Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα εκανα ενα rr το pc και μετα μ εβγαλε μνμ πριν μπει στα windows οτι ο  δισκος G πρεπει να ελεγχθεί check disk, περίμενα να τελειώσει το check disk αλλα μολις τελείωσε μ κολησε (η ετσι νομιζα). Το εκανα rr και μετα άργησε παρα πολυ να μπει στα windows και δεν μου διαβαζε το ενα partition.

Στο PC εχω 1 ssd 128 εναν wd black 500gb εναν wd green 1terra. Το πρόβλημα ειναι στον green π ειναι χωρισμένος σε 2 partion το D 400/500 gb free και τον G 100/500 gb free. Αν αφαιρέσω τον δισκο ολα λειτουργούν τελεια οταν το συνδέω ομως αργούν τα παντα, στον G δεν μπορω καν να δω ποσα gb ειναι η να δω τι αρχεια εχει μεσα ενω στον D φαινοντε τα παντα αλλα αργεί να μ δειξει τα αρχεία του και οταν παω να παρω κάποιο αρχείο πολλές φορές κολανε τα παντα και το κλεινω. Τι μπορώ να κανω γτ δυστυχώς θελω τα αρχεια π εχει μεσα και λογω δουλειας και τον ειχα σαν αποθηκευτικο χωρο, απο τα 600 gb τα 100gb περιπου εχω αναγκη. Διάβασα εδω μεσα και ειδα και διαφορα video οπως να αλλαξω την πλακετα  "pcb " αλλα πρεπει να βρω απο τον ιδιο ακριβως δισκο η να μεταφέρω τα "platters" σε αλλον δισκο. δεν μπορω να κανω και full check disk λογω που κολαει και αργει οταν τον συνδεω. Δεν εχω λεφτα για να τον παω σε κάποιο τεχνικο βασικα δεν ξερω καν που και αν φτιάχνεται και πόσο κοστίζει.

Συγνωμη για τα ορθογραφικά και τα αγγλικά. ευχαριστώ.

MDL  WD10EARS-00MVWB0

Δημοσ.

...λίγο δύσκολο να πρότεινε οποιοσδήποτε αλλαγή της PCB με βάση παρόμοια (με αυτά που αναφέρεις) συμπτώματα (...εκτός κι αν είναι βλαμμένος, φυσικά). Πιθανώς έκανες λάθος εκτίμηση πραγμάτων που διάβασες σωρηδόν.

Όσο για την...περίπτωση "μεταφοράς των platter", απλά ας τραβήξω τα μαλλιά μου για να εκφραστώ...

Κατά τ' άλλα, αν είναι δυνατόν να έχεις αρχεία "της δουλειάς" σε ΕΝΑ και ΜΟΝΟ μέσο....Όχι; Πάρε έστω το μάθημα μετά από το χουνέρι που προέκυψε και από εδώ και πέρα να φτιάχνεις ΑΜΕΣΑ αντίγραφα...

Όσο για το τί αντιμετωπίζεις : το χειρότερο σενάριο είναι να έχει κάποια ζημιά σε "φυσικό επίπεδο" ο δίσκος και μέσα στην ατυχία σου να έχεις χάσει μόνο το ένα partition. Συμβουλή :κάνε αμέσως αντίγραφα των αρχείων του D: (εφ' όσον φυσικά δεν κολλήσει η διαδικασία - πράγμα που ενδέχεται). Κι αν δεν έχεις την δυνατότητα αγοράς μέσου τώρα (στην περίπτωση που καν δεν έχεις άλλο ελεύθερο χώρο αλλού), τουλάχιστον παρόπλισε τον δίσκο μέχρι να πάρεις άλλον. Διότι όσο τον έχεις συνδεδεμένο, διακινδυνεύεις την χειροτέρευση της κατάστασής του.

Το καλύτερο σενάριο είναι ότι έχει "απλώς" χαθεί το G: , AΛΛΑ χωρίς να υπάρχει (σοβαρή, έστω) ζημιά στον δίσκο.

Όπως και να 'χει, δοκίμασε (ΑΦΟΥ όπως είπαμε φροντίσεις ΠΡΩΤΑ να αντιγράψεις αλλού τα του D: ) να επαναφέρεις το G:. μέσω πχ του TestDisk. Περισσότερα δες πχ εδώ : http://www.insomnia.gr/topic/243211-τα-έχασα-όλα-hard-disk-data-recovery/?st=30  (όλη τη σελίδα 3).

Αν δεν έχει επιτυχία, βλέπουμε και άλλες μεθόδους παρακάτω.

Τα Αγγλικά δεν πειράζουν, και τα ορθογραφικά ας πούμε ότι δεν είναι τόσο θέμα, εφ' όσον τουλάχιστον δεν είναι θέμα τσαπατσουλιάς/ωχαδερφισμού αλλά "άγνοιας" απλώς. Βέβαια πολλούς τους απωθούν (τα ορθογραφικά), με συνέπεια εσύ να είσαι που θα χάσεις, αφού δεν θ' ασχοληθούν περισσότεροι απ' όσο θα μπορούσαν, με το θέμα σου.

Το ακόμη σημαντικότερο όμως είναι να κοιτάξεις να γράφεις -ει δυνατόν βέβαια- λίγο πιο "στρωτά και όχι τόσο συγκεχυμένα και συμπτυγμένα. ΑΥΤΟ κι αν απωθεί κόσμο...(αν δε, αποφύγεις και τις "φεϊσμπουκοσυντμήσεις" τύπου "γτ", "μνμ" και πάει λέγοντας, ακόμη καλύτερα...)

Τέλος να δίνεις όσο λιγότερο "μη-χρήσιμες" πληροφορίες γίνεται, για να μην παίρνει έκταση που δνε του πρέπει τοι κείμενό σου (...με αποτέλεσμα όπως είπα να γίνεται ανθρωποδιώχτης κτλκτλ).

Ό,τι πάντως γίνεται, θα σου το παρέξουμε εδώ, έστω και από απόσταση, μπας και μπορέσεις να σώσεις τα αρχεία που λες. Σε δε γενικές γραμμές, ακόμη και να πληρώσεις σε τεχνικό, δε θα κάνει περισσότερα από όσα εμείς εδώ θα σου προτείνουμε να εφαρμόσεις ο ίδιος.

Εκτός κι αν είναι να πας τον δίσκο σε εξειδικευμένη εταιρία ανάκτησης, όπου ναι μεν θα έχεις ΚΑΙ παρέμβαση στο hardware αν χρειαστεί (συνεπώς μάλλον σίγουρη επιτυχία της τάξης ακόμη και 100%), αλλά τα ΚΑΤΟΣΤΑΡΙΚΑ που θα απαιτηθούν θα είναι αρκετούτσικα...

(Επιλογή δηλαδή που απ' ό,τι είπες, δεν την βλέπω.)

• Like 1
Δημοσ.

Σε ευχαριστώ για την γρήγορη απάντηση σου. Τον αφαίρεσα  τον δίσκο γιατι δεν μπορώ να χρησιμοποιησω τον υπολογιστή μέχρι και o chrome μου κολάι. Παράγγειλα είδη εναν άλλον σκληρό και μολις μου ερθει  θα προσπαθήσω να σώσω τα αρχεια του D. Οσο για την εταιρία ανάκτησης δεν το πρότεινα λόγω χρημάτων. Κατι αλλο το hd sentinel δεν μ ανοιγει οταν εχω τον σκληρό συνδεδεμένο.

Θα σου πω αν κατάφερα κατι οταν μου έρθει ο καινούριος σκληρός.

Δημοσ.

Να 'σαι καλά.

Το ότι δεν ανοίγει το HDS είναι αρκετά κακό σαν σημάδι. Σίγουρα για την "φυσική υγεία" του δίσκου (έχει μάλλον χτυπήσει άσχημα σε κάποιο σημείο - το οποίο αντιστοιχεί στο εικονικό "D:"), αλλά και για την προοπτική ανάκτησης αρχείων, τουλάχιστον από το εξαφανισμένο διμέρισμα.

Προκαταβολικά, δεν βλέπω να γίνει κάτι με την ανάκτηση του partition (που θα ήταν ευχής έργο, καθώς μετά θα μπορούσες να προσπαθήσεις ν' αντιγράψεις αρχείο προς αρχείο -ξεκινώντας με σειρά προτεραιότητας τα πιο σημαντικά- μέσα από τα Windows).

Πιθανώς λοιπόν θα χρειαστεί να προσπαθήσεις σκανάρισμα με file recovery πρόγραμμα, το οποίο όμως επίσης πιθανώς θα κολλήσει όταν φτάσει στο -υποτιθέμενα υπαρκτό- προβληματικό σημείο.

Αν όντως έτσι πάνε τα πράγματα, θα είναι αρκετά δύσκολη ακόμη και η ανάκτηση αρχείων - ακόμη δε κι αν τα καταφέρουμε με το σκανάρισμα, πιθανώς θα είναι ζόρι η ανάκτηση συγκεκριμένων αρχείων...

Προμηνύω πολλή μανούρα λοιπόν, χωρίς εγγυημένα αποτελέσματα δε - έτσι για να έχεις μια εκτίμηση για το τί λέει η εμπειρία μου (που "δυστυχώς" είναι αρκετούτσικη) και να ξέρεις τί περίπου σου μέλλει...

Εννοείται όμως ότι πρώτα να δούμε τί θα γίνει με την ανάκτηση του διαμερίσματος, και μετά αν όντως χρειαστεί, πιάνουμε πιο ουσιαστικά την ανάκτηση αρχείων.

(...κι επειδή είμαι κομμάτι..."ζωηρός" και δεν αποκλείεται μέχρι που να σου έρθει ο δίσκος και να με ξαναψάξεις να μην με βρίσκεις πια εδώ, δοκίμασε ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΜΟΝΟ να επικοινωνήσεις μέσω μέιλ στο [email protected] - αν τυχόν δεν βρεθεί άλλος εδώ να σε οδηγήσει σωστά, μια και είναι σημαντικό για 'σένα, με βάση όσα έγραψες, να ξαναέχεις τα αρχεία που έχεις χάσει)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...