Michelson Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2014 Ενας φιλος μου αντιμετωπιζει το παρακατω προβλημα και μου ζητησε να ανοιξω το ποστ αυτο μηπως λυθει. ο υπολογιστης ειναι ο εξης: asus p5kc intel quad core q6600 2.4 corsair CM3X2048-1333 DHX 2 DIM 4GB (1333 9-9-9-24 1.60V ver 3.2) karta grafikon nvidia gts250 Οταν ανοιγω το pc και τρεχουν σα default 1066 στο auto το pc δεν κρασαρει αμεσως, bootarei τα windows και μετα απο κανα 10λεπτο freezarei η οθονη και θελει ρεσταρτ. Οταν τις τρεχω σαν ddr3 1333 το pc δεν ξεκιναει αντιθετως μολις ανοιγει κανει επανεκκινηση και μου ζηταει να παω στο bios. με λιγα λογια δεν μπορω να τις τρεξω σαν ddr3. παλιοτερα χρησιμοποιουσα καποιες Kingston Hyper x 800mhz 2x1gb δεν ειχαν προβλημα. οταν αγορασα αλλα 2 dim για να εχω 4gb μετα απο αρκετο καιρο freezare η οθονη συνεχως. δεν εκανα καποιες συγκεκριμενες ρυθμισεις τις ειχα αφησει στο auto. Μπορειτε να μου πειτε αν φταινε καποιες ρυθμισεις που δεν εκανα για τις ddr3 η καποια διαδικασια που παρελειψα γιατι δεν μπορω να λειτουργησω το pc πλεον. ευχαριστω εκ των προτερων!
SPANK Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2014 Ειναι λογικό στα 1333mhz να τρώς μπλέ οθόνες διοτι η motherboard σου για να τις τρέξει στα 1333 θέλει overclock και το overclock θέλει πολυ συγκεκριμένες ρυθμίσεις και πειραματισμούς για να δουλέψει . Ασε τις στα 1066 που υποστηρίζει η motherboard σου κανονικα και ασε το 1333 , ετσι και αλλιως δεν υπάρχει καμια διαφορά απο τα 1066 στα 1333
Michelson Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2014 Μα εγω δεν εχω προβλημα να δουλευουν στα 1066 ακομα και πιο κατω το θεμα ειναι οτι στα 1066 ανοιγει το pc αλλα freezarei η οθονη σε κανα 10λεπτο και πρεπει να κανω ρεσταρτ ξανα και ξανα.
SPANK Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2014 Μηπως εχει καποια απο τις ram σου πρόβλημα τοτε , κανε ενα memtest http://www.memtest.org/ για περίπου 2 ώρες
Michelson Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2014 μπορεις να μου πεις λιγο τη διαδικασια γιατι δεν εχω ξανατρεξει μεμ τεστ.?
SPANK Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2014 Κατεβάζεις αυτο το iso http://www.memtest.org/download/5.01/memtest86+-5.01.iso.zip το και σε ενα cd , κανεις boot με αυτο και το αφήνεις να κανεις έλεγχο για περίπου 2 ώρες , αλλιως υπάρχει παλι το ιδιο αλλα για usb stick http://www.memtest.org/download/5.01/memtest86+-5.01.usb.installer.zip
blitzNikos Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2014 Πιθανόν τα 1,6 volt των corsair να μην πολυαρέσουν στη συγκεκριμένη μητρική. Γενικά όλες οι παλαιές 775 μητρικές που λειτουργούν σε ddr3 ή ddr2/ddr3, λειτουργούν ευκολότερα στα 1,5 volt. Έχω μία ίδια, με έναν Q9650 και λειτουργεί άψογα, σε ddr3, στα 4g με τις KVR1333D3N9K2/4G και σε 8g με τις KHX1600C9D3P1K2/8G και τα δύο σετάκια στα 1,5 volt default. Ίσως μια δοκιμή με ένα ζευγαράκι μνήμες ddr3, που θα παίζουν στα 1,5 volt default, λύσει το πρόβλημα.
Michelson Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2014 spank φιλε μου εκανα το τεστ για 4 ωρες δες την εικονα ---- Blitznikos επειδη δεν γνωριζω πολλα για τα βολτ και τα timings μηπως υπαρχει καποια περιπτωση να τις δουλεψω σε 1066 στους χρονισμους μιας ddr2 δλδ.. ωστε να μη ζοριζεται η μητρικη...και σε λιγοτερο απο 1.6 βολτ? γιατι οταν ταφηνω auto 1066 freezaroun ta panta se kapoia lepta
blitzNikos Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2014 Το default voltage σημαίνει ότι ο κατασκευαστής έχει ρυθμίσει τις συγκεκριμένες μνήμες να χρειάζονται τουλάχιστον 1,6 volt για να λειτουργήσουν σωστά. Νομίζω ότι, αν κατέβεις, δεν θα έχεις σταθερό αποτέλεσμα. Το ανάποδο γίνεται, να προσθέσει κανείς λίγο ή περισσότερο voltage, ανάλογα με τις δυνατότητες και τις αντοχές της μνήμης και της μητρικής ... Πιθανότατα ο λόγος που εχεις πρόβλημα είναι, ακριβώς, γιατί η μητρική, όταν ξεκινάει, προσπαθεί να λειτουργήσει τις μνήμες στα 1,5 volt αλλά αυτές θέλουν κάτι παραπάνω, που όμως δεν το σηκώνει η μητρική ... Γι' αυτό επιλέγουμε μνήμες με default voltage σύμφωνο με τις προδιαγραφές της μητρικής (για τη συγκεκριμένη είναι 1,5 volt) και, αν θέλουμε να επιτύχουμε κάτι καλύτερο, το ανεβάζουμε σταδιακά, λίγο-λίγο, τεστάρωντας, σε κάθε βήμα, για τη σταθερή λειτουργία. Νομίζω ότι με ένα ζευγαράκι μνήμες ddr3 στα 1,5 volt θα ξεμπερδέψεις. Γενικά η χημεία μητρικής-μνημών είναι λίγο ... πονεμένη ιστορία! Τέλος, οι συγκεκριμένες μνήμες, δεν είναι στη προτεινόμενη, από την ASUS, λίστα συμβατών μνημών (Qualified Vendors List-QVL), άρα, μπορεί να υπάρχει και ασυμβατότητα ανάμεσα στο τσιπάκι που χρησιμοποιούν και τη μητρική. 1
Michelson Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2014 blitznikos ευχαριστω πολυ. μαλλον αυτο που λες φταιει. Θελω να μου πεις τη γνωμη σου σαυτο. σκεφτηκα οτι πριν βαλω τις ddr3 ειχα 4x kingston khx6400d2/1g οι οποιες δουλευαν πολυ καλα στα windows xp pro 64bit. Μολις εβαλα τα windows 7 μετα απο λιγο καιρο αρχιζαν τα freeze με αποτελεσμα να δοκιμασω τις ddr3.οι οποιες παλι δε δουλεψαν. Αυτο που σκεφτομαι ειναι μηπως επειδη τα wind 7 χρειαζονται 2gb μνημη να δουλεψουν και ζοριζουν περισσοτερο τη μητρικη το κανουν αυτο? μηπως αν βαλω windows xp pro 64bit oi ddr3 να ειναι πιο σταθερες διοτι τα xp θελουν min 128mb αν δεν κανω λαθος.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα