Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

1) Το V-Core το βλέπω μεσα απο το bios. Δεν το έχω στο Auto. Δεν πείραξα το offset γιατί στα χρόνια των δεινοσαύρων που ασχολιόμουν, δεν είχαμε τέτοιο πράγμα. Οπότε και μέχρι να διαβασω τι είναι το καθε ένα το άφησα ως έχει.

2) Αν δεν είναι ηδη, οχι.

3) Οχι.

Ολα Auto. Τον σήκωσα γενναία μέχρι τα 4600. Στο 1.33V με λίγο στρες πέταγε μπλε οθόνη. Δεν θα χρειαστεί πολύ όμως για να στρώσει. Και οι θερμοκρασίες στο idle παρέμεναν στους 30-32. Μετά απο ολα αυτά στα οποία εξανάγκασα τον εαυτό μου αυτες τις μέρες, νομίζω οτι έπεσα σε σχετικά καλο κομάτι. Μόλις μάθω λίγο τα χούγια του μάλλον θα σηκώσει καλά. Μνήμες 8-8-8-24 @ 1600. Αυτές θα βάλουν φρένο σε κάποια δόση.

Βιάζεσαι λιγάκι και θέλει προσοχή.

1. Το Vcore βάλ' το χειροκίνητα στο Voltage που βλέπεις ως maximum στο CPU-Ζ ή στα άλλα προγράμματα που σου είπα και ξεκίνα σιγά-σιγά να κατεβάζεις. Λογικά θα χρειάζεσαι λίγο πάνω από το VID, δηλαδή γύρω στα 1,25V.

2. To Load Line Calibration πρέπει οπωσδήποτε να μπεί στο Extreme για να μην έχεις τεράστιες αποκλίσεις τάσεως.

3. Απενεργοποίησε το PLL Οvervoltage αν είναι ενεργοποιημένο για να αποφύγεις τα επικίνδυνα spikes.

4. Καλό είναι να μην επιτρέπεις sleep mode στον υπολογιστή σου τώρα που κάνεις OC'ing. Με τις επαναφορές υπάρχει συχνά πρόβλημα.

5. Οι μνήμες με αυτά τα timings είναι πολύ καλές. Δεν έχεις θέμα.

6. Όπως προείπα κι εγώ αλλά σου είπαν και άλλοι, τα 4.4 είναι Super για όλες τις χρήσεις που μπορεί να έχεις.

Από περιέργεια, έτρεξες κανά Cinebench R15;

• Απαντ. 85
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Φίλε Andrapos έτσι ακριβώς είναι. Αν και πιστεύω οτι δεν υπάρχει αυτη τη στιγμή κάρτα στην αγορά που να της κανει bottleneck ο 4770. Θα αργήσουμε να δούμε κάτι τέτοιο νομίζω. Πάντως το σύστημα φυσάει και είμαι πολύ χαρούμενος.

Φίλε Pnick σ` ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες. Και αν παίζουνε κι άλλες must ρυθμίσεις που πρέπει να κάνω πριν κανω οτιδήποτε, αν δεν σου κάνει κόπο πες τις μου. Είμαι ολος αυτιά. Εξυπνος δεν το παίζω με κάτι που δεν γνωρίζω. ΚΑι αν μπορεί κάποιος να μου δώσει έτοιμη γνώση χωρίς να καω στο διάβασμα και στο ψάξιμο για να τη βρώ το εκτιμώ πολύ. Να σαι καλά λοιπόν. Μπαίνω να δω οτι μου είπες τώρα στο bios. Cinebench δεν έτρεξα. Τι αφορά αυτο? ΚΑι που θα το βρω?

• Like 1
Δημοσ.

Το R15 είναι μια σουίτα με τεστ για rendering βασικά, αλλά και απόδοση στο OpenGL acceleration του συνδυασμού CPU-GPU. Είναι ένα από τα πολλά και βασικά τεστ που τρέχει κανείς για να δεί την απόδοση του επεξεργαστή του σε εφαρμογές που χρησιμοποιούν όλους τους πυρήνες και το Hyper Threading (υπερνημάτωση=χρήση λογικών πυρήνων τόσων σε αριθμό όσοι είναι και οι φυσικοί ώστε τα νήματα που μπορεί να τρέξει ο επεξεργαστής να είναι διπλάσια από τους φυσικούς πυρήνες, για τον 4770κ= 4 cores - 8 threads). Επίσης, έχει και πολύ καλό τέστ single core απόδοσης. Μπορείς να το βρείς εδώ http://www.maxon.net/?id=1258

Για gaming δεν είναι ενδεικτικό, είναι όμως για άλλες εφαρμογές που έχουν να κάνουν με επεξεργασία εικόνας (rendering) και συναφείς εφαρμογές (βίντεο κ.λπ.)

Το θέλω από περιέργεια κιόλας για να δώ στα 4.4 πόσο πατάς κάτω τον δικόν μου που τον έχω στα 4.5 :P

Δημοσ.

Το load line calibration δεν κατάφερα να το βρω εκτος αν το έχει με κάποια αρχικά. Παλιότερα υπήρχε κανονικά σαν επιλογή ολογράφως. Τώρα πια δεν ξερω τι στα κοματια έχουν κανει. Το PCC πρέπει να είναι η πρώτη επιλογή στην 4η εικόνα αν δεν κανω λάθος?

Δες τι παίζει περίπου με το bios της MSI.

1_zps9bdd7328.jpg

2_zps85461c3a.jpg

3_zps9164fda2.jpg

5_zpsc3e4592f.jpg

Σιγά μην σε πατήσω κάτω. Αμα είναι καλορυθμισμένος στα 4.5 τι να του κάνει αυτος.... Η αμα έχεις καμια γομαροκάρτα πάλι ποτήρι θα πιεί ο κακομοίρης ο 4770... χαχαχα

Δημοσ.

Χρόνο πολύ να το ψάξω δεν έχω (μπαινω-βγαίνω στο forum συνέχεια...) και δεν είχα ποτέ MSI μητρική.

Από αυτά που είδα, σχέση με το LLC έχει το τελευταίο παράθυρο, και ειδικότερα το Vdroop offset. Αυτό ψάξε γιατί το LLC αυτό αποτρέπει, το vdroop, δηλαδή την απότομη πτώση τάσεως όταν ο επεξεργαστής στρεσάρεται απότομα. Εσύ θα πρέπει λίγο να το κοιτάξεις και να μας πείς τι βρήκες.

Τα PLL απενεργοποίησέ τα στο πρώτο παράθυρο.

Για τα offset της MSI δεν ξέρω, είναι και πολλά. Ας πεί κάποιος που τα έχει δουλέψει.

Στο multi-core και στο single-core του R15 με τρώς χαλαρά... Στο OpenGL μπορεί να αντέχω λόγω GTX 770.

Δημοσ.

Πφφφφφ... Με πέθανες βρε παιδί μου!!!! Μέχρι και το 1.25 πέταγε μπλε οθόνη στο cpu test. Του έδωσα μια στα 2.8 και πήγε ρολοι. Πιθανόν και στα 2.7 να ηταν οκ. αλλα βαρέθηκα να κανω restart. Σίγουρα θα δω την ψύκτρα γιατί έχει μεγάλες διαφορές απο πυρήνα σε πυρήνα και η θερμοκρασία ανέβηκε αισθητά και αφύσικα στον ένα. Επρεπε να είναι χαμηλότερα στα 4400 πιστευω όπως είναι οι δυο χαμηλοί Ισως και καποια ρύθμιση. Δεν είναι πλέον τοσο φυσιολογικό. Τώρα δεν ξερω τι έτρεξα. Οπως μπήκα πάτησα τεστ cpu και μετά open GL. Αυτά είναι τα αποτελέσματα. Αν θέλεις να κανω καμια άλλη ρύθμιση καθοδήγησε και το ξανατρέχω. Τουλάχιστον πέρασα τον αντίστοιχο με τον δικό μου έστω και λιγο!!! :-D

cpu_zps0a2412d9.jpg

opengl_zps1c52aebb.jpg

• Like 1
Δημοσ.

:-D :-D  Αν ήταν 2.7 θα σου έγραφα πάλι απο το λαπτοπ ή θα χόρευα το χορό του αζώτου... :-D :-D  Ναι 1.27 εννοώ. Για πες... Κάνει τίποτα ή να τον αμολήσω απο το παραθύρι??? Τουλάχιστον τον αντίστοιχο τον έφαγα!!! :-D :-D

• Like 1
Δημοσ.

ουφφφφ... Είπα κι εγώ. :mrgreen:

Καλά, στο Cinebench με πάτησες κατου, όπως σου είπα. 815cb βγάζω στα 4,5GHz και OpenGL 123fps. Κλαψ, λίγμ, γκουλπ.... :cry:

Με 1,27V είσαι μια χαρά. Μη το πεις πουθενά...

Δοκίμασε κάτι ακόμα. Πήγαινε στα Power Options στο Control Panel. Επίλεξε High Performance και μπες στο Change Plan Settings. Απενεργοποίησε το sleep mode (βάλε never) και πήγαινε στο Change Advanced power settings. Εκεί πήγαινε στο Processor power management και βάλε παντού 100% και Active (όπου το ζητάει). Θα έχεις ξεπαρκάρει τους πυρήνες σου έτσι.

Για την διαφορά θερμοκρασίας σε κάποιους πυρήνες μην ανησυχείς καθόλου. Είναι απόλυτα φυσιολογικό. Ανάλογα με την εφαρμογή που τρέχεις και τις άλλες που τρέχουν στο backround θα φορτώνεται διαφορετικά ο κάθε πυρήνας. Συνήθως ο core0 παίρνει το μεγαλύτερο φορτίο και για αυτό έχει μεγαλύτερες θερμοκρασίες. 

Ανεβάζω και τις δικές μου μετρήσεις για να καταλάβεις περίπου τι γίνεται.

Παρατηρείς την διαφορά του 4ου πυρήνα;

Όταν τρέχω το FSX όμως, που έχω κάνει ισορροπημένη κατανομή στους πυρήνες, όλες οι θερμοκρασίες είναι κοντά, γύρω στους 70°.

Δημοσ.

Ναι έχεις δίκιο φίλε Νίκο. Απλά μου φανήκανε μεγάλες διαφορές κοντά στους 10 βαθμους απο πυρήνα σε πυρήνα. Αφου είναι οκ να μην αγχώνομαι.

Δημοσ.

Ναι έχεις δίκιο φίλε Νίκο. Απλά μου φανήκανε μεγάλες διαφορές κοντά στους 10 βαθμους απο πυρήνα σε πυρήνα. Αφου είναι οκ να μην αγχώνομαι.

Μιλούσα προ ημερών με κάποιον συγγενή μου για το θέμα της θερμοκρασίας (άσχετα με την παρούσα συζήτηση, απλά και αυτός κάνει OC'ing σε Xeon παρακαλώ :-D), και μου έλεγε ότι πολλές φορές εξαρτάται από το τσιπάκι. Στον i7 920 που είχε πρίν του έβγαζε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες ο 2ος(!) πυρήνας. Στον Xeon-α του βγάζει μεγαλύτερη ο πρώτος. Είναι θέμα τσιπ δηλαδή. Εμένα πάντα ο τελευταίος είναι πολύ κάτω. Μόνο στο FSX τονε φέρνω στα ίσα του. 

Πες μου κάτι άλλο αν θές. Έκανες OC'ing με το multiplier ή ανέβασες το turbo;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...