petrosvel Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2014 Καλησπέρα σας, θα ήθελα να κάνω κάποιες ερωτήσεις πάνω στο webhosting.Δεν ξέρω αν χρησιμοποιώ σωστές λέξεις σε όλο αυτό το θέμα,αλλά θα ήθελα να μου πείτε τις γνώμες σας στο τι θα ήταν καλύτερο να κάνω!Ασχολούμαι εδώ και αρκετό καιρό με το webdesign, και θα ήθελα να ξεκινήσω να παρέχω και υπηρεσίες webhosting.Το θέμα μου είναι ότι θα ήταν καλύτερο να "στήσω" ένα VPS σε κάποιο κάποιο datacenter και με αρκετό ψάξιμο να προχωρήσω, η να κάνω κάποιο reseller?(Ενημερωτικά προτού κάνω κάποια κίνηση θα το ψάξω καλά! Όμως το ερώτημα είναι πρέπει να κάνω αυτήν την κίνηση?)Η δικιά μου γνώμη είναι ότι καλύτερο είναι να μην το μπλέξω όλο αυτό γιατί απλά όταν ασχολείσαι με πολλά διαφορετικά πράγματα δεν καταφέρνεις τίποτα.Επίσεις λογικά αν νοικιάσω κάποιο VPS και το στήσω Θα χρειάζεται προστασίες και πολλά ακόμα.. Μετά όμως σκέφτομαι ότι αν κάνω μεταπώληση θα είμαι "προστατευμένος" ή εκεί που θα έχω καμιά 100αρια(τυχαίο νούμερο) πελάτες να μείνω ξεκρέμαστος? Υπάρχουν κάποιες παγίδες σε όλο αυτό?Τι μου προτείνεται εσείς?
CyberCr33p Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2014 H "παγίδα" είναι ότι το hosting είναι 24ωρη δουλειά, οπότε ξεχνάς τις ώρες γραφείου. Και είτε reseller επιλέξεις είτε VPS θα πρέπει να παρέχεις και την τεχνική υποστήριξη στους πελάτες σου.
alou Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2014 Συμφωνώ ότι ο μπελάς που θα βάλεις δύσκολα θα πεις ότι αξίζει τον κόπο / χρόνο που καλύτερα να καταναλώσεις αλλού, αν θες να το δοκιμάσεις όμως πάρε ένα VPS φτηνό, managed, για να μην τρέχεις (το να το στήσεις και να το ελέγχεις μόνο εσύ, θέλει guts και πολλές ώρες, θάλεγα να το ξεχάσεις) που να καλύπτεται ή σχεδόν να καλύπτεται το κόστος του με το minimum από ότι (θα) παίρνεις εσύ από άλλους για φιλοξενία και με λίγο μπελά παραπάνω θα έχεις ένα ελεγχόμενο μηχάνημα να βάζεις τα δικά σου project δωρεάν, αν μη τι άλλο. Αν αποφύγεις ακριβά UI licenses (cpanel), θα βρεις και καλές τιμές σε ελληνικά DC οπότε παλεύεται σχετικά εύκολα.
moukoublen Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2014 Ασχολούμαι εδώ και αρκετό καιρό με το webdesign, και θα ήθελα να ξεκινήσω να παρέχω και υπηρεσίες webhosting. Καμία σχέση το ένα με το άλλο. Θα θεωρούσα πιο λογικό να μου πει κανείς κάνω webdesing και θέλω σιγά σιγά να μάθω και λίγο webdevelopment παρά αυτό. Το αντικείμενο του να κάνεις administrationing σε web server / sql server είναι από μόνο του ολόκληρο κεφάλαιο και μάλιστα πάρα πολύ μεγάλο και βαθύ, σε ορισμένα σημεία ως και επιστημονικό. Αν αυτό που θες να κάνεις είναι να προσφέρεις υπηρεσία του στυλ "με πληρώνεται με το μήνα κι εγώ συντηρώ το site σας" τότε αυτό που είπαν παραπάνω με το reselling είναι καλύτερο. Του στυλ ο άλλος θα σε πληρώνει και εσύ θα αναλαμβάνεις (πέραν της δημιουργίας του site) να κλήσεις χώρο, domains και να πληρώνεις κάθε μήνα την εταιρεία που σου παρέχει το hosting κτλ.
petrosvel Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2014 Καμία σχέση το ένα με το άλλο. Θα θεωρούσα πιο λογικό να μου πει κανείς κάνω webdesing και θέλω σιγά σιγά να μάθω και λίγο webdevelopment παρά αυτό. Νομίζω ότι δεν είπα πως αυτά τα δύο έχουν κάποια σχέση! Ξέρω πως είναι 2 διαφορετικά κομμάτια. Απλά θέλω να παρέχω σε αυτούς που τους σχεδιάζω το site και hosting γενικότερα να τους παρέχω μια πλήρης κάλυψη(όσο μπορώ)! Για αυτό ρωτάω την γνώμη σας να μου πείτε τι θα ήταν καλύτερο να κάνω. Στο θέμα τρεξίματος, η διαβάσματος, η ψαξίματος δεν έχω κανένα θέμα! Ξέρω ότι είναι δύσκολο όλο αυτό, αλλά θα ήθελα να το μελετήσω όλο αυτό να δω που μπορεί να καταλήξει! H "παγίδα" είναι ότι το hosting είναι 24ωρη δουλειά, οπότε ξεχνάς τις ώρες γραφείου. Και είτε reseller επιλέξεις είτε VPS θα πρέπει να παρέχεις και την τεχνική υποστήριξη στους πελάτες σου. Ναι το ξέρω το έχω σκεφτεί αυτό και είμαι πρόθυμος να το κάνω! Επίσης δεν είμαι μόνος σε όλο αυτό είμαστε τρία άτομα. Θα ήταν αρκετά δύσκολο αν ήμουν μόνος! Συμφωνώ ότι ο μπελάς που θα βάλεις δύσκολα θα πεις ότι αξίζει τον κόπο / χρόνο που καλύτερα να καταναλώσεις αλλού, αν θες να το δοκιμάσεις όμως πάρε ένα VPS φτηνό, managed, για να μην τρέχεις (το να το στήσεις και να το ελέγχεις μόνο εσύ, θέλει guts και πολλές ώρες, θάλεγα να το ξεχάσεις) που να καλύπτεται ή σχεδόν να καλύπτεται το κόστος του με το minimum από ότι (θα) παίρνεις εσύ από άλλους για φιλοξενία και με λίγο μπελά παραπάνω θα έχεις ένα ελεγχόμενο μηχάνημα να βάζεις τα δικά σου project δωρεάν, αν μη τι άλλο. Αν αποφύγεις ακριβά UI licenses (cpanel), θα βρεις και καλές τιμές σε ελληνικά DC οπότε παλεύεται σχετικά εύκολα. Έχεις δίκιο σε αυτό...Θα ήθελα να το δοκιμάσω και αν μου βγει λάθος....τουλάχιστον θα έχω μάθει αρκετά πράγματα. Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας και τον χρόνο σας!
platongr Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2014 Το αν θα πας σε reseller ή σε vps έχει μεγάλη διαφορά. Το βασικότερο είναι ότι διαφορετική διαχείριση έχει το πακέτο reseller από ένα vps. Στην πρώτη περίπτωση ασχολήσε με την υποστήριξη των πελατών σου, να τους φτιάξεις τα email τους και διάφορες άλλες "ελαφριές" εργασίες, ενώ για τα δύσκολα θα μιλήσεις με την εταιρεία που το έχεις πάρει. Στην δεύτερη περίπτωση, αν πάρεις ένα unmanaged vps, είσαι μόνος σου. Να το στήσεις, να κάνεις την συντήρηση, να το υποστηρίξεις, να υποστηρίξεις τους πελάτες σου. Πρέπει να είσαι 100% σίγουρος ότι μπορείς να το κάνεις και να το υποστηρίξεις σε κάποια στιγμή που θα σου τύχει κάτι σοβαρό. Άντε και βρίσκεις κάποιον να στο στήσει, ξέρεις και μόνος σου 5 πράγματα. Μία φορά θα σου τύχει η στραβή. Θα μπορέσεις να καλύψεις τους πελάτες σου ? Ένας άλλος παράγοντας που πρέπει να κοιτάξεις είναι το πελατολόγιο σου. Θα σε καλύψει να βγάλεις τα ετήσια έξοδα και να έχεις και κέρδος ?
petrosvel Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2014 Το αν θα πας σε reseller ή σε vps έχει μεγάλη διαφορά. Το βασικότερο είναι ότι διαφορετική διαχείριση έχει το πακέτο reseller από ένα vps. Στην πρώτη περίπτωση ασχολήσε με την υποστήριξη των πελατών σου, να τους φτιάξεις τα email τους και διάφορες άλλες "ελαφριές" εργασίες, ενώ για τα δύσκολα θα μιλήσεις με την εταιρεία που το έχεις πάρει. Στην δεύτερη περίπτωση, αν πάρεις ένα unmanaged vps, είσαι μόνος σου. Να το στήσεις, να κάνεις την συντήρηση, να το υποστηρίξεις, να υποστηρίξεις τους πελάτες σου. Πρέπει να είσαι 100% σίγουρος ότι μπορείς να το κάνεις και να το υποστηρίξεις σε κάποια στιγμή που θα σου τύχει κάτι σοβαρό. Άντε και βρίσκεις κάποιον να στο στήσει, ξέρεις και μόνος σου 5 πράγματα. Μία φορά θα σου τύχει η στραβή. Θα μπορέσεις να καλύψεις τους πελάτες σου ? Ένας άλλος παράγοντας που πρέπει να κοιτάξεις είναι το πελατολόγιο σου. Θα σε καλύψει να βγάλεις τα ετήσια έξοδα και να έχεις και κέρδος ? Καταρχάς σε ευχαριστώ για τον χρόνο σου! Συμφωνώ απόλυτα στο vps είναι πολύ διαφορετικά τα πράγματα αλλά και πιο δύσκολα.... Στο Reseller στο μόνο που "κολλάω" είναι στο θέμα που ανέφερα παραπάνω! Μετά όμως σκέφτομαι ότι αν κάνω μεταπώληση θα είμαι "προστατευμένος" ή εκεί που θα έχω καμιά 100αρια(τυχαίο νούμερο) πελάτες να μείνω ξεκρέμαστος? Αν ήξερα ότι θα ήμουνα καλλημένος δεν θα το συζήταγα καθόλου για VPS.
vacilis Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2014 Αν δεν ξέρεις να χειριστείς linux, apache, php mysql με μεγάλη ακρίβεια τότε καλύτερα να πας σε reseller. Το κακο ομως με τα reseller ειναι ότι έχουν πολλά limits αν και δεν χρειάζεται να ανησυχείς για το downtime ή για άλλα προβλήματα. Επίσης, πρεπει να παρέχεις και 24ωρη τεχνική υποστήριξη αν θες να κάνεις κατι σοβαρό.
stoidis Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2014 Καλησπέρα και συγχαρητήρια για την όρεξη και την διάθεση που βλέπω ότι έχεις για να ξεκινήσεις στο χώρο του webhosting! Από αυτά που διάβασα από τα posts σου θεωρώ ότι η καλύτερη λύση αυτή τη στιγμή για εσένα είναι ένα πακέτο reseller με WHM/cPanel σε κάποιον αξιόπιστο πάροχο. Αυτό το λέω για τους εξής λόγους: - Δεν χρειάζεται γνώσεις sysadmin τις οποίες δεν τις έχεις ακόμη. - Μπορείς όταν αποκτήσεις τις γνώσεις sysadmin και θελήσεις VPS να μεταπηδήσεις σε VPS με μεταφορά του WHM στο VPS σου. - Αν πάρεις VPS με sysadmin support, πάλι δεν θα χρειάζεσαι γνώσεις sysadmin, αλλά θα κοστίσει αρκετά παραπάνω από το reseller πακέτο Θα πρέπει να επιλέξεις κάποιον αξιόπιστο πάροχο (το πως κρίνεται η αξιοπιστία κάποιου είναι μεγάλο θέμα βέβαια) που να έχει και reseller και VPS πακέτα και να μπορεί να σου κάνει μετάβαση τον λογαριασμό σου από reseller σε VPS όταν χρειαστεί. Με το WHM/cPanel θα έχεις πλήρη διαχείριση των πακέτων των πελατών σου και θα μπορείς εύκολα να μεταφερθείς μέσω cPanel backup/restore σε άλλον πάροχο αν για κάποιο λόγο θελήσεις να αλλάξεις πάροχο στο reseller πακέτο σου.
petrosvel Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2014 Καλησπέρα και συγχαρητήρια για την όρεξη και την διάθεση που βλέπω ότι έχεις για να ξεκινήσεις στο χώρο του webhosting! Από αυτά που διάβασα από τα posts σου θεωρώ ότι η καλύτερη λύση αυτή τη στιγμή για εσένα είναι ένα πακέτο reseller με WHM/cPanel σε κάποιον αξιόπιστο πάροχο. Αυτό το λέω για τους εξής λόγους: - Δεν χρειάζεται γνώσεις sysadmin τις οποίες δεν τις έχεις ακόμη. - Μπορείς όταν αποκτήσεις τις γνώσεις sysadmin και θελήσεις VPS να μεταπηδήσεις σε VPS με μεταφορά του WHM στο VPS σου. - Αν πάρεις VPS με sysadmin support, πάλι δεν θα χρειάζεσαι γνώσεις sysadmin, αλλά θα κοστίσει αρκετά παραπάνω από το reseller πακέτο Θα πρέπει να επιλέξεις κάποιον αξιόπιστο πάροχο (το πως κρίνεται η αξιοπιστία κάποιου είναι μεγάλο θέμα βέβαια) που να έχει και reseller και VPS πακέτα και να μπορεί να σου κάνει μετάβαση τον λογαριασμό σου από reseller σε VPS όταν χρειαστεί. Με το WHM/cPanel θα έχεις πλήρη διαχείριση των πακέτων των πελατών σου και θα μπορείς εύκολα να μεταφερθείς μέσω cPanel backup/restore σε άλλον πάροχο αν για κάποιο λόγο θελήσεις να αλλάξεις πάροχο στο reseller πακέτο σου. Έχεις δίκιο και μάλλον βλέπω να καταλήγω στο να ξεκινήσω με reseller... και στην πορεία βλέπουμε τι θα κάνουμε! Τι θα πρέπει να προσέξω πιο πολύ, σε αυτά που μου παρέχει μια εταιρία? Και κατά την δικιά σας άποψη επειδή παράδειγμα είδα ότι επιλέγεις λειτουργικό windows η linux η control panel (Plesk, CPanel/whm)! Τι θα ήταν καλύτερο στο οποίο θα μπορέσω να μάθω αρκετά πράγματα?
stoidis Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2014 Έχεις δίκιο και μάλλον βλέπω να καταλήγω στο να ξεκινήσω με reseller... και στην πορεία βλέπουμε τι θα κάνουμε! Τι θα πρέπει να προσέξω πιο πολύ, σε αυτά που μου παρέχει μια εταιρία? Και κατά την δικιά σας άποψη επειδή παράδειγμα είδα ότι επιλέγεις λειτουργικό windows η linux η control panel (Plesk, CPanel/whm)! Τι θα ήταν καλύτερο στο οποίο θα μπορέσω να μάθω αρκετά πράγματα? Αυτό που έχει τις περισσότερες δυνατότητες είναι το cPanel/WHM. Το cPanel είναι το control panel του κάθε webhosting account που θα ανοίγεις για κάθε site που θα φιλοξενείς και το WHM είναι το control panel που θα έχεις ως μεταπωλητής για να ανοίγεις cPanel accounts στους πελάτες σου.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα