voltmod Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2014 Σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών Gfk Hellas, το 2013 ήταν η χρονιά των tablets στη Ελληνική αγορά. Παρά το δυσμενές οικονομικό τοπίο, παρά τα νέα εισοδηματικά δεδομένα, η συγκεκριμένη κατηγορία συσκευών κλήθηκε να καλύψει τις ανάγκες των Ελλήνων για επικοινωνία, ψυχαγωγία και ενημέρωση.Η εταιρεία κάνει λόγο και για δύο ακόμη, ανάγκες που καλύφθηκαν, αναφερόμενη στις “αποδοτικότητα” και “status”, με την τελευταία να αποτελεί… ερωτηματικό και έναυσμα για συζήτηση. Η εταιρεία κατέγραψε εντυπωσιακές πωλήσεις για τα Ελληνικά δεδομένα, με το σύνολο τους να ξεπερνάει τις 430 χιλιάδες τεμάχια, αριθμός που ισούται με 93 εκατομμύρια ευρώ (το 2012 είχαν πουληθεί 120 χιλιάδες τεμάχια). Σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών της αγοράς, η συγκεκριμένη εξέλιξη εξέπληξε πολλούς παράγοντες του κλάδου. Η Gfk Hellas σημειώνει ότι είτε είναι απόρροια μόδας ή ενδεδειγμένη απάντηση σε πραγματικές ανάγκες, τα tablets έδωσαν πολύ σημαντική πνοή στην αγορά της τεχνολογίας. Τον Δεκέμβριο του 2012, και λόγω των εορτών, οι πωλήσεις ξεπέρασαν τα 10 χιλιάδες τεμάχια. Πάνω από δέκα μάρκες συσκευών του είδους καταλαμβάνουν μερίδιο άνω του 3% ενώ σημειώνεται ότι τα 7ιντσα μοντέλα είναι πια πιο δημοφιλή από τα 10ιντσα και αποτελούν τα 2/3 των συνολικών πωλήσεων. Οι οικονομικές WiFi-only συσκευές έχουν το 80% της αγοράς, ενώ τα μοντέλα με δυνατότητες 3G/4G περιορίζονται στο υπόλοιπο 20%.
Havik Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2014 Θα ήθελα να λέγαν σε τι ποσοστά αντικατέστησε άλλες συσκευές όπως Laptop, τα (άθλια) netbook κτλ και αν τα νούμερα τον πωλήσεων συμπεριλαμβάνουν και επιδοτούμενες συσκευές από συμβόλαια κινητής τηλεφωνίας. 2
Ziant Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2014 http://www.insomnia.gr/topic/515864-%CE%B5%CE%BA%CF%84%CE%BF%CE%BE%CE%B5%CF%8D%CF%84%CE%B7%CE%BA%CE%B1%CE%BD-%CF%83%CF%84%CE%B1-400000-%CE%BA%CE%BF%CE%BC%CE%BC%CE%AC%CF%84%CE%B9%CE%B1-%CE%BF%CE%B9-%CF%80%CF%89%CE%BB%CE%AE%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-tablets-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF/
nikoskokos Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2014 ρε παιδια δεν ειναι μονο οτι ειναι μοδα κλπ! επειδη εχουν χαμηλωσει οι μισθοι και δεν υπαρχουν λεφτα πλεον ο κοσμος αντι να περνει λατοπ με 600 ευρω περνει tabs με 200 και κατω...πολλοι γνωστοι μου που τους καηκαν οι μιτρικες στα λατποπ προτιμησαν να παρουν tablet απο το να παρουν λαπτοπ η να φτιαξουν το χαλσμενο... τους ηρθε πιο οικονομικα και οι ιδιοι δεν βλεπουν και πολυ την διαφορα αφου μπορουν και παιζεουν μπαινουν στο ιντερνετ και διαβαζουν και κανα word,pdf,excel... και φυσικα και θα ανεβουν και αλλο οι πωλησεις τους... 3
redcom7 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2014 ΕΧΟΥΝ τρελαθει ολες οι θειες με το FB και τα ταμπλετ ... γινεται χαμος >>>>> 10
Backpacker Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2014 Ειδικά για τις γυναίκες που η μεγάλη πλειοψηφία τους χρησιμοποιούν ένα λαπτοπ για browsing καμιά ταινιούλα κάνα παιχνιδάκι στο fb και για διάβασμα κάνα pdf το tablet είναι τέλειο και σε πολύ καλύτερη τιμή από ένα laptop... το ίδιο ισχύει και για αρκετούς άντρες βέβαια απλά στις γυναίκες εκτοξεύεται το ποσοστό. 2
Pa0ki Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2014 Αφού οι περισσότεροι που έπαιρναν laptop, τα είχαν για internet facebook/youtube και καμιά ταινία Τώρα παίρνουν ταμπλέτες και κάνουν τη δουλειά τους με τα μισά λεφτά 6
papahlamidas Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2014 Τα tablet είναι MUST για ταξίδια. Σε αεροπλάνα, τρένα, πλοία... 1
wnet Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2014 και να υποθέσω πως μειώθηκαν οι πωλήσεις laptop και desktop...... πέρα από μόδα το tablet "καλύπτει" κάποιες "βασικές" ανάγκες πιο οικονομικά.....
FELIX Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2014 Οι περισσοτερες οικογενειες που ξερω πηραν στα παδακια ταμπλετες για δωρο τα χριστουγενα.10χρονα και ζητησανε ταμπλετ.μοδα ειναι... 2
x_vagos_x Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2014 Εμένα το combo τάμπλετ για χαλαρά και σταθερός για εργασίες με βόλεψε πιο πολύ από το λάπτοπ σκέτο. Με το λάπτοπ έπρεπε να κάνω χάριν τιμής κάποιες εκπτώσεις στις επιδόσεις, που ενώ επαρκούσαν με το casual browsing-ταινίες-κτλ, δεν με κάλυπταν στις σοβαρές εργασίες μου. Ειδικά όταν έβαλα το πακέτο το φοιτητικό με τα 4gb της Voda, χτυπάω ένα TeamViewer αν χρειαστεί και είμαι καλυμμένος και για κάτι πιο extreme ενώ είμαι απο το tablet. Είναι τι θέλει ο καθένας, βασικά.
miltre Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2014 ειμαι στο mediamrkt και ακουω πισω μου μια γυναικεια φωνη απευθυνομενη στο πωλητη,,,θελω ενα ταμπλετ που να παιζει καντυ κρας και να μη κολαει αυτο εδω της λεει καλημερας σας γεια σας 1
VanJ Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2014 Σαν τα κινητά θα γίνουν, θα έχουν όλοι 2-3 στο σπίτι τους, είτε επειδή είναι φτηνά και έχουν το νέο android, είτε επειδή το δικό τους είναι περσυνό μοντέλο, είτε επειδή του γείτωνα είναι μεγαλύτερο.
devill0 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2014 Αναμενόνεμο είναι να αυξηθουν οι πωλήσεις,πλέον για τις βασικές σου ανάγκες βρίσκεις ταμπλετ κάτω απο τα 100€.
kallair Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2014 Εδώ μέχρι και η μάνα μου θέλει να της παραγγείλω ταμπλέτα για να την παίρνει στο ΚΑΠΗ...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα