SilkyN Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2014 Άρα συμφωνείς κι εσύ. Την περιέργειά σου επέτρεψέ μου να την εκλάβω ως άσχετη με το παρόν νήμα και να την αφήσω ασχολίαστη. Ευχαριστώ για τη συμμετοχή σου. Όχι, όχι... Δε συμφωνούμε σε τίποτα. Ο λόγος απλός. Δεν θεωρώ πως η ύπαρξη πτυχίου ανωτάτου ιδρύματος έχει να κάνει απαραιτήτως με την εγκεφαλική επαφή μεταξύ δύο ανθρώπων, ούτε συνηθίζω να θεωρώ αμόρφωτο όποιον δεν έχει πανεπιστημιακή μόρφωση και άτομο με χαμηλή αυτοεκτίμηση έναν πτυχιούχο που κάνει σχέση με κάποιον "αμόρφωτο".
Sova Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2014 Μάλλον πρέπει να τους ανοίξεις κι άλλο για να σπάσουν οι δασμοί υπεροψίας που σου έχει υιοθετήσει ο κύκλος του ΑΕΙ. Μόνο έτσι θα νιώσεις πραγματική ελευθερία. Που μου κληροδότησε εννοείς; Ναι, το πιστεύω κι εγώ αυτό καθώς η μόρφωση είναι μια εξελικτική διαδικασία και σκοπεύω να βελτιώνομαι όσο θα υπάρχει περιθώριο να το κάνω. Σου το συνιστώ κι εσένα ανεπιφύλακτα.
alan2 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2014 Η δυνατότητα επικοινωνίας έχει σχέση με την ανατροφή του ατόμου και οι σπουδές του είναι μία παράμετρος μόνο. Απο εκεί και πέρα είναι θέμα χαρακτήρα που διαμορφώνεται οχι μόνο απο τις σπουδές αλλα και απο την οικογένεια. Τελικά όμως οι μορφωμένοι τείνουν να θέλουν να κάνουν παρέα με άτομα του αντίστοιχου επιπέδου πιστεύω. 1
Επισκέπτης Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2014 Που μου κληροδότησε εννοείς; Ναι, το πιστεύω κι εγώ αυτό καθώς η μόρφωση είναι μια εξελικτική διαδικασία και σκοπεύω να βελτιώνομαι όσο θα υπάρχει περιθώριο να το κάνω. Προφανώς και υπάρχει περιθώριο. Είναι εκείνο που λείπει ώστε να κατανοήσεις γιατί δύο φυσιολογικοί άνθρωποι διαφορετικού ακαδημαϊκού background τα βρίσκουν μεταξύ τους. Φαίνεται εξάλλου από αυτό Σου το συνιστώ κι εσένα ανεπιφύλακτα.
bluesattack Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2014 Θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω. Το να διαβάσεις για κάτι ή να το δεις στην τηλεόραση δεν είναι το ίδιο με το να το ζήσεις. Το ταξίδι δεν είναι μια συλλογή γνώσεων ή εικόνων, αλλά εμπειριών. Είναι σαν να μου λες ότι δεν έχει νόημα να πας σε συναυλία, γιατί έχεις το mp3. Η προσωπική μου γνώμη πάντα, για σένα μπορεί να είναι το ίδιο. Δεν ειπα οτι ειναι το ιδιο.Απλα δεν τους προσδιδω την ιδια αξια με σας , τουλαχιστον οσο αφορα την πνευματικη καλλιεργεια του ατομου.Ειναι εμπειριες που καταληγουν απλως σε ωραιες αναμνησεις.Σε λιγα χρονια το μονο που μπορει να στις θυμιζει ειναι μερικες φωτογραφιες.
bluesattack Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2014 Υπάρχουν ερεθίσματα που δεν μεταδίδονται με την τεχνολογία. Πες ότι κάνεις συζήτηση με κάποιον που ταξίδεύει. Αυτός σου μιλάει για την αίσθηση του ανέμου στο πρόσωπο, και εσύ περιγράφεις τις φωτογραφίες που είδες στο ίντερνετ. Αισθηση του ανεμου μπορει να εχεις και με μια μοτοσυκλετα .Και το dragster εμπειρια ειναι ας πουμε.Δεν ξερω αν βοηθαει στην πνευματικη καλλιεργεια , αν εχει τοση ..πνευματικοτητα οσο οσο μια κρουαζιερα στο Νειλο
bluesattack Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2014 Να τον προσεξεις αυτον τον κοινωνικο ρατσισμο.Βγαζει ματι.
SilkyN Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2014 Να τον προσεξεις αυτον τον κοινωνικο ρατσισμο.Βγαζει ματι. Να τα τώρα... Είδες που είσαι αμόρφωτος και δεν μπορείς να εμβαθύνεις στο νόημα των τοποθετήσεων της κοπέλας;
gavros10 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2014 Εχασα τοσες σελιδες... φτου Μηπως ειδατε την παρασκευη το βραδυ στην εκπομπη "Η γερμανου ξαναρχεται" μια κοκκινομαλα πορνοσταρ που ειχε; (Και ομως ειναι ον-τοπικ)
Asmodeus21 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2014 μορφωση = εκπαιδευση + παιδεια. Τα ΑΕΙ (Παν. και ΤΕΙ) σου προσφερουν εκπαιδευση και μικρες δοσεις παιδειας. Η παιδεια εκτος απο την ακαδημαικη μορφωση δινεται απο την οικογενεια , απο την κοινωνια και απο πολλους αλλους παραγοντες. Ο μορφωμενος ανθρωπος εντοπιζεται απο την προθεση που εχει προς τους υπολοιπους και στην κατανοηση διαφορων θεματων αλλα και των υπολοιπων ανθρωπων γυρω του. Ο μορφωμενος ανθρωπος θα δωσει στον αλλον να καταλαβει τι θελει να του πει κι οχι θα του πει δεν καταλαβαινεις. Αυτη ειναι η διαφορα του μορφωμενου απο τον εκπαιδευμενο. 3
Loonydude Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2014 Sova, σε ένα βαθμό αυτό που λες είναι ορθό. Είναι λογικό ένας άνθρωπος που εντάσσεται σε ένα κοινωνικό περιβάλλον κοινών στόχων (κατά προσέγγιση) να βρίσκει ανθρώπους 1ον με κοινούς στόχους (τα της επιστήμης τους) θεωρητικά 100% του συνόλου και από αυτό το σύνολο θα προκύψουν και άλλα ενδιαφέροντα και κοινά και σε άλλους τομείς κατά 25%. Σε αυτό το 25% έχεις βρει έναν άνθρωπο με κοινή επιστήμη - επάγγελμα + κάποια κοινά ενδιαφέροντα άσχετα της επιστήμης. Αυτό είναι σωστό, είναι περισσότερες οι πιθανότητες να γνωρίσεις τέτοιους ανθρώπους εκεί. Πάμε τώρα στην ανάλυση αυτού του 25% και τι άλλοι παράγοντες υπάρχουν για να δεχτείς τελικά έναν άνθρωπο στο κοντινό ή πολύ κοντινό περιβάλλον σου. Εκτός των κοινών στόχων, κοινών ανησυχιών για τα πράγματα, και κάποια κοινά ενδιαφέροντα. Υπάρχουν τα πολύ σημαντικά χαρακτηριστικά του κάθε ανθρώπου, που σε συνδυασμό τους μπορούν να αναιρέσουν τα παραπάνω ή να δημιουργήσουν την ιδανική περίπτωση διαπροσωπικής σχέσης. (σχεδόν απίθανο - απίθανο) 1. ήθος ( είναι ηθικό στοιχείο, ή έχει κτίσει μια επιφανειακή προσωπίδα) 2. τιμιότητα ( ποιος δεν γοητεύεται-εκτιμά ανθρώπους που κρατάν το λόγο τους και δεν αλλάζουν συμπεριφορές ανάλογα το συμφέρον) 3. εμπιστοσύνη 4. σοφία ( ο έξυπνος λύνει προβλήματα, ο σοφός μπορεί και το αποφεύγει) 5. καλοσύνη 6. εξωτερικό κάλος ( όποιος τάχα μου λέει ότι το αγνοεί είναι τουλάχιστον ψεύτης, νους υγιής εν σώματι υγιεί ) πιστεύω να μην παρεξηγηθώ αλλά είναι δύσκολο να είσαι 200 κιλά και να μην έχεις κόμπλεξ με τον εαυτό σου, ένας ορθά σκεπτόμενος άνθρωπος δεν θα το άφηνε να συμβεί. 7. ειλικρίνεια 8. θάρρος 9. υπευθυνότητα 10. γενναιοδωρία ( τι να τον κάνω τον άλλο να είναι οτιδήποτε, και να σκέφτεται συνεχώς που θα χαλάσει λιγότερα και πού θα φάει τσάμπα, ή πως θα αποφύγει να βοηθήσει με οποιονδήποτε τρόπο) μεγάλος λόγος να ξενερώσω με άνθρωπο. . . . . . ένα σωρό πράγματα. Εγώ προσωπικά τείνω να δέχομαι στη ζωή μου ποιο εύκολα ανθρώπους με κάποια από τα παραπάνω παρά με τους κοινούς επιστημονικούς στόχους, αν μπορούν να συνυπάρχουν και τα δύο ακόμα καλύτερα βέβαια. 2
Sova Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2014 Sova, σε ένα βαθμό αυτό που λες είναι ορθό. Εγώ προσωπικά τείνω να δέχομαι στη ζωή μου ποιο εύκολα ανθρώπους με κάποια από τα παραπάνω παρά με τους κοινούς επιστημονικούς στόχους, αν μπορούν να συνυπάρχουν και τα δύο ακόμα καλύτερα βέβαια. Ακριβώς αυτό είπα κ εγώ και κάποιοι άλλοι. Δε διαφωνούμε. Οι άλλοι που διαφωνούν χωρίς να έχουν διαβάσει προηγούμενα ποστ, ίσως να μη μάθανε ότι η ορθολογική ανάλυση προυποθέτει γνώση των δεδομένων πρώτα. Με αποτέλεσμα να έχει ανοιχτεί ενας χαζός διάλογος βασισμένος στις υποθέσεις που κάνουν για το τί εννοώ, ενώ αυτό αναλύθηκε ήδη. 1
Loonydude Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2014 Ακριβώς αυτό είπα κ εγώ και κάποιοι άλλοι. Δε διαφωνούμε. Οι άλλοι που διαφωνούν χωρίς να έχουν διαβάσει προηγούμενα ποστ, ίσως να μη μάθανε ότι η ορθολογική ανάλυση προυποθέτει γνώση των δεδομένων πρώτα. Με αποτέλεσμα να έχει ανοιχτεί ενας χαζός διάλογος βασισμένος στις υποθέσεις που κάνουν για το τί εννοώ, ενώ αυτό αναλύθηκε ήδη. Είναι αλήθεια ότι πολλές φορές οι περισσότεροι εμμένουν στο τι υπονοεί αυτός, τι θέλει να μας πει, δημιουργείται θυμός και απλά ο ένας θέλει να επιβάλει την άποψη στον άλλο..
SilkyN Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2014 Ακριβώς αυτό είπα κ εγώ και κάποιοι άλλοι. Δε διαφωνούμε. Οι άλλοι που διαφωνούν χωρίς να έχουν διαβάσει προηγούμενα ποστ, ίσως να μη μάθανε ότι η ορθολογική ανάλυση προυποθέτει γνώση των δεδομένων πρώτα. Με αποτέλεσμα να έχει ανοιχτεί ενας χαζός διάλογος βασισμένος στις υποθέσεις που κάνουν για το τί εννοώ, ενώ αυτό αναλύθηκε ήδη. Εντάξει, θα τρελαθούμε εντελώς... Τι ακριβώς δεν έχουμε διαβάσει σωστά; Το ότι όσοι δεν έχουν βγάλει ΤΕΙ ή ΑΕΙ είναι αμόρφωτοι; Ότι όσοι έχουν τέτοιο πτυχίο και κάνουν σχέση με κάποιον χωρίς πτυχίο, έχουν κάποιο ψυχολογικό πρόβλημα; Τι ακριβώς;
Loonydude Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2014 Εντάξει, θα τρελαθούμε εντελώς... Τι ακριβώς δεν έχουμε διαβάσει σωστά; Το ότι όσοι δεν έχουν βγάλει ΤΕΙ ή ΑΕΙ είναι αμόρφωτοι; Ότι όσοι έχουν τέτοιο πτυχίο και κάνουν σχέση με κάποιον χωρίς πτυχίο, έχουν κάποιο ψυχολογικό πρόβλημα; Τι ακριβώς; Βασικά είπε ότι επικρατεί αυτή η άποψη, δεν την υποστήριξε ούτε την απέκλεισε απόλυτα. Εγώ πιστεύω ότι υπάρχει λογική σε αυτό που λέει, βέβαια στο θέμα των ερωτικών σχέσεων είναι τόσοι οι παράγοντες που παίζουν ρόλο, που είναι αδύνατο να βγει γενικός κανόνας του τι γίνεται. εγώ π.χ. έχω κοπέλα σερβιτόρα με πτυχίο από ιδιωτικό ιέκ, δεν με απασχολεί η δουλειά της ίσα ίσα με ευχαριστεί ότι εκείνη έχει επιλέξει για τους λόγους που το έχει επιλέξει (ανάγκη, δυσκολίες, καλά χρήματα κλπ). Το θέμα είναι ότι αυτό το άτομο το εκτιμώ βαθύτατα και έχει πολλά χαρακτηριστικά καλού, ικανού και όμορφου ανθρώπου. Συνήθως όμως, ίσως να μην συμβαίνει το ίδιο. Δες τι κυκλοφορεί έξω επιφανειακές σχέσεις που είναι μαζί για να το δηλώνουν στο facebook να ανεβάζουν καμιά φώτο και να αρέσκονται σε αυτό. (ίσως γενικόλογο, αλλά έχει δόση αλήθειας) 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις