Προς το περιεχόμενο

4gb ram only 1.44 usable(windows 7 32 bit pro)

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γιατί δε βάζετε 64bit OS; Μείωσε από το bios το μέγεθος που δεσμεύει ο apu.Υπάρχει όριο αλλά μπορεί να το χτύπησε σε auto.Κάνε και ένα bios update,άφησε το τελευταίο αυτό.

• Like 1
Δημοσ.

εψαξα στα bios αλλα δεν βρηκα καποια επιλογη που να μου επιτρεπει να βαλω οριο στο ποση ραμ να χρησιμοποια η gpu.

καμια ιδεα?

Δημοσ.

Βασικά εγω θα σου έλεγα οπως αναφέρθηκε και παραπάνω να βάλεις απο τωρα 64bit , γιατι και τα 3 πες οτι έβλεπες τώρα και παλι θα ήθελες 64 , οποτε βαλε τα να δουμε ποσο θα σου βλέπει και οτι ειναι το κανεις έπειτα

Δημοσ.

εψαξα στα bios αλλα δεν βρηκα καποια επιλογη που να μου επιτρεπει να βαλω οριο στο ποση ραμ να χρησιμοποια η gpu.

καμια ιδεα?

Μπες στο bios, Advanced Mode --> NB Configuration --> UMA Frame Size, από εδώ επιλέγεις πόση ram θα χρησιμοποιεί η apu.

Επειδή το δικό σου manual, δεν έχει αναλυτικά τα menu, βρήκα από παρόμοιο bios την επιλογή, αν δεν έχει αυτή την επιλογή στο δικό σου bios (99% την έχει), ανέβασε εδώ μια φώτο από το menu “NB Configuration”…

Δημοσ.

Θέλεις 64 Bit windows, για να δεις όλη την ram (τώρα βλεπεις μεχρι 3,25 gb)

Η apu και γενικά όλες οι “ενσωματωμένες κάρτες γραφικών”, όσο ποιο πολύ ram δώσεις από το bios για να χρησιμοποιεί η apu θα έχεις “καλύτερα γραφικά” (μέχρι ένα σημείο), μπες στο bios ψάξε να βρεις από πού ρυθμίζεις πόση ram θα χρησιμοποιεί η apu, όσο λιγότερη ram χρησιμοποιεί τόση παραπάνω θα βλέπεις στα windows ως usable και το αντίστροφο.

βασικα βλεπει μεχρι 4gb

Δημοσ.

μπηκα στο uma frame size,αλλαξα τη επιλογη πρώτα σε 768mb και οταν έκανα restart μου εδειχνε ακόμη ποιο λίγη usable(1.19) και στο resource  μονιτορ εδειχνε και παλι 2000+ mb hardware reserved.

,μετά βάζω επιλογή στο uma 512μβ και μου ξαναπερνει τη usable se 1.44 αλλα και παλι στο hardware reserved εδειχνε 2000+mb.

δεν βγαζω ακρη παιδια.

Δημοσ.

Το ποιο πιθανό είναι να βλέπουν τα windows μόνο την μια ram.

Βγάλε την μια ram από το pc, και δες τι σου δείχνει…

Δες όταν ξεκινάει το pc στις πρώτες οθόνες που λέει την ram αν γράφει interleaved (με 2 ραμ επάνω)

Από το bios κάνε ένα load default (f5)…

Ανέβασε από το cpu-z print screen, από την καρτέλα memory, και από την καρτέλα spd κάθε μια ram ξεχωριστά (slot 1/slot2)…

Δημοσ.

Πηγαινε στις ιδιοτητες του συστηματος σου και δες ποση μνημη βλεπουν τα windows και πες μας.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
  • 8 μήνες μετά...

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...