Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά καλησπέρα.

Εχω εγκαταλείψει το σπορ εδω και μερικά χρόνια και είπα μετά απο καιρό να αναβαθμιστώ απο τον Core 2 Duo 8600 στον FX9370 Vishera. Τον συνδύασα λοιπόν με την Gigabyte UD3 Rev 4 και μνήμες Crucial Ballistix Tactical 8GB. H ATI 7950 προυπήρχε και κράτησα αυτη.
Οπως ξέρετε ο επεξεργαστής έρχεται χωρίς ψύκτρα και έτσι πήρα την Coolermaster 212 Evo Εχω βέβαια ενημερωθεί οτι για να σκεφτείς κάποιο clocking με 220W TDP θέλει state of the art κατάσταση.
Το πρόβλημα είναι οτι δυο φορές το μηχάνημα έσβησε στα καλά καθούμενα και σκέφτηκα οτι το Toughpower 850 τα βρήκε σκουρα και έριξε προστασία με τοσο ενεργοβόρο σύστημα. Ο επεξεργαστής δεν ήταν σε φόρτο αλλά στο ίντερνετ. έβαλα το Core Temp και ολα έδειχναν φυσιολογικά . Επαιξα μετά για να το δώ το Call of Duty Ghost και δεν έκανε κιχ, αλλά είδα οτι η θεμροκρασία έφτασε 79 βαθμους!!!!! Δεν ξέρω ποσο αξιόπιστο είναι αυτο, αλλά το νουμερο είναι τεράστιο απο το 61 που δίνουν σαν μαξ. Δεν ξερω βέβαια αν λέει οτι να ναι και το Core Temp. Και τις δυο φορές που έσβησε, δεν είχα ενεργοποιήσει shut down απο θερμοκρασία οπότε λογικά δεν θα έπρεπε να γίνει, τουλάχιστον απο επεξεργαστή.Το κουτί είναι το μεγάλο Armor και η ορή αέρα είναι άψογη. Στο ένα σβήσιμο είχα το πλαινο καπακι στη θέση του, στο δεύτερο οχι. Υπάρχουν συνολικά 6 fan. 5 στο κουτί και ένα στην ψυκτρα.3χ120 και 2 90αρια.
Τέλος βλέπω οτι η ταχύτητα παίζει απο 200,87 Χ 7, μέχρι και 200,87 Χ 22. Απο ποιά επιλογή γίνεται σταθερό αυτοώστε να είναι μόνιμα σε ένα σταθερό χρόνισμα? Η να μην κάνω κάτι τέτοιο?
Βλέπω οτι έμπλεξα λίγο γιατί είχα πάψει που είχα πάψει να ασχολούμαι, πήγα και σε AMD ενώ πάντα είχα Intel και τα έχω βρει λίγο σκουρα. Η ψύκτρα θεωρητικά είναι μέχρι τα 180W αλλά υπέθεσα και διάβασα οτι σε στοκ χρόνισμα δεν θα είχε θέμα. Λέτε απλά να μην αρκει και βλέπω τέτοια νούμερα θερμοκρασίας? Αγχώνομαι μην πεθάνει και οχι τίποτα άλλο θα είναι άδοξα. Τουλάχιστον ας κακαρώσει πάνω σε κανένα καλό χρόνισμα οχι έτσι...
Κάθε βοήθεια δεκτή αφου ξαναλεω οτι απο AMD εχω μαύρα μεσάνυχτα. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

• Απαντ. 85
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ακόμα και σε εντελώς stock χρόνισμα??? Πίστευα οτι θα δουλέψει. Ολα είναι στο auto, ακριβώς μέχρι να πήγαινα σε κάτι πιο δυνατό ή να τον βάλω σε νερο. Για ψυκτρα ποια είναι αποτελεσματική έστω και για στοκ χρόνισμα χωρίς να έχει μια περιουσία? Η τουλάχιστον και να κοστίζει λίγο να κανει δουλεια. Γιατί ουσιαστικά με οσα έψαξα ακομα και ακριβές δεν την παλευουν.... Σε ευχαριστώ για την απάντηση.

Δημοσ.

νομίζω πως μία h100i ή h110i θα σε καλύψει. εάν ακόμα πιστεύεις πως δε θα σε καλύψουν τότε όπως είπες από πάνω, θες custom λυση υδρόψυξη με τιμή όσο και το cpu που έχεις. όμως σκέψου πως κορυφαίοι επεξεργαστές θέλουν και κορυφαίες ψύκτρες.

Δημοσ.

Ακόμα και σε εντελώς stock χρόνισμα??? Πίστευα οτι θα δουλέψει. Ολα είναι στο auto, ακριβώς μέχρι να πήγαινα σε κάτι πιο δυνατό ή να τον βάλω σε νερο. Για ψυκτρα ποια είναι αποτελεσματική έστω και για στοκ χρόνισμα χωρίς να έχει μια περιουσία? Η τουλάχιστον και να κοστίζει λίγο να κανει δουλεια. Γιατί ουσιαστικά με οσα έψαξα ακομα και ακριβές δεν την παλευουν.... Σε ευχαριστώ για την απάντηση.

μαν πήρες την πιο ενεργοβόρα cpu στο πλανήτη (220w μαμίσια fcs), και της κότσαρες το σκουπιδαριο την 212. σρυ αλλά τι ακριβώς περίμενες? Και σκέφτεσαι και κλοκάρισμα?

Η συνταγή είναι απλή. Παίρνεις την cm, στοχεύεις τον κοντινότερο κάδο, σουτάρεις για τρίποντο, και ανοίγεις skroutz ψάχνοντάς ΤΟΥΛΆΧΙΣΤΟΝ για Η100, alphacool nexus 240 κλπ. Και για κλοκέ της προκοπής που σημαίνει 300+ w λογικά,  θα χρειαστείς να πας σε custom λύση, οπότε βουρ στην ενότητα overclocking να σου πουν οι "νερουλάδες" που να βαδίσεις.   

• Like 3
Δημοσ.

Πρέπει να πάρεις πολύ καλύτερη ψύκτρα η υδρόψυξη. Θα έχεις σοβαρό πρόβλημα όταν ανέβουν οι ζέστες αν σου σβήνει από τώρα που είναι Φεβρουάριος.

Επίσης θες και καλό κουτί με αρκετούς ανεμιστήρες πάνω.

Δημοσ.

Εγω προσωπικά θα σου ελεγα να μν μπλεξεις με custom λυση,διοτι οπως ειπες το εχεις παρατησει το αθλημα,και οπως και να χει τα custom νερακια θελουν και μια προσοχη.Πηγαινε σε Η100.

• Like 1
Δημοσ.

Ε άμα οι προδιαγραφές της ψύκτρας λένε ΜΕΧΡΙ 180 watt,και εσύ την έβαλες σε επεξεργαστή 220 watt,τι περίμενες να γίνει ?

• Like 1
Δημοσ.

Ας τα πάρουμε απο την αρχη τα πράγματα..

Το πρώτο λάθος ήταν η ίδια επιλογή του επεξεργαστή. Ο συγκεκριμένος επεξεργαστής αναφερεται αποκλειστικά και ΜΟΝΟ σε extreme overclockers και δεν έχει καμία δουλεια στα χέρια ενός mainstream χρηστή σαν εμένα και εσένα.

Το δευτερο λάθος ήταν η επιλογή μιας low end ψυκτρας τον 180watt tdp για το επεξεργαστή με το μεγαλύτερο tdp αυτη την στιγμή.

• Like 3
Δημοσ.

βρηκα και τριτο λαθος,την επιλογη της μητρικης αλλα τεσπα.δεν θα καταφερει με τιποτα οπως σου ειπαν να την παλεψει η HYPER με τον συγκεκριμενο.

• Like 1
Δημοσ.

η δικη σου θα την παλευε με τον επεξεργαστη.οπως και η δικη μου.

τεσπα αυτο που μπορει ο ts να δοκιμασει για αρχη ειναι να κλεισει το turbo απο το bios και να αρχισει να χαμηλωνει το ρευμα του επεξεργαστη μπας και καταφερει και την παλεψει.

• Like 2
Δημοσ.

Ο 9370 stock δεν πρέπει να φθάνει στο σημείο να κλείνει από υπερθέρμανση με την 212 evo. Ξανατσέκαρε την σωστή τοποθέτηση της όπως και την σωστή εφαρμογή της θερμοαγώγιμης.

Δημοσ.

να μην κλεινει ομως λογω vrm μητρικης.η να μην κλεινει λογω τροφοδοτικου γιατι ναι μεν βγαζει καλα watt αλλα εαν τα μοιραζει στις γραμμες και δεν φτανουν τα amperes.....γενικοτερα υπαρχει ενα θεματακι παντου.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...