GiannisCY Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2014 Καλησπέρα, Θέλω να δημιουργησω μια ιστοσελίδα σε στυλ youtube. Γενικά γνωρίζω πως για κατασκευή ιστοσελίδας χρειάζεσαι αρχικα domain name και έπειτα μια υπηρεσία που θα φιλοξενεί την ιστοσελιδα(web hosting service) Για τον σχεδιασμό της ιστοσελίδας τι ακριβώς θα χρειαστώ και τι πρόγραμμα ειναι καλύτερο να χρησιμοποιήσω?Εχω το Adobe Dreamweaver CC είναι κατάλληλο για τέτοιου είδους ιστοσελιδα? Κάτι ακόμη, τι θα χρειαστώ απο πλευράς video script? Ευχαριστώ εκ των προτέρων
akis_fc Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2014 Εφόσον από ότι καταλαβαίνω δεν έχεις και πολύ (καθόλου) εμπειρία στην ανάπτυξη ιστοσελίδων, και θέλεις να φτιάξεις κάτι (και όχι πχ να μάθεις), καλό θα ήταν να πας σε κάποιο γνωστό cms (wordpress, joomla, drupal) καθώς θα μπορέσεις να κάνεις περισσότερα πράγματα πιο λειτουργικά με τον ελάχιστο δυνατό δικό σου κώδικα. Από εκεί και πέρα να η σελίδα που θέλεις να κάνεις θέλεις να έχει επαγγελματικά standarts στο τομέα που αναφέρεις, θα πρέπει να σε ρωτήσω τα βίντεο θα ανεβαίνουν στη σελίδα σου ή απλά θα προβάλονται στη σελίδα σου αλλά θα είναι ανεβασμένα στο youtube ή σε άλλο παρόμοιο site? Αν αποθηκεύονται στη σελίδα σου θα πρέπει να επενδύσεις αρκετά χρήματα σε server προκειμένου να μπορείς να την υποστηρίξεις αξιοπρεπώς.
vacilis Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2014 Για τη δημιουργια ενός τέτοιου site απαιτούνται πάρα πολλά (που μόνο απο το ποστ σου φαίνεται πως δεν τα γνωρίζεις). Η κατασκευή πρέπει να χωριστεί σε 2 στάδια: Το front-end, δηλαδή το πως θα εμφανίζεται στον χρήστη (html5, css, js) αλλα και πως θα γίνεται streamig το video που επιλέγει να παρακολουθήσει ο χρήστης (html5 ή js) To back-end, δηλαδή τι θα γίνεται στον δικο σου σερβερ για να εμφανιστεί το βιντεο στον χρήστη (να φορτώσει το κατάλληλο βιντεο για streaming). Μπορεί να γίνει se php ή aspx, αλλα πρέπει να γνωρίζεις και από mysql. Eνα τέτοιο site δεν μπορεί να σταθεί σε shared hosting, χρειάζεται δικό του σερβερ. Καλύτερα να αρχίσεις να μαθαίνεις τα βασικά, έστω html, css και js για μια πολυ απλή σελίδα. 1
genius_13 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2014 Όπως είπε και ο vacilis μια τέτοια σελίδα δεν είναι απλή υπόθεση.Δεν φορτώνεις ένα script και τέλειωσε.Πρέπει να έχεις αρκετές γνώσεις. Και θέλει φυσικά και Dedicated Server.Σκέψου μόνο το μέγεθος του traffic και τον δίσκο που χρειάζεσαι για μια τέτοια σελίδα. 1
GiannisCY Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2014 Εφόσον από ότι καταλαβαίνω δεν έχεις και πολύ (καθόλου) εμπειρία στην ανάπτυξη ιστοσελίδων, και θέλεις να φτιάξεις κάτι (και όχι πχ να μάθεις), καλό θα ήταν να πας σε κάποιο γνωστό cms (wordpress, joomla, drupal) καθώς θα μπορέσεις να κάνεις περισσότερα πράγματα πιο λειτουργικά με τον ελάχιστο δυνατό δικό σου κώδικα. Από εκεί και πέρα να η σελίδα που θέλεις να κάνεις θέλεις να έχει επαγγελματικά standarts στο τομέα που αναφέρεις, θα πρέπει να σε ρωτήσω τα βίντεο θα ανεβαίνουν στη σελίδα σου ή απλά θα προβάλονται στη σελίδα σου αλλά θα είναι ανεβασμένα στο youtube ή σε άλλο παρόμοιο site? Αν αποθηκεύονται στη σελίδα σου θα πρέπει να επενδύσεις αρκετά χρήματα σε server προκειμένου να μπορείς να την υποστηρίξεις αξιοπρεπώς. Τα βίντεο θα ανεβαίνουν στην σελιδα απο τους χρήστες. Στο θέμα με τον σερβερ,υπάρχει καμια λύση ετσι ώστε να κανω την αρχη(και επειτα να επενδυσω)?
lion2486 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2014 Σοβαρά όμως πάνω στο θέμα, σίγουρα το θέμα πόροι & κατανομή τους δεν το θίγω... Όλα τα αρχεία λογικά πρέπει να είναι σε αποδοτικές/έυχρηστες μορφές (άρα πιθανόν κάποιο στάδιο converting). Η διανομή των αρχείων λογικά θα πρέπει να γίνεται με streaming server, αλλά πλέον μέσα από έναν web server δεν κάνει την στοιχειώδη δουλειά με κάποιον αξιόλογο player? (δεν πάω σε επαγγελματικά επίπεδα και προδιαγραφές αλλά για ιδιωτική χρήση πιθανόν;; Υπάρχου άλλη λογική;
hostdog Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2014 Καλησπέρα, Θέλω να δημιουργησω μια ιστοσελίδα σε στυλ youtube. Γενικά γνωρίζω πως για κατασκευή ιστοσελίδας χρειάζεσαι αρχικα domain name και έπειτα μια υπηρεσία που θα φιλοξενεί την ιστοσελιδα(web hosting service) Για τον σχεδιασμό της ιστοσελίδας τι ακριβώς θα χρειαστώ και τι πρόγραμμα ειναι καλύτερο να χρησιμοποιήσω?Εχω το Adobe Dreamweaver CC είναι κατάλληλο για τέτοιου είδους ιστοσελιδα? Κάτι ακόμη, τι θα χρειαστώ απο πλευράς video script? Ευχαριστώ εκ των προτέρων Καλησπέρα GiannisCY, από κάτω προς τα πάνω: video script: Οι περισσότεροι hosts έχουν auto-installers για scripts, ένας από αυτους είναι ο Softaculous, έχει 5 free video sharing scripts (YouTube clones) με 2 click είσαι έτοιμος. Για τον σχεδιασμό: Με την από πάνω επιλογή (που υποθέτω είναι μονόδρομος, ώστε να μην ξαναανακαλύψεις τον τροχό) ουσιαστικά σε ενδιαφέρει το αν προσφέρονται templates κι έπειτα κατά πόσο προσφέρουν δυνατότητες για την παραμετροποίησή τους, σίγουρα θα χρειαστείς λίγη CSS, κατά πόσο θα χρειαστείς και PHP για παραμετροποίηση των templates είναι άλλο θέμα. domain: ναι θα χρειαστείς ένα web hosting: ανάλογα με τις εκτιμήσεις σου καλό είναι να υπολογίζεις ένα extra +20-30% για μελλοντική ανάπτυξη, traffic spikes κλπ. Συνήθως πάει shared->VPS->Dedicated με την αύξηση της επισκεψιμότητας και των απαιτήσεων σε πόρους. Φιλικά, Παναγιώτης
GiannisCY Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2014 Τελικά αποφάσισα να μην ανεβαίνουν τα βίντεο απο τον χρήστη αλλά να τα βρίσκω απο άλλες ιστοσελίδες και να τα ποστάρω στην δική μου. Υποθέτω πως έτσι θα αποφύγω τα έξοδα που απαιτούνται για τους σερβερ.
GiannisCY Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2014 Είμαι μπερδεμένος σχετικά με το πως πρέπει να αρχίσω. Υπάρχει κανένας σχετικός οδηγός για αρχάριους?
codeIgniter Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2014 Γενικά είναι ωραίο που έχεις ένα πλάνο αλλά μου φαίνεται ότι έχεις πολλά να μάθεις. Για να αρχίσεις λοιπόν αν θέλεις κάτι custom πρέπει να μάθεις html css javascript και κάτι από server side ή να μάθεις να χρησιμοποιείς κάποιο cms (πιο λογικό μου φαίνεται για την περίπτωση σου με τα συν να είναι περισσότερα από τα πλην) ή να πληρώσεις κάποιον που θα φτιάξει αυτό που σκέφτηκες για εσένα(δεν θα το κάνεις) αλλά λέμε τώρα. Και το βασικό για να μάθεις είναι κατ εμέ να ξέρεις αγγλικά. Χωρίς αυτά σου μένει μόνο η τρίτη επιλογή. Διαφορετικά google και θα βρεις πάαααρα πολλά.
GiannisCY Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2014 Γενικά είναι ωραίο που έχεις ένα πλάνο αλλά μου φαίνεται ότι έχεις πολλά να μάθεις. Για να αρχίσεις λοιπόν αν θέλεις κάτι custom πρέπει να μάθεις html css javascript και κάτι από server side ή να μάθεις να χρησιμοποιείς κάποιο cms (πιο λογικό μου φαίνεται για την περίπτωση σου με τα συν να είναι περισσότερα από τα πλην) ή να πληρώσεις κάποιον που θα φτιάξει αυτό που σκέφτηκες για εσένα(δεν θα το κάνεις) αλλά λέμε τώρα. Και το βασικό για να μάθεις είναι κατ εμέ να ξέρεις αγγλικά. Χωρίς αυτά σου μένει μόνο η τρίτη επιλογή. Διαφορετικά google και θα βρεις πάαααρα πολλά. Η αλήθεια για το πλάνο είναι πως ξέρω το πως θα είναι εμφανισιακά η ιστοσελίδα, καθώς και πια πορεία θα ακολουθήσω στη συνέχεια(όσον αφορά την προώθηση της, την πλήρη εκμετάλλευση της κτλπ) Τώρα, σχετικά με την δημιουργία της, αποφάσισα να μάθω να χρησιμοποιώ κάποιο CMS, αλλά δεν ξέρω ακόμη πιο είναι ποιό κοντά σε αυτό που θέλω να δημιουργήσω(ποιο καταλληλότερο). Βασικά είμαι πιο κοντά στο Drupal αλλά δεν είμαι και σίγουρος αν είναι κατάλληλο. Έχετε να μου προτείνετε κάποιο? Έχω βρεί και αυτά, γνωρίζει κανείς περί τίνος πρόκειται? http://www.brightcove.com/en/online-video-platform http://www.vimp.com/en/home.html
coffeex Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2014 Έχω βρεί και αυτά, γνωρίζει κανείς περί τίνος πρόκειται? http://www.brightcove.com/en/online-video-platform http://www.vimp.com/en/home.html Το vimp το ξέρω και σου κάνει για αυτό που θες, δοκίμασε το online demo που έχουν.
GiannisCY Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2014 Απο τι κατάλαβα χρειάζομαι κάποιο video sharing script. Έχω βρεί αρκετά scripts αλλά κανένα απο αύτα δεν με ικανοποιεί πλήρως. Η ερώτηση είναι η εξής, πως μπορώ να δημιουργήσω μόνος μου κάποιο script?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα