Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 314
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Μακάρι να ήταν όλοι οι μορφωμένοι άνθρωποι έξυπνοι, οξυδερκείς, λογικοί και άλλα ωραία. Η Ελλάδα θα ήταν η πιο εξελιγμένη χώρα του κόσμου. Αν κρίνω όμως από την καθημερινότητά μου, το να είναι κανείς μορφωμένος δεν λέει τίποτα ουσιώδες για το ποιος είναι και το πως σκέφτεται. Η πνευματική ανισότητα είναι το μικρότερο από τα προβλήματα των ανθρωπίνων σχέσεων...

Δημοσ.

Όλοι οι άνθρωποι είναι αλλά όχι βάσει κοινών κριτηρίων. Οπότε, τίνος το κριτήριο είναι το πιο σωστό; Των πλουσίων; Των εργατών; Των μαύρων; Των άσπρων ή το "δικό μου" ;

Δημοσ.

Εμενα με την δινουν οσοι θεωρουν τον αλλον χαζοτερο απο αυτους...

Ασχέτως αν ο άλλος είναι όντως χαζότερος;

Γιατί οκ, μπορει να υπάρχουν και οι κομπλεξικοί (όπως σωστά περιγράφεις στο ποστ σου), αλλά μπορεί να υπάρχουν και κάποιοι με αυτογνωσία. Και το ποσα σκεφτεσαι, με το ποσα απο αυτά δεν λες, για μενα ειναι ο δείκτης του πόσο μπασταρδάκος είναι κανείς. (το ''μπασταρδάκος'' όχι ντε και καλά με αρνητικό πρόσημο)

Δημοσ.

Εμένα live μου κατι δε μου κολλαει με τη λογική σου....

Ουσιαστικά δε λες και κάτι.Από τα γραφόμενά σου καταλαβαίνω ότι είσαι κάποιος με οχι αρκετες σπουδές(και δεν το λέω υποτιμητικά) που απλά θες να πεις "Οκ δε μου λένε και τιποτα τα πτυχία σου"

Έχεις άδικο?Πιθανότατα όχι. Τότε γιατί μου τη σπάει?Γιατί εντάσσεται στη γενικοτερη Ελληναραδικη λογική να τα ισοπεδωσω όλα επειδή δεν τα φτάνω.

Το θέμα είναι ότι Παιδεία <>Εκπαίδευση αλλά μπορεί κάποιος μέσω της εκπαίδευσης να καλλιέργηθει(μπορεί και όχι βέβαια) αλλά σίγουρα ο ιδιος ανθρωπος εχει κάτι παραπάνω να πάρει απ ότι αν δε μορφώνοταν καθολου.Εκεί έγκειται και η διαφωνία μου. Το κάτι συτο μπορεί να ναι και dx->0 ,αλλά είναι κάτι.Για τον ιδιο ανθρωπο μιλάω.

Η λογική σου είναι "Σιγά που βλάπτει το κάπνισμα,στο χωριό μου ένας καπνιζε και πήγε 95"

η δική μου είναι "Αν δεν καπνιζε δεν ξέρεις ποσό θα πήγαινε(μπορεί να πήγαινε 105, μπορει και οχι ,το μονο σίγουρο ειναι οτι ειχε παραπάνω πιθανότητες να πάει 95+dx )"

• Like 1
  • 10 μήνες μετά...
Δημοσ.

Μακάρι να ήταν όλοι οι μορφωμένοι άνθρωποι έξυπνοι, οξυδερκείς, λογικοί και άλλα ωραία. Η Ελλάδα θα ήταν η πιο εξελιγμένη χώρα του κόσμου. Αν κρίνω όμως από την καθημερινότητά μου, το να είναι κανείς μορφωμένος δεν λέει τίποτα ουσιώδες για το ποιος είναι και το πως σκέφτεται. Η πνευματική ανισότητα είναι το μικρότερο από τα προβλήματα των ανθρωπίνων σχέσεων...

Έτσι ακριβώς. Με άλλα λόγια η συλλογική συνείδηση (εξυπνάδα) στη Ελλάδα είναι η χαμηλότερη στον κόσμο.

Δηλαδή το να καταλαβαίνεις ότι το γενικότερο καλό θα επιστρέψει σε εσένα.

Με ακόμα πιο απλά λόγια και ένα εκατομμύριο Αινστάιν να έχει η Ελλάδα αν δε συνεργαστούν να φτιάξουν εταιρίες που να παράγουν προϊόντα με υπεραξία (δηλαδή προϊόντα που δεν παράγουν άλλα κράτη) θα πεθάνουν από την πείνα.

• 9 μήνες μετά...
Δημοσ.

Ωραιο θεμα αυτο.Συνηθως οι περισσοτεροι μορφωμενοι δεν εχουν θεμα να κανουν παρεα με ατομα που δεν εχουν ακαδημαικη μορφωση.Το προβλημα ξεκιναει οταν αυτος που δεν ετυχε να τελειωσει ενα αει νιωθει καπως μειονεκτικα και αβολα.Εκει καπου ξεκιναει το προβλημα.Προσωπικα δεν θα ειχα προβλημα να κανω σχεση φιλικη με μη μορφωμενο.Για το θεμα της σχεσης αλλαζει καπως το ζητημα διοτι η επαφη ειναι διαφορετικη.Δεν ξερω αν φαινεται εγωιστικο και ψωνιστικο αλλα ως φιλολογος ας πουμε δεν θα εκανα σχεση με μπαργουμαν η σκυλου.Αλλα στο θεμα της φιλιας κανενα θεμα απο την μερια μου.

Δημοσ.

Με τα πτυχία που έχουν οι μπαργουιμεν σήμερα φίλε μου, σε κοιτάνε με το ψωροπτυχίο σου στη φιλολογία και γελάνε - όχι να κάνουν σχέση.

• Like 3
Δημοσ.

Εξαρτάται από την κουλτούρα, το πνευματικό επίπεδο (το οποίο οι απόφοιτοι δεν αποκτούν συχνά), τυχόν κόμπλεξ και άλλα πολλά.

Σε γενικές γραμμές όσοι δεν πάνε πανεπιστήμιο, δεν πάνε για διάφορους κοινωνικούς λόγους που τους βάζουν σε διαφορετικά γκρούπ, μεγαλώνουν διαφορετικά και έχουν άλλη κουλτούρα, χωρίς να λέω πως κάποια από τις δύο είναι καλύτερη.

Από εκεί και πέρα, ακόμη και στις προσωπικές σχέσεις υπάρχει κάποιος ανταγωνισμός όσον αφορά τη μόρφωση, το γόητρο της δουλειάς και το ισόδημα. Μεγάλη ασυμμετρία δημιουργεί και εκεί προβλήματα. Συν τις διαφορετικές παρέες.

Το να έχεις πάει πανεπηστήμιο σημαίνει ότι είχες τουλάχιστον άλλα 4-5 χρόνια να αναπτύξεις την προσωπικότητα και τα ταλέντα σου χωρίς την ίδια πίεση που έχει κάποιος που πήγε στρατό και έπιασε δουλειά κατευθείαν. Επίσης σου δίνει την δυνατότητα να δεις τις κοινωνικές δομές "από πάνω" σε κάποιον βαθμό. Τώρα αν έγινες καλύτερος άνθρωπος ή όχι είναι μεγάλη συζήτηση.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...