miltre Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2014 ενας φιλος μου ειναι σε φοιτητικη εστια στην ολλανδια και μεσα στο δωματιο του εχει καλωδιο ethernet μονο απο καποιο διπλανο δωματιο ενωσανε ενα ελληνικο ρουτερ τομσον νομιζω του οτε και εχουν ενσυρματα ενα υπολογιστη αλλα και ασυρματα το κινητο διαβαζοντας και εγω τα περι ενωσης ρουτερ με ρουτερ δοκιμασα σπιτι μου ελλαδα, ενα παλιο απο τη wind που ειχα και πετυχε δουλεψε το ethernet κανονικα και το ασυρματο ομως οταν του το εστειλα, οταν ενωνεις το ethernet του δωματιου δεν αναβει καν το λαμπακι,σε ολες τις θεσεις εγινε η δοκιμη υπαρχει περιπτωση απλα να μην κανει το ρουτερ για τη συνδεση τους εκει?το καλωδιο?η ταχυτητα? αν δε μπορει να γινει κατι μαυτο το ρουτερ πως να επιλεξω τι να του στειλω? εχω αλλο ενα απτη HOL ευχαριστω πολυ το αλλο ρουτερ το τομσον στο αλλο δωματιο ουτε καν απενοργοποιησαν το dhcp και επαιξε
poulinos Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2014 ενας φιλος μου ειναι σε φοιτητικη εστια στην ολλανδια και μεσα στο δωματιο του εχει καλωδιο ethernet μονο απο καποιο διπλανο δωματιο ενωσανε ενα ελληνικο ρουτερ τομσον νομιζω του οτε και εχουν ενσυρματα ενα υπολογιστη αλλα και ασυρματα το κινητο διαβαζοντας και εγω τα περι ενωσης ρουτερ με ρουτερ δοκιμασα σπιτι μου ελλαδα, ενα παλιο απο τη wind που ειχα και πετυχε δουλεψε το ethernet κανονικα και το ασυρματο ομως οταν του το εστειλα, οταν ενωνεις το ethernet του δωματιου δεν αναβει καν το λαμπακι,σε ολες τις θεσεις εγινε η δοκιμη υπαρχει περιπτωση απλα να μην κανει το ρουτερ για τη συνδεση τους εκει?το καλωδιο?η ταχυτητα? αν δε μπορει να γινει κατι μαυτο το ρουτερ πως να επιλεξω τι να του στειλω? εχω αλλο ενα απτη HOL ευχαριστω πολυ το αλλο ρουτερ το τομσον στο αλλο δωματιο ουτε καν απενοργοποιησαν το dhcp και επαιξε το θεωρω πολύ παραξενο να μην αναβει καν το λαμπακι.από την πισω πλευρα λογικα εκει υπαρχει ένα switch>το thomson είναι Auto sense και λογικα το switch είναι speed Auto ,duplex Auto οποτε θα πρεπε να μπορουν να μιλησουν μεταξυ τους.απο εκει και περα αναλόγως την εστια ναι μπορει ένα adsl router να του κλεισεις τον dhcp να του δωσεις άλλη Ip και να παιξει αλλα σε καποιες εστιες θελει ρουτερ για να παιξει και δεν υπαρχει άλλος τροπος.εξαρτάτε τους περιορισμους που κανει ο καθένας στο switch της εστίας. επισης να θελει Cross καλωδιο παλι δεν στεκει.στειλτου και το άλλο για δοκιμη αλλα παντως δεν στεκει αυτό που γίνεται.απλα ο dhcp καλο είναι να κλεινει όταν μιλαμε για adsl router που εγινε Access point όπως και η Ip που θα παρει το adsl router να είναι στο ιδιο ευρος με την ip που παιρνει από τον dhcp της εστιας αλλα διαφορετικη από το gateway.αν και λαθος να τα ειχε κανει αυτά παλι θα πρεπε να αναβει το λαμπακι πανω στο ρουτερ.
miltre Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2014 δοκιμασε με κρος καλωδιο τιποτα ειναι απενοργοποιημενο το dhcp απενεργοποιηση φαιργουολ δοκιμασε διευθυνση στο ιδιο ευρος δοκιμασε 8 αρι 4 αρι καλωδιο αλλα απλα δεν αναβει! οποτε του στελνω να δοκιμασει αλλο ρουτερ αποτι καταλαβαινω,,,, ευχαριστω πολυ και θα ενημερωσω
miltre Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2014 δοκιμασε σε αλλο δωματιο και οταν ενωσε για λιγο αναψε το λαμπακι οπου μετα εσβυσε ξανα εβαλε εβγαλε θεσεις αλλα δε ξανα αναψε καθολου υποθετω οτι πρεπει να ειναι καποια ρυθμιση απτο δικο τους συστημα και με το που αναγνωριζει τη συσκευη το κλεινει η το μπλοκαρει η για καποιο λογο εχουν ασυμβατοτητα
poulinos Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2014 δοκιμασε με κρος καλωδιο τιποτα ειναι απενοργοποιημενο το dhcp απενεργοποιηση φαιργουολ δοκιμασε διευθυνση στο ιδιο ευρος δοκιμασε 8 αρι 4 αρι καλωδιο αλλα απλα δεν αναβει! οποτε του στελνω να δοκιμασει αλλο ρουτερ αποτι καταλαβαινω,,,, ευχαριστω πολυ και θα ενημερωσω το firewall και ο dhcp εειναι ασχετα και τα 2.θα πρεπε να δωσει σημα οτι και να γινει.επισης και 4αρι θα πρεπε να παιξει και 8αρι αφου η πορτα στο switch θα παιζει σε auto γιατι ο αλλος μπορει να μην εχει gigabit δοκιμασε σε αλλο δωματιο και οταν ενωσε για λιγο αναψε το λαμπακι οπου μετα εσβυσε ξανα εβαλε εβγαλε θεσεις αλλα δε ξανα αναψε καθολου υποθετω οτι πρεπει να ειναι καποια ρυθμιση απτο δικο τους συστημα και με το που αναγνωριζει τη συσκευη το κλεινει η το μπλοκαρει η για καποιο λογο εχουν ασυμβατοτητα χλωμο το κοβω να ειναι ρυθμιση.η καμια ασυμβατοτητα η κατι αλλο.δεν μπορει το switch να ξερει τι ειναι στην αλλη πλευρα αν ειναι δηλαδη ρουτερ αν ειναι Pc αν ειναι switch.το λαμπακι θα πρεπει να αναψει οτι βρηκε μια συσκευη συνδεδεμενη.απλα με παραξενευει που σε εστια καταφεραν να παιξουν απλα με adsl router γυρισμενο σε access point.συνηθως στις περισσοτερες εστιες κτλ τα κοβουν αυτα και πρεπει να βαλεις router με wan/internet θυρα διοτι σου δινουν μονο μια ip ανα port του switch οποτε το access point δεν βοηθαει. αλλα αφου λες οτι οι αλλοι επαιξαν με adsl router τοτε τι να πω.εκτος αν ηταν adsl router που ειχε και wan. Καποια thomson εχουν wan ενω σε μερικα αλλα νομιζω οτι μπορεις απο cli να κανεις διαφορες αλχημειες.δηλαδη το 784 εχει wan αλλα εχω δει να εχουν κανει την 4η θυρα wan
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα