Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά έχω αυτό το laptop:http://www.skroutz.gr/s/4023225/Lenovo-IdeaPad-G500-i5-3230M-4GB-500GB.html

και θα ήθελα να ρωτήσω αν αυξήσω τη ram από τα 4 gb στα 8 ή και περισσότερα(μέχρι 16 είναι το μέγιστο) τι διαφορές θα υπάρχουν γενικά στις επιδόσεις; Επιπλέον τι ρόλο παίζει η συχνότητα στη ram, το συγκεκριμένο θα μπορούσε για παράδειγμα να δεχτεί μία πάνω απ' τα 1600 mhz(π.χ στα 2000mhz); Και περίπου να μου πείτε ένα εύρος τιμής!

Δημοσ.

ναι κατα πασα πιθανοτητα δεν παιρνει δευτερο δισκο.

Μπορεις ομως να βγαλεις το dvd drive και στη θεση του να αγορασεις θηκη και να τοποθετησεις δευτερο δισκο.

Αν δεν κανεις βαριες εργασιες ωστε να χρειαζεσαι μνημη,ενας ssd θα ηταν ιδανικοτερος μιας και αν εισαι στις 5400rpm με τουτο τον δισκο,και 200GB ram να ειχες οι εφαρμογες θα ανοιγουν στον ιδιο χρονο-με την ιδια αποκριση κλπ.

Δημοσ.

Δεν παίρνει 2ο δίσκο , αντικατάσταση του σκληρού δίσκου εννοούσα .

Βγάζεις τον δίσκο και τον τοποθετείς σε ένα κουτάκι των ~10€ και γίνεται εξωτερικός. 

Δημοσ.

Και εγκαθιστώ ένα ssd όπως μου είπες δλδ; Άρα με αυτό το σκεπτικό laptops με δύο σκληρούς και ας έχουν μικρότερη μνήμη ram από άλλους με ένα σκληρό, μπορεί να έχουν καλύτερη απόδοση!

Δημοσ.

Παίζει ρόλο και τι χρήση του κάνεις. π.χ. αν παίζεις παιχνίδια συνέχεια, ασχολείσαι με επεξεργασία βίντεο και λοιπές βαριές εφαρμογές, τότε θα δεις αισθητή διαφορά απο τα 4GB στα 8GB.

Τώρα αν γενικά η χρήση του δεν είναι τόσο extreme, καλύπτεσαι και με 4GB αυτή την εποχή.

Σε κάθε περίπτωση όμως, αφού έχεις και την δυνατότητα, ένας ssd θα ήταν ιδανικός.

Δημοσ.

Ok παίδες, ευχαριστώ πολύ!!!

ξεκινα απο ραμ...ssd ειναι πολλα τα λεφτά για μικρούς χωρητικά δισκους...απο τα 500 gb που εχεις θα βρεθεις τουλαχιστον στα 120 και ξεκινα να αφαιρεις gb ...π.χ 30 gb windows ... ssd ειναι οτι καλυτερο μπορεις να βαλεις σε λαπτοπ αλλα ειναι πολλά τα λεφτά....περιορισου σε ραμ προς το παρον...4 ειναι ΛΙΓΑ...

Δημοσ.

Ok ramarg δεν έχεις και άδικο! Αν και αυτός ο ssd φαίνεται πολύ καλή επιλογή:http://www.skroutz.gr/s/3731573/Samsung-840-Series-Evo-250GB.html

Εντάξει, έχεις δίκιο ότι η ram είναι πιο συμφέρουσα. Αυτή για παράδειγμα πρέπει να είναι πολύ καλή:http://www.skroutz.gr/s/3331386/Kingston-HyperX-PnP-8GB-DDR3-2133MHz-KHX21S12P1K2-8.html και η διαφορά απ' τον ssd είναι στα 60 ευρώ. 

Εγώ πιο πολύ πληροφοριακά άνοιξα το θέμα δε με επείγει άμεσα η αναβάθμιση. Σας ευχαριστώ όλους για το ενδιαφέρον σας και πάλι! 

Δημοσ.

Έχω την εντύπωση ότι οι παραπάνω μνήμες θα τρέχουν στα 1600mhz.

Σιγουρέψου πρώτα αν μπορεί να δεχτεί τόσο υψηλούς χρονισμούς.

Μιας και το λάπτοπ δεν είναι να πεις παλιό, αν αποφασίσεις τελικά να προσθέσειες μνήμη, μπορείς απλά να βάλεις άλλη μια 4GB στα 1600mhz.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...