Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εν πάση περιπτώσει, δεκτό ότι δεν έχουν όλοι τα ίδια κριτήρια για να δώσουν μια ευκαιρία στον άλλο, αλλά σας ανέλυσα το συλλογισμό μιας μεγάλης μερίδας αγχωμενων μορφωμένων γυναικών.

edit

Εχουν σκεφτει να καταφυγουν σε καποιον επενδυτικο συμβουλο ? Γιατι σαν επενδυση υψηλου ρισκου βλεπουν το ολο θεμα. :-D

• Απαντ. 314
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Η άγχος και η διαχείρισή του είναι θέμα μυαλού :mellow:

Εγώ μιλάω για ιδανικά μορφωμένους/ συνειδητοποιημένους κ.α. και αυτό πάλι λανθάνει της προσοχής σου.

Πάντα φιλικά.

Δημοσ.

Αυτό που ορισμένοι μπορούν και καταλαβαίνουν το ύφος του συνομιλητή τους από πέντε αράδες θαρρώ πως δείχνει αρκετά για τις φωνές που ακούνε στο κεφάλι τους... και έχω την υποψία ότι μπορεί το τούνελ να είναι βαθύ. 

N3k21

Καθόλου σχετικά υψηλό... ίσα - ίσα αρκετά μέσο. Μπορεί να είναι υψηλό για τον συγκεκριμένο φίλο του αλλά αυτό δεν ειπώθηκε (μήπως έγινε επίτηδες; ).

Το Lancet, που αναφέρθηκε, δεν το γνωρίζω... αλλά τα IEEE transactions/Letters μία χαρά τα ξέρω και ειδικά αυτά που είναι στο χώρο μου. 

gatokoritso

Συνεχίζεις να χάνεις το θέμα... με απλά λόγια, μία σωστή οπτική γωνία και τοποθέτηση προϋποθέτει γνώση του αντικειμένου από τον θέτοντα/ομιλητή. Για να γίνει αντιληπτή και κατανοητή προϋποθέτει την ίδια (τουλάχιστον) γνώση από τον ακροατή. Είναι σαν να λες ότι κάποιος μαθηματικός μπορεί να πιάσει κουβέντα για τους πρώτους αριθμούς σε κάποιον του γυμνασίου. Παρόλο που οι πρώτοι αριθμοί διδάσκονται από πολύ νωρίς, το παραπάνω δεν πρόκειται να γίνει γιατί πολύ απλά ο μαθητής του γυμνασίου δεν μπορεί να γνωρίζει τι του λέει ο άλλος. 

Το αυτό φάνηκε και από τις απαντήσεις σου. Το μόνο που σου ήρθε στο μυαλό είναι θέματα που δεν γνωρίζεις και όχι η θεώρηση των θεμάτων και το βάθος τους. 

Έτσι, το μόνο που μπορούσε να πει κανείς ήταν Ο.Ε.Δ. 

Από εκεί και πέρα, εάν εσύ θαρρείς πως ο καθένας σου χρωστάει και πρέπει να σου μιλάει λες και είσαι το μικρό του ανιψάκι αλλιώς παρεξηγιέσαι και θαρρείς πως το κάνει για να σε ταπώσει, είναι δικό σου θέμα. Μόνο δικό σου. Χώρια ότι δείχνει και πράγματα για τον εαυτό σου αλλά αυτό είναι άλλη κουβέντα. Σε κάθε περίπτωση, με την αντιμετώπισή σου το μόνο που κάνεις είναι απλά να επιβεβαιώνεις περίτρανα την δική μου τοποθέτηση (όχι ότι θα μπορούσες να κάνεις κάτι άλλο). 

Σχετικά με το θέμα του thread.

Η σύναψη διαπροσωπικών σχέσεων δεν είναι θέμα ακαδημαϊκής μόρφωσης. Είναι θέμα γενικότερης μόρφωσης, παιδείας και αντίληψης. 

Συνήθως άτομα με παρόμοιου επιπέδου ακαδημαϊκών τίτλων τείνουν να έχουν κοινά τα παραπάνω. Όμως, όσο πληθαίνουν τα ακαδημαϊκά λειριά τόσο το εύρος της "μεσαίας τιμής" αυξάνεται και τόσο δυσκολεύει να είσαι στα άκρα. Αυτό σημαίνει πως εάν, π.χ., είσαι δικηγόρος και δεν ταιριάζουν τα χνότα σου με τον άλλον... την πάτησες. Θα βρεις πολύ δύσκολα δικηγόρο να είναι στην φάση σου. 

Είναι κρίμα όμως που οι περισσότεροι εκθειάζουν τα ακαδημαϊκά λειριά... λες και αποτελούν εχέγγυο για ποιοτικά γνωρίσματα ενός ανθρώπου. Από αυτό φαίνεται η μη συμμετοχή στο pool των ανθρώπων με τα λειριά καθώς και η αυτοεκτίμηση που τρέφουν... που η τελευταία είναι ένα από τα κυρίαρχα πράγματα που ξεχωρίζουν κάποιον με νοοτροπία δούλου. 

Και όπως έλεγε μία τύπισσα "Είναι η νοοτροπία των δούλων που γεννάει αφέντες". 

• Like 1
Δημοσ.

Η άγχος και η διαχείρισή του είναι θέμα μυαλού :mellow:

Εγώ μιλάω για ιδανικά μορφωμένους/ συνειδητοποιημένους κ.α. και αυτό πάλι λανθάνει της προσοχής σου.

Πάντα φιλικά.

Να τις  συμβουλεψεις να παντρευτουν καποιον γιατρο  :-D 

Δημοσ.

Ααααα, είσαι από τους αδικημένους, αυτούς που έχουν τα προσόντα και δεν έχουν τη θέση. Τώρα έπιασα τι θες να πεις.

Μην ανησυχείς αδερφέ, όλοι αδικημένοι είμαστε στις δουλειές μας, το σωστό άνθρωπο για εμάς να γνωρίσουμε και όλα πάνε καλά...

Και γενικά επειδή, τους θησαυρούς τους μοιραζόμαστε, cosmo j-)

Ντάξει, το τελευταίο μου θύμισε τον αρτέμη στην εκπομπή του τράγκα.

Ποιον αρτέμη λες; βρήκα τον Αρτέμη Ματθαιόπουλο και τον Αρτέμη Σώρρα να σχετίζονται με τον Τράγκα.

Δημοσ.

Ααααα, είσαι από τους αδικημένους, αυτούς που έχουν τα προσόντα και δεν έχουν τη θέση. Τώρα έπιασα τι θες να πεις.

Μην ανησυχείς αδερφέ, όλοι αδικημένοι είμαστε στις δουλειές μας, το σωστό άνθρωπο για εμάς να γνωρίσουμε και όλα πάνε καλά...

Και γενικά επειδή, τους θησαυρούς τους μοιραζόμαστε, cosmo j-)

Μα ναι... αφού κάνει μπαμ. 

Θα σου πρότεινα να δεις κανέναν ειδικό αλλά με την αντιληπτική σου ικανότητα ούτε αυτό θα πάρεις χαμπάρι. 

Υ.Γ. Εάν έχεις τόσο άχτι για κάποιον σε ένα forum, ή όντως έχεις το προβληματάκι σου ή αυτός σε ξεφτίλισε όσο δεν πάει. Μπορείς να διαλέξεις. Kisses. 

Δημοσ.

Δεν κατανοώ το πρόβλημα σου, αγάπη αδερφέ. Πρέπει να είναι η πρώτη φορά που ανταλλάσουμε την οποιαδήποτε κουβέντα.

Δημοσ.

Από εκεί και πέρα, εάν εσύ θαρρείς πως ο καθένας σου χρωστάει και πρέπει να σου μιλάει λες και είσαι το μικρό του ανιψάκι αλλιώς παρεξηγιέσαι και θαρρείς πως το κάνει για να σε ταπώσει, είναι δικό σου θέμα. Μόνο δικό σου. Χώρια ότι δείχνει και πράγματα για τον εαυτό σου αλλά αυτό είναι άλλη κουβέντα. Σε κάθε περίπτωση, με την αντιμετώπισή σου το μόνο που κάνεις είναι απλά να επιβεβαιώνεις περίτρανα την δική μου τοποθέτηση (όχι ότι θα μπορούσες να κάνεις κάτι άλλο). 

μα τοσο ψωναρα?

1)δεν μιλησα για τον εαυτο μου

2)μου την εσπασε και ο τροπος που μιλησες και στο αλλο παιδι

3)μεσα απο 2 απαντησεις μου σε ενα θεμα δεν ξερεις κατι για εμενα.

4)ποτε δεν ειπα να μιλαει καποιος σε καποιον αλλον σαν παιδακι αλλα φαινεται ετσι αντιμετωπίζεις τους "υποδεέστερους" σου και αυτη και μονο η φραση λεει πολλα για το τροπο που αντιμετωπίσεις τους γυρω σου.

5)τα θεματα ειναι απλα ενα παραδειγμα μα καλα και απο αυτο θα πιαστεις?

τεσπα οπως ειπες δεν αλλαζεις γνωμη αρα αστο..

Δημοσ.

;

Θα σου πρότεινα να δεις κανέναν ειδικό αλλά με την αντιληπτική σου ικανότητα ούτε αυτό θα πάρεις χαμπάρι. 

Τελικά θα πρέπει να δω σοβαρά την ενασχόλησή μου με το να κάνω το profile προσωπικοτήτων μέσα από γραπτό λόγο. 

Δημοσ.

Ας μην ανταλλάζουμε άδικες κουβέντες παιδιά. Ο καθένας πράττει μέχρι εκεί που καταλαβαίνει.

Εξάλλου η έλλειψη επιχειρημάτων και προσβολή του συνομιλιτή προσβάλλει αυτόν που την κάνει και όχι τον στόχο που έχει. Καλύτερα να αγνοούμε τέτοιου είδους αμυντικές συμπεριφορές όπως κάνω κι εγώ με την πιο πάνω συνομιλήτρια που νομίζει ότι με ειρωνεύτηκε.

Δημοσ.

(...) πολύ σωστά ειπώθηκε ότι σε σχολές υψηλού επιπέδου βρίσκεις πιο ευφυείς προσωπικότητες.

Σε σχολές υψηλού επιπέδου βρίσκεις ανθρώπους που διάβασαν πολύ στις πανελλήνιες εξετάσεις, σε ύλη τρίτης λυκείου.

Τελεία.

Και γενικά, αν θεωρούμε πως η νοημοσύνη μπορεί

α) Να οριστεί με χρήση της νοημοσύνης, σαν ένα σφυρί που μπορεί να βαρέσει τον εαυτό του

β) Να αξιολογηθεί με το πόσο καλά έγραψε κάποιος ιστορία κατεύθυνσης, ή μαθηματικά γενικής, ή λατινικά, ή το άλλο με τα οικονομικά

Τότε καλύτερα να μην:

1) Μιλάμε για νοημοσύνη

2) Ζευγαρώσουμε

Το να ανάγονται τα κοινά ενδιαφέροντα δύο ανθρώπων σε παρόμοιους τομείς σε "σύγκλιση επιπέδου" είναι ΧΑΖΟ. Είναι θεμελιωδώς χαζό. Προφανώς δύο αρχιτέκτονες θα έχουν περισσότερα πράγματα να πούνε μεταξύ τους γιατί και οι δύο επέλεξαν να κάνουν το ίδιο πράγμα, άρα τους ενδιαφέρει το ίδιο πράγμα, άρα μιλάνε. Δεν πάει να πει ότι δεν έχουν τίποτα να πούνε με τον αρχαιολόγο πχ, απλώς με αυτόν θα μιλήσουν με κάτι άλλο που αποτελεί κοινό ενδιαφέρον. Μπορεί να 'ναι ο βάζελος, μπορεί να είναι το μπλακ μέταλ, μπορεί να είναι η ψυχρή επεξεργασία στα λιοτρίβια, μπορεί να είναι το σκι.

Αλλά αν θέλετε γενικεύσεις, πάρτε άλλη μία: θεωρώ τους περισσότερους απόφοιτους δύσκολων σχολών αμόρφωτους μέχρι αποδείξεως του εναντίου. Γιατί; Γιατί διάβαζαν από το πρωί ως το βράδυ στο λύκειο όταν ο Χ συμμαθητής τους κοινωνικοποιούνταν και μπιφτέκωνε. Γιατί διάβαζαν πάλι απ' το πρωί ως το βράδυ στη σχολή τους επειδή ήταν δύσκολη, όταν ο φοιτητής της παραδίπλα σχολής είχε το χρόνο να κάνει τη "φοιτητική ζωή" του αλλά και να επενδύσει και αλλού τη σκέψη του χωρίς να τον πηγαίνει πίσω. Θεωρώ πως οι δύσκολες σχολές (όχι μόνο για να μπεις, αλλά και να βγεις) πολύ πιο εύκολα βγάζουν αποτελεσματικούς επιστήμονες παρά σφαιρικά σκεπτόμενους ανθρώπους.

• Like 7
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...