Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Κανονικά λες βλακείες (να το πω ωμά) γιατί ούτε κι εμείς ήμασταν 100% εντάξει για να πρέπει υποχρεωτικά να είναι ευγνώμων για την ταπείνωση. 

Αν νομιζεις οτι καπου εχει δικιο, αν πιστευεις οτι φερθηκαμε σκληρα, αν τελωσπαντων νιωθεις κατωτερος της  και εχεις ενοχες που δεν εισακουσαμε το κυρηγμα της με πραγματικα ανοικτο μυαλο...ε τοτε ανακαλω για να μην σε στεναχωρησω περισσοτερο.

• Απαντ. 314
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ν3Κ21, επέτρεψέ μου να μην αναλύσω ξανά το πώς όρισα το μορφωμένο (η χρήση του όρου έγινε συμβατικά για να αναφερθώ σε αυτό που εξηγώ με ακρίβεια στη σελίδα 8 νομίζω). 

Sova, εμένα προσωπικά με καλύπτει η παραπάνω διευκρίνηση. Είναι σαφής η άποψή σου και δε χρειάζεται περαιτέρω ανάλυση. 

Και ο συναισθηματικά αρτιμελής είναι αυτός ο ιδανικά μορφωμένος άνθρωπος/ ολοκληρωμένη προσωπικότητα που ονόμασα και στον οποίο η πανεπιστημιακή μόρφωση είναι απαραίτητα συνυφασμένη με την κοινωνική μόρφωση. 

Αυτό το "απαραίτητα" όμως με δυσκολεύει. Για να εξηγηθώ, δε διαφωνώ στο ότι ο ιδανικά μορφωμένος άνθρωπος πρέπει πράγματι να διαθέτει και κάποιας μορφής Πανεπιστημιακή μόρφωση.

Ωστόσο στο συγκεκριμένο θέμα καλούμαστε να απαντήσουμε, στο κατά πόσο θεωρούμε αυτή την ιδανική μόρφωση απαραίτητο συστατικό μιας επιτυχημένης ερωτικής σχέσης, ειδικά όταν το ένα μέλος πλησιάζει αυτή την κατάσταση, ενώ ο σύντροφός του δεν έχει π.χ. ολοκληρώσει αντίστοιχου επιπέδου σπουδές. Η συζήτηση δηλαδή δε γίνεται απλά για να προσεγγίσουμε την έννοια της "ιδανικής μόρφωσης" και άρα -κατά συνέπεια-, είναι λογικό να εισάγουμε επιπλέον παραμέτρους (όπως αυτές π.χ. που αναφέρονται από τον Loonydude στο post #191).

Η θέση μου λοιπόν παραμένει η εξής: θεωρώ δεδομένο πως ένας άνθρωπος του οποίου η μόρφωση πλησιάζει αυτή την ιδανική κατάσταση, όπως την ορίσαμε παραπάνω, είναι πάνω απ' όλα ικανός να κρίνει σε βάθος, άρα και ικανός να επιλέξει τους συνοδοιπόρους του στη ζωή με αντικειμενικό τρόπο. 

Περιμένω έτσι από μια μορφωμένη γυναίκα, να απορρίψει π.χ. το μέσο κάγκουρα, αλλά και -πολύ περισσότερο- να διακρίνει τις διαφορές μεταξύ αυτού και κάποιου άλλου ανθρώπου, παρά τις ενδεχόμενες επιφανειακές τους ομοιότητες.

Τη θεωρώ επίσης ικανή να απορρίψει και τον φέροντα, όπως είπε ο timon νωρίτερα, "ακαδημαϊκά λειριά", όταν αυτός παρά τις περγαμηνές του λειτουργεί -λίγο πολύ- όπως ο μέσος κάγκουρας. Σκέψου το, αν κάποιος π.χ. λειτουργεί στη ζωή υπεροπτικά λόγω των πτυχίων του, δε διαφέρει από άλλους που αντλούν παρόμοια αισθήματα κοινωνικής υπεροχής λόγω του μισθού, του κινητού τους τηλεφώνου, του τζερτζελέ που έκαναν στα σκυλάδικα, ή των αεροτομών στο αυτοκίνητό τους. 

Στην τελική οφείλει ο καθένας μας κάποια στιγμή στη ζωή του, να προχωρήσει σε αυτοκριτική: ακόμα και αν θεωρούμε πως λόγο συνδυασμού σπουδών και γενικότερης κοινωνικής μόρφωσης είμαστε σημαντικοί, πόσο κοντά βρισκόμαστε τελικά στην περιβόητη ιδανική μόρφωση; Προσωπικά πιστεύω πως πάντα υπάρχει περιθώριο περαιτέρω αυτοβελτίωσης. 

Για να μην παρεξηγηθώ, μην εκλάβεις την τελευταία παράγραφο ως έμμεση επίθεση ή ειρωνεία. Μιλώ γενικότερα και εννοείται πως βάζω και τον εαυτό μου στο κόλπο.

Δεν προδικάζουμε κάποιον βάσει του αν τελειωσε ΤΕΙ, ΙΕΚ, λύκειο δημοτικό, ούτε τον θεωρούμε πνευματικά κατώτερο, απλά επικρατεί η εντύπωση ότι αυτές οι κατηγορίες ενδεχομένως να μην έχουν κοινά σε εγκεφαλικό επίπεδο με αυτόν που έχει μεταπτυχιακό από Harvard για παράδειγμα και ειδικά αν ο λόγος που επέξεξαν αυτό το είδος μόρφωσης για τον εαυτό τους είναι βάσει πνευματικών τους δυνατοτήτων. 

Ενδεχομένως όπως γράφεις, να μην έχουν κοινά σε εγκεφαλικό επίπεδο. Το δέχομαι.

Ενδεχομένως όμως από την άλλη αυτός που έχει μεταπτυχιακό στο Harvard, να προέρχεται από οικογένεια με μεγαλύτερη οικονομική επιφάνεια, η οποία μπόρεσε να υποστηρίξει τις σπουδές του.

Δεν είναι επίσης απίθανο ένας εξίσου έξυπνος και μορφωμένος άνθρωπος, να κατέληξε στο κοντινότερο με το χωρίο του ΤΕΙ λόγω οικονομικών περιορισμών, ή -ακόμα χειρότερα- για τον ίδιο λόγο να υποχρεώθηκε σε άμεση είσοδο στην αγορά εργασίας.

Κατανοώ πως ανακυκλώνω σχεδόν τα ίδια επιχειρήματα, είναι όμως για μένα εξαιρετικά σημαντικό, τα παραπάνω να γίνουν απολύτως σαφή.

Θα διαβάσουν και οι 2 Irvin Yalom ή την αισθητική θεωρία του Schiller και ο ένας μπορεί και να μην καταλάβει σχεδόν τίποτα. Δεν το λέω σε καμία περίπτωση απαξιωτικά όμως, αν αυτό φάνηκε από τα ποστ μου και απολογούμαι αν άθελά μου έθιξα κάποιον.    

Κοίταξε, ο απόφοιτος Δημοτικού κατά πάσα πιθανότητα δε θα καταλάβει τίποτα. Ο απόφοιτος Λυκείου όμως ίσως και να καταλάβει κάτι. Αν μάλιστα κάποιος τον βοηθήσει, το αποτέλεσμα μπορεί να είναι εκπληκτικό.

Αλλά μιας και αναφέρεις την αισθητική θεωρία του Schiller, ρωτώ το εξής: έστω δύο άνθρωποι, ένας απόφοιτος ΕΜΠ (π.χ. Ηλεκτρολόγος Μηχανικός) και ένας απόφοιτος ΤΕΙ (π.χ. κάποιου τμήματος γραφικών Τεχνών).

Ο απόφοιτος ΕΜΠ θεωρεί τις θέσεις του Schiller, παρότι μπορεί να κατανοήσει ξέρω 'γω το κείμενο και τις περιεχόμενες σ' αυτό έννοιες, αρλούμπες ή τέλος πάντων, αδιάφορες για την πραγματικότητά του.

Ο ΤΕ γραφίστας όμως παθιάζεται με τα όσα διαβάζει και προσπαθεί -έστω και άκομψα-, να τα υιοθετήσει.

Με ποιόν από τους δύο εκτιμάς, πως θα ταυτιζόσουν περισσότερο σε εγκεφαλικό επίπεδο;  

Για να αποφευχθεί η επανάληψη μιας ατέρμονης αντιπαράθεσης και γενικότερα παρερμηνειών, προτείνω να δείτε ξανά αυτό το thread.  

• Like 2
Δημοσ.

Sova, εμένα προσωπικά με καλύπτει η παραπάνω διευκρίνηση. Είναι σαφής η άποψή σου και δε χρειάζεται περαιτέρω ανάλυση. 

Αυτό το "απαραίτητα" όμως με δυσκολεύει. Για να εξηγηθώ, δε διαφωνώ στο ότι ο ιδανικά μορφωμένος άνθρωπος πρέπει πράγματι να διαθέτει και κάποιας μορφής Πανεπιστημιακή μόρφωση.

Ωστόσο στο συγκεκριμένο θέμα καλούμαστε να απαντήσουμε, στο κατά πόσο θεωρούμε αυτή την ιδανική μόρφωση απαραίτητο συστατικό μιας επιτυχημένης ερωτικής σχέσης, ειδικά όταν το ένα μέλος πλησιάζει αυτή την κατάσταση, ενώ ο σύντροφός του δεν έχει π.χ. ολοκληρώσει αντίστοιχου επιπέδου σπουδές. Η συζήτηση δηλαδή δε γίνεται απλά για να προσεγγίσουμε την έννοια της "ιδανικής μόρφωσης" και άρα -κατά συνέπεια-, είναι λογικό να εισάγουμε επιπλέον παραμέτρους (όπως αυτές π.χ. που αναφέρονται από τον Loonydude στο post #191).

Η θέση μου λοιπόν παραμένει η εξής: θεωρώ δεδομένο πως ένας άνθρωπος του οποίου η μόρφωση πλησιάζει αυτή την ιδανική κατάσταση, όπως την ορίσαμε παραπάνω, είναι πάνω απ' όλα ικανός να κρίνει σε βάθος, άρα και ικανός να επιλέξει τους συνοδοιπόρους του στη ζωή με αντικειμενικό τρόπο. 

Περιμένω έτσι από μια μορφωμένη γυναίκα, να απορρίψει π.χ. το μέσο κάγκουρα, αλλά και -πολύ περισσότερο- να διακρίνει τις διαφορές μεταξύ αυτού και κάποιου άλλου ανθρώπου, παρά τις ενδεχόμενες επιφανειακές τους ομοιότητες.

Τη θεωρώ επίσης ικανή να απορρίψει και τον φέροντα, όπως είπε ο timon νωρίτερα, "ακαδημαϊκά λειριά", όταν αυτός παρά τις περγαμηνές του λειτουργεί -λίγο πολύ- όπως ο μέσος κάγκουρας. Σκέψου το, αν κάποιος π.χ. λειτουργεί στη ζωή υπεροπτικά λόγω των πτυχίων του, δε διαφέρει από άλλους που αντλούν παρόμοια αισθήματα κοινωνικής υπεροχής λόγω του μισθού, του κινητού τους τηλεφώνου, του τζερτζελέ που έκαναν στα σκυλάδικα, ή των αεροτομών στο αυτοκίνητό τους. 

Στην τελική οφείλει ο καθένας μας κάποια στιγμή στη ζωή του, να προχωρήσει σε αυτοκριτική: ακόμα και αν θεωρούμε πως λόγο συνδυασμού σπουδών και γενικότερης κοινωνικής μόρφωσης είμαστε σημαντικοί, πόσο κοντά βρισκόμαστε τελικά στην περιβόητη ιδανική μόρφωση; Προσωπικά πιστεύω πως πάντα υπάρχει περιθώριο περαιτέρω αυτοβελτίωσης. 

Για να μην παρεξηγηθώ, μην εκλάβεις την τελευταία παράγραφο ως έμμεση επίθεση ή ειρωνεία. Μιλώ γενικότερα και εννοείται πως βάζω και τον εαυτό μου στο κόλπο.

Ενδεχομένως όμως από την άλλη αυτός που έχει μεταπτυχιακό στο Harvard, να προέρχεται από οικογένεια με μεγαλύτερη οικονομική επιφάνεια, η οποία μπόρεσε να υποστηρίξει τις σπουδές του.

Δεν είναι επίσης απίθανο ένας εξίσου έξυπνος και μορφωμένος άνθρωπος, να κατέληξε στο κοντινότερο με το χωρίο του ΤΕΙ λόγω οικονομικών περιορισμών, ή -ακόμα χειρότερα- για τον ίδιο λόγο να υποχρεώθηκε σε άμεση είσοδο στην αγορά εργασίας.

Κατανοώ πως ανακυκλώνω σχεδόν τα ίδια επιχειρήματα, είναι όμως για μένα εξαιρετικά σημαντικό, τα παραπάνω να γίνουν απολύτως σαφή.

Κοίταξε, ο απόφοιτος Δημοτικού κατά πάσα πιθανότητα δε θα καταλάβει τίποτα. Ο απόφοιτος Λυκείου όμως ίσως και να καταλάβει κάτι. Αν μάλιστα κάποιος τον βοηθήσει, το αποτέλεσμα μπορεί να είναι εκπληκτικό.

Αλλά μιας και αναφέρεις την αισθητική θεωρία του Schiller, ρωτώ το εξής: έστω δύο άνθρωποι, ένας απόφοιτος ΕΜΠ (π.χ. Ηλεκτρολόγος Μηχανικός) και ένας απόφοιτος ΤΕΙ (π.χ. κάποιου τμήματος γραφικών Τεχνών).

Ο απόφοιτος ΕΜΠ θεωρεί τις θέσεις του Schiller, παρότι μπορεί να κατανοήσει ξέρω 'γω το κείμενο και τις περιεχόμενες σ' αυτό έννοιες, αρλούμπες ή τέλος πάντων, αδιάφορες για την πραγματικότητά του.

Ο ΤΕ γραφίστας όμως παθιάζεται με τα όσα διαβάζει και προσπαθεί -έστω και άκομψα-, να τα υιοθετήσει.

Με ποιόν από τους δύο εκτιμάς, πως θα ταυτιζόσουν περισσότερο σε εγκεφαλικό επίπεδο;  

Για να αποφευχθεί η επανάληψη μιας ατέρμονης αντιπαράθεσης και γενικότερα παρερμηνειών, προτείνω να δείτε ξανά αυτό το thread.  

+1 

Δημοσ.

ακόμα δεν έχω πάρει απάντηση στο πως ακριβώς ταπεινώθηκε όταν δεν φαίνονται πουθενά τα personal details της. Τουλάχιστον πριν ειπωθούν τα χειρότερα που περιέγραψες κι εσύ.

Με κάλυψε ο Lucifer.

Αφού όμως επιμένεις να πάρεις απάντηση και από εμένα, θα σου πω ότι αποφεύγω να γίνομαι αγενής και προσβλητική είτε φαίνονται τα προσωπικά μου στοιχεία είτε όχι. Επίσης το βρίσκω προσβλητικό όταν ένας υποθετικά νοήμων άνθρωπος αποπειράται να υποτιμήσει τη νοημοσύνη σου στηριζόμενος σε μια άποψη που σχημάτισε για το άτομό σου και όταν παρότι παίρνει ευγενικές απάντησεις να συνεχίζει στο ίδιο μοτίβο και να πλέκει σενάρια με μια φαντασιόπληκτη που αντιλήφθηκε από ένα ποστ - που παρεξήγησε κιόλας - τις 'γεμάτες προκατάληψη πεποιθήσεις μου'. Δε φτάσαμε σε χειρότερα, όχι. Πήρατε απάντηση σε αυτά που μου καταλογίσατε. Κρίνω ότι δεν προσβληθήκατε καθώς τα προσωπικά σας στοιχεία δε φαίνονται.

Δημοσ.

Σιγα μην πλεξαμε και φανταστικα σεναρια

Ίσως να είναι αυθαίρετο το συμπέρασμα, αλλά βάσει της προσωπικής μου εμπειρίας συνάντησα περισσότερο ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΑ αρτιμελή άτομα σε αυτού του είδους σχολές 

:-D

Δημοσ.

Το απαραίτητα το λέω γιατί νομίζω πως αυτός που έχει την ευκαιρία να βρεθεί σε ένα καλό πανεπιστήμιο, έχει συνήθως και την ευκαιρία να εκτεθεί σε ένα πιο προνομιούχο από άποψεις ευκαιριών μόρφωσης περιβάλλον. Υπάρχουν διάφοροι λαοί, ο καθένας φέρει στοιχεία της χώρας και κουλτούρας του κι έτσι μπορεί κάποιος να μάθει περισσότερα σε ενα τέτοιο περιβάλλον από ό,τι κάποιος που δεν έχει βγει από το χωριό/ πόλη/ επαρχία του - για τη 2η κατηγορία επιφυλάσσομαι καθώς δε τη γνωρίζω επαρκώς, αλλά μπορώ με περισσότερη ασφάλεια να μιλήσω για την 1η. Η κοινωνικοποίηση παίζει καταλυτικό ρόλο στην ολοκληρωμένη παιδεία κάποιου κι αυτή συνήθως ευνοείται στους χώρους επιστήμης (και πανεπιστήμια, αλλά όχι μόνο).

Αυτά που είπε ο Loonydude τα στηρίζω κι εγώ.

Πάντα υπάρχει περιθώριο αυτοβελτίωσης, συμφωνώ και δεν παρεξηγώ τις προθέσεις σου.

Και με συγχωρείς πολύ, αλλά προτιμώ να μου εξηγούν κι όχι να εξηγώ καθώς θέλω να με εμπνέει ο άλλος και να μαθαίνω από αυτόν (το αντίστροφο μπορεί και να με ξενερώνει σε σχέση, όχι όμως σε μια συναναστροφή όπου ναι, μπορεί και να μου είναι ευχάριστο να μάθω κάποιον κάτι).

Ναι, είναι πιθανόν λόγω οικονομικών περιορισμών να κατέληξε κάποιος σε μια τέτοια σχολή. Αν δε αναγκάστηκε να βγει στην αγορά εργασίας αμέσως μετά το σχολείο, ειλικρινά τον συμπονώ γιατί στερήθηκε ενα αγαθό που θεωρώ ότι θα έπρεπε να είναι δεδομένο για όλους. Αυτό τον άνθρωπο δεν τον απορρίπτω ως άνθρωπο, αλλά δε θα μπορέσω να κάνω συζητήσεις σε βάθος μαζί του αν έχω επίπεδο Harvard.

Δεν είμαι σίγουρη για το με το ποιον θα ταυτιστώ. Μπορεί κι εμένα να μου είναι αδιάφορος ο Schiller, αν όμως με ενδιαφέρει τότε με τον ΕΜΠ θα μπορέσω ίσως να κάνω μια πιο ενδιαφέρουσα κουβέντα, να μου εξηγήσει γιατί διαφωνεί, γιατί το βρίσκει αδιάφορο και μπορεί και να με πείσει κι εμένα με τα επιχειρήματά του.

Αυτός που παθιάζεται με μια θεωρία που ούτε καν την κατανοεί όπως λες, με ξενερώνει γιατί μπορεί να παθιάζεται παρόμοια και με άλλες θεωρίες που δεν μπορεί να κατανοήσει σε βάθος (π.χ. θρησκεία). Δε λέω ότι το κάνει, αλλά ΑΝ παθιάζεται με κάτι τέτοιο, το βρίσκω κιόλας πνευματικά επικίνδυνο. Ελπίζω να έχω καταλάβει σωστά τα ερωτήματά σου και να τα απάντησα.

Δημοσ.

Ναι, είναι πιθανόν λόγω οικονομικών περιορισμών να κατέληξε κάποιος σε μια τέτοια σχολή. Αν δε αναγκάστηκε να βγει στην αγορά εργασίας αμέσως μετά το σχολείο, ειλικρινά τον συμπονώ γιατί στερήθηκε ενα αγαθό που θεωρώ ότι θα έπρεπε να είναι δεδομένο για όλους. Αυτό τον άνθρωπο δεν τον απορρίπτω ως άνθρωπο, αλλά δε θα μπορέσω να κάνω συζητήσεις σε βάθος μαζί του αν έχω επίπεδο Harvard.

Το κατέληξε δε θα το σχολιάσω, γιατί καταλαβαίνεις πως κάποιος μπορεί να κατέληξε στο ΕΜΠ γιατί δεν είχε λεφτά να πάει στο TUM, έτσι; Λες, δε τον απορρίπτω ως άνθρωπο, αλλά απορρίπτεις την πιθανότητα να κάνεις μαζί του βαθειά συζήτηση, γιατί εσύ έχεις κάτι που ονομάζεις "επίπεδο χαρβαρντ", αυτός που κατέληξε στο ΕΜΠ, που είναι συγκριτικά σε σχέση με το επίπεδό σου; Πως μετριέται αυτό το επίπεδο; Βάσει της παγκόσμιας κατάταξης πανεπιστημίων;

Δεν είμαι σίγουρη για το με το ποιον θα ταυτιστώ. Μπορεί κι εμένα να μου είναι αδιάφορος ο Schiller, αν όμως με ενδιαφέρει τότε με τον ΕΜΠ θα μπορέσω ίσως να κάνω μια πιο ενδιαφέρουσα κουβέντα, να μου εξηγήσει γιατί διαφωνεί, γιατί το βρίσκει αδιάφορο και μπορεί και να με πείσει κι εμένα με τα επιχειρήματά του.

Αυτός που παθιάζεται με μια θεωρία που ούτε καν την κατανοεί όπως λες, με ξενερώνει γιατί μπορεί να παθιάζεται παρόμοια και με άλλες θεωρίες που δεν μπορεί να κατανοήσει σε βάθος (π.χ. θρησκεία). Δε λέω ότι το κάνει, αλλά ΑΝ παθιάζεται με κάτι τέτοιο, το βρίσκω κιόλας πνευματικά επικίνδυνο. Ελπίζω να έχω καταλάβει σωστά τα ερωτήματά σου και να τα απάντησα.

Ο Blues ουδέποτε ανέφερε ότι ο γραφίστας της υπόθεσης αδυνατεί να κατανοήσει αυτά που διαβάζει, η υπόθεση έγκειται στον εκλεπτυσμένο ή μη τρόπο εφαρμογής τους, γιατί αμέσως υποθέτεις ότι αυτός ο οποίος δεν διαθέτει πτυχίο ΑΕΙ αδυνατεί να καταλάβει κάτι βαθύτερο απ τα σπορ του βορρα;
  • Like 2
Δημοσ.

Νιωθω οτι θα ακολουθησει καποια πολιτικη αναλυση για  την ιδιωτικοποιηση της παιδειας .Ελπιζω δηλαδη .Γιατι αυτη η εμμονη με τη συναισθηματικη υγεια και οχι μονο που προσφερει ειδικα το Χαρβαρντ εχει καταντησει βαρετη

Δημοσ.

Sova κορίτσι μου με την καλύτερη πρόθεση θα σου πω ότι από την στιγμή που κατηγοριοποιείς(εώς και καστοποιείς θα μπορούσα να πω) και labelιαζεις τόσο πολύ στην ζωή σου δεν μπορώ να σε χαρακτηρίσω με τίποτα μορφωμένο άνθρωπο δεν πα να χεις και βραβείο Νobel... 

• Like 2
Δημοσ.

Με κάλυψε ο Lucifer.

Αφού όμως επιμένεις να πάρεις απάντηση και από εμένα, θα σου πω ότι αποφεύγω να γίνομαι αγενής και προσβλητική είτε φαίνονται τα προσωπικά μου στοιχεία είτε όχι.

Το μόνο που έγραψα εγώ ήταν αυτό

'Μάλλον πρέπει να τους ανοίξεις κι άλλο για να σπάσουν οι δασμοί υπεροψίας που σου έχει υιοθετήσει ο κύκλος του ΑΕΙ. Μόνο έτσι θα νιώσεις πραγματική ελευθερία. '

που ειλικρινά το είπα με χιουμορ αλλά έκανα το λάθος να μην αναφέρω ότι (προφανώς για εμένα) κάνω πλάκα. Εντάξει, τώρα που το ξαναβλέπω, παρερμηνεύεται εύκολα αλλά δεν σου επισύναψα κανέναν χαρακτηρισμό.

Επίσης το βρίσκω προσβλητικό όταν ένας υποθετικά νοήμων άνθρωπος αποπειράται να υποτιμήσει τη νοημοσύνη σου στηριζόμενος σε μια άποψη που σχημάτισε για το άτομό σου και όταν παρότι παίρνει ευγενικές απάντησεις να συνεχίζει στο ίδιο μοτίβο και να πλέκει σενάρια με μια φαντασιόπληκτη που αντιλήφθηκε από ένα ποστ - που παρεξήγησε κιόλας - τις 'γεμάτες προκατάληψη πεποιθήσεις μου'. Δε φτάσαμε σε χειρότερα, όχι. Πήρατε απάντηση σε αυτά που μου καταλογίσατε. Κρίνω ότι δεν προσβληθήκατε καθώς τα προσωπικά σας στοιχεία δε φαίνονται.

Ειλικρινά δεν ξέρω αν αυτό πάει, ως υποννοούμενο, συγκεκριμένα σε εμένα. Είναι φανερό πως αν υποτιμούσα τη νοημοσύνη σου, δεν θα έλεγα πιο πάνω 'Ούτε εμένα μου κάνει για στόκος' ή αυτά που έγραψα στο #210 post. Ούτε έγραψα 'γεμάτες προκατάληψη πεποιθήσεις', αλλά 'challenge τις πεποιθήσεις'.

Οφείλω να σε προειδοποιήσω πάντως. Την επόμενη φορά που θα ξαναδιαβάσω προσβλητικό υποννοούμενο ή δημοσίευση προς εμένα συγκεκριμένα (με τους άλλους κάνε ότι θες), δεν θα είμαι καθόλου επιεικής. Ούτε καν να σκεφτείς ότι δυο posts τώρα ήμουν δίκαιος τάχα επειδή είσαι γκόμενα. Αν είναι να γράψεις υποννοούμενο (που εμμέσως να με συμπεριλαμβάνει), τότε καλύτερα να μην απαντήσεις καθόλου. Αν θες ξαναδιάβασε μόνο τα δικά μου posts αλλά μην ξαναγράψεις με το ύφος που διάβασα στο quote.

Έγινα ξεκάθαρος, τέλος.

Δημοσ.

Πραγματικα μονο "Συναισθηματικη υγεια" δεν διακρινω , κριμα. Δεν θελω να προσβαλω κανεναν απλα με αυτα που διαβαζω αυτο βλεπω.

Δημοσ.

Το θέμα δεν ανοίχτηκε για να με ψυχολογήσουν ορισμένοι.

Δεν ξέρω καν γιατί θεωρήθηκε ότι αναφέρομαι σε εμένα με το θέμα που άνοιξα και πήρε αυτή την συνέχεια. Εγώ όχι, δεν τελείωσα καμία σχολή επιπέδου Χάρβαρντ, μη πω ότι μπορεί να μην τελείωσα και τίποτα. Το τί κριτήρια επιλογής έχει κάποιος για το σύντροφο που επιλέγει και γιατί αυτό είναι κατακριτέο από εσάς που θεωρείστε μορφωμένοι δεν το καταλαβαίνω. Αγαπητέ Backpacker, εσένα μπορεί να σου αρέσουν οι ξανθιές γυναίκες, οι ψηλές/ κοντές/ ναζιάρες/αυταρχικές κι εγώ δεν ξέρω τί. Πρέπει βασισμένη σε αυτά να σε χαρακτηρίσω κάπως; Με συγχωρείς αλλά με όλη την καλή μου πρόθεση μπορώ να σε χαρακτηρίσω ρηχό αν κάτι από αυτά ισχύει.

Triapoulakiakathontan, εσύ μπορεί να κάνεις χιούμορ, εγώ μπορεί να έχω διαφορετικό χιούμορ και να μην αναγνωρίζω το δικό σου, οπότε απαντάω αναλόγως καθώς το παρεξηγώ (είναι εύκολο όπως ευτυχώς λες κι εσύ). Δασμοί υπεροψίας; Ιδέες μεγαλείου και τέτοια ας πούμε; Κομπλιμέντο πάντως δεν είναι. Δε σκοπεύω να έρθω σε αντίλογο μαζί σου, ούτε να αναλλάξουμε προσβολές θα ήθελα, γιατί κι εγω υπέθεσα ότι είσαι νοήμων άνθρωπος. Θα προσπεράσω το 'γκόμενα' αυτή τη φορά και θα πω απλά ότι δε χρειάζομαι την επιείκεια κανενός, καθώς περισσότερο με ενδιαφέρει ο δίκαιο διάλογος και στην αδικία ξέρω να υπερασπιστώ τον εαυτό μου. Αν νιώσω ξανά ότι βάλλομαι έμμεσα ή άμεσα και από εσένα, σόρρυ αλλά μπορεί και να απαντήσω αν το κρίνω απαραίτητο. Και θα απαντήσω σε σένα γιατί ξαναλέω ότι μου φάνηκες νοήμων (για του λόγου το αληθές βλέπε φτηνά ποστ άλλων που αγνοώ). Έγινα ξεκάθαρη κι εγώ ελπίζω.

Asmodeus, το χάσαμε το θέμα και τη ψυχική υγεία που αυτό προυπέθετε, καθώς κρίθηκε ότι το θέμα αυτό είναι αφορμή να ασχοληθούμε περισσότερο με το τί άνθρωπος είμαι, γιατί είμαι έτσι και τί να κάνω για να αλλάξω.

Αυτά λοιπόν. Καλή βδομάδα να έχουμε.

Δημοσ.

Και με συγχωρείς πολύ, αλλά προτιμώ να μου εξηγούν κι όχι να εξηγώ καθώς θέλω να με εμπνέει ο άλλος και να μαθαίνω από αυτόν 

Και το αντάλλαγμα για αυτόν είναι;

• Like 4
Δημοσ.

Η γυναικα θέλει τον άντρα ένα κλικ παραπάνω απο εκείνη. Ακομα και αν υπερασπίζεται την ισότητα κατά βάθος αυτο θέλει. Αυτο το κλικ το ορίζει η καθεμια με τα δικα της στάνταρντ και βιώματα.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...