Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

για πες μας λοιπόν, αν σε 5 χρόνια δουλεύεις σε αυτό που σπούδασες, και είσαι καλή, και βγάζεις 3 φορές τα λεφτά του φίλου σου, θα έχεις πρόβλημα με αυτό; Αυτός θα έχει;

Επίσης, γυρνάς στο σπίτι και του λες , σήμερα στη δουλειά ήμασταν για φαγητό με τον/την τάδε, και μου μίλησε για την προοπτική της ανάλυσης φτερουγίσματος της πεταλούδας για την πρόληψη σεξουαλικής ανεπάρκειας στον μυρμηγκοφάγο και τις πρακτικές εφαρμογές τους στην εξόρυξη πετρελαίου, και αυτός σου απαντά πως είχε μια ιδιαίτερα εποικοδομητική συζήτηση για το νεο μπακ χαφ του μπαογκ.

Μπορεί βεβαια να είναι και το αντίθετο, να έχει το παλικάρι άπειρα ενδιαφέροντα και να ταιριάζετε, ή εσύ να σπουδάζεις και να μην εξελίσσεσαι, αλλά οι πιθανότητες λένε οτι συνήθως έτσι πάει.

Καταρχάς με την απάντησή σου δείχνεις ότι δεν θέλεις να έχεις καμία ιδιαίτερη σχέση με άτομα "διαφορετικού μορφωτικού επιπέδου".Τα παραπάνω θέματα που ανέφερες δεν τα γνωρίζω, δεν θεωρώ ότι ήταν και το πιο εύστοχο παράδειγμα. Και να στο θέσω και διαφορετικά: αν ο φίλος μου ήταν αστροφυσικός, θα μπορούσαμε να συζητάμε για τα επαγγέλματά μας?όχι γιατί και πάλι δεν θα καταλαβαίναμε ο ένας τη δουλειά του άλλου. Για να μπορείς να συζητάς πράγματα για τη δουλειά σου πρέπει συνήθως να ανήκεις στον ίδιο κλάδο με τον άλλον. Πάντως, εγώ από την άλλη, θεωρώ πολύ βαρετούς τους ανθρώπους που βγαίνουν έξω για καφέ,φαγητό κ.τ.λ και το μόνο που έχουν να συζητήσουν είναι πράγματα που αφορούν τη δουλειά τους.

• Απαντ. 314
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

για πες μας λοιπόν, αν σε 5 χρόνια δουλεύεις σε αυτό που σπούδασες, και είσαι καλή, και βγάζεις 3 φορές τα λεφτά του φίλου σου, θα έχεις πρόβλημα με αυτό; Αυτός θα έχει;

Επίσης, γυρνάς στο σπίτι και του λες , σήμερα στη δουλειά ήμασταν για φαγητό με τον/την τάδε, και μου μίλησε για την προοπτική της ανάλυσης φτερουγίσματος της πεταλούδας για την πρόληψη σεξουαλικής ανεπάρκειας στον μυρμηγκοφάγο και τις πρακτικές εφαρμογές τους στην εξόρυξη πετρελαίου, και αυτός σου απαντά πως είχε μια ιδιαίτερα εποικοδομητική συζήτηση για το νεο μπακ χαφ του μπαογκ.

Μπορεί βεβαια να είναι και το αντίθετο, να έχει το παλικάρι άπειρα ενδιαφέροντα και να ταιριάζετε, ή εσύ να σπουδάζεις και να μην εξελίσσεσαι, αλλά οι πιθανότητες λένε οτι συνήθως έτσι πάει.

Εσύ μάλλον ήσουν αρχηγός καμιάς παράταξης! Δεν παίζει αλλιώς!
Δημοσ.

Καλα βαριεμαι να το διαβασω ολο.Εγω προσωπικα κανω μεταπτυχιακες σπουδες και καλα, αρκετοι απο τους πρωην συμμαθητες μου ειναι δυσκολο στο να τους συναναστραφω γιατι μου φαινονται μπαμπουινοι. Ακομα και "μαλακισμενες" συζητησεις που ενιοτε κανω σε στυλ γκομενες ποδοσφαιρο η βαρβατη μαλακια με ξενερωνουν τρελα με δαυτους. Αντιθετα με παιδια απο το πανεπιστημιο ακομα και στις μαλακοσυζητησεις περναμε καλα. Η με ατομα απο εντελως διαφορετικα αντικειμενα εχουμε πολλα πραγματα να πουμε που δεν μπορω να πω με τα αλλα ορθια 4ποδα.

Δημοσ.

Και να στο θέσω και διαφορετικά: αν ο φίλος μου ήταν αστροφυσικός, θα μπορούσαμε να συζητάμε για τα επαγγέλματά μας?όχι γιατί και πάλι δεν θα καταλαβαίναμε ο ένας τη δουλειά του άλλου.

O Pantel δεν εννοεί ότι αν η δουλειά σου είναι αστροφυσικός θα συζητάς για κβάντα με το ταίρι σου, και προφανώς αν είσαι λογιστής δεν θα πιάνετε τα φοροτεχνικά όταν θέλετε να φτιαχτείτε.

Το point του ήταν ότι μεγάλη διαφορά στο επίπεδο ακαδημαϊκής μόρφωσης οδηγεί (συνήθως) σε άλλα ενδιαφέροντα που ίσως οδηγήσει σε πλήξη στη σχέση. Κι όχι μόνο την ερωτική.

Στο στρατό είχαμε ένα παλίκαρο που δεν έβγαλε το Λύκειο κι άλλον ένα διδακτορικό στην τεχνητή νοημοσύνη. Γαμάτα παιδιά και οι δύο, απίστευτο χαβαλέ και με τους δύο, με τον δεύτερο δε συζητήσαμε ποτέ για τις πιο προηγμένους αλγόριθμους pathfinding που σκέφτηκε στη σκοπιά, αλλά αν με έκλειναν σε ένα δωμάτιο για τα επόμενα δυο χρόνια ανάμεσα στους δύο θα προτιμούσα αυτόν.

• Like 1
Δημοσ.

Σνομπζ

Να ξέρεται ότι η εκπαίδευση με την μόρφωση και την παιδεία απέχουν έτσι. 

Προσωπικά προτιμώ άτομα με μόρφωση και παιδεία παρά εκπαιδευμένα. 

Δημοσ.

Πραγματικά δεν έχει να λέει το μορφωτικό επίπεδο, καταλαβαίνω τι εννοούν αυτοί που ισχυρίζονται το αντίθετο γιατί έχουν στο μυαλό τους τον κλασσικό αμόρφωτο Ελληνάρα που δεν ξέρει να αρθρώσει μια πρόταση.

Από τους φίλους μου, οι μισοί τα παρατήσαν με τις σπουδές κι εγώ έχω μάστερ (σχεδόν τελειωμένο) και μια χαρά άκρη βγάζουμε. Και ο πιο καλλιεργημένος, έξυπνος -όπως θέλετε πέστε το- φίλος μου επίσης δεν τελείωσε ποτέ. Το παιδί έβγαλε 19500 μόρια, πήγε μια χρονιά, είδε ότι δεν γούσταρε και τα παράτησε και ασχολείται τώρα με πόσα πράγματα - με επιτυχία μάλιστα. Και παρεμπιπτόντως, η γκόμενα του είναι απόφοιτος ενός από τα καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου.

Δημοσ.

Ήταν ωραίος; :·ρ

Ψηλός σαν πλάτανος και λυγερός σαν κυπαρίσσι. Και με μια μουστάκα ΝΑ με το συμπάθιο. Και υψηλής μορφώσεως. Μια τέτοια σχέση θέλω.

Να ξέρεται ότι η εκπαίδευση με την μόρφωση και την παιδεία απέχουν έτσι. Προσωπικά προτιμώ άτομα με μόρφωση και παιδεία παρά εκπαιδευμένα.

Πραγματικά δεν έχει να λέει το μορφωτικό επίπεδο, καταλαβαίνω τι εννοούν αυτοί που ισχυρίζονται το αντίθετο γιατί έχουν στο μυαλό τους τον κλασσικό αμόρφωτο Ελληνάρα που δεν ξέρει να αρθρώσει μια πρόταση.

Ναι αλλά εφ'όσον μιλάμε για έξυπνα παιδιά ανεξαρτήτου μορφώσεως, να το τηρούμε και στο thread, μην καθόμαστε να λέμε αυτονόητα. Νομίζω το "συνήθως" που έγραψα KAI σε bold ΚΑΙ σε παρένθεση, ακριβώς για να αποφύγω αυτού του είδους τα ποστ, ήταν αρκετό.

Στατιστικά λοιπόν μιλώντας ανάμεσα σε 1000 dropouts του Λυκείου και 1000 απόφοιτους του "καλύτερου πανεπιστημίου του κόσμου" οι πιθανότητες να βρεις άτομο που να ξέρει να αρθρώσει πρόταση είναι αρκετά μεγαλύτερες στο δεύτερο pool.

πιθανότητες μεγαλύτερες <> δεν υπάρχουν

Δημοσ.

Μερικες φορες οσα πτυχια και να εχεις αν εισαι σκατανθρωπος δεν αλλαζει.

Οταν βλεπεις τους γυρω σου μονο απο συμφερον, δεν με λενε τιποτα τα 5 μαστερ που θα κανεις.

Εχω δει παρα πολλους απλους ακομα και αγραμματους που μπορουν να σε σκλαβωσουν, ενταξει δεν μπορουν να καταλαβουν κατι το εξειδικευμενο που για εναν σπουδαγμενο θα ναι αυτονοητο, αλλα αντιδρουν πολλοι πιο ανθρωπινα.

Προτειμω να συναναστρεφομαι με τετοια ατομα, παρα με ξερωλες που νομιζουν οτι οι αλλοι γυρω τους ειναι για τα σκουπιδια.

Εμενα με την δινουν οσοι θεωρουν τον αλλον χαζοτερο απο αυτους, δεν δεχονται την ανωτεροτητα και την επιτυχια του, αλλα ζηλευουν...

• Like 1
Δημοσ.

Ναι αλλά εφ'όσον μιλάμε για έξυπνα παιδιά ανεξαρτήτου μορφώσεως, να το τηρούμε και στο thread, μην καθόμαστε να λέμε αυτονόητα. Νομίζω το "συνήθως" που έγραψα KAI σε bold ΚΑΙ σε παρένθεση, ακριβώς για να αποφύγω αυτού του είδους τα ποστ, ήταν αρκετό.

Εγώ διαφωνώ στο συνήθως και λέω ότι είναι πολύ γενικό. Ναι προφανώς και θα είναι περισσότεροι οι ούγκανοι από όσους δεν τελειώσαν το πανεπιστήμιο αλλά σου λέω ότι έχω 5 πολύ καλούς φίλους (και αρκετούς γνωστούς) που είναι μια χαρά παιδιά που απλά δεν γουστάραν (ή και δεν χρειαζόταν) να σπουδάσουν. Αν ξέρω εγώ τόσο κόσμο, αδυνατώ να πιστέψω ότι είναι μόνο η εξαίρεση αν και καταλαβαίνω ότι δεν θα κάναμε προφανώς παρέα αν ήταν αλλιώς. 

Δημοσ.

O Pantel δεν εννοεί ότι αν η δουλειά σου είναι αστροφυσικός θα συζητάς για κβάντα με το ταίρι σου, και προφανώς αν είσαι λογιστής δεν θα πιάνετε τα φοροτεχνικά όταν θέλετε να φτιαχτείτε.

Το point του ήταν ότι μεγάλη διαφορά στο επίπεδο ακαδημαϊκής μόρφωσης οδηγεί (συνήθως) σε άλλα ενδιαφέροντα που ίσως οδηγήσει σε πλήξη στη σχέση. Κι όχι μόνο την ερωτική.

Στο στρατό είχαμε ένα παλίκαρο που δεν έβγαλε το Λύκειο κι άλλον ένα διδακτορικό στην τεχνητή νοημοσύνη. Γαμάτα παιδιά και οι δύο, απίστευτο χαβαλέ και με τους δύο, με τον δεύτερο δε συζητήσαμε ποτέ για τις πιο προηγμένους αλγόριθμους pathfinding που σκέφτηκε στη σκοπιά, αλλά αν με έκλειναν σε ένα δωμάτιο για τα επόμενα δυο χρόνια ανάμεσα στους δύο θα προτιμούσα αυτόν.

Αυτό, και κυρίως την τελευταία πρόταση, γιατί η σχέση, τουλάχιστον όταν συζείς, είναι να βλέπεις 24/7 τον άλλο και να μην χάσεις το ενδιαφέρον.

Δημοσ.

Δεν παίζει ρόλο το μορφωτικό επίπεδο αλλά το χρήμα και η επιτυχία.

Αν ο άντρας βγάζει λιγότερα είναι δύσκολο να λειτουργήσει μια σχέση λόγω έλλειψης σεβασμού.

Δυστυχώς υποσυνείδητα είμαστε ακόμη Νεάντερταλ. Οι γυναίκες θέλουν το επιτυχημένο αρσενικό, το κατάλληλο πατρικό πρότυπο που θα τους παρέχει ασφάλεια, ενώ οι άντρες ψάχνουν το πιο «φαντεζι» θηλυκό.

• Like 2
Δημοσ.

Δεν παίζει ρόλο το μορφωτικό επίπεδο αλλά το χρήμα και η επιτυχία.

Αν ο άντρας βγάζει λιγότερα είναι δύσκολο να λειτουργήσει μια σχέση λόγω έλλειψης σεβασμού.

Δυστυχώς υποσυνείδητα είμαστε ακόμη Νεάντερταλ. Οι γυναίκες θέλουν το επιτυχημένο αρσενικό, το κατάλληλο πατρικό πρότυπο που θα τους παρέχει ασφάλεια, ενώ οι άντρες ψάχνουν το πιο «φαντεζι» θηλυκό.

Γι αυτο, οι αντρες καλα θα κανουν να κοιταζουν και καπως 'υποδεεστερες' κοπελες, γιατι αν παρουν μια 'στα κυβικα τους', συντομα θα εχουν προβληματα.

Δημοσ.

Οι "υποδεέστερες" δεν κοιτάνε το χρήμα δηλαδή; Και μεταξύ μας, δεν τις παρεξηγώ. Άλλο να θέλουν sugar daddy και άλλο έναν άντρα με μια σχετική οικονομική άνεση. Τι να τον κάνεις τον μπατίρη;

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...