Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

μπορεί να ήταν μάπα σαν κομμάτι ο 9370 και να μην μπουταρε με τίποτα.

για μένα έκανες βλακεία και πέταξες χρήμα.έπρεπε να πάρεις τον 8350 και τα ρέστα σε στραγάλια.δώσε και ένα cpu-z να δω κάτι ποτ θέλω.. :mrgreen:

• Απαντ. 85
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

.... αλλα ηθελα απλα ενα πιο καινουργιο σοκετ που θα υποστηριζεται καιρο ακομα.

Τουλαχιστον απο τον Ε8600 ειναι τεραστια αναβαθμιση και εχει καποια περιθωρια για clocking...

lol μέσα σε ένα εξάμηνο πιθανόν να μην υποστηρίζεται ούτε αυτό, αν ισχούν όσα λέγονται οτι οι haswell refresh θα θέλουν socket lga1150 με διαφορετικό ηλεκτρικό κύκλωμα.

Επίσης δεν μπορείς να κάνεις OC με σκέτο 4770 (όχι Κ), 3,9GHz max μπορείς να τον φτάσεις.

Δημοσ.

ΜΑ μεχρι εκει μιλάμε. Δεν πήγα σε κάτι πιο extreme για να μη μπω σε διαδικασίες. Γιατί οι μνήμες δεν είναι κατι ιδιαίτερο και θα άρχιζε πάλι ένα τραινάκι εξόδων. Η αλήθεια είναι βέβαια οτι επειδή μου έδωσαν την ευκαιρία να δώσω τον 9370 και εκείνη τη στιγμή είχαν αυτά σε στοκ, έπιαξε ρολο. Για καποιο λογο το πλαισιο πια εχει σαματησει να έχει την ποικιλία πραγμάτων που είχε. Εγω ήθελα να τελειωνω και λεω οκ απο τον 8600 μια χαρα είμαστε. Τουλάχιστον το συστηματάκι δουλευει μια χαρά και σταθερά. Πάντως αν δεν μου έλεγε την περίπτωση με τον 9370 που αλλαξανε τοσες φορές, πάλι αυτον θα έπαιρνα. Ετσι για το γαμωτο. Αλλα μετά λεω ασε μην τρέχουμε παλι. Φίλε Μαικ Φασουλάκη σου στέλνω CPU-Z.

• Like 1
Δημοσ.

Να ξέρεις οτι στα 3,9 πάει ο 4770 απο μόνος του χωρίς να πειράξεις τίποτα.Απο κεί και πέρα δεν μπορείς να τον ανεβάσεις λόγο κλειδωμένου πολλαπλασιαστή.Αστοχη λοιπόν η αγορά μητρικής z87 αφού αυτές οι μητρικές είναι για oc και αν είχες πέσει σε πωλητή με στοιχειώδεις γνώσεις ή θα σου πρότεινε πιο απλή μητρική με τον 4770 ή θα σου πρότεινε τον 4770κ με τη μητρηκή που πήρες.Το καλό είναι οτι πήρες έναν πολύ δυνατό επεξεργαστή που oc δεν χρειάζεται να του κάνεις για τις περισσότερες χρήσεις.Καλοδούλευτος να είναι!

• Like 1
Δημοσ.

Δηλαδή το να πουλήσεις τον 4770 και να πάρεις τον κ ενώ μπορούσες να το κάνεις απ την αρχή δεν είναι άστοχο;Βασικά αν έχεις έχεις σκοπό το παραμικρό oc είναι άστοχο να πάρεις non k γιατί η διαφορά τιμής σε αυτά τα budget σπάνια είναι πρόβλημα..Οι non k είναι για κάποιον που δεν έχει ιδέα απο oc και θα έχει σημαντική διαφορα αν συνδιαστεί και με μια πιο οικονομική μητρική.Οι πωλητές του πλαισίου είναι απαράδεκτοι που πρότειναν αυτό το set στον φίλο μας.Δεν λέω οτι δεν είναι καλό λέω απλά οτι θα μπορούσε να είχε κάνει σοφότερες επιλογές..Βασικά τώρα που κοίταξα τις τιμές που έχει το πλαίσιο αν έπαιρνε τα πράγματα απο αλλού με τα ίδια λεφτά θα έπαιρνε και την z87 μητρική και ξεκλείδωτο τον 4770.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχω κάνει overclocking με z77 και με 3470 επεξεργαστή (είχα πάει από 3,9 στο 4,2). Όλα γίνονται εκτός από του σπανού τα γένια (αν και για αυτά τελευταία υπάρχουν λύσεις). Δεν λέω ότι είναι εύκολο, αλλά τα turbo πιστεύω ότι μπορεί να τα ανεβάσει έως 4.2GHz με z87 μητρική. Υπάρχει υλικό στο google για το πώς γίνεται και αν γίνεται. Από εκεί και πέρα υπάρχει και το base clock το οποίο στον 4770 είναι ανεξάρτητο από μνήμες κ.λπ. οπότε μάλλον θα έχει την δυνατότητα να το ανεβάσει λίγο και να πιάσει τα 4,3 GHz.

Σημειωτέον ότι 4.3 με 4,4 GHz είναι ο μέσος όρος OC'ing και για τον 4770κ για όσους έχουν ασχοληθεί. 

Υ/γ. Άκυρο, δεν γίνεται. Turbo 39 για όλους τους πηρύνες max. Το Base clock πάει 125 αλλά δεν νομίζω να παράγει σταθερο OC'ing.

Επεξ/σία από pnick
Δημοσ.

Αυτά είναι δύσκολα μονοπάτια..Με τα ίδια λεφτά που δίνεις στο πλαίσιο παίρνεις απο αλλού ίδια μητρική και 4770k.Εγώ πάντως με ελάχιστη ενασχόληση και πειράζοντας μόνο πολλαπλασιαστή και vcore είμαι στα 4,3.Και είμαι με h60,πόσο μάλλον ο φίλος που έχει custom υδρόψυξη.Anyway ο 4770 είναι πολύ καλός και στα 3,9 οπότε με γειά στο παιδί και την επόμενη φορά λίγο περισσότερο ψάξιμο..

• Like 1
Δημοσ.

Πφφφφ.... Με βάζετε στην πριζα να τον αλλαξω με Κ..... Εσεις θα φταίτε αμα μπλέξω παλι!!!! :-D

Παντως για την ιστορία, δουλευει 20-22 idle ο καθε πυρήνας και στο call of duty ghosts είδα απο 48-51 ανάλογα τον πυρήνα. Αυτά είναι.... Ηρεμη δύναμη. Είμαι πολύ χαρούμενος.

• Like 1
Δημοσ.

Φαντάσου πόσο πιο δυσκολα θα είναι για non k.Τέλος πάντων φίλε καλύτερα να μην μπλέξεις άλλο και να μείνεις ως έχεις αφού αρκετά ταλαιπωρήθηκες και με τον amd.Και εσύ ρε φίλε γιατί απο πλαίσιο;

Δημοσ.

Γιατί εχω ένα κακο. Οταν μου κολλήσει κάτι στις 12:00 το θέλω στις και τέταρτο. Δεν παίζει να περιμένω ή να καθυστερω. Θέλω να παω να πάρω τα παντα απο ένα μερος και να φυγω στο λεπτο. Δυστυχώς αυτο μου εχει δημιουργήσει πολλά προβλήματα, αλλά είναι αργά πια στα 33 μου να στρώσω. Μεγάλη κατάρα η ανυπομονησία. Αυτος είναι και ο βασικότερος λογος που δεν πηρα Κ. Δεν τον είχαν εκει και λεω σιγά μην περιμένω μέχρι την Τετάρτη... Ηθελα να έρθω και να δεσω PC. Τουλάχιστον μια χαρα είναι τώρα. Εχει αρκετή δυναμη γι αυτά που θελω να κανω οποτε δεν βαριεσαι....

Δημοσ.

Παντως έχασες χρυση ευκαιρια να μαθεις τα ΠΑΝΤΑ για το συστημα σου καθως θα ξεκινουσες troubleshooting στα ΠΑΝΤΑ, θα μαθαινες σωστους χρονισμους , ρυθμισεις bios κτλ κτλ κτλ και οταν επιτελους εβρισκες τι εφταιγε θα αισθανόσουν ΘΕΟΣ ! Γιατι πίστεψε με θα το εβρισκες (βεβαια θα είχες κανει χάλια το σπιτι δεν θα κοιμόσουν μεχρι να βρεις τι εφταιγε , θα είχες αδυνατισει και θα ξεχνουσες να παρεις τηλεφωνο την γυναικα 5-10 φορες, αλλα ΘΑ ΑΞΙΖΕ :)      )

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...