Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά, το πρόβλημά μου είναι ακριβώς ό,τι λέει ο τίτλος. Ίσως να είναι κάτι απλό, ίσως πιο πολύπλοκο. Υπάρχε γενικότερα κάποιος τρόπος να γίνει αυτό;

Για να γίνω πιο συγκεκριμένος:

Ο server της επιχείρησης (όχι πολλά δεδομένα, μα όπως κάθε επιχείρησης σημαντικά), έχει πάνω του μία συστοιχία raid και κάθε μέρα είναι ρυθμισμένος να κάνει backup σε δύο ακόμα εξωτερικούς σκληρούς δίσκους συνδεδεμενους πάνω στο κουτί του server.

Αυτό που ζητάω, είναι αν γίνεται με κάποιο τρόπο, με κάποιο κουμπί, με κάποια εντολή, με κάτι, οτιδήποτε, να μπορώ, έχοντας ακόμα ένα εξωτερικό σκληρό δίσκο, να τον συνδέω στο pc του γραφείου στο τοπικό δίκτυο του server αλλά αρκετά μακρυά σε φυσική απόσταση απ' αυτόν κι όταν τελειώνω τη δουλειά μου και φεύγω τελευταίος, να παίρνω το backup της ημέρας, να αποσυνδέω το εξωτερικό και να τον παίρνω μακρυά από την επιχείρηση φυλαγμένο σε κάποιο άλλο χώρο.

Ελπίζω να μην τα έγραψα ακαταλαβίστικα.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την όποια λύση...αν υπάρχει.

Δημοσ.

Φυσικά και υπάρχει λύση...

Η πιο απλή:

Έστω ότι το PC σου στο δίκτυο όνομα testpc (γΊνεται και με IPs). Κολλάς το δίσκο επάνω και φτιάχνεις ένα folder πχ με όνομα backup που το κάνεις shared με δικαιώματα για read/write σε τρίτους.

Από τον server κάνεις copy-paste τα αρχεία σου στο \\testpc\backup folder..

Λυση 2..

Τσέκαρε το προγραμμα που παίρνει backup στους εεξωτερικούς δίσκους που είναι πάνω στον server και φτιάξε νέο πρόγραμμα ακριβώς το ίδιο, αλλά να μεταφέρει τα αρχεία στο  \\testpc\backup. Αν παίρνεις backup με κάποιο έτοιμο software πχ Symantec BackupExec ή BrightStor ArcServ ή άλλο απαιτούνται κάποεις έξτρα ρυθμίσεις ή ακόμα και αγορά κάποιου agent.

Υπάρχουν και άλλες λύσεις...

Πχ Αν έχεις συγκεκριμένο άλλο χώρο που ανήκει στην επιχείρηση, μπορείς να βάλεις εκεί μια ADSL, να στήσεις VPN με το παραγωγικό σου περιβάλλον μέσα από το firewall / router και να μεταφερόνται από το ένα site στο άλλο σε ένα μικρό NAS που θα βάλεις στο "disaster" site..

Δημοσ.

Μμμμ...πιο πολύ μπερδεύτηκα μάλλον. Το backup γίνεται με το ενσωματωμένο backup manager των windows server 2012, από τα εργαλεία.

Δεν είναι κάποιο εξτρά πρόγραμμα.

Το αρχικό θέμα μου, είναι πώς από τρίτο pc στο ίδιο δίκτυο με τον server, θα μπορώ να παίρνω backup καθημερινό, σε εξωτερικό δίσκο, χωρίςνα έχω φυσική πρόσβαση στον server.

Δημοσ.

OK..  Πρόκειται για τη διαδικασια "Backup to a remote shared folder"... Μπορείς να φτιάξεις και αυτόματη διαδικασία χωρίς να πατήσεις κουμπί, αλλά να τρέχει μόνο του με χρονοπρογραμματισμό και περιγράφεται βήμα-βήμα στο http://technet.microsoft.com/en-us/library/dd851825.aspx

Δεν χρειάζεται να έχεις φυσική πρόσβαση στον server..  Ακόμα και manual να το τρέξεις αρκεί να συνδεθείς με ένα remote desktop..

Για να γίνουν αυτά θα πρέπει να έχεις πρώτα φτιάξει ένα shared folder στον εξωτερικό δίσκο στο PC σου, ώστε να το βλέπει ο server μέσω δικτύου.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Πραγματικά έχω απελπιστεί...δεν μπορώ να κάνω τον χρονοπρογραμματισμό να δουλέψει με τίποτα. Ενώ όταν του ζητάω να κάνει μία και μόνο φορά backup γίνεται άμεσα χωρίς να ζητήσει, όταν προσπαθώ να του βάλω να κάνει καθημερινό backup μου ζητάει κάποιον "τοπικό κωδικό" ο οποίος δεν είναι ούτε ο κωδικός του server, ούτε ο κωδικός χρήστη του τοπικού μηχανήματος που έχω συνδέσει τον εξωτερικό δίσκο ούτε δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο.

Υπάρχει πιθανότητα να παίζει ρόλο το ό,τι το μηχάνημα που έχω συνδέσει τον εξωτερικό, λειτουργεί με windows 8;

Επίσης, αν τελικά δεν βρω τρόπο να κάνω τον χρονοπρογραμματισμό να δουλέψει, με ποιο τρόπο μπορώ να προσθέσω ένα κουμπί ενέργειας (με κάποια εντολή προφανώς; ) στην επιφάνεια εργασίας του τοπικού μηχανήματος (ή οπουδήποτε αλλού) έτσι ώστε απλά να παίρνει το backup που θέλω άμεσα μία φορά και να αποσυνδέω τον σκληρό και να φεύγω;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...