαν να είναι ελληνική λέξη. Trolling σημαίνει το πείραγμα, το "δούλεμα". Μάθετε να συντάσσετε σωστά ένα άρθρο ρε παιδιά. Όταν κάνετε μετάφραση στην ελληνική φροντίζετε να μην τη greeklishάρετε.   

 

Σοβαρά; Δεν γράφω trlolling !

  • Like 3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...