Προς το περιεχόμενο

Intel Pentium D 280

Andrew Geo

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γεια σας,
Θα ηθελα λιγη βοηθεια σχετικα με το να κανω overclocking στον Pentium D 280 @2.80Ghz επεξεργαστη μου. Τα χαρακτηριστικα του PC μου ειναι : Dell Optiplex GX620 SFF, Socket LGA775, RAM DDR2 (512+512), και λειτουργικο συστημα Windows XP Professional SP3. Το κουτι ειναι stock με ενα ανεμιστηρακι μονο. Περιπου ποσα Ghz μπορω να το φτασω χωρις να γινει καμια στραβη, και πως γινεται (εαν γινεται) το overclocking απο το BIOS (Phoenix ROM BIOS Plus Version 1.10 A07);
Επιπλεον στο site της Intel μου λεει πως ειναι διπυρηνο, και τα XP στο Taskmgr δειχνει 2 πυρηνες, καθως επισης και το dxdiag, αλλα ειναι πραγματικα διπυρηνο ή ειναι Virtual Cores? Και αν ειναι γινεται να τρεξω εφαρμογες με requirements διπυρηνου επεξεργαστη, σε εναν επεξεργαστη με 2 Virtual Cores οπως θα το ετρεχε κανονικα;
Ευχαριστω!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

κανονικος διπυρηνος ειναι ο δικος σου.αλλα με την παλια τεχνολογια του pentium 4.αλλα τεσπα.

λογικα δεν θα μπορεσεις να πας μακρια με το overclock με την stock ψυχτρα και την μητρικη της dell.

αν και εχω την εντυπωση οτι η dell θα εχει βαλει λιιιγο καλυτερη ψυχτρα απο τις κανονικες stock.

μνημη βαλε στο μηχανημα.

RAM θα εβαζα ετσι κ αλλιως συγκεκριμενα http://www.you.gr/proionta/ypologistes-anavathmisi-perifereiaka/exartimata-desktop-pc-anavathmisis/mnimes-ram/mnimi-corsair-ddr2-1gb-533mhz αυτη *2. τουλαχιστον 3.0 Ghz γινεται; Λεω κ να τ βαλω μια vga γιατι με 224mb δεν με βλεπω καλα.
Ευχαριστω

Σιγουρέψου πως η ram που θα πάρεις θα τρέχει στα ίδια ρολόγια με τις άλλες 2 που έχεις γιατί δε θα bootάρει καθόλου το μηχάνημα, γενικότερα προσοχή με τις ram γιατί λειτουργούν παράξενα (είναι σαν τις γυναίκες). Δεν ξέρω για το θέμα overclock αλλά αν είναι dell ίσως δεν τρώει καν.Όσο για την ψύκτρα μάλλον δε θες να πειραματιστείς πολύ στο oc με την stock.

Αν εχεις αποφασισει να το κρατησεις, τσεκαρε cpu support για D945 95watt :devil:
http://www.ebay.co.uk/itm/Intel-Pentium-D-945-3-4GHZ-LGA775-SL9QB-SL9QQ-Presler-CPU-Dual-Core-w-Grease-/400662903172?pt=CPUs&hash=item5d495eb984
http://www.cpu-world.com/CPUs/Pentium_D/Intel-Pentium%20D%20945%20HH80553PG0964MN%20%28BX80553945%20-%20BX80553945R%29.html
Ετσι, δεν υπαρχει λογος να ψαχνεσαι για overclocking στο Dell, κι αν παλι θες
να το ψαξεις μετα θα ξεκινας -απο την ανεση των 3.4GHz!- με x17 multiplyer B)

γινεται να τρεξω εφαρμογες με requirements διπυρηνου επεξεργαστη, σε εναν επεξεργαστη με 2 Virtual Cores οπως θα το ετρεχε κανονικα;
Ευχαριστω!

Για D945 υπολογισε ~ αντιστοιχια Ε2140 σε Intel και 3800x2 σε Amd :shifty:
Αν ομως ζηταει περισσοτερα @ requirements, τοτε μενουν εκτος οι "D"....

• 4 εβδομάδες αργότερα...
  • 2 εβδομάδες αργότερα...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...