DIM1000 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2014 Ολα αυτά που γράψατε τελικά με έκαναν να σκεφτώ λίγο καλύτερα. Οντως Ζ87 με non K είναι φακές χωρίς ρέγγα..... Οπότε........ Να είστε καλά λοιπόν όλοι που συμμετείχατε αν και τώρα ξεκινανε τα βάσανα για εσας. Οσο και να ξεσκονίσω τις γνώσεις μου, είναι μερικά χρόνια πίσω. Οπότε ετοιμαστείτε για μπλε οθόνες κλπ όπου ελπίζω να συμμετάσχετε το ίδιο. ΣΑς ευχαριστώ και πάλι παίδες.Τώρα έδεσε σαφως καλύτερα το σύστημα πιστεύω. 1
pnick Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2014 Εντάξει, αλλά τον 4770 non K τι τον έκανες; Αυτό με την ρέγγα πετυχημένο ...
DIM1000 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2014 Τον έδωσα σε φίλο που έστηνε PC για γραφιστοδουλειές και οταν ακούει για να αλλάξεις έστω και διάσταση ελαστικών σε αυτοκίνητο πέρα αυτου που λεει ο κατασκευαστης βγάζει καντήλες. Πόσο μάλον να κάνει clocking ή οτιδήποτε άλλο. Αλλιώς πάλι υπήρχε λύση αλλά οκ. Ολα καλά. Και μη μου πεις οτι τρως φακες χωρίς ρέγγα γιατί θα του σηκώσω 3V!!!! 1
pnick Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2014 Α, εντάξει. Μικρό το κακό λοιπόν. Κοίτα, την ρέγγα την έχω για φασουλάδα κυρίως. Φακές σκέτες με λάχανο σαλάτα.... . Αν και, όπως σε έχω ψυχολογήσει, σε βλέπω για 3V ούτως ή άλλως και με ψύξη υγρού αζώτου...
DIM1000 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2014 Δοκίμασε και ρέγγα με φακες. Θα χάσεις τη μπάλα. Δυστυχώς αν σκεφτείς οτι σκεφτόμουν να δώσω Max 400€ πριν 4-5 μέρες και κατέληξα εδω και οχι μονο με το σετάκι αλλά και τα νερά και την EVO που καθεται πια, εγω να δεις για τι με φοβαμαι. Ελεγα χαλαρά πράγματα μην με πιασει πάλι το μικρόβιο. Τελικά δεν είχε φυγει ποτε...... Χαλάλι..... Θα το χαρω τουλάχιστον. Πάντως ήδη στραβοκοιτάζω τις μνήμες..... :-D
andrapos Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2014 Ωραίος ο φίλος,απλά αν δεν ήσουν τόσο ανυπόμονος και ρωτούσες απο πρίν εδώ θα είχες γλυτώσει κάποια χρήματα..Ελα ακόμα κάθεσαι;Ξεκίνα να κλοκάρεις αγόρι μου!
pnick Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2014 Απλά, αν μου επιτρέπεις, με τον 4770κ θα πρέπει να μη βάλεις πολύ ψηλά τον πήχη. Πηγαίνεις υπό normal συνθήκες για 4.2 έως 4.4 GHz. Aν το τσιπάκι είναι συνηθισμένο θα έχεις πρόβλημα με θερμοκρασίες από κεί και πάνω, και αναλόγως με το voltage που θα χρειαστεί. Αν έχεις πέσει σε καλό τσιπάκι, τότε και 4.5-4.6 είναι εφικτός στόχος. Ούτως ή άλλως όμως θα είσαι πολύ μπροστά από τους άλλους επεξεργαστές της κατηγορίας.
DIM1000 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2014 Προς το παρών χωρίς καθόλου ψάξιμο με τα περισσότερα στο auto, τα 4400 τα έχει με 1.2260v. Οι θερμοκρασίες με αρκετή ωρα gaming ήταν max αυτές που φαίνονται. Βέβαια θέλω να ξαναδω λίγο την ψυκτρα πως έχει πατήσει γιατί 6 βαθμοί διαφοράς μεταξύ πυρήνων μου φαίνονται αρκετοί. Νομίζω οτι θα μαζέψω αυτή τη διαφορά. Πάντως δεν κουνάει οση ώρα έπαιζα και έτρεξα 3 φορές 3d MArk06. για να συγκρίνω που έχει φτάσει πια ο νέος απο τον παλιο. Χαος φυσικά. Τώρα δεν έχω προλάβει να διαβάσω τις τάσεις παίζουν τα καλά και τα μη καλά τσιπ σε συνάρτηση με τη θερμοκρασία, αλλά νομίζω οτι είναι αρκετά καλο κοματι με αρκετό potential. Μόλις σκαλίσω για τα καλά θα έχει ενδιαφέρον πιστεύω. Μνήμες στα 1600, 1.5v και ολα στο auto. 4-5 πραγματάκια σκάλισα και είχε αποτέλεσμα. Ακούω τις απόψεις σας σχετικά με το τσιπακι.
NT1G Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2014 Με intel burn test, linx, με υποστήριξη AVX, ελέγχεις τις θερμοκρασίες.
andrapos Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2014 Πολύ καλό σε σχέση με το δικό μου!Εγώ τα 4.3 τα έχω με 1,32 vcore..Πιο πάνω δεν ανεβάζω λόγο θερμοκρασιών.Με άλλες ρυθμίσεις δεν έχω παίξει καθόλου μιας και δεν βρίσκω ποτέ το χρόνο.Η διαφορά θερμοκρασιών ανάμεσα στους πυρήνες είναι και σε εμένα μεγάλη και πρέπει να οφείλετε στην πάστα που έχει απο μέσα ο επεξεργαστής.Απο video στο youtube έχω δει οτι μετά απο αντικατάσταση της εργοστασιακής πάστας στο εσωτερικό του chip οι θερμοκρασίες των πυρήνων και πέφτουν αλλά και αποκλύνουν πολύ λιγότερο μεταξύ τους..
pnick Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2014 Αυτό που βλέπεις, δηλαδή το VID, δεν είναι το vcore του επεξεργαστή, αλλά μια εκτίμηση του προγράμματος που χρησιμοιείς (core temp) για το minimum voltage που χρειάζεται για να τρέξει επεξεργαστής σταθερά με τον multiplier που επιβάλεις. Το Vcore θα το δείς με το CPU-Z όταν στρεσάρεις το σύστημα (εκεί που λέει core voltage) ή σε άλλες εφαρμογές όπως το HWMonitor κ.ά. και αυτές πάντα στο περίπου. Είναι καλύτερες γιατί βλέπεις min και max τιμές. Οι θερμοκρασίες σου για τόση ώρα παιχνιδιού είναι super! Μη σε προβληματίζει που κάποιοι πυρήνες έχουν χαμηλότερη θερμοκρασία. Έτσι είναι πάντα. Και στον δικό μου ισχύει αυτό. Ερωτήσεις: 1. Έχεις βάλει Vcore στο autο; Αν ναι, υπάρχουν και άλλοι πιό ασφαλείς τρόποι να κάνεις OC'ing θέτοντας εσύ το Core Voltage με το χέρι, και επιβάλλοντας offset. 2. Έβαλες το Load Line Calibration στο Extreme; 3. Ανέβασες τα όρια ασφαλείας σε wattage; Τα ξαναλέμε αν είναι.
DIM1000 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2014 1) Το V-Core το βλέπω μεσα απο το bios. Δεν το έχω στο Auto. Δεν πείραξα το offset γιατί στα χρόνια των δεινοσαύρων που ασχολιόμουν, δεν είχαμε τέτοιο πράγμα. Οπότε και μέχρι να διαβασω τι είναι το καθε ένα το άφησα ως έχει. 2) Αν δεν είναι ηδη, οχι. 3) Οχι. Ολα Auto. Τον σήκωσα γενναία μέχρι τα 4600. Στο 1.33V με λίγο στρες πέταγε μπλε οθόνη. Δεν θα χρειαστεί πολύ όμως για να στρώσει. Και οι θερμοκρασίες στο idle παρέμεναν στους 30-32. Μετά απο ολα αυτά στα οποία εξανάγκασα τον εαυτό μου αυτες τις μέρες, νομίζω οτι έπεσα σε σχετικά καλο κομάτι. Μόλις μάθω λίγο τα χούγια του μάλλον θα σηκώσει καλά. Μνήμες 8-8-8-24 @ 1600. Αυτές θα βάλουν φρένο σε κάποια δόση.
andrapos Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2014 Φίλε τα 4,4 είναι πολύ καλά για το vcore που έχεις.Και σε αυτή τη συχνότητα ο 4770 είναι πολύ δυνατός.Δεν νομίζω να σου χρειαστεί κάπου το επιπλέον oc και έτσι και αλλιώς απο εκεί και πάνω τα πράγματα είναι δύσκολα και αν δεν έχεις σκοπό να εκμεταλευτείς την παραπάνω δύναμη άδικα θα ταλαιπωρήσεις το chipaκι σου.Με τι κάρτα γραφικών παίζεις; 1
DIM1000 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2014 Καλά και έτσι όπως είναι μια χαρά παίζει. Αλλά ξέρεις... Για τη χαζομάρα. Δεν πρόκειται να τον κρατήσω στα 4600π.χ. Η κάρτα μου είναι 7850 2gb.
andrapos Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2014 Ωραία,λοιπόν επειδή η κάρτα σου(όπως και η δική μου)δεν πρόκειται να ζορίσει και πολύ τον i7 κάνε τις δοκιμές σου και μετά γύρνα σε stock.Εγώ μέχρι να αλλάξω κάρτα stock τον έχω,έκανα τις δοκιμές μου αλλά αφου δεν θα τον εκμεταλευτώ γιατί να τον καίω..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα